Batman - Legendy Temného rytíře: Tváře a další příběhy
CREW1. vydánísrpen 2024série Batman - Legendy Temného rytíře 2/3
3.4
...
...
...
...
+ 6 dalších ukázek
Koupit
Zběsilá akční jízda uprostřed divoké džungle, temný noirový příběh o lásce, posedlosti a monstrech a halucinační story, ve kterém se zločinec na útěku střetne... s maličkým Batmanem z jiné dimenze? Tohle všechno najdete v další knize z řady Legendy Temného rytíře, která přináší legendární Batmanovy příběhy od neméně legendárních tvůrců.

Obsahuje sešity série Legends of the Dark Knight #28-31 (leden 1992 - duben 1992) a Batman: Legends of the Dark Knight (Vol. 1) #38 (srpen 1992)

Scénář
Alan Grant, James Hudnall, Matt Wagner
Art
Brent Anderson, Kevin O'Neill, Matt Wagner
Ink
Brent Anderson, Kevin O'Neill, Matt Wagner
Barvy
Olyoptics, Steve Oliff
Obálka
Brent Anderson, Steve Oliff
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Dagmar Garciová, Jolana Tichá
CdbID
10942
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-612-6
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 10 mm
Hmotnost
400 g
Tisk
barevný
Stran
144
Původní cena
349 Kč
Originál
Batman: Legends of the Dark Knight: Faces #1-3; Family; Legends of the Dark Mite (DC Comics, 1992)
Varianty
Batman - Legendy Temného rytíře: Tváře a další příběhy (2024)
Batman - Legendy Temného rytíře: Tváře a další příběhy (limitovaná edice) (2024)
Příběhy o rozdvojené osobnosti Harveyho Denta, únosu Alfreda a o tom, že drogy jsou špatné. Poslední dva jsou jenom kratičké, ale první nakusuje zajímavé otázky ohledně obludária, kupování ostrovů, pomíjivosti loajálnosti mužské duše, pakliže jsou na obzoru ženy a peníze apod. Jenže to skončí téměř dříve, než to všechno začne.

Celkový dojem: 60%
Nelíbilo se mi to. Do knihy jsem se začítal snad na pětkrát. I když se nakonec zadařilo, odnesl jsem si jen myšlenkovou kostru příběhu a hromady zmatků v detailu. Tváře se snaží být dalším Rokem jedna. Ale nefunguje to. Autor je tak artový a nad mainstreamový, že je v drtivé většině příběhu skoro nemožné identifikovat, co se snaží říct a kresba tak nekompromisně balacuje na ostří retra, až přestává být retro a je prostě už jenom hnusná. V okmažiku, kdy přes tuny vypravěčských nedorazů protrpíte až ke konci a je vám jakž tak jasné, o co se autoři snažili, si říkate... a tohle má být všechno? Prostě se jenom, řekne že ne. To teda fakt ne. Situaci nezachraňují ani přídavné one shoty. Ten z džungle je vcelku fajn, krásně kreslený, jednoduchý, ale vlastně dobré průměrné retro. To Grantův příběh o řitířovi z jiné reality je jiné kafe. Blbost non plus ultra. Jeden bodík za džungli, jeden pro crew za odvahu takovouhle pytlovinu vydat. Pokud může, v téhle sérii vyjít tohle, může tam vyjít defakto cokoli, tak se docela těším, co bude dál.
Tento svazek obsahuje tři příběhy od tří scénáristů. První od Matt Wagnera je nejdelší a jako padouch tu vystupuje Two-Face. Z počátku jsem byl hodně spokojený a příběh si mě zaháčkoval. Bohužel Wagner příběh zbytečně překombinovává, přidává další a další zvraty a ke konci je to takové nijaké. A je to velká škoda, protože příběh má zajímavé myšlenky a určitou hloubku.

O druhý příběh se postaral James D. Hudnall, který vsadil na zběsilou a akční atmosféru a přímočarost. A mě to velmi sedlo. Hudnall se nepokouší o nic nového, a servíruje akční jízdu, ve které Batman likviduje padouchy v džungli. Je to jednoduché a velmi zábavné.

Třetí příběh si vzal na starost Alan Grant a narovinu říkám, že mi nesedl a nebavil mě. Na tento typ příběhů nejsem cílovka. Ale to je čistě můj osobní pohled. Věřím, že se najdou čtenáři, kteří tento příběh ocení a bude je bavit.

Tři příběhy, tři kreslíři. První příběh si vzal na starost scénárista Matt Wagner a odvedl velmi dobrou práci. Jeho kresba je nepříjemná, hutná, má správnou atmosféru, hraje si se stíny a místy je naschvál nedokonalá. Tato kresba se k příběhu hodně hodila.

Brent Anderson nakreslil druhý příběh a já jsem s jeho prací dost spokojený. Anderson výborně pracuje s atmosférou temné džungle, parádně využívá stíny a skvěle zobrazuje Batmana jako přízrak ze stínu. Jeho kresba mi dost sedla a k danému příběh pasuje.

Poslední příběh nakreslil Kevin O´Neill a odvedl zajímavou práci. Scénář je dost šílený a vyžadoval jistou dávku kreativity. Naštěstí se to O´Neillovi povedlo a dokázal ho přenést na stránky komiksu. Kresba je svým způsobem zajímavá a O´Neilla si zaslouží uznání za to jak ho nakreslil.

Druhý díl série Legendy Temného rytíře mě lehce zklamal. Nebylo to špatné čtení, jen mi dost nesedl poslední příběh, který mi zkazil zážitek z celého komiksu. I přestože jsem mírně zklamaný, tak si stále myslím, že první dva příběhy stojí za přečtení, protože mají, co nabídnout a jsou zajímavé a hezky nakreslené.
Tak tenhle libovej degustátor a řitíř ovládá celej Gothaj...
@George Walker Bush: oznamovali to tuším v nějakém videu že to je takový inside joke od překladatele.
Informace v tiráži, kde se doslova píše: Vydání s alternativní obálkou k příběhu "Legenda Temného řitíře" vychází v limitovaném nákladu 250 ks., je nakladatelský vtípek, sabotáž, nebo půvabný šotek? :)