První album napínavých komiksových příběhů pavoučího muže, neohroženého zastánce zákona a spravedlnosti.

Obsahuje příběhy:
A tak se zrodil
Zlověstná šestka díl 1. a 2.
Goom a jeho velká hra

Obsahuje sešity série Marvel Adventures Spider-Man (Vol. 1) #1-4 (květen 2005 - srpen 2005)

V roce 2022 vyšlo v novém překladu a grafické úpravě u jiného nakladatele v sérii Můj první komiks: https://comicsdb.cz/comics/9249/spider-man-proti-presile


Scénář
Erica Davidová, Kitty Frossová, Jeff Parker
Art
Patrick Scherberger
Ink
Norman Lee
Barvy
Robby Bevard (Guru eFX's Bevard), Wes Hartman (Guru eFX's Hartman)
Obálka
Tony S. Daniel, Anthony J. Rauch Jr. (John Rauch / J. Rauch / Soto's John Rauch)
Lettering
Amos - Typografické studio, s.r.o.
Překlad
Petra Havlová
Redakce
Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
987-80-252-0918-9 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
135 x 210 mm
Tisk
barevný
Stran
92
Cena
139 Kč
Originál
Marvel Adventures Spider-Man #01: The Sinister Six (Marvel Comics, 2005)
  • MultiScorey
    Tenhle komiks mám rád, ale jen skrz to, že to byl můj první komiks..., pokud tedy nepočítám sešitovky. Mám všechny 3 díly a před těmi pěti lety, co jsem tento komiks dostal, mě to bavilo, ale upřímně, když se na to podívám teď, tak v tom vidím obyčejný průměrný komiks se Spideym.
  • luky.kuky10
    Spider-mana mam asi nejradsi a proto jsem chtel tyto tri knizky mit ve sbirce. Kazdopadne po precteni prvni knizky, kde se hlavne zacatky kdy se z Petera Parkera stane Spider-man vezme hopem na par strankach, mam jen pocit ze je spis pro mensi deti. Kresba nebyla spatna. Ale pribeh je takovy neustaleny bez poradne akce. Uvidim jak zapusobi dalsi dve knizky.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš16.6.2013 17:38Marvelova dobrodružství: Spider-Man #01
    Další překladatelská perly se ovšem skrývají uvnitř, nejlepší je, když se jakýsi chlapík s jarmulkou ptá začínajícího Spider-mana po jakémsi vystoupení: "Vystupujete na večírcích ? Bar u Mitzvů !" Infantilní unylá kresba a slabý příběh tomu nepřidávají, ale týká se to především "úvodu do problematiky". Na druhou stranu sterilní kresbou dnes trpí řada mainstreamové produkce (viz ultimate spider-man) a pro opravdu nejmenší děti to asi ujde.
  • Fry
    Nevím ani pořádně co napsat!
    Jak jsem byl mladší tak mě to bavilo.
  • The Genius
    No tak co na to říct. Jsem fanoušek Spider-mana od dětství a na každý nový počin s tímhle superhrdinou u nás se těším. Po zkušenostech s Egmontím Velkolepým Spider-manem, který jsem po několika prvních číslech přestal kupovat s poznáním, že opravdu nemusím mít všechno, jsem byl (vzhledem k tomu, že je tady vydavatelem taky Egmont) i k tomuto novému Spider-manovi skeptický. No a moje obavy se z větší části vyplnily. Příběhy jsou sice o něco lepší než u Velkolepého Spider-mana, ale jejich logičnost podkopává naprosto tragický překlad. Taky musím konstatovat, že kresba je tady o poznání lepší než u Velkolepého Spider-mana. Ale celkově prostě nic moc. Přesto bych tuhle sérii ještě nezavrhoval a to z jednoho důvodu - první 3 příběhy byly (jak jsem se dočetl na wikipedii) převyprávěním klasických spider-manových dobrodružství a byla to nuda doprovázená problémem to vůbec přečíst. Ale poslední příběh už byl původní a to už bylo trošku jiný kafe. Našlo se v něm i pár celkem vydařených hlášek a nápadů a já se docela bavil. Vzhledem k tomu, že i další příběhy by měly být původní, dám ještě příštímu booku (je to vůbec book?) šanci a uvidím.
  • vccn
    pan marvel by z toho nemel radost :-DD
  • Zack
    uz ten titul je prekladatelska perla :)
  • Big G
    Shit pro děcka do 10ti let.