• perak
    perak16.3.2020 12:32Sága Valty
    Tak toto se mi hodně líbilo. Za mne od Vybírala zatím nejlepší kniha (ještě jsem se nedostal k četbě Murény). Příběh je zasazen do v poslední době celkem oblíbeného a hojně využívaného prostředí Vikingů, ale vyprávění by mohlo stejně dobře fungovat i v jiných kulisách. Občas jsem se v duchu ptal, zda k základní dějové linie není přidáváno až příliš odboček, z nichž hlavní hrdina vždy na poslední chvíli mnohdy spíše jakoby náhodným přičiněním někoho dalšího vyvázne vítězně, ale ono se to tak příjemně čte a kniha je tak krásně zpracovaná (pěkná kresba ve velkém formátu na kvalitním papíře), že jsem na tento autorův styl téměř bez výhrad přistoupil. Závěr navnadil na možné pokračování, na které bych se rozhodně těšil.
  • perak
    perak3.3.2020 17:27Diosamante
    Kresba super, to byla pastva pro oči, ale příběh je ze strany Joda v jiných aranžích opakování vlastních témat z jiných jeho knih. Asi pokud by to byla pro mne první, druhá kniha od Joda, tak bych k tomu neměl připomínek a byl bych s příběhem hodně spokojen, ale takto mi to trochu vadilo. škoda, že příběh není dokončen, z náčrtů to vypadá, že pokračování mohlo být hodně pěkné.
  • perak
    Trošku pomalejší tempo vyprávění, v některých částech poměrně surrealistické a retrospektivní, vysvětlující některé nezbytné detaily z Hellboyových dobrodružství, s jejichž odkazy se můžeme setkat v průběhu jiných příběhů s Hellboyem. V této knize nejde jen o podivná místa, ale jak je Mignolovým zvykem, je zde i dostatek podivných postav, které mají s Hellboyem rozličné záměry. Ačkoliv by to zpočátku mohlo vypadat, že Hellboy se nechává vláčet osudem nakonec každá postava dospěje k poznání, že s Hellboyem je těžké (vlastně nemožné) si zahrávat. Podle epilogu to vypadá, že zvolnění vyprávění bylo jen dočasné a že v dalším pokračování se zřejmě dočkáme větších soubojů.
  • perak
    U Žoldnéře bude příběh vždy na druhé koleji, ale vzhledem k tomu, že jde o cca 35 let starou knihu, tak to není zas až tak špatné. Každopádně i scénář u druhého dílu je oproti prvnímu pokračování lepší a slibuje, že by i v této oblasti mohl Žoldnéř překvapit. Ono i na tak omezeném rozsahu není možno očekávat velké zvraty a překvapení. Pokud jde o kresbu, tak tam není co vytknout. To je to, co dělá Žoldnéře něčím, co byste určitě neměli minout. Pro milovníky fantasy kresby povinnost:).
  • perak
    perak27.2.2020 18:32Punisher MAX #02: Bullseye
    Aaron plynule navazuje na první knihu a z nastoleného trendu neustupuje ani o píď, možná naopak ještě přitvrzuje. Z Bullseye je psychopat, že by mu Joker mohl závidět a ani Frank se nechová jako někdo, podle něhož by bylo možno psát příručku pro mladé gentlemany - dokonce i mrtví či zranění policisté již nejsou pro Franka tabu. A vypadá to, že to hlavní nás teprve čeká. Ennisovu sérii jsem zatím nečetl, takže pro má očekávání dosud laťka není možná tak vysoko, a proto jsem s tímto pojetím Punishera spokojen. Ale musím souhlasit s jinými recenzenty - i mne kresba, která mi v prvním díle nevadila, tentokráte rušila a maličko snižovala nadšení z knihy.
  • perak
    perak27.2.2020 13:43O Červenáčkovi
    Pro mne byla kniha hlavně nostalgií za něčím, co už se nikdy nemůže vrátit. Červeňákovi vzpomínky na různé okamžiky, které prožil s Rychlými šípy, moje vzpomínky, kdy jsem se dostal k prvním hodně osahaným sešitům, které na mne působily jako zjevení, kdy jsem jednotlivá dobrodružství hltal s očima navrch hlavy a záviděl, že takové příběh neprožívám sám. A jak autor v doslovu zcela vystihnul "Je mi smutno. Snad z Červenáčkova příběhu, snad že už si nikdy nepřečtu Rychlé šípy dětskýma očima a poprvé. Snad že je knížka opravdu hotová, snad že něco skončilo, snad že ta bílá oblaka na obloze plují rychleji a rychleji.". Nakonec si toto pomalu musí uvědomit i Červenáček.
  • perak
    perak23.2.2020 20:30Sykes
    Koncept příběhu není nikterak originální, ale i tak se zde najdou atributy, které vyprávění posunují přece jen na jinou kolej. Jednotlivé postavy si v celé knize moc radosti neužijí, takže vyznění je takové neradostné odcházení. Velkým plusem je krásná kresba, která o to více vyzní díky velkému formátu knihy, takže i když kniha nemá moc stránek, strávil jsme s ní dost času právě užíváním si jednotlivých obrázků.
  • perak
    Ani jedna povídka není špatná, ale rozhodně by lépe vyzněly, pokud by byly rozvinuté do delších příběhů. Takto to je většinou jen nastřelení námětu a rychlé vyřešení problému, aniž by byla dostatečně vybudovaná atmosféra, udělala se větší a složitější zápletka, případně, aby se více pracovalo s postavami (což je škoda, protože právě náznaky pocitů hrdinů ÚPVO naznačují velký potenciál). Slabší 4 hvězdičky.
  • perak
    perak20.2.2020 10:48Stalin: Krutý vládce Ruska
    Přemýšlím, komu je kniha určena a myslím, že především mladším čtenářům, kteří se ve zkratce chtějí dozvědět něco o historii Ruska (Sovětského svazu) první 1/2 20. století a seznámit se s jeho hlavním představitelem Stalinem a aby je těch 100 stran příliš nenudilo, tak jim k tomu autoři přibalili i nějaké ty humorné repliky. Z tohoto pohledu OK, ale asi ne všem se tento tvůrčí přístup bude líbit. Pokud jde o obsah, tak není samozřejmě možné na 100 stranách obsáhnout všechny důležité události ze života osoby, která takovým výrazným způsobem zasáhla do dějin, ale přesto mi to občas přišlo až moc zkratkovité.
  • perak
    perak18.2.2020 21:24Doctor Strange #04: Mr. Misery
    Doctor Strange je sympatická postava, Aaronovo pojetí mne bavilo, zakončení jeho runu bylo OK, jen mi po dočtení poslední knihy připadají některé pasáže podobné pasážím v předchozích dílech a celkově tato kniha nepřináší k této postavě nic moc nového. Celá série byla fajn, ale asi dobře, že už Aaron končí. Jsem zvědav, s čím přijdou noví autoři.
  • perak
    Tak toto mne moc neoslovilo. Užívání na přeskáčku časových rovin mi přišlo zbytečné - nemělo to žádnou přidanou hodnotu a o nějakém tom zapadnutí všech koleček do super hodinového stroje se mi může jen zdát. Jak ž jsem psal u první půlky - základní nápad s nesmrtelnými rozhádanými bratry, kteří se mohou převtělovat, má velký potenciál. Ten však bohužel z mého pohledu nebyl dostatečně využit. Chtělo to časově lineární děj s méně různými místy, kde se příběh vypráví a větší důraz na popis vztahu obou bratrů. Neurazilo, ale ani nijak závratně nepobavilo. Alespoň, že kresba byla fajn.
  • perak
    Nějak úplně nevím, co si o tom myslet. Je to zatím jen v polovině, tak se mi hůře hodnotí. Má to být bratrovražedný souboj, ale zatím k žádnému boji nedošlo. Dějové linky probíhají v několika časových obdobích, ale přesný důvod, proč tomu tak je (pokud pominu, že to ukazuje bratry, jak přežívají v různých tělesných schránkách), jsem zatím nepochytil. Základní nápad mi přijde dobrý, tak jsem zvědav, zda potenciál bude využit, v první knize tomu tak nebylo, ale to ještě nemusí nic znamenat.
  • perak
    perak10.2.2020 21:03Městské legendy
    Povídání k jednotlivým "legendám" mi přišlo špatné. Ne moc vysvětlující a propracované, spíše snůška všelijakých všude možně pochycených zpráv - to je snad i škoda číst, protože moc informací z toho nedostanete. Alespoň některé komiksové příběhy měly na konci pointu či vtipné zakončení, ale nejsou schopny zachránit celkové vyznění knihy.
  • perak
    perak28.1.2020 21:53Pochmurný kraj #04: Rodokmen
    Sice to nemá až takovou atmosféru jako první kniha, ale určitě je to lepší než předchozí spíše povídkový díl. Škoda, že tu není moc běsů, ale alespoň oblíbení chlapec bez kůže a Zatracenec čtenáře potěší. Co pro mne knihu povyšuje, je kresba Tylera Crooka - je skvělé, že i pro spíše hororový příběh autoři dokáží používat sytých barev a když je prolita krev, tak je krásně rudá:). Série mne baví, jen mám občas pocit, že Charles Bunn úplně neví, kam s příběhem dále, takže občas vytáhne z klobouku zajímavé postavy, jichž se tak nějak zbytečně rychle a jednoduše zbaví (jako na konci tohoto vyprávění). Ale možná, že tomu je úplně jinak, což snad poznáme v dalších dílech. Mám rád v každém pokračování bonusové krátké příběhy, naopak přípravný scénář mne neoslovil a zase bych si musel postesknout jako v minulém díle, že za těch peněz je jen málo muziky.
  • perak
    perak26.1.2020 21:41Stranger Things: Druhá strana
    Kdo není fanoušek seriálu, tak asi ne vše z knihy pro něj bude pochopitelné. No a pro fanouška seriálu to nude osvěžení první řady, ale nedozví se nic moc jiného, než už věděl - spíše se podívá na některé scény z jiného úhlu pohledu, což mi však přišlo málo. Vykreslení druhé strany bylo fajn, to bylo na celém tomto "díle" zřejmě to nejlepší.
  • perak
    perak24.1.2020 10:45Američtí bohové #01: Stíny
    Nečetl jsem původní knihu, neviděl jsem seriál. Takže má očekávání se odvíjela spíše od znalosti Gaimanova stylu psaní. První kniha má pomalejší tempo, s mnohými odbočkami do historie a kromě příběhu hlavních protagonistů je zde spousta postav, které se zatím jen mihly dějem. Vyprávění má atmosféru, ale zatím je to spíše rozehrání určité hry, u níž dosud nebyla plně vysvětlena pravidla a nebyli představeni všichni hráči, tak uvidíme, co přinese pokračování.
  • perak
    Příběh není nijak převratný (ale co byste chtěli na pár desítkách stran třináctidílné série), avšak na druhou stranu neurazí a pobaví. takže tu máme prostředí dvou světů, nahé krasavice, které je nutno nasazením vlastního života zachránit, draky, s jejichž pomocí (případně s pomocí částí jejich mrtvých těl) se dá překonat nejedna obtíž, intriky, tajemný kult, … Když to takto vypíšu, tak si říkám, že toho nakonec nebylo málo. K tomu všemu jako bonus dlouhý doslov autora. A především nádherná kresba - tady jsem se kochal každým panelem. Moc jsem nečekal (i s ohledem na stáří komiksu), ale nakonec jsem byl hodně spokojen.
  • perak
    perak18.1.2020 21:20Pochmurný kraj #03: Hadilovka
    Tentokrát jde spíše o povídky, které alespoň prozatím nemají velký význam k hlavnímu dění, ale jsou zde určité náznaky, že by tomu tak být ve všech případech nemuselo být. Nejvíce se mi líbil sešit dvě a tři, věnující se Berenice a Hadilovce. Naopak hodně se mi nelíbil poslední sešit - ošklivě nakresleno a ani příběh nezaujal. Tím se hodně sráží potěšení z celé knihy.
    Ještě bych ocenil krátké příběhy na konci. Vypointovat jednostránkový příběh bývá obtížné a zde se to vesměs podařilo.
    Přesto si říkám, jestli za čtyři sešity a bonusy není za hodně peněz málo muziky. Ještě, že kupuji knihy od CC v akci, to se pak ještě dá snést.
  • perak
    perak17.1.2020 20:50Vei #01
    Příběh by sám o sobě nebyl zas až tak špatný, ale ta kresba byla pro mne tak rušivá, že jsem si těžko budoval nějaký vztah k jednotlivým postavám a bez toho se vývoj děje hůře prožívá. Ze zvědavosti dám i pokračování, ale i při sebelepším druhém díle při stejné kresbě z toho pro mne bude větší čtenářský zážitek.
  • perak
    perak9.1.2020 09:06V jako Vendeta
    Hlavní hrdina jako režisér a herec v hlavní roli divadelní hry, v níž má od začátku promyšlené role jednotlivých postav a využívá je spolu s jím vytvořenými kulisami k vytvoření příběhu vedoucímu k závěru antických rozměrů. Autor se nebojí na svou inspiraci divadlem poukázat a jako už tradičně u Moorea jsem určitě nepochytil všechny odkazy. Pomsta zde není cílem, ale pouze nutným mezikrokem v cestě za vyššími metami. Totalitní Anglie (ale mohl to být i jakýkoliv jiný stát), jež k tomuto řádu dospěla z počátku možná dobrými úmysly, které se však změnily ve snahu o udržení moci za každou cenu a likvidující každého, kdo neplave v hlavním proudu. Sice občas až moc vysvětlující, ale pořád nadčasové. I když především v době vzniku to musela být skutečná pecka.
  • perak
    perak5.1.2020 18:26Abe Sapien #01: Dýka z Lipu
    Povedena kresba vytváří až snovou atmosféru tohoto hororového příběhu. Trochu mi vadilo, že Abe je spíše jen pasivním přihlížejícím událostí odehrávajících se v jeho okolí - myslím, že by mu slušelo větší zapojení do akce. V první samostatné zakázce bez Hellboye spíše bojuje s vlastními pochybnostmi než s okolím.
  • perak
    Za mne asi dosud nejlepší díl. Tolik fantazie, které se zde vejde do jedné knihy (a mnohdy jde o skvělý nápad, jenž je využit jen okrajově) se ne vždy vidí. Vyprávění není komplikované, takže rychle ubíhá a naši hrdinové jdou z jednoho dobrodružství do druhého. Vše doprovázeno pěknou kresbou. Jedna z nejlepších dětských komiksových sérií.
  • perak
    perak31.12.2019 16:23Mistr meče
    Další povedený příběh od Xaviera Dorisona využívající jeho oblíbenou šablonu osamělého hrdiny, který pro nějaký důvod (čest, pomsta, slib, ...) neváhá nasadit život, aby dosáhl svého cíle. Dorison však vždy dokáže vytvořit nové kulisy, v nichž se jeho příběhy odehrávají a těchto kulis využít k dobrodružnému a napínavému příběhu. Ne jinak je tomu i u Mistra meče a knihu mohu jen doporučit.
  • perak
    Tak toto mne zklamalo. Přesunutí z temné viktoriánské Anglie do westernového prostředí se úplně nepovedlo. Sevřené kulisy Londýna vyprávění svědčily více než rozlehlé pláně Divokého západu a především samotný příběh hodně pokulhával bez napětí, překvapení a pomáhal si málo uvěřitelným náhlým zjevením postav. Ani kresba nepomohla, sice není špatná, ale k Mignolově stylu se podle mne nehodí.
  • perak
    Tradiční Mignolovské schéma neohroženého jedince bojujícího se všemi (ne)možnými nestvůrami na hranici sebeobětování. Ve srovnání s Baltimorem mne to bavilo méně a především hlavní hrdina mne nechával chladným a nepřirostl mi k srdci. Ale jinak pořád zábavné čtení se skvělou kresbou.
  • perak
    Opět jsem knihu hltal se zvědavostí stránek a panelů příštích, ale asi o trošku méně dychtivě, než u knihy první. Už tady není takové to objevování zcela nového neznámého, ale je to spíše o vztahu dvou povahově protichůdných sester, k nimž se přidávají hejna běsů.
    Konec mi přijde takový skutečně ukončený, jako by nemělo již býti pokračování, tak jsem zvědav, kam se příběh bude posouvat dále. Jinak kresba stále hodně dobrá
  • perak
    Tak tady jsme litoval, že kniha obsahuje jen čtyři sešity. Byl jsme napjat, jak bude příběh pokračovat, takže jsem dychtivě otáčel stránku za stránkou a najednou byl konec. Resp. za koncem byla ještě velká kupa bonusů, které jsem si rovněž vychutnal.
    Nejsou běsi jako běsi - někteří jsou hodní, někteří zlí, někdy jsou běsi v lidech horší než ti běsi skuteční. Rozhodně nejvíce mne zaujal chlapec bez kůže/kůže bez chlapce a největší běs hovořící s výrazným nářečím.
    Jako rozjezd série to fungovalo dobře.
  • perak
    Česká variace na "Revoluce požírá své děti". Člověku snad ani není líto Slánského, protože i on byl jedním z tvůrců této komunistické mord mašinérie, ale spíše je smutné, jaká doba tady panovala a že pohrobci takových lidí tady u nás mohou nyní spoluvládnout. Ze série Češi snad nejlepší kousek. Jen jsem měl občas problémy s obličeji, kdy jsem si ne vždy byl jist, o kterou postavu se jedná.
  • perak
    perak8.12.2019 13:46Wolverine: Starej dobrej Logan
    Skvěle vykreslený postapo Marvel svět, který si rozparcelovalo několik postav a kde lidský život nemá zas až tak velkou cenu. Logan už není Wolverine a vlastně nikdo, koho z Marvelu známe, již není tím, čím býval. Cesta Logana tam a zase zpět je plná zvratů, napětí, hlášek, mrtvol a celkového rozkladu světa. Přitom to má ale celé skvělé tempo, kde se ani chvíli nenudíte. Vše podtrhují krásné velké akční panely. Millar opět nezklamal a já se královsky bavil.
  • perak
    perak2.12.2019 07:55Amulet #02: Prokletí kamene
    Líbilo se. Více akčnější než jednička, trochu méně tajemna. Zlých elfů přibývá (a hlavně jsou nasazováni ti nejschopnější a všeho schopní), ale naštěstí je tu lišák Rudovous, který vyrovnává misky vah a spolu s Navinem, Emily a jejím amuletem a spoustou dalších přátel tak mohou překonávat i ty největší překážky a zažívat přitom nezapomenutelná dobrodružství. Skvělá dětská komiksová kniha, která neurazí ani dospělého.
  • perak
    Několik postav mne bavilo (především SheHulk, Ghost Rider, Thor), pár hlášek také pobavilo, ale jinak mne takovéto mlátičky, kdy pár postav je schopno zlikvidovat cokoliv, nebaví. Tentokrát tomu nepomohla ani kresba, která je občas nepřehledná a celkově pro mne nijak zvlášť atraktivní.
  • perak
    Zase jednou DCKK, které stojí za to. Pro mne nová hrdinka Huntress na cestě za překonáním svých traumat z minulosti v kulisách mafiánského boje o ukrojení co největšího koláče z nelegálních zisků. Spíše než Batman, který je tam skoro jen do počtu, je další důležitou postavou Question a závěr mezi Huntress a Questionem je opravdu povedený. Není to čistých 5, ale přesto jsem se k nim pro některé silné pasáže přiklonil.
  • perak
    Poslední sešit byl fajn, ale jinak to až na občasné dobré hlášky bylo spíše nudně ukecané.
  • perak
    Brubakerův příběh byl dobrý, ale on má tak vysoko nastavenou laťku, že jsem čekal zase nějakou nezapomenutelnou pecku a to tedy bych takto nehodnotil. Ale rozhodně je to čtivé, pěkně nakreslené a Joker vytahuje své nejlepší karty, s nimiž rád s Batmanem hraje.
    V druhém příběhu si tradičně neuchopitelný Morisson k sobě přibral neuchopitelnou McKeanovou kresbu, z čehož vzniklo atmosférické depresivní hororové dílo, které je dobré si přečíst vícekráte - nevím, zda jsem napoprvé pobral všechny detaily a myšlenky. Ale jo, líbilo se hodně.
  • perak
    Příběh má vše, co bych u Conana čekal - epické bitvy (kde mečem useknutých hlav či končetin je jak hub po krvavém dešti), zrada a na to nevyhnutelně navazující pomsta, spoře oděné ženy, neznámé světy, mezi nimiž Conan putuje v touze za poznáním a slávou, civilizace ovládající a využívající jiné národy. Oproti úvodnímu dílu mne v této knize tolik nechytla kresba, celkem jsme si na ní dlouho zvykal, což se nakonec podařilo. Nejhůře se mi asi zvykalo na samotného Conana, který mi vedle válečníků Vikingského typu na některých obrázcích přišel jak špatný příklad transvestity.
  • perak
    Origin Conana je pojat celkem civilně a ačkoliv Conan hned od počátku vyčnívá nad svými vrstevníky (a vlastně nejen nad nimi), tak jeho cesta k velkým činům je poměrně trnitá a pro začlenění do společnosti jsou Conanovi schopnosti spíše na překážku. Vyprávění Conanových osudů není až tak přímočaré a zisků a ztrát Conan hned na začátku zažije nemálo a emocí je v příběhu daleko více než jsem očekával.
    A rozhodně bych nechtěl opominout kresbu, která se ke stylu vyprávění skvěle hodila. Podle toho, jak jsme nahlédnul do další knihy, tak tato je rozhodně lepší.
  • perak
    perak1.11.2019 21:33Marvel 1602
    Zasazení superhrdinů do reálií konce alžbětinské doby se mi líbilo hodně. Využití charakteristických rysů jednotlivých postav se někde povedlo hodně (např. Fury, Daredevil), někde moc využito nebylo (především Spiderman), někde bylo celkem překvapivé (Cap - ale nakonec mi přišlo jeho pojetí výborné). Kdyby ale bylo na mé volbě, tak bych příběh nepropojoval s naší dobou. Každopádně se jedná o originální vyprávění se skvělou kresbou, kdy rytinový styl jednotlivých obálek navozuje tehdejší dobu. Za mne spokojenost.
  • perak
    perak29.10.2019 10:52Zaslíbená Země Nezemě #03
    Zpočátku jsem si říkal, zda to trochu neztrácí oproti předchozím dílům tempo, ale nakonec to dosáhlo té správné úrovně.
  • perak
    perak25.10.2019 13:50Bezimena
    Hezký emotivní příběh s nádechem tajemna a plný různých symbolů a náznaků. Asi někdy později zkusím knihu přečíst znovu a jsem zvědav, co nového objevím.
    A především musím ocenit kresbu - mám rád černobílou kresbu, kde každý obrázek je příběhem sám o sobě a kde můžete každý obrázek dlouho zkoumat a objevovat další detaily díla.
  • perak
    Mělo to spád, mělo to myšlenku, která se dala pochopit a jestli to mělo sloužit jako DC předěl, tak za mne OK. Raději něco takovéhoto, než nějakou bezmyšlenkovitou rubačku každého s každým. Škoda, že příběh není rozpracovanější, ale některé věci jsou zřejmě řešeny v jiných knihách (například střet Wonder Woman a Aquamana, který je prvotním hybatelem událostí tady vlastně je jen pozadím pro něco jiného), ale příběh funguje i takto samostatně.
  • perak
    perak18.10.2019 15:25Babylon Berlín
    Pěkný noir příběh na zajímavém pozadí Výmarské republiky. Skvěle k tomu seděla černobílá kresba podtrhující celkovou atmosféru doby, ale i vnímání samotného příběhu mladého ambiciózního policisty, který se dostane do soukolí protichůdných zájmů přívrženců budoucí Třetí říše, policie, podsvětí … a ještě musí řešit spoustu soukromých trablů. Na to, že se jedná o adaptaci celkem rozsáhlého románu mne překvapilo, jak s málo textem si adaptace vystačila a přitom jsme neměl pocit, že bych byl o něco ochuzen.
  • perak
    perak16.10.2019 15:44Umbrella Academy #02: Dallas
    Nedalo mi to a hned jsem se pustil do pokračování. Některé věci, které mi v prvním díle chyběly, se objevují až zde, a celkově mi přišlo, že má vyprávění větší spád. I díky jedinečným Hazel a Cha-Che je příběh více ujetý a všemu dává korunu další teorie atentátu na JFK. Jediné, co mne mrzelo, bylo, že tentokrát nedostala skoro žádný prostor Vanya.
    No jsem hodně zvědavý, kam s tímto příběhem budou autoři směřovat dále. O tom, že by neudržely nastavenou laťku, tak nějak nepochybuji.
  • perak
    Náhodou jsem narazil na seriál a ten mne hodně nadchnul, rychle jsem tedy dal všech deset dílů a pak sáhnul doma do knihovny a začetl se do knihy. Což byla takto rychle po seriálu chyba. Kniha je výborná, ale nešlo to nesrovnávat se seriálem a po dlouhé době zase pro mne jednou byla adaptace lepší než komiksový originál. Především jde o daleko hlubší představení jednotlivých členů UA, jejich historie, vzájemných vztahů a postojů. No možná, že další pokračování to napraví. Každopádně i kniha stojí za to, přičemž trochu mi to připomínalo Moorea s jeho tak trochu jinými hrdiny a poselstvími.
  • perak
    perak13.10.2019 20:13Legendy o Myší hlídce #02
    Druhé legendy se mi líbily více než první. Na rozdíl od prvních, které se snažily navázat především na hrdinskou nótu Myších hlídek, což v krátkém rozsahu jednotlivých příběhů úplně nefungovalo, tak zde mají povídky více pohádkový a hravý nádech. Zapomeňte tedy raději na Myší hlídku a ponořte se do myších dobrodružství, přičemž u některých se vám může dostat i hlubší myšlenky.
  • perak
    perak9.10.2019 21:30Legendy o Myší hlídce #01
    Ačkoliv některé povídky byly pěkné, a to především z výtvarného hlediska, tak vysoké laťce nastavené základní Myší hlídkou se Legendy ani nepřiblížily. Povídky jsou příliš krátké na to, aby se děj nějak rozvinul, takže vše působí jako pohled z rychlíku na pěknou krajinu, kdy byste asi rádi strávili delší čas, ale jelikož vlak nezastavuje, tak nemáte šanci krajinu více poznat a ocenit.
  • perak
    K této sérii je snad i nadbytečné něco více dodávat. Sice se v této knize hlavní děj moc neposune a někomu to může připadat jen jako nastavovaná kaše, ale pořád jsou to dvě výborné hororové povídky s úžasnou kresbou. Pojetí každé z nich je trochu jiné, ale ani u jedné z nich jsem nebyl zklamán. To zase bude absťák do dalšího pokračování:).
  • perak
    Beletrii jsem četl hodně hodně dávno, film jsem neviděl a pokud jde o komiks, tak to bylo moje první setkání s Conanem. Takže jsem byl celkem zvědav, jak to dopadne. Na první pohled pěkná velká kniha, potěšení ji vzít do ruky a kochat se obrázky. Příběhově jsem se trochu hledal. Obyčejně tomu tak u podobných knih není a baví mne sledovat, jak různí autoři pojímají určitý námět odlišně, ale tentokrát mi to vadilo. Když už jsem si na nějaký styl zvyknul, tak buch a odznovu. Slabší 4 *.
  • perak
    perak24.9.2019 21:04Joker
    Zpočátku mne příběh chytl hodně, ale postupem času to nadšení trochu opadlo. Děj je poměrně předvídatelný, a to i v případě nevypočitatelného Jokera, kde je spíše nejistá jeho nálada, než to, jak se zachová vůči dalším postavám. U Jokera mi pak přišlo, že se příliš vyzdvihla právě ta nevypočitatelnost a šílenost a málo se pracoval s tím, že za tou šíleností bývá chladně kalkulující osoba. Kresba se mi hodně líbila, stejně jako zapojení velké části Batmanových protivníků z Gothamu, ačkoliv všichni působí vedle Jokera jako třetí liga. Po dočtení však ve mne zůstal dojem ne zcela využitého potenciálu, který námět umožňoval.
  • perak
    perak17.9.2019 09:45Sherlock #02: Slepý bankéř
    Nečte se to špatně, ale stejně jako v prvním díle zde chybí jakákoliv invence. Opět jde o pouhý doslovný přepis seriálu - vlastně jen výtah ze seriálu, když na 190 stránkách těžko obsáhnout celý seriálový díl, takže dochází i k vypuštění některých sekvencí.
  • perak
    V příběhu je využita většina tradičních Jodových atributů - násilí, krev, zvrácenné rodinné vztahy, sex, zrada, pomsta, nejednoznační hrdinové. Jen to duchovno chybí, ale za mne to je snad i dobře.
    Tím, že jde o již známá témata, která jsou tentokrát z důvodu rozsahu knihy méně rozvinutá, je příběh celekm předvídatelný a ne zcela originální. Přesto se čte dobře a díky krásné kresbě ve velké formátu se jedná o knihu, která určitě stojí za přečtení.
  • perak
    perak1.12.2021 16:24Chlad
    tak za rozumnou cenu považuji už tu 50% slevu - za 700 Kč mi kniha s 400 stránkami přijde dobrý kauf
  • perak
    perak10.6.2021 11:56NANITS chronicles
    Hawwwran: pošli to kámošům poštou:)
  • perak
    Myslím, že J Pavlovský nedávno v diskusích na stránkách Crwe psal, že u nás Batmanův komplet nebude
  • perak
    perak15.6.2020 07:28A zrodí se hvězdy...
    Lantan: jdu se vysetrit na Alzheimera
  • perak
    perak14.6.2020 21:07A zrodí se hvězdy...
    Fimi: jasně, palice, psal jsem ve spěchu, tato chyba se stane maximálně jednou za deset let:)
  • perak
    perak14.6.2020 09:16A zrodí se hvězdy...
    U CC je snaha čtenáře podojit čím dál zjevnější. Dříve to byly alespoň kvalitní věci, ale nyní jsou to ve velké míře komerční shity a hlavně 144 stran včetně bonusů, jak je jejich zvykem, za 600,- je přepálené (i přes kvalitní provedení). Kupuji Baltimora, Černou sekeru a Prokletý kraj. Ale jejich výběr nových věcí je většinou hodně špatný, ale asi si své čtenáře bohužel najde. Třeba Lemire je teď u nás na vlně oblíbenosti, ale proč vybrali Berserkra nechápu. Nad Rising stars jsem váhal, ono to nemá špatné hodnocení ani zde http://www.goodreads.com/book/show/599055.Rising_Stars_Compendium?ac=1&from_search=true&qid=exBab25BTM&rank=1, ale teď se hodně chválím, že jsem nepodlehl.
  • perak
    perak28.11.2019 08:55Providence
    No je to samozřejmě podnikatelské riziko, ale Argo jde do rizika, že takto "opravenou" knihu nebudou lidi kupovat. Prostě si ze všech špatných řešení vybralo to, které považuje za nejméně rizikové. Nechci je omlouvat, ale chápu, že hodit vše do stoky je právě při takto drahé knize málo reálné. Dát slevu? Jak velkou, aby to ty, kteří to v takovéto formě nechtějí kupovat, ke koupi přesvědčilo? On je i ten dotisk, stažení, vlepení, … bude něco stát. A takovouto knihu potřebují dostat na pulty před Vánoci co nejdříve, takže i čas hraje podstatnou roli.
  • perak
    perak14.11.2018 16:45Punisher MAX #01: Kingpin
    Ví někdo, kolk má série knih? Díky
  • perak
    Tak asi každý autor má lepší a horší díla. Pokud jde o Snydera, tak první půlka New 52 Batman (především pak díly 1-3) byla hodně dobrá, pak to šlo hodně dolů. A American vampire byl skvělý (tedy četl jsem zatím jen to, co u nás vyšlo). U Bendise to bude obdobně. Právě jsem přečetl první dva omnibusy Daredevila a nemohu tomu moc co vyčíst. Určitě stojí za přečtení a jen tímto dílem si Bendis vydobyl postavení. Je však pravdou, že jeho knihy týkající se Strážců Galaxie mne moc nebyvily.
  • perak
    Criminal je za mne jednoznačně nejvýše, ale ani bych nezatracoval Captaina - na poli hrdinskych komiksu si myslim, že jde o velice dobrý počin.
  • perak
    No, že mají práva jen na první dva díly mne úplně nepřekvapuje. Je to o obchodní taktice, do níž nevidíme. Spíše se divím, že to přiznají:). Každopádně to risknu a budu doufat ve všechna pokračování a i zrychlení plánovaného vydání druhého dílu.
  • perak
    perak24.12.2023 16:22Sběratelský klub
    Yaromil: knihu nemám u sebe, ale četl jsem ji nedávno a žádné prázdné černé stránky si nevybavuji
  • perak
    perak23.11.2023 07:57Pindárna
    2scha: Když to nejsou schopni dodat, tak jakto že to mají nadále v nabídce? Z toho bych dovozoval, že to schopni dodat jsou a jen nechtějí plnit za dříve sjednaných podmínek.
  • perak
    perak16.11.2023 15:53* Připomínky a návrhy
    U souborného vydání Prašiny je špatně uvedená cena. Správně by mělo být 399,-
  • perak
    perak15.6.2023 07:50Slevy, výprodeje, bazary
    No na rozdíl třeba od booktook.cz, kde akce 20 % také občas bývá, tak Dobre-knihy.cz před touto akcí sníží dosud uplatňované slevy a po akci opět slevy navýší, takže těch jejich 20 % není ze skutečně jimi uplatňovaných cen. Sice i tak jsou to pěkné slevy, ale není to úplně OK.
  • perak
  • perak
    perak9.5.2023 09:54Nakupujeme venku
    Jonathan Arbuckle, lantan1: díky, dodacích lhůt jsem si nevšimnul
  • perak
    perak8.5.2023 21:47Nakupujeme venku
    Kdo na konci dubna objednával od Atomcomics? Už máte knihy doma nebo alespoň nějakou reakci? Já objednával 25.4., obtatem jsem dostal potvrzení platnosti, ale od té doby nic, tak nevím, zda mám čekat či urgovat. Díky
  • perak
    perak26.4.2023 15:07* Připomínky a návrhy
    Do knihovny občas zajdu a půjčuji si komiksy, které netoužím mít doma, resp. nemám velkou potřebu je číst, ale když už je v té knihovně vidím, tak si je půjčím a přelouskám:) - hlavně různé manga série, ale nejen ty.
  • perak
    perak24.1.2023 14:00Slevy, výprodeje, bazary
    No podle jejich obchodních podmínek "V případech, kdy má kupující v souladu s ustanovením § 1829 odst. 1 občanského zákoníku právo od kupní smlouvy odstoupit, je prodávající také oprávněn kdykoliv od kupní smlouvy odstoupit, a to až do doby převzetí zboží kupujícím. V takovém případě vrátí prodávající kupujícímu kupní cenu bez zbytečného odkladu, byla-li již uhrazena, a to bezhotovostně na účet určený kupujícím.". Bez zbytečného odkladu bych v daném případě viděl, že by mělo být cca do týdne.
  • perak
    perak22.11.2022 16:08Pindárna
    JA: vse stejne (tedy jen pripadne postovne) https://www.comicscentrum.cz/cerny-patek-2022
  • perak
    perak6.9.2022 20:31Sběratelský klub
    Future-Death: mám to číslované stejně, ještě jsem nečetl, zda to navazuje
  • perak
    perak28.6.2022 16:23Sběratelský klub
    Já si v dubnu objednal s vyzvednutím na pobočce a zatím žádná zpráva. Když si rozkliknu dostupnost knihy na pobočkách, tak kromě Prahy, kde už je dostupné, tak všude jinde má být kniha až 14.7. Na hranicích Prahy končí svět.
  • perak
    perak8.6.2022 17:16Pindárna
    yogi: Vnitroblok byl součástí Neonomiconu, takže kupovat celé znovu netřeba.
  • perak
    perak1.6.2022 12:49Slevy, výprodeje, bazary
    SomeOne: do konce června
  • perak
    perak15.3.2022 17:11* Připomínky a návrhy
    Ter: máš pravdu, předsedo https://www.darkhorse.com/Comics/13-185/Freaks-of-the-Heartland-6 , omlouvám se
  • perak
    perak15.3.2022 15:34* Připomínky a návrhy
    U Údolí zrůd "Obsahuje sešity série Freaks Of The Heartland #1-6 (leden 2014 - listopad 2004)" asi překlep a má být listopad 2014
  • perak
    perak9.2.2022 21:51Pindárna
    mAGiic: v jihlavské knihovně mají Kulhánka, Muriel apod. na vyžádání u info pultu a pak lze půjčit domů
    všechny knihy, tj. i komiksy až na 100 dní, nemají zde vše, ale celkem výběr je, občas se nová věc objeví hodně rychle, občas naopak i po více, jak půl roce
    a bohužel, když se něco ztratí, tak většinou nedoplní, takže třeba chybí jeden Hellboy nebo u Death note první dva díly :)
  • perak
    perak25.12.2021 21:25Pindárna
    Fimi: na zkoušku jen první volumko, ale na první rychlé nakouknutí to vypadá dobře
  • perak
    perak24.12.2021 21:52Pindárna
    Batman Černé zrcadlo, Chlad, Sweet tooth, Spirála, Something is killing the Children I
  • perak
  • perak
  • perak
    perak2.10.2021 07:29Slevy, výprodeje, bazary
    ok, dik za info, tak jsem take objednal
  • perak
    perak1.10.2021 16:56Slevy, výprodeje, bazary
    Jasně, projímadlo je občas potřeba:)
  • perak
    perak1.10.2021 14:09Slevy, výprodeje, bazary
    deefha: Pokud si dobře pamatuji jejich podmínky, tak to neznamená jakýchkoliv 5 knih ročně z jejich celkové nabídky, ale knihy z jejich "katalogu" https://www.knizniklub.cz/knizni-klub/katalog/, kde jsou většinou knihy, které by sis nekoupil
  • perak
    perak6.9.2021 14:32Sběratelský klub
    Gmork: Ok, dík:). Já se díval jen na erbkomiks a tam zatím žádná aktualita nebyla. Koukám, že dochází oproti edičnímu plánu k dřívějšímu vydání některých titulů. To potěší.
  • perak
    perak6.9.2021 13:13Sběratelský klub
    Gmork. tak především na pokračování Orlů z Říma se hodně těším. Ví se už konkrétní datum, kdy to půjde do prodeje?
  • perak
    perak13.7.2021 21:57Sběratelský klub
    Ja objednaval tak pred mesicem a prislo cca za tyden
  • perak
    perak27.4.2021 10:08Sběratelský klub
    No podle mne nějakou exkluzivitu řeší především právě ti překupníci, kteří garancí nevydání dootisků a omezené nabídky mají velký prostor pro spekulativní koupi. Většian přece nekupuje knihu kvůli tomu, že je omezený počet vydaných výtisků, ale kvůli tomu, že si chce něco přečíst, že chce mít knihu doma, ... Právě kvůli otmu si tedy já knihy kupuji a je mi celkem jedno, kolik lidí si knihu také koupilo. Nepotřebuju mít radost z toho, že mám něco, co ostatní nemají. Naopak spíše jsem rád, když si ji koupí co nejvíce lidí, protože tím vzrůstá možnost vydání dalších komiksů u nás.
  • perak
    perak18.3.2021 15:48Čtenářský koutek
    Tak CC ohlásili na FB překvapení pro první pololetí. Jedná se o toto https://www.goodreads.com/book/show/52758296-strange-skies-over-east-berlin?from_search=true&from_srp=true&qid=IzjoCcTSS4&rank=5. Zná někdo?
  • perak
    perak12.1.2021 09:08Sběratelský klub
    Cyboy: prodejce by měl být obecně připraven na kritiku, protože vždy se budou ozývat spíše ti nespokojení. Ti spokojení se ozvou tím, že koupí opětovně od prodejce nějaký produkt. Mne nezajímá, že máte pocit, že vám není přáno a že vám někdo hází klacky pod nohy (to se prostě v rámci konkurenčního boje , kdy trošku na některé nasazujete, může stát). Základ dlouhodobého vztahu se zákazníkem je komunikace a marketing a to MB zatím bohužel zcela chybí. To očekáváte, že vám stále všichni budou klepat po ramenou, jak to dobře děláte, když opravdu informace od MB skoro žádné nejsou? Stále držím projektu palce, ale prostě určitou pachuť cítím a nedivím se "radikálnějším" názorům - i když pořád myslím, že jsou celkem slušné - a myslím, že na takové názory musíte být připraveni a i těm naslouchat namísto ublíženeckých reakcí.
    SSP: já proti rejpavosti nic nemám, jen mi při "vstupu na zdejší scénu" přišla občas až zbytečně vyostřená, ale přijde mi, že už hrany trochu otupěly a rejpavost je konstruktivní a pod většinu bych neměl problém se podepsat:)
  • perak
    perak10.1.2021 18:55Sběratelský klub
    SSP: no jo, podle obchodního rejstříku to vypadá na muže přes palubu
  • perak
    perak10.1.2021 18:52* Připomínky a návrhy
    ještě k těm hvězdičkám - myslím, že v když jsem měl přehled s obálkami a najel na komiks, tak mi to ukazovalo průměr hodnocení, teď mi to ukazuje za hvězdičkou jen pomlčku a to i v případě, kdy je u komiksu i více jak 10 hodnocení
  • perak
    perak6.1.2021 16:32* Připomínky a návrhy
    Light: pokud si v nastaveni zaškrtneš u Příspěvky ve foru označit za přečtené přímo v celkovém přehledu? Ne, tak by se ti u ikonek uživatelů měl ten vykřičník objevovat i při rozkliknutí vlákna
  • perak
    perak4.1.2021 08:30Čtenářský koutek
    Gmork: díky za info
  • perak
    perak3.1.2021 16:26Čtenářský koutek
    Gmork: To vypadá fajn, jen jsem doufal, že by mohlo vyjít pokračování Murény. Je nějaká šance případně do dalších roků? Danthrakon je něco ve stylu Ekho?
  • perak
    perak1.1.2021 19:08* Připomínky a návrhy
    Tak na první proběhnutí za mne palec hodně nahoru. Díky moc
  • perak
    perak10.11.2020 11:41Srazy, cony, festivaly
    Z toho, co u nás vyšlo, tak nejlepší Skalpy a Punisher. Nejhorší Avengers a ani Thor mne nezaujal. Ke ComicsConu asi Crew vydá Southern Bastards, tak ti by asi také stali za podpis:).
  • perak
    perak9.11.2020 15:50Slevy, výprodeje, bazary
    Karlito: jo, na konci listopadu, letos by to mělo být snad 27.11,
  • perak
    perak4.11.2020 11:00Filmový a hudební klub
    no zatím mne všechny nové informace minuly, ale je jasné, že všemu se neubráním, třeba nakonec podlehnu dříve
  • perak
    perak4.11.2020 08:19Filmový a hudební klub
    Já si počkám, až to bude venku celé a pak to zkouknu rychle celé. Nechtěl bych být dlouho natěšen na další díly:).
  • perak
    perak22.9.2020 10:21Sběratelský klub
    SSP je mnohdy moc dlouhý a občas na můj vkus zbytečně "rejpavý", ale pro tentokráte bych se u něj podepsal pod každé slovo. Přesně vystihnul podstatu. Zatím na mne celý průběh akce nepůsobí úplně profesionálně, tak doufám, že samotná kniha na tom bude lépe. Určitě je lepší vybudovat si pověst a důvěru na menších projektech, jako se to celkem dobře povedlo panu Vybíralovi, jehož knížky jsou kvalitně udělané a především se jedná o dobrý výběr titulů. I když Goodreads nemusí být plně směrodatné, tak přece jen nějakou indikaci dávají a zrovna u těchto titulů nejsou úplně příznivé. Raději bych také zkusil jen jeden příběh a podle toho pak šel do druhého.
    Do nabízené knihy půjdu, protože chci tu myšlenku podpořit, ale je to hra o důvěru. Při takové ceně se každá chyba či nekvalita hůře promíjí.
  • perak
    perak16.9.2020 19:56Pindárna
    Fimi: Také jsem měl pocit, že to mají vydat, tak jsem se nedávno koukal na jejich stránky a v edičním plánu jsem to nenašel http://issuu.com/knihypaseka/docs/edicni_plan_paseka_2020
  • perak
    perak29.7.2020 10:59Pindárna
    super, už teď se těším, dle Kodexu vydavatele i dle některých příspěvků ve Foru a v diskusích si myslím, že mne nabídka osloví:) přeji hodně spokojených čtenářů
  • perak
    perak22.5.2020 18:51Sběratelský klub
    Mne ted prisla z bookdepo jedna zasilka 8. pracovni den a druha 11. pracovni den.
  • perak
    perak23.4.2020 15:50Sběratelský klub
    Taky jsem dnes koukal na pošťačku trošku překvapeně. Ale o to větší radost z nečekaného.
  • perak
  • perak
    perak12.4.2020 19:05Sběratelský klub
    Fimi: zatím jen první volumko. Western s prvky fantasy. Kresba i příběh se hodně líbil, takže už je doma pokračování.
  • perak
    perak3.3.2020 07:45Filmový a hudební klub
    Mne se seriál Zámek a klíč líbí (chybí mi dva díly), ale proti knihám je to určitě slabší, nemá to takovou tu správnou atmosféru, napětí, tajemno (ne, že by tam nebylo, ale proti knihám je toho méně). Nejsem si jist, jak moc to může oslovovat diváky, kteří knihy neznají, zpočátku to bylo nudnější, ale i z mála jsem si dokázal něco vzít, protože jsem věděl, co se tím chce ukázat, ale pro neznalé musel být především začátek málo zajímavý.
  • perak
    perak3.2.2020 12:31Pindárna
    Mne tedy třeba vydání Orbitalu také nevadí, ale nevadilo by mi těch 200 Kč za to dát. Principiálně mi skutečnost, že něco nebude dovydáno vadí a v tomto ohledu by u projektu MC mělo podle mne dojít ke změně.
  • perak
    perak21.1.2020 08:13Pindárna
    Fimi: spíše ne, myslím, že k atmosféře této knihy černobílá sluší
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 673 (cca 306844 Kč)
Mám: 227 (cca 114029 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0