• perak
    perak9.11.2020 21:49Gotham Central #04: Corrigan
    Jak už jsem psal u jedné z předchozích knih série - čím méně se v příběhu objevuje postav z Batmanova univerza a čím více je příběh civilnější, o to je lepší. A to plně platí i v tomto případě. Jeden sešit, v němž vystupuje Spectre je snad z celé série nejhorší a vůbec nezapadá do zbytku. Tam jsem otáčel palec hodně dolů a říkal jsem si, že Rucka prostě nedosahuje kvalit Brubakera. Úvod s Robinem (Robiny) nebyl špatný, ale žádná super pecka to také nebyla. Ale závěr byl výborný. Tak jsme naopak musel před Ruckou smeknout a v duchu se mu omluvit. To byl hodně silný závěr celé série. Jednotlivé hlavní charaktery nejsou černobílé a dokážou překvapit svým jednáním, ale jejich chování je naprosto uvěřitelné a obhajitelné. Dialogy jsou úsečné a trefné, noirové. Jen houšť takovýchto komiksů!
  • perak
    perak31.10.2020 21:24Drákula
    Tato adaptace by si zasloužila dvojitý rozsah. Mignola se svou temnou kresbou se k příběhu skvěle hodí a těžko v komiksovém světě hledat někoho jiného, kdo by dokázal hororovou atmosféru hraběte Drákuly lépe vystihnout. Bohužel z důvodu rozsahu knihy je děj občas vyprávěn trošku zkratkovitě, některé části příběhu jsou jen naznačeny v pár okýnkách. Příliš se spoléhá, že každý, kdo komiks čte, zná předlohu či ještě spíše film. Ale možná jsem jen myšlenkově líný a chtěl bych mít vše podáno na velkém talíři až k ústům s pořádně velkými špičáky:).
  • perak
    perak28.10.2020 07:54Sunstone #01
    Šejić si mne hodně získal svou Harleen, tak jsem se na tuto knihu hodně těšil. Nebyl jsem zklamán, ale takové nadšení jako z Harleen se zde zatím nedostavilo, na druhou stranu u tohoto příběhu ještě nejsme u konce. Opět výborná kresba s převažující červenou barvou ve všech možných odstínech. Na tohle se dá koukat často a dlouho, a to nejen kvůli obnaženým ženským tělům:). V celé knize se toho vlastně ani moc nestane, děj by se dal shrnout do několika vět. Je to spíše o vyvíjejícím se vztahu několika osob, především však Lisy a Ally. Takže hodně dialogů, hodně hlášek, ale i skrytých pravd.
  • perak
    perak18.10.2020 18:38Stranger Things: Šestka
    Něco jako fastfood. Tak nějak na chvíli zažene hlad, ale nějak si nepochutnáte, protože je to rychle udělaný prefabrikát, který byl vytvořen bez jakékoliv invence. Když máte známou značku, tak se stává, že se na ní chce někdo přiživit a bohužel to je i případ fenoménu Stranger Things. Je to hodně zkratkovité a využívající klišé zlého individua manipulujícího s těmi hodnými. Toho zlého už známe ze seriálu a ze své role ani v nejmenším nevystoupí. A pak je potřeba v příběhu odkázat i na Jedenáctku, protože tu má rád každý, ačkoliv pro samotný příběh je to úplně zbytečné. No ještě, že toto jsem měl jen půjčeno z knihovny.
  • perak
    Pokračování Conanových dobrodružství z per a štětců evropských autorů se mi líbilo určitě více než první kniha. Především úvodní Dcera pána mrazu neměla chybu a ve srovnání s komiksovým pojetím tohoto příběhu od Comics centra mne oslovilo mnohem více. Nespoutaná živočišná touha s níž se Conan žene za tajemnou ženou nechávajíc za zády dozvuky krvavé bitvy. Výborné. I druhá povídka Stíny měsíční záře je výborná. Hororové pojetí tajemných soch opravdu nahání husí kůži. Obě povídky pak jsou doprovázeny zajímavou kresbou a nemám ji co vytknout. Zato závěrečná Šarlatová citadela byla po namlsání z předchozích dvou povídek zklamáním. Neoslovil mne příběh, byl bez invence a překvapení a bohužel to nezachránila ani kresba. Conan zde není jedinečným Conanem, ale tuctovým evropským panovníkem. Škoda. Ale celkově spokojenost.
  • perak
    perak26.9.2020 15:06Harleen
    Tak tohle se mi hodně líbilo. Výborný civilní origin postavy. HQ jinak moc nemusím, pojetí dané postavy mi moc nesedí, ale zde k tomuto nemám co vytknout. Propracovaný příběh má myšlenku, jsou v něm emoce, kterých rozhodně není málo. Je snadné vnímat pocity hlavní hrdinky a chápat její vnímání, pohnutky a finální přeměnu. Příběhem se mihne velké množství postav Batmanova univerza, ale všechny jsou do vyprávění zabudovány nenásilně a nerušivě. Jinak musím samozřejmě pochválit super kresbu a krásně zpracovanou obálku. Kniha prostě nemá chybu od prvního uchopení do odložení na čestné místo v knihovničce.
  • perak
    perak8.9.2020 21:29Batman: Zatracení
    Kresba super, to jsem si užíval každou stránku, každý jednotlivý obrázek. Naopak příběh mne vůbec nezaujal. Jakou úlohu tam měl Constantine a některé další postavy? Co tím vším chtěl autor říct? Jediná zajímavá linka se týkala Brucova dětství. Celkově ke konci jsem se na text už ani moc nezaměřoval, prostě nebavilo. Ale jen kvůli té kresbě stojí za to se na knihu podívat.
  • perak
    Některé povídky byly výborné, některé průměrné, ale díky originálním nápadům, kterých má autor zřejmě na rozdávání, je většina příběhů nezapomenutelných. Vyprávění je mnohdy stísněné až surreální, občas nechutné - prostě to, co bych od správného hororu očekával. Vizualizace nápadů pak k celkovému vyznění napomáhá - těžko se bude zapomínat na bizardní modelku, všudypřítomný tuk ve stejnojmenné povídce či balónky poseté nebe. Toto byl příjemně strávený čas:).
  • perak
    perak25.8.2020 07:40Lex Luthor: Muž z oceli
    Pohled na Supermana očima hlavní záporné postavy Lexe Luthora a ještě spíše cesta do hlubin záporákovi duše, z níž LL nevychází až tak radikálně špatně. Aneb dobrými úmysly avšak špatnými prostředky dlážděná cesta za lepší svět bez mimozemského hmyzu. Naopak Superman nevypadá až jako ten pravý americký skautík a takto mu to více sluší a vykreslení emocí ho polidšťuje. Nečernobílé pojetí postav a přesto nevybočení z historie jednotlivých postav tedy za mne bylo hlavním kladem příběhu. Jen jsem čekal nějaké větší finále, určitá gradace na konci chyběla. Slabších 5.
  • perak
    perak18.8.2020 21:05Mýty #16: Supertým
    Pominu-li crossover, tak asi zatím nejslabší díl. Celé to bylo takové sterilní bez napětí, emocí, překvapivých zvratů. Supertým se vlastně nekonal a neohrožený záporák byl přemožen nakonec až příliš lehce a příliš rychle. Tak snad další díl bude povedenější.
  • perak
    perak17.8.2020 21:58A zrodí se hvězdy...
    Ne každý den čtenář dostane do ruky tisícistránkovou knihu těchto rozměrů. Sice se s tím hůře manipuluje, ale i tak je to potěšení a kresba ve velkém formátu je vždy radostí. Původní příběh se mi hodně líbil, především začátek je skutečně výborný a napjatě a zvídavě jsem otáčel stránku za stránkou. Postupem spíše detektivní a vztahový příběh jednotlivých speciálů plný zajímavých postav sklouzává do otázek vztahu lidí ke všemu odlišnému, aby nakonec skončil poselstvím o velké odpovědnosti těch, co mají velkou moc a obětování se pro druhé za lepší budoucnost. Pro někoho mohou být takovéto postupné změny záporem, ale z mého pohledu právě tento posun byl zajímavý. Už ne tak mne zaujaly dodatečné příběhy. Ty se snaží doplňovat hlavní děj o příběhy některých speciálů, ale bylo to spíše trápení. Za to dávám jednu hvězdu dolů.
  • perak
    První Okko se mi líbilo, tak jsem byl rad, ze se MC k této sérii vrátila. Cyklus vody se ,i určitě líbil více, zde mi přišel cíl cesty hlavních hrdinů, jakožto i některé dějové situace, hůře uchopitelné, strastiplné putování mezi kláštery byl trochu natahované, ale přesto přese vše mne čtení celkem bavilo. Historické Japonsko je pro mne atraktivní námět a trocha tajemna je ta správná přísada. Slabší 4 hvězdy.
  • perak
    Bavil jsem se, jako už u Baltimora obvykle, ale něco tomu chybělo. Přestože kniha sleduje dvě dějové linie, z nichž ta v Kartágu bez Baltimora mi dokonce přišla lepší než petrohradská dobrodružství Baltimorova, a i když v obou městech dojde ke krvavým bojům, tak možná i tím skákáním z jednoho místa na druhé, mne vyprávění úplně nevtáhlo a spíše jsem to cítil jako nějaké intermezzo před něčím větším. Kresba jaké obvykle výborná. Mozkomoři lepší než u Harryho Pottera:).
  • perak
    Dlouhý příběh UPVO sluší. Oproti předchozím povídkovým sbírkám se mi to líbilo mnohem více. Ačkoliv se zde Hellboy nevyskytuje, tak se setkáváme s mnoha odkazy na první knihy s Hellboyem a tak je určitě výhoda mít alespoň první dva díly načtené. Jinak tu máme klasického Mignolu - kupa příšer lovecraftovského stylu, trochu nadpřirozena, pořádný záporák a k tomu naši hrdinové, kteří zprvu dostávají řádně na prdel, aby však nakonec vše se k dobrému obrátilo a přitom nechalo dosattek prostoru pro možné pokračování. Líbilo se mi i finální vyprávění o původu Abe Sapiena, které jsem pochopil až po dočtení a musel si to projít ještě jednou. Jen kresba, ačkoliv pěkná, není Mignola, a musel jsem si na ni trochu zvykat - Mignola je v tomto směru nepřekonatelný a každý jiný kreslíř vstupuje do arény s určitým hendikepem.
  • perak
    perak26.7.2020 21:50Sabrina
    Hodně zajímavé a vymykající se běžné komiksové produkci. Neradostný pohled na část dnešní společnosti, moc médií, samozvané šiřitelé pravd a konspiračních teorií. Vyznění příběhu je celkem depresivní, na druhou stranu žádná postava mi nepřirostla k srdci takovým způsobem, že by mne příběh naplno zasáhnul. Možná je to zapříčiněno i zakončením, které z mého pohledu bylo trochu do ztracena. Každopádně kniha určitě stojí za přečtení.
  • perak
    Tato série mne baví, a to přesto, že při detailnějším rozebrání některých skutečností a přihlédnutí k ději v předchozích knihách bych asi měl výhrady k logice toho, co je vyprávěno. Z Pochmurného kraje mám stále pocit spíše spojených povídek, než jednoho uceleného příběhu, ale tato kniha na pozadí naznačuje i možný komplexnější příběh, tak jsem zvědav, kam budou směřovat další pokračování. První půlka knihy je retrospektivní vyprávění doplňující další kousky do historie místního kraje a jeho některých postav. Druhá půlka pak je celkem akční vyprávění a jednom nepovedeném lovu a na konci se nám (poměrně nepřekvapivě) naznačuje návrat důležité postavy. Druhá půle je výborná, a to i díky kresbě Tylera Crooka, který má velký podíl na mé oblíbenosti Harrow County. První půlka je kreslená jinými autory, a přestože není špatná, tak pro mne byla spíše rušivým elementem.
  • perak
    perak16.7.2020 08:39Superman: Mír na Zemi
    Supermanovo poselství humanismu, které mnohými není přijímáno tak nadšeně, jak by Superman očekával. Ono není nic černobílé a i snaha o dobrý skutek může být z jiného úhlu pohledu chápán jinak a především pokud určitý čin není podepřen dalšími skutečnostmi, tak nemusí nic znamenat. Ano, je to trošku agitka, ale ono to tak nějak k Supermanovi patří a na celkovém vyznění příběhu mi to nevadilo. O kresbě Alexe Rose asi není potřeba nic moc uvádět. V takto velkoformátové knize prostě výborné.
  • perak
    perak13.7.2020 21:36Mrtvej svět
    Lehké a zároveň těžké časy dospívání. Být plný emocí, ale přitom se tvářit a chovat, jako že o nic nejde, být za všech okolností cool a nad věcí. Zpočátku to vypadá jen jako série vtipných hlášek, avšak postupně vše dostává širší záběr a konec jako nevyhnutelná srážka s realitou je zajímavým vyvrcholením povedeného příběhu (i když možná by si konec zasloužil o něco více stránek).
  • perak
    Brubakerova část je pouze malý střípek vytržený z kontextu, ale naštěstí jej znám z omnibusu, takže to nevadilo, ale jinak bych z toho nebyl úplně na větvi. K představení Winter Soldiera to stačí, ale žádný ucelený příběh to nedá. Naštěstí hlavní Remegerův příběh ve stylu Bonda je akční jízda představená od začátku do konce, kde právě ten konec patří k vrcholům celé knihy.
  • perak
    Bavilo mne to, ale moc to nebylo o MM, ale spíše o PP, takže jedna hvězda dolů za to, že pokud to má být edice o představování hrdinů z Marvelu, tak to tentokráte byla střela vedle. Pokud však od tohoto odhlédnu, tak příběhově jsem byl spokojen.
  • perak
    perak4.7.2020 07:46Ghost Rider: Cesta slz
    Začátek mne hodně nadchnul, ale ke konci děj trochu stagnoval a po dočtení ve mne zůstal pocit trochu promarněného potenciálu hororově westernového příběhu. Rozhodně Ennis umí vyprávění lépe vygradovat. Naštěstí alespoň kresba zůstala po celou dobu nadstandardní a za ní palec hodně nahoru.
  • perak
    V této sérii mi každá kniha přijde lepší než předchozí. A tato je zkrátka výborná. Detektivní příběhy a především plně uvěřitelné postavy se svými radostmi a starostmi, do nichž superzáporáci a superhrdinové nevstupují jako deux ex machina, ale jako zcela přirozený prvek. Především Batman se zde objevuje mnohem více než v prvních dílech, avšak jeho role stejně jako u všech dalších postav není černobílá a ne vždy je přijímán s otevřenou náručí. Rucka a Brubaker se skvěle doplňují a dokazují, že oba patří k top tvůrcům komiksového žánru.
  • perak
    perak30.6.2020 17:44Sherlock #03: Velká hra
    Tak pořád je to jen doslovný přepis, ale tentokrát se mi to líbilo. Autor dokázal vypíchnout ty správné momenty a správné hlášky. Možná je to i tím, že i v seriálu patří tento díl mezi nejlepší, ale každopádně jsem se při čtení bavil.
  • perak
    perak30.6.2020 07:28Sledgehammer 44
    Ačkoliv kniha obsahuje dva příběhy, jedná se vlastně o jedno společné vyprávění z pera dvou kreslířů. Kresba se samozřejmě liší, ale nevadila mi ani v jedné části a především v té druhé se mi hodně líbila. Jde o další doplnění Hellboy univerza, kdy s virilovým oblekem jsme se již mohli setkat v jiných knihách. Boj s nacisty, nové vynálezy v podobě válečných strojů, bitvy, zajímavý záporák - to bylo OK. Jen postupem času se to čím dál více stávalo opakovaným bojem dvou téměř nezničitelných postav.
  • perak
    perak29.6.2020 07:12Žoldnéř #03: Zkoušky
    Trošku slabší než předchozí díl, ale jinak stále platí to, co u něj - nádherná malba, která vyniká ve velkém formátu, jednoduchý příběh plný draků, soubojů, krásných žen. Žoldnéř musí podstoupit několik životu nebezpečných zkoušek, do nichž se navíc zapletou úklady zrádce, s nímž jsme se zřejmě nesetkali naposledy. A opět výborné bonusové stránky.
  • perak
    perak12.6.2020 15:01Murena #01: Cyklus matky
    Skvělá kniha. Těžko něco vytýkat. Výborný historický příběh zasazený do kulis starověkého Říma. Pád císaře Claudia a nástup Nerona k moci na pozadí vražd a intrik a pod dohledem několika osudových žen. Je vidět, že autoři měli reálie dopodrobna nastudované a na těchto základech vystavěli strhující vyprávění o touze po moci, kde city nemají místo a pokud nějaké někdo projeví, stává se to zranitelným místem, kterého budou chtít rivalové využít.
    Kresba jen podtrhuje příběh a ani té nemám, co vytknout.
    Jestliže mne Jean Dufaux potěšil Ságou Valty, tak zde mne přímo nadchnul.
    Četba mne donutila několikrát hledat historické souvislosti, takže pro mne částečně i poučné:).
  • perak
    perak12.6.2020 09:17130 #03: Čas hvězdoplavců
    Vždy, když už to vypadá, že míříme k finále příběhu, autor přijde s novým nápadem, novou odbočkou, novou postavou. Styl vyprávění se od první knihy postupně hodně mění, je čím dál akčnější, méně snivý, kresba propracovanější, jen mi přišlo v kresbě méně hříček a odkazů (nebo jsem je nepochytil:)). Někdy si to dám celé znovu, ale to až bude příběh dokončen (doufám, že bude co nejdříve). Předpokládám, že pár věcí, které mi předtím unikly, si ještě vychutnám.
  • perak
    Ne, že by to bylo úplně špatné, ale jsem teď namlsaný z Aaronova runu, kde mne Punisher hodně baví a oproti tomu jsou tři příběhy, které jsou v této knize obsažené, prostě o level slabší. Nic originálního, spíše klasické pojetí Punishera jako bojovníka s mafií, zabalené do vánočního hávu, resp. oblečené do Santa klausovského obleku. Na druhou stranu, kdo má Punishera rád, tak určitě četbou této knihy neudělá chybu a rád si s Frankem připomene časy vánoční i v předletním období.
  • perak
    Superman není úplně můj šálek kávy, takže jsem od knihy neměl nějaká velká očekávání, ale nakonec mne příběh celkem bavil. Samozřejmě by se dalo vytknout až příliš snadné zboření léta budovaného Luthorova mýtu, jakož i bz větších obtíží přemožení všech záporáků, ale to asi tak nějak k Supermanovi patří. Stejně jako Kentův výraz absolutního hňupa:). Za největší pozitivum považuji vyprávění z Kentova dětství, vztah k rodičům a vliv prostředí na Kentův vývoj. Povedený origin. Jen tu vsuvku s mládeží z budoucna jsem nepobral, ta mi přišla na příběh násilně našroubovaná a zbytečná.
  • perak
    Bez Stana Leeho by Marvel nebyl tím, čím byl a je, takže kniha není pouze životopisný příběh Stana Leeho , ale i historií Marvelu a vzniku jeho nejznámějších postav. Od knihy nelze čekat detailnější rozebrání některých historických okamžiků, ani nezaujaté vyprávění. Jde spíše o oslavu jednoho geniálního komiksového tvůrce a jeho pohled na proběhlé události. Pokud však k tomu takto přistoupíte, tak je to zábavné, poučné, se špetkou nostalgie.
  • perak
    perak29.5.2020 09:52Rumcajs se vrací #03
    My, co jsme na Rumcajsovi a na dalších postavách z reklam vyrůstali (a v mládí pak i s Vetřelci a Predátory), máme pro tyto hrdiny zvláštní slabost, takže s nimi moc rádi prožíváme všechna možná i nemožná dobrodružství. Pro mne je to návrat ke kořenům v plné palbě žaludů.
  • perak
    Hailující Cap se často nevidí. Dobrý nápad na zápletku, která je celkem uvěřitelná, takže v rámci Capova univerza poměrně osvěžující prvek. Retrospektivní děj všemu dává trochu větší hloubku. Jen je to o maličko více upovídané, a tudíž se tempo vyprávění občas zadrhne. Bohužel neznám příběhy, které tomuto předcházely a na něž je ve vyprávění občas odkazováno. S nimi bych asi pochytil více souvislostí, ale i tak to nebylo špatné.
  • perak
    perak27.5.2020 07:49James Bond #03: Hammerhead
    Příběh celkem ubíhá, Bond se zbytečně nevykecává, ale zas ani ničím nepřekvapí. Ono v tom rozsahu knihy asi není ani moc prostor pro nějaké dějové odbočky a velké zvraty, takže se vzaly všechny tradiční 007 ingredience a bez větší invence se z nich upekl chutný pokrm, který zasytí, ale nic více. Pokud jde o kresbu, tak u ní palec nahoru. Váhal jsem mezi 3 a 4 hvězdami, ale nakonec dávám slabší 4 - kniha se mi líbilo k něco více, než předchozí dva díly.
  • perak
    perak23.5.2020 11:59Batman: Evropa
    Tak toto že napsal autor 100 nábojů? Příběh je spíše nuda a tentokráte to nezachránila ani kresba.
  • perak
    perak23.5.2020 11:50Poslední jednorožec
    Asi nejsem ta správná cílová skupina. Příběh není zas až tak špatný, ale přesto mi chybělo něco, čím by mne čtení více bavilo. Občas mi vyprávění přišlo zkratkovité, kdy se děj pohnulo hodně dopředu v pár sekvencích. Nečetl jsem předlohu, tak nemohu porovnávat, ale prostě mi přišlo, že si autoři komiksu z původního díla vybrali jen některé pasáže, na něž dali větší důraz a zbytek jen rychle nadhodili.
  • perak
    Není to úplné top ze Sin City, ale pořád je to skvělé čtivo, které nezklame. Setkáváme se tu s pár postavami z minulých dílů, ale kniha se dá číst i bez znalosti předchozích knih. Je zbytečné se rozepisovat o kvalitách této série, které obsahuje i toto závěrečné dějství, takže jen povzdech nad tím, že už je konec tohoto báječného vyprávění. Ale já se do uliček Sin City zase někdy vrátím, budu si dávat pozor na malou Miho, těšit se na panáka s Marvem, na setkání s Dwightem, přičemž kolem nás projde Hartigen a já budu po očku koukat po všech těch krásných ženských, které je možno v Sin City potkat.
  • perak
    První díl byl zpočátku poměrně surreální, ale ke konci vyprávění již dostalo celkem jasné kontury, na něž navazuje toto pokračování, ve kterém sledujeme putování trojice hlavních hrdinů postapo světem. Na jednu stranu kresba může vypadat jednoduše, ale mnohé obrázky obsahují detaily se skrytými významy, s nimiž si autor pohrál, a které mne opravdu bavily. Už se těším na další díl.
  • perak
    Zpočátku hodně rychlé střídání scén a jednotlivých protagonistů, takže jsem měl co dělat, abych se v tom zorientoval (a na první přečtení mi určitě i hodně uniklo). Čtení mne bavilo, ale když nad tím teď přemýšlím, tak bych asi nedokázal odvyprávět celý děj knihy. Což samozřejmě nemusí být chyba knihy, ale moje:). Každopádně po dočtení nemám tak spokojené pocity jako u předchozích dílů.
  • perak
    Tak tohle mne bavilo nad očekávání. Samotných X-menů tam není zas až tak moc, ale na druhou stranu právě proto měl autor větší prostor si s postavami pohrát a dát jim větší propracovanost, emoce, vzájemnou interakci (a to někdy i zápornou) a nemálo povedených hlášek. Ne zcela mne bavil hlavní záporák, ale o něj v této knize nakonec úplně nešlo. Těším se na pokračování.
  • perak
    perak5.5.2020 12:15Netvora #01: Probuzení
    Kresba mne zaujala hned na první nakouknutí - propracovaná, míchající několik stylů, vytvářející zajímavé spíše pochmurné prostředí. Ale v příběhu jsem se zpočátku trošku topil, nebylo mi jasné, kdo, s kým, proti komu, ale hlavně proč. To se naštěstí v průběhu vyprávění lepšilo a navnadilo mne na pokračování. Asi si budu muset v rychlosti přečíst ještě jednou, možná pak docením informace, kterým jsem na začátku nepřikládal významu.
  • perak
    Některé povídky jsou povedené, některé méně, ale celkově jsem z knihy odvázaný moc nebyl (což u Hellboye obvykle bývám). Více mi sedí delší příběhy, kdy to není jen krátké pojednání o tom, že Hellboy někam přijde, zjistí, kdo je příšera, ta na něj zaútočí a Hellboy ji vymlátí. Mignola v předchozích knihách nastavil tak vysoko laťku, že hodnotím asi přísněji než pokud by to bylo mé první setkání s Hellboyem.
  • perak
    perak23.4.2020 13:04Rváč
    Pokud bych měl shrnout příběh v pár větách, tak by mi z toho zas až tak originální vyprávění nevyšlo, ale Lemirova práce s jednotlivými postavami je opravdu výborná. Každá postava se svými radostmi, traumaty, vzpomínkami na minulost, nadějemi, … je do posledního kousku svého chování uvěřitelná a i když se těžko dá napsat, že jsou to kladné postavy, tak si je rychle oblíbíte (tedy samozřejmě ne všechny). K tomu si přidejte atmosféru stísněné kanadské mrazivé zimy, kdy vám křoupe sníh pod nohami (úplně jsem to při prohlížení těch obrázků slyšel), někde v opuštěné části země. Kresba využívající především modrou a bílou (v níž o to více vynikne rudá barva krve) se k vyprávění výborně hodí. Každý výraz tváře je plný emocí, každá na první pohled nicneříkající kresba krajiny dotváří nádech příběhu, který by právě bez těchto krajinek nebyl tím, čím je, tj. skvělým vyprávěním o mezilidských vztazích.
  • perak
    perak15.4.2020 21:33Punisher MAX #03: Frank
    Tak tahle série šlape. Sice je to trochu odbočka z kurzu nastaveného předchozími knihami, ale souběžné vyprávění ve dvou časových liniích s mnoha podobně vyznívajícími obrázky autoři zvládli opravdu dobře. Stejně jako Bullseye jsme potřebovali zjistit Frankovu minulost, abychom ho dokázali lépe poznat a chápat. Člověk poznamenaný válkou, kde pozbyl většinu citů - živná půda pro to, aby se z Franka Castla stal Punisher.
  • perak
    Toto není jeden šťavnatý steak v podobě dlouhého příběhu, jako v případě dalších jiných Sin City knih ale "pouze" kupa malých delikates, které se dají konzumovat i samostatně, ale mnohé vyniknout o něco více právě spolu se steakem. Jasně, že se tam najdou i slabší kousky, ale pořád je to vše na vysoké úrovni s výbornými pointami. A kresba mi přijde kniha od knihy lepší (a ženy kniha od knihy krásnější).
  • perak
    Jeden z vrcholů celého Sin City univerza. Jasně rozdělené role kladného a záporného hrdiny, přičemž především Hartigen je hodně propracovaná postava, které nelze nedržet všechny palce, které najdete. Na druhé straně žluťák je skvěle odporný, že byste si o něj ani kolo neopřeli a úplně cítíte ten nechutný smrad, který se z něj musí linout. Takže potěšení z jeho nepěkného konce jen žlutě stříká okolo vás. Kresba mi přijde díl od dílu lepší a lepší a využití další barvy je až překvapivě dobré. Naprostá čtenářská radost.
  • perak
    Pointa příběhu mi přišla od začátku odhadnutelná a tak tentokráte pro mne bylo vyprávění bez větších zvratů. Jinak ale samozřejmé stále je to zábava ze Sin City se vším, co k tomu patří a setkání s Miho a Dwightem vždy potěší - tedy alespoň mne, například u některých jedinců z italské mafie na to asi bude panovat jiný názor.
  • perak
    Slabší než předchozí díly, ale pořád je to Sin City se vším, co mám rád - depresivní, krvavé, plné soubojů a krásných holek, s kterými si není radno zahrávat a přesto originální v zápletce. Dwight je ten správný chlap na šikmé ploše, který má stále jednu nohu v hrobě. A pak je nutno zmínit nezapomenutelnou Jackieho "hlavu Medúzy" s částí pistole zaseknuté na čele , stejně jako jeho návštěvu záchodu a první seznámení se s Dwightem.
  • perak
    Super noirová záležitost. I když mám asi Drsné sbohem radši (prostě Marv:)), tak zde je propracovanější kresba i psychologie postav. Ava je ta pravá femme fatale, která si s chlapy jen hraje a ti jsou pro ni schopni udělat cokoliv a oddělat kohokoliv. Dwight pak přes svou drsnost zakrývá citlivá zranitelná místečka, kterých samozřejmě Ava využije. Ale tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se bouchačka neudrží v klidu. No jo, prostě Sin City.
  • perak
    perak22.3.2020 17:59130 #01: Odysea
    Zpočátku mne kniha moc neoslovila. Poměrně surrealistické, aniž bych se chytal, jaký je smysl vyprávění. Ale postupně se příběh stával ucelenějším a čtivějším, takže se celkem těším na pokračování.
  • perak
    Tak tahle noirová komiksová klasika se neomrzí. A v tomto případě nejen kniha, ale i film, který je hodně doslovnou adaptací příběhu, takže při čtení před očima vyskakuje neohrožený Marv v podání skvělého Mikeyho Rourka celý polepený náplastmi, mající zálibu v kabátech a dychtící po pomstě za smrt Goldie, která se za jedinou noc stala jeho životní ženou. Z celého Sin City je Drsné sbohem jedno z nejlepších, takže vedle Marva se nedá zapomenout ani na tichého Kevina, který nehlesne ani při brutálním konci, který mu přichystá Marv.
  • perak
    perak1.12.2021 16:24Chlad
    tak za rozumnou cenu považuji už tu 50% slevu - za 700 Kč mi kniha s 400 stránkami přijde dobrý kauf
  • perak
    perak10.6.2021 11:56NANITS chronicles
    Hawwwran: pošli to kámošům poštou:)
  • perak
    Myslím, že J Pavlovský nedávno v diskusích na stránkách Crwe psal, že u nás Batmanův komplet nebude
  • perak
    perak15.6.2020 07:28A zrodí se hvězdy...
    Lantan: jdu se vysetrit na Alzheimera
  • perak
    perak14.6.2020 21:07A zrodí se hvězdy...
    Fimi: jasně, palice, psal jsem ve spěchu, tato chyba se stane maximálně jednou za deset let:)
  • perak
    perak14.6.2020 09:16A zrodí se hvězdy...
    U CC je snaha čtenáře podojit čím dál zjevnější. Dříve to byly alespoň kvalitní věci, ale nyní jsou to ve velké míře komerční shity a hlavně 144 stran včetně bonusů, jak je jejich zvykem, za 600,- je přepálené (i přes kvalitní provedení). Kupuji Baltimora, Černou sekeru a Prokletý kraj. Ale jejich výběr nových věcí je většinou hodně špatný, ale asi si své čtenáře bohužel najde. Třeba Lemire je teď u nás na vlně oblíbenosti, ale proč vybrali Berserkra nechápu. Nad Rising stars jsem váhal, ono to nemá špatné hodnocení ani zde http://www.goodreads.com/book/show/599055.Rising_Stars_Compendium?ac=1&from_search=true&qid=exBab25BTM&rank=1, ale teď se hodně chválím, že jsem nepodlehl.
  • perak
    perak28.11.2019 08:55Providence
    No je to samozřejmě podnikatelské riziko, ale Argo jde do rizika, že takto "opravenou" knihu nebudou lidi kupovat. Prostě si ze všech špatných řešení vybralo to, které považuje za nejméně rizikové. Nechci je omlouvat, ale chápu, že hodit vše do stoky je právě při takto drahé knize málo reálné. Dát slevu? Jak velkou, aby to ty, kteří to v takovéto formě nechtějí kupovat, ke koupi přesvědčilo? On je i ten dotisk, stažení, vlepení, … bude něco stát. A takovouto knihu potřebují dostat na pulty před Vánoci co nejdříve, takže i čas hraje podstatnou roli.
  • perak
    perak14.11.2018 16:45Punisher MAX #01: Kingpin
    Ví někdo, kolk má série knih? Díky
  • perak
    Tak asi každý autor má lepší a horší díla. Pokud jde o Snydera, tak první půlka New 52 Batman (především pak díly 1-3) byla hodně dobrá, pak to šlo hodně dolů. A American vampire byl skvělý (tedy četl jsem zatím jen to, co u nás vyšlo). U Bendise to bude obdobně. Právě jsem přečetl první dva omnibusy Daredevila a nemohu tomu moc co vyčíst. Určitě stojí za přečtení a jen tímto dílem si Bendis vydobyl postavení. Je však pravdou, že jeho knihy týkající se Strážců Galaxie mne moc nebyvily.
  • perak
    Criminal je za mne jednoznačně nejvýše, ale ani bych nezatracoval Captaina - na poli hrdinskych komiksu si myslim, že jde o velice dobrý počin.
  • perak
    No, že mají práva jen na první dva díly mne úplně nepřekvapuje. Je to o obchodní taktice, do níž nevidíme. Spíše se divím, že to přiznají:). Každopádně to risknu a budu doufat ve všechna pokračování a i zrychlení plánovaného vydání druhého dílu.
  • perak
    perak24.12.2023 16:22Sběratelský klub
    Yaromil: knihu nemám u sebe, ale četl jsem ji nedávno a žádné prázdné černé stránky si nevybavuji
  • perak
    perak23.11.2023 07:57Pindárna
    2scha: Když to nejsou schopni dodat, tak jakto že to mají nadále v nabídce? Z toho bych dovozoval, že to schopni dodat jsou a jen nechtějí plnit za dříve sjednaných podmínek.
  • perak
    perak16.11.2023 15:53* Připomínky a návrhy
    U souborného vydání Prašiny je špatně uvedená cena. Správně by mělo být 399,-
  • perak
    perak15.6.2023 07:50Slevy, výprodeje, bazary
    No na rozdíl třeba od booktook.cz, kde akce 20 % také občas bývá, tak Dobre-knihy.cz před touto akcí sníží dosud uplatňované slevy a po akci opět slevy navýší, takže těch jejich 20 % není ze skutečně jimi uplatňovaných cen. Sice i tak jsou to pěkné slevy, ale není to úplně OK.
  • perak
  • perak
    perak9.5.2023 09:54Nakupujeme venku
    Jonathan Arbuckle, lantan1: díky, dodacích lhůt jsem si nevšimnul
  • perak
    perak8.5.2023 21:47Nakupujeme venku
    Kdo na konci dubna objednával od Atomcomics? Už máte knihy doma nebo alespoň nějakou reakci? Já objednával 25.4., obtatem jsem dostal potvrzení platnosti, ale od té doby nic, tak nevím, zda mám čekat či urgovat. Díky
  • perak
    perak26.4.2023 15:07* Připomínky a návrhy
    Do knihovny občas zajdu a půjčuji si komiksy, které netoužím mít doma, resp. nemám velkou potřebu je číst, ale když už je v té knihovně vidím, tak si je půjčím a přelouskám:) - hlavně různé manga série, ale nejen ty.
  • perak
    perak24.1.2023 14:00Slevy, výprodeje, bazary
    No podle jejich obchodních podmínek "V případech, kdy má kupující v souladu s ustanovením § 1829 odst. 1 občanského zákoníku právo od kupní smlouvy odstoupit, je prodávající také oprávněn kdykoliv od kupní smlouvy odstoupit, a to až do doby převzetí zboží kupujícím. V takovém případě vrátí prodávající kupujícímu kupní cenu bez zbytečného odkladu, byla-li již uhrazena, a to bezhotovostně na účet určený kupujícím.". Bez zbytečného odkladu bych v daném případě viděl, že by mělo být cca do týdne.
  • perak
    perak22.11.2022 16:08Pindárna
    JA: vse stejne (tedy jen pripadne postovne) https://www.comicscentrum.cz/cerny-patek-2022
  • perak
    perak6.9.2022 20:31Sběratelský klub
    Future-Death: mám to číslované stejně, ještě jsem nečetl, zda to navazuje
  • perak
    perak28.6.2022 16:23Sběratelský klub
    Já si v dubnu objednal s vyzvednutím na pobočce a zatím žádná zpráva. Když si rozkliknu dostupnost knihy na pobočkách, tak kromě Prahy, kde už je dostupné, tak všude jinde má být kniha až 14.7. Na hranicích Prahy končí svět.
  • perak
    perak8.6.2022 17:16Pindárna
    yogi: Vnitroblok byl součástí Neonomiconu, takže kupovat celé znovu netřeba.
  • perak
    perak1.6.2022 12:49Slevy, výprodeje, bazary
    SomeOne: do konce června
  • perak
    perak15.3.2022 17:11* Připomínky a návrhy
    Ter: máš pravdu, předsedo https://www.darkhorse.com/Comics/13-185/Freaks-of-the-Heartland-6 , omlouvám se
  • perak
    perak15.3.2022 15:34* Připomínky a návrhy
    U Údolí zrůd "Obsahuje sešity série Freaks Of The Heartland #1-6 (leden 2014 - listopad 2004)" asi překlep a má být listopad 2014
  • perak
    perak9.2.2022 21:51Pindárna
    mAGiic: v jihlavské knihovně mají Kulhánka, Muriel apod. na vyžádání u info pultu a pak lze půjčit domů
    všechny knihy, tj. i komiksy až na 100 dní, nemají zde vše, ale celkem výběr je, občas se nová věc objeví hodně rychle, občas naopak i po více, jak půl roce
    a bohužel, když se něco ztratí, tak většinou nedoplní, takže třeba chybí jeden Hellboy nebo u Death note první dva díly :)
  • perak
    perak25.12.2021 21:25Pindárna
    Fimi: na zkoušku jen první volumko, ale na první rychlé nakouknutí to vypadá dobře
  • perak
    perak24.12.2021 21:52Pindárna
    Batman Černé zrcadlo, Chlad, Sweet tooth, Spirála, Something is killing the Children I
  • perak
  • perak
  • perak
    perak2.10.2021 07:29Slevy, výprodeje, bazary
    ok, dik za info, tak jsem take objednal
  • perak
    perak1.10.2021 16:56Slevy, výprodeje, bazary
    Jasně, projímadlo je občas potřeba:)
  • perak
    perak1.10.2021 14:09Slevy, výprodeje, bazary
    deefha: Pokud si dobře pamatuji jejich podmínky, tak to neznamená jakýchkoliv 5 knih ročně z jejich celkové nabídky, ale knihy z jejich "katalogu" https://www.knizniklub.cz/knizni-klub/katalog/, kde jsou většinou knihy, které by sis nekoupil
  • perak
    perak6.9.2021 14:32Sběratelský klub
    Gmork: Ok, dík:). Já se díval jen na erbkomiks a tam zatím žádná aktualita nebyla. Koukám, že dochází oproti edičnímu plánu k dřívějšímu vydání některých titulů. To potěší.
  • perak
    perak6.9.2021 13:13Sběratelský klub
    Gmork. tak především na pokračování Orlů z Říma se hodně těším. Ví se už konkrétní datum, kdy to půjde do prodeje?
  • perak
    perak13.7.2021 21:57Sběratelský klub
    Ja objednaval tak pred mesicem a prislo cca za tyden
  • perak
    perak27.4.2021 10:08Sběratelský klub
    No podle mne nějakou exkluzivitu řeší především právě ti překupníci, kteří garancí nevydání dootisků a omezené nabídky mají velký prostor pro spekulativní koupi. Většian přece nekupuje knihu kvůli tomu, že je omezený počet vydaných výtisků, ale kvůli tomu, že si chce něco přečíst, že chce mít knihu doma, ... Právě kvůli otmu si tedy já knihy kupuji a je mi celkem jedno, kolik lidí si knihu také koupilo. Nepotřebuju mít radost z toho, že mám něco, co ostatní nemají. Naopak spíše jsem rád, když si ji koupí co nejvíce lidí, protože tím vzrůstá možnost vydání dalších komiksů u nás.
  • perak
    perak18.3.2021 15:48Čtenářský koutek
    Tak CC ohlásili na FB překvapení pro první pololetí. Jedná se o toto https://www.goodreads.com/book/show/52758296-strange-skies-over-east-berlin?from_search=true&from_srp=true&qid=IzjoCcTSS4&rank=5. Zná někdo?
  • perak
    perak12.1.2021 09:08Sběratelský klub
    Cyboy: prodejce by měl být obecně připraven na kritiku, protože vždy se budou ozývat spíše ti nespokojení. Ti spokojení se ozvou tím, že koupí opětovně od prodejce nějaký produkt. Mne nezajímá, že máte pocit, že vám není přáno a že vám někdo hází klacky pod nohy (to se prostě v rámci konkurenčního boje , kdy trošku na některé nasazujete, může stát). Základ dlouhodobého vztahu se zákazníkem je komunikace a marketing a to MB zatím bohužel zcela chybí. To očekáváte, že vám stále všichni budou klepat po ramenou, jak to dobře děláte, když opravdu informace od MB skoro žádné nejsou? Stále držím projektu palce, ale prostě určitou pachuť cítím a nedivím se "radikálnějším" názorům - i když pořád myslím, že jsou celkem slušné - a myslím, že na takové názory musíte být připraveni a i těm naslouchat namísto ublíženeckých reakcí.
    SSP: já proti rejpavosti nic nemám, jen mi při "vstupu na zdejší scénu" přišla občas až zbytečně vyostřená, ale přijde mi, že už hrany trochu otupěly a rejpavost je konstruktivní a pod většinu bych neměl problém se podepsat:)
  • perak
    perak10.1.2021 18:55Sběratelský klub
    SSP: no jo, podle obchodního rejstříku to vypadá na muže přes palubu
  • perak
    perak10.1.2021 18:52* Připomínky a návrhy
    ještě k těm hvězdičkám - myslím, že v když jsem měl přehled s obálkami a najel na komiks, tak mi to ukazovalo průměr hodnocení, teď mi to ukazuje za hvězdičkou jen pomlčku a to i v případě, kdy je u komiksu i více jak 10 hodnocení
  • perak
    perak6.1.2021 16:32* Připomínky a návrhy
    Light: pokud si v nastaveni zaškrtneš u Příspěvky ve foru označit za přečtené přímo v celkovém přehledu? Ne, tak by se ti u ikonek uživatelů měl ten vykřičník objevovat i při rozkliknutí vlákna
  • perak
    perak4.1.2021 08:30Čtenářský koutek
    Gmork: díky za info
  • perak
    perak3.1.2021 16:26Čtenářský koutek
    Gmork: To vypadá fajn, jen jsem doufal, že by mohlo vyjít pokračování Murény. Je nějaká šance případně do dalších roků? Danthrakon je něco ve stylu Ekho?
  • perak
    perak1.1.2021 19:08* Připomínky a návrhy
    Tak na první proběhnutí za mne palec hodně nahoru. Díky moc
  • perak
    perak10.11.2020 11:41Srazy, cony, festivaly
    Z toho, co u nás vyšlo, tak nejlepší Skalpy a Punisher. Nejhorší Avengers a ani Thor mne nezaujal. Ke ComicsConu asi Crew vydá Southern Bastards, tak ti by asi také stali za podpis:).
  • perak
    perak9.11.2020 15:50Slevy, výprodeje, bazary
    Karlito: jo, na konci listopadu, letos by to mělo být snad 27.11,
  • perak
    perak4.11.2020 11:00Filmový a hudební klub
    no zatím mne všechny nové informace minuly, ale je jasné, že všemu se neubráním, třeba nakonec podlehnu dříve
  • perak
    perak4.11.2020 08:19Filmový a hudební klub
    Já si počkám, až to bude venku celé a pak to zkouknu rychle celé. Nechtěl bych být dlouho natěšen na další díly:).
  • perak
    perak22.9.2020 10:21Sběratelský klub
    SSP je mnohdy moc dlouhý a občas na můj vkus zbytečně "rejpavý", ale pro tentokráte bych se u něj podepsal pod každé slovo. Přesně vystihnul podstatu. Zatím na mne celý průběh akce nepůsobí úplně profesionálně, tak doufám, že samotná kniha na tom bude lépe. Určitě je lepší vybudovat si pověst a důvěru na menších projektech, jako se to celkem dobře povedlo panu Vybíralovi, jehož knížky jsou kvalitně udělané a především se jedná o dobrý výběr titulů. I když Goodreads nemusí být plně směrodatné, tak přece jen nějakou indikaci dávají a zrovna u těchto titulů nejsou úplně příznivé. Raději bych také zkusil jen jeden příběh a podle toho pak šel do druhého.
    Do nabízené knihy půjdu, protože chci tu myšlenku podpořit, ale je to hra o důvěru. Při takové ceně se každá chyba či nekvalita hůře promíjí.
  • perak
    perak16.9.2020 19:56Pindárna
    Fimi: Také jsem měl pocit, že to mají vydat, tak jsem se nedávno koukal na jejich stránky a v edičním plánu jsem to nenašel http://issuu.com/knihypaseka/docs/edicni_plan_paseka_2020
  • perak
    perak29.7.2020 10:59Pindárna
    super, už teď se těším, dle Kodexu vydavatele i dle některých příspěvků ve Foru a v diskusích si myslím, že mne nabídka osloví:) přeji hodně spokojených čtenářů
  • perak
    perak22.5.2020 18:51Sběratelský klub
    Mne ted prisla z bookdepo jedna zasilka 8. pracovni den a druha 11. pracovni den.
  • perak
    perak23.4.2020 15:50Sběratelský klub
    Taky jsem dnes koukal na pošťačku trošku překvapeně. Ale o to větší radost z nečekaného.
  • perak
  • perak
    perak12.4.2020 19:05Sběratelský klub
    Fimi: zatím jen první volumko. Western s prvky fantasy. Kresba i příběh se hodně líbil, takže už je doma pokračování.
  • perak
    perak3.3.2020 07:45Filmový a hudební klub
    Mne se seriál Zámek a klíč líbí (chybí mi dva díly), ale proti knihám je to určitě slabší, nemá to takovou tu správnou atmosféru, napětí, tajemno (ne, že by tam nebylo, ale proti knihám je toho méně). Nejsem si jist, jak moc to může oslovovat diváky, kteří knihy neznají, zpočátku to bylo nudnější, ale i z mála jsem si dokázal něco vzít, protože jsem věděl, co se tím chce ukázat, ale pro neznalé musel být především začátek málo zajímavý.
  • perak
    perak3.2.2020 12:31Pindárna
    Mne tedy třeba vydání Orbitalu také nevadí, ale nevadilo by mi těch 200 Kč za to dát. Principiálně mi skutečnost, že něco nebude dovydáno vadí a v tomto ohledu by u projektu MC mělo podle mne dojít ke změně.
  • perak
    perak21.1.2020 08:13Pindárna
    Fimi: spíše ne, myslím, že k atmosféře této knihy černobílá sluší
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 672 (cca 305748 Kč)
Mám: 227 (cca 114029 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0