Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Vznětlivý teenager Ičigo Kurosaki má kromě popudlivé povahy ještě jednu zvláštní vlastnost - vidí duchy. Což mu nijak zvlášť nevadí... aspoň dokud nepotká Rukii, která ho přesvědčí, aby se stal Sběračem duší. I když si Ičigo není jistý, jestli o tuhle práci vůbec stojí (obnáší až příliš mnoho rizik a morálních dilemat), nakonec kývne. A bude toho litovat.

V druhém díle legendární série se představí další hrdinové, Ičigo spolkne špatnou pilulku, potká muže, který mlátí monstra telegrafními sloupy, ochraňuje papouška, získá až příliš dokonalý záskok a samozřejmě - bude bojovat na život na smrt, aby ochránil duši mrtvého chlapce.

Scénář
Tite Kubo
Art
Tite Kubo
Obálka
Tite Kubo
Lettering
Makiko Suská
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jana Jůzlová, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-128-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
115 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
175 g
Stran
192
Cena
189 Kč
Originál
Bleach #02: Goodbye Parakeet, Goodnite My Sista (Shueisha Inc., 2002)
  • Negan
    Stejně kvalitní jako minulý díl.
    Děj se trochu opakuje.Autor představí něco cool,ale pak se to zvrtne v bitvu mezi našim hrdinou a démonem.
    65%
  • Fry
    Bleach #02: Goodbye Parakeet, Goodnite My Sista - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Co se týká obsahu volume dva, tak krom Ičiga kterému je věnována spíše druhá polovina knihy se čtenář seznamuje více i s vedlejšími charaktery a do hry vstupuje tajemný prodejce Urahara. Opět nemám důvod snižovat maximální hodnocení ... Za mě 5*!
  • Černá Krysa
    Hodnotit u mangy každej díl zvlášť mě moc nebere, takže řeknu jen tohle: pořád mě to baví a hned jak dočtu tenhle díl, beru si do ruky další. Někerej je možná slabší a jinej zas napínavější, někerej se věnuje víc vzpomínkám a někerej víc bojům, ale beru to jako jeden příběh a ten mě upoutal.
  • Schramm
    Solidní, ale pořád v mém případě jaksi nepřeskočila ta správní jiskra jako třeba v případě Naruta. Třetí díl asi rozhodne.
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery!! Dobrodružství oranžovovlasého sběrače duší Ičiga pokračují. Druhý díl začíná právě tam, kde ten první skončil, tedy příběhem s mluvícím papouškem. Zjišťujeme, že ne všichni Hollow putují po své porážce do Soul Society, ale někteří se skutečně dočkají pekla. Rukia se přesvědčí na vlastní kůži, že ještě není tak silná, jak si zprvu myslela a nedokáže se vypořádat s novým zákeřným protivníkem. Blíže se seznamujeme s další vedlejší postavou, konkrétně s Ičigovým spolužákem Chadem. A když je konečně Hollow poražen a duše uvězněná uvnitř papouška je osvobozena, můžeme si myslet, že jsme se dostali do konce. Omyl. Záhy nás čeká další uzavřený příběh o vylepšené duši, která Ičigovi ukradne tělo a odmítá jej vrátit. Seznámíme se opět s dalšími postavami, Kisukem Uraharou - majitelem obchodu s různými podivnými předměty pro sběrače duší a s jeho podřízenými, věčně ufňukanou Ururu, drzým Džintou a gorilou Tessaiem.
    Postavy se nám začínají kupit a těžko říct, jestli je to dobře, nebo špatně. Chad mě jako postava zatím nikterak zvlášť nenadchl, Rukii mám rád už od začátku, Ičigo je pořád stejný kre*én, který sice nemá problém poprat se s grázly na ulici či vyřídit Hollow, přesto však naprosto bezdůvodně vyšiluje, když zjistí, že jeho tělo pod kontrolou vylepšené duše políbilo jeho spolužačku na tvář. NA TVÁŘ!!! Příběhové linky mě v tomto díle bavily víc, než v prvním, přesto bych však uvítal nějakou delší příběhovou linku, které se snad brzy dočkám. První díly budou pravděpodobně něco jako prolog, kde se seznámíme se základními postavami a autor si zde zjevně chystá půdu pro něco většího. Druhý díl byl každopádně výrazně lepší než ten první, možná za to může více akce, propracovanější souboj a troufám si tvrdit, že i kresba je tady o něco málo lepší. Přesto si však myslím,že je to trošku slabší díl a doufám, že se Ičigova postava bude v průběhu dílů vyvíjet z toho otravného uřvaného zrzouna v alespoň méně otravného uřvaného zrzouna. 60%
  • kaylin
    Kniha "Bleach 2: Goodbye Parakeet, Goodnite My Sista" nám představuje dva příběhy, které jsou rozděleny do celkem devíti kapitol. V prvním případě se jedná o dokončení příběhu s papouškem, který se začal v předchozí knize "Bleach 1: The Death and the Strawberry", v její poslední kapitole. V papouškovi se také může skrývat duše, ale to není to nejhorší, co na Ičiga čeká. Má se totiž utkat s tím zatím nejhorším Hollowem ve své doposud poměrně krátké kariéře. Že Hollowové nejsou sranda, o tom se přesvědčí i sama Rukia, která si myslí, že i se svými mizernými schopnostmi, které jí zůstaly, a že jich je skutečně málo, dokáže tak silného Hollowa porazit. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/48-bleach-2-goodbye-parakeet-goodnite.html
  • Fry
    Další rozjezdový díl, ale tentokrát již s více postavami a méně boji (Nebo ne?)

    V první části knihy se Chad stará o papouška, v kterém se skrývá zakletá duše, a proto po něm usiluje jeden hollow (Shrieker). Tato část je po většinu jen o boji, ale zdá se mi tenhle boj přehlednější, než ty z minulého dílu. No a v druhé části knihy bude mít Ičigo problém se svou náhradní duší, která je tak trochu úplně mimo :D. Ale na závěr vše dobře dopadne (Klasika).

    Možná trošku lepší, než jednička, ale zdá se mi to celkem na stejno. Trojku už mám koupenou, tak se uvidí, jestli bude lepší, než tyto díly.
  • erik
    Tiež viem, že neskôr bude lepšie, ale druhý diel je horší než jednotka. Pribudlo postáv, zlých tabletiek, bojov s Hollowmi a tiež nechýba veľká porcia infantilného humoru. Slovom, nuda. Už, nech sme v Soul Society.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.8.2012 10:33Bleach #02: Goodbye Parakeet, Goodnite My Sista
    Další rvačky se zlýma duchama. Dost mě mrzí, že Tite Kubo mrhá talentem a nedělá třeba hentai...

    Celkový dojem: 50%
  • krvinka56
    Azalin mně to právě neva ,znám anime.A navíc i když se mi určitá série nelíbí tak ji stejně budu kupovat.Viz Kůstek nebo Lucifer.
  • Azalin
    Tak to se těš, ty první dva díly jsou vyloženě rozjezdový.. ^_^
  • krvinka56
    Stále pomalý rozjezd a opět seznamování s novýma postavama.Ale jak říkám je důležité vytrvat.Kresba a jednotlivé obálky sou perfektní.Opět i trochu vtíků někdy sou ale i dost trapné.Co mi popravdě vadí je nepřekládaní názvů kapitol.A nějaké ty drobnosti by se ještě našli ale sou to drobnosti tak mi to je fuk.Opět nemohu srovnávat se seriálem tak zatím spokojenost.Teda krom závěru kde se ukáže Kiske.Fakt divnej týpek je na něm něco záhadného.Se těším na další díly je to super manga.

1816811
Četl/a (49)
akrijus, Ananasový Džus, besikv, Blockholm, calvin10, Černá Krysa, charvos, Dexir, erik, Final, Franta z Čokolády, Freckles, Fry, Georgíno J., hhannie, James, jh666, Jokke, kapicka, kaylin, kinak, kisuke93, Knowho/Wullcann38, Lobok257, Lucy117, Madao, Martinb, Mercurio, mindstormjak, mira1239, Mitsuko, motycond, mywiel, Negan, NylKasbri, Paldini, Poseidon1978, raenius, Sagikkun, Saiko-chan, Schimi85cz, Schramm, seneke, Sir_Pete, vishnar, Vyjebanec17, xflori01, Yefery, zlejzmrd
(103)
665+1, akrijus, alchymista5, Ananasový Džus, Awakener, BadBoy, barydave, besikv, blackJag, Blockholm, bmc75, Buchtic, calvin10, carlmichael, Černá Krysa, charvos, Devilek, Dexir, doophy, elthir, erik, filemon, Final, flaire, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., goodspeed, grinder, Hannibal92, hawkzn, Hebled, hlavathor, invape, Jak, James, jankie, jerry67, jh666, Johnny Sasaki, Jokke, Kadin, kapicka, Kareru, kaylin, kinak, kinobuta, kisuke93, Knowho/Wullcann38, konous, krvinka56, Leland, Lobok257, Madao, Malachias, Martin Buchal, Martinb, Maty48, MB, Mercurio, mindstormjak, mira1239, Mitsuko, MP, Mr.Plysh, Nanami, Negan, Nevimtrebastofi, NylKasbri, OwerLord, Paldini, pechna, Plocan, Poseidon1978, raenius, Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Saran, Schimi85cz, Schramm, seezeethree, segy, seneke, Sir_Pete, sleepless, stepan.tichy, T3ss, tacmud, TheBronxCore, Toren, tygristek, vishnar, Were-chan, WoodySempaii, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zajda, Zajo original, zdoog, zlejzmrd
Chce (4)
Braindead, fusnix, WereWolf, Yone
Nabízí (3)
MB, Skyer, sleepless