Městské legendy - obálka anglického vydání
Městské legendy - obálka ruského vydání
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Možná si myslíte, že města jsou docela nudná místa, kde se můžete potkat pouze s nerudnými a věčně spěchajícími spoluobčany. Kdepak hledat v nich tajemné a někdy i hrůzu nahánějící příběhy. Jestli to takhle vidíte, tak to jste na omylu. Kniha, kterou držíte v ruce vás zavede do tmavých zákoutí měst a přímo před vašima očima upřede celou sít těch nejznámějších i méně známých městských legend. Radím vám, nenastupujte do podivné černé volhy ani do půlnočního autobusu - jestli je vám život milý. Smrtící hotelový větrák vás po přečtení této knížky už taky jistě nepřekvapí. Nemáte-li strach, pak tedy vítejte na stránkách novodobých pověstí a mýtů.

Vyšlo také v anglické mutaci pod názvem "Urban Legends" (rovněž u Albatros Media) a v ruské mutaci pod názvem "Gorodskiye legendy" u nakladatelství Albus Corvus/Belaja vorona, viz. alternativní obálky.
Na internetu je uváděn jako autor scénáře Jiří Linhart, v českém vydání ale není nikde zmíněn.


Scénář
Ester Dobiášová
Art
Miloš Mazal
Redakce
Štěpánka Sekaninová, Vojtěch Winkler
Žánry
dětský, městská fantasy, mytologický, naučný
ISBN/ISSN
978-80-00-0556-5 (Albatros (Albatros Media a.s.))
978-80-00-0556-5 (B4U Publishing (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v tvrdých deskách
Formát
215 x 280 mm
Tisk
barevný
Váha
502 g
Stran
48
Cena
199 Kč
  • SNUFKIN
    SNUFKIN11.3.2020 13:45Městské legendy
    Přijde mi hlavně, ze je to jen neumetelska vykradacka Janeckovy Černé sanitky.
  • Netorack
    Netorack11.3.2020 13:18Městské legendy
    Tak já nevím. Já mám urban legends velice rád, ale tady se mi líbily tak dvě? tři? Doprovodné texty nevědí, čeho chtějí dosáhnout, jestli navodit tajemnou atmosféru, nebo ty pověsti a báchorky kriticky rozstřelit. Na konci už jsem je číst přestal úplně, protože ve spoustě případů mimo jiné vyslepičí pointu komiksu. Takže to není ani souvislý komiks, ani atmosférická záležitost, co to je? Mě to nedošlo.
  • perak
    perak10.2.2020 21:03Městské legendy
    Povídání k jednotlivým "legendám" mi přišlo špatné. Ne moc vysvětlující a propracované, spíše snůška všelijakých všude možně pochycených zpráv - to je snad i škoda číst, protože moc informací z toho nedostanete. Alespoň některé komiksové příběhy měly na konci pointu či vtipné zakončení, ale nejsou schopny zachránit celkové vyznění knihy.
121