Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Znáte ho? Kocour Mourrison, hrdina komiksů z časopisu ABC, poletuje povětřím a řeší globální problémy světa, aniž zvládá své osobní nesnáze. Co je opravdu důležité? Oteplení planety, nebo ochlazení plechovky s kolou? Jak sbalit kočku a jak sbalit kufry? Všude kolem davy koček a všechny jsou ladné, svůdné a stále zamilované. Bohužel ne do Mourrisona.

Scénář
Lukáš Fibrich
Art
Lukáš Fibrich
Obálka
Lukáš Fibrich
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
80-7341-831-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 150 mm
Tisk
barevný
Váha
406 g
Stran
144
Cena
199 Kč
Originál
- (-)
  • jh666
    jh66627.2.2017 11:39Mourrison
    Prostě Mourrison. Zase návrat na základku a především u snowboarďáckého příběhu se neustále směju i dnes.
  • Zajda
    Zajda1.11.2010 11:35Mourrison
    Pěkné zpracování....pěkné hlášky...ale souhlasím z Frankem....skoro většina je z časáku... :D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.9.2010 18:23Mourrison
    Tak četl jsem to později než druhý díl, ale na tom vzhledem k formě vůbec nesejde. Opět velmi vydařené vtipy a hlášky, kvůli kterým autorovi závidím jeho můzy. Ty ho musejí líbat po francouzsku a neustále. Strhávám něco za slabší rozjezd, něco za rasistický vtípek a něco za to, že autor neumí napsat jméno Nietzsche. Každopádně člověk se pobaví...
  • vasek
    vasek27.7.2009 16:42Mourrison
    Mourison je kresebně vydařená a pestrá hříčka. Humor čerpá především z netradičních slovních spojení, podobnosti slov a Fibichovy vtipy celkově působí jako řádné "sucháče". Škála vtipnosti je velmi široká. Od "aha, a co?" přes lehké pousmání až k frkům, kterým se zasměje i dospělý člověk nahlas. A vtom všem maglajzu se občas vyskytnou kameňáky, které nedávají smysl vůbec :-) Mourrison má ale všechno, co má správný seriál pro odrostlejší děcka mít: přesně určenou cílovou skupinu, sympatického hrdinu, sex-x-xy kočandy, humor a nadhled. Být mi tak o patnáct let míň, tak ho hltám jak zběsilej. Dneska už kvůli němu ze svý vypelichaný zablešený kůže nevyskočím. Lehce pod sedmdesát.
  • FrAnK
    FrAnK27.3.2009 16:41Mourrison
    Docela pekne, akorat me nastvalo, ze tam byli i pribehy z casaku..
  • Neutrino
    Neutrino7.5.2008 16:57Mourrison
    U tohoto komiksu si nejsem úplně jist, jak ho mám chápat já a jak ho chápe jeho autor. Podle mě je základní chyba, že Mourrison je prezentován jako strip. Lukáš Fibrich má totiž spoustu nápadů, dokáže vymýšlet vtipy i delší příběhy, pohrát si s češtinou a zaujmout, jenže nedokáže jednu věc - vytvořit pořádnou pointu. Skoro všechny komiksy mají tak 7-8 políček a pokaždé je tam nějaký ten vtípek, jenže nakonci to nakonec vždycky degraduje (podle mého názoru) nevydařený pokus o pointu. Tento problém se dá řešit dvěma způsoby - buď kreslit kraťoučké tříobrázkové stripy (jako to Fibrich občas dělá), nebo naopak vymýšlet dlouhé vícestránkové příběhy, kde není důraz na pointu tak markantní a vyniknou menší gagy, tak jako třeba u Asterixe apod. Druhý uvedený způsob by byl podle mě naprosto nejlepší, protože v této knížce se takových delších příběhů vyskytuje taky pár (myslím že dva) a ty jsou opravdu neobyčejně zábavné. Co se týče kresby, ta je pěkná, lehká, vtipná, akorád mě trochu štve, že Fibrich kreslí všechny ksichty jenom zepředu.
2941