Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Mytický Rudý král – pouhá legenda, anebo nejnebezpečnější protivník, jakého kdy lidská rasa poznala?

Honba za zničením Rudého krále vede Lorda Baltimora přes mrazivé Baltské moře až do severního Ruska. V ulicích Petrohradu na něj však číhá černá magie a ze stínů vystupují netvoři. Baltimore, tentokrát po boku nových spojenců, stojí proti ještě hrozivějším nepřátelům a odhaluje pravdu o pradávném zlu, jež hrozí zničit celý svět. Osud ho však vede do stále temnějších míst, na nichž by mohl lehce ztratit nejen cestu zpět, ale také ty, kteří jsou mu nejdražší.

Obsahuje sešity série Baltimore: The Cult of the Red King #1-5 (květen 2015 - září 2015)

Scénář
Christopher Golden, Mike Mignola
Art
Peter Bergting
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-7652-002-8 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
515 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Baltimore #06: The Cult of the Red King (Dark Horse Comics, 2016)
  • sedw
    Jak zde někteří kritizují rozdělení příběhů do dvou rovin, které mezi sebou přeskakují, tak já tento aspekt naopak musím pochválit. Jelikož oba příběhy měly super spád, celou dobu jsem se bavil a právě prolínání dvou velmi odlišných částí bylo osvěžující a dodalo příběhu na zajímavosti. Za mě jeden z nejlepších dílů.
  • VanTom
    Lehce rozháraná pátrání dvou týmů (v Kartágu po prvním chrámu Rudého krále, v Petrohradě po skupině mocných čarodějek) se vzrůstajícím napětím synchronně gradují v klasickou skvělou nadpřirozenou řež. Líbilo se mi prohloubení charakterů Baltimoreových parťáků, takže nevyhnutelné ztráty zamrzely. K Bergtingově kresbě výhrady nemám, ovšem původní Stenbeckova mi seděla o ždibíček víc.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.5.2021 23:44Baltimore #06: Kult Rudého krále
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha šestá: Velké množství postav, dvě hlavní dějové linky na dvou odlišných místech, více událostí = více zábavy?
    Těžko říct. Pamatuji si, že předtím jsem z toho byl takový nesvůj a hůře jsem se chytal. Přišlo mi, jakoby Mignola s Goldenem úplně převrátili stránky. Jestli se první knihy podobali Hellboyovi, jen ho v hlavní roli vystřídal Lord Henry Baltimore. Tak touto knihou se z této série stalo jednoznačně Ú.P.V.O.
    Zkrátka autoři z čista jasna šli do příběhu více ze široka. Předchozí knihy už k tomu pomalu směřovali, ale tady jsme skočili ještě o level výše, ne-li o dva.
    Tak či tak, jsem teď velmi rád, že si toto mohu přečíst v rychlejším sledu, jelikož jedině tak se budu více chytat. No ale to v této knize ještě zas tak neplatí.
    Pravdou ale je, že jsem si to napodruhé rozhodně více užil. Nebyl to pro mne totiž takový šok a místo toho abych zarputile přemýšlel, jestli mi něco neuniklo, tak tentokrát jsem šel čistě po příběhu a jen jsem se zvědavě kochal, co se bude dít dál. A to mě zkrátka bavilo.
    Ovšem tohle je teprve takový začátek a jak moc se vše propojí zjistím až v dalších knihách. Tentokrát budu ale velmi dobře připraven. 4*
  • louza
    Oproti předchozí knize znatelné zlepšení. Kult rudého je vlastně první částí románu úzce navazujícího na všechny dosud zveřejněné povídky a na psanou knihu zároveň. Všechny vedlejší postavy kolem Baltimora sdružené do dvou skupin začínají otevřeně pátrat po původci a místě zrození veškerého zla, aby mu mohli zatnout tipec. Autor tu volí cestu dvou naprosto rovnocenných střídavých linií, které spolu tak úplně nesouvisí, přesto mají podobnou dynamiku skvěle se doplňují. Čistě z řemeslného pohledu jde o fakt pěkný povedený kousek. Problém je, že jde jen o začátek, který má patrně rozjet velkolepé finále, takže autor zcela logicky nevynesl všechny trumfy. Navíc jde stále jen o dvě propletené povídky rozprostřené do románového formátu, což je z knihy skrze její řídkost poněkud cítit. Férovější by asi bylo hodnotit všechny tři závěrečné knihy naráz. Nicméně...vyšlo to takhle.
  • perak
    Bavil jsem se, jako už u Baltimora obvykle, ale něco tomu chybělo. Přestože kniha sleduje dvě dějové linie, z nichž ta v Kartágu bez Baltimora mi dokonce přišla lepší než petrohradská dobrodružství Baltimorova, a i když v obou městech dojde ke krvavým bojům, tak možná i tím skákáním z jednoho místa na druhé, mne vyprávění úplně nevtáhlo a spíše jsem to cítil jako nějaké intermezzo před něčím větším. Kresba jaké obvykle výborná. Mozkomoři lepší než u Harryho Pottera:).
  • faster86
    faster8615.4.2020 23:15Baltimore #06: Kult Rudého krále
    Když chceš oslabit soupeře, dělej tak, aby bojoval na dvou frontách. Děj se posouvá blíže a blíže konci, cítí to lord B stejně jako my čtenáři.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.4.2020 11:59Baltimore #06: Kult Rudého krále
    Úplně nevím, jestli je to "rozjezdový díl", naopak se zdá býti celkem uzavřený (samozřejmě s příslibem "to be continued"). To, co mi trochu vadilo, bylo skákání z jedné roviny do druhé, ale gradovalo to paralelně vedle sebe celkem pěkně.

    Celkový dojem: 70%
  • Norri
    Norri mecenáš29.3.2020 08:58Baltimore #06: Kult Rudého krále
    Dobrý díl, ale ne skvělý. Přestože jde o jeden souvislý příběh, nebo spíše dva příběhy běžící paralelně, tak se této knize nepodařilo to, co parádně fungovalo v předchozích dvou knihách. Tahle kniha nemá tak strašidelnou atmosféru jako ty předchozí dvě. Na této knize už nepracoval Ben Stenbeck, ale celou ji nakreslil Peter Bergting. Má trošku jiný styl, ale ta změna mi vůbec nevadí.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.3.2020 07:03Baltimore #06: Kult Rudého krále
    Mám to dost podobně jako kluci dole, měl jsem problém se chytnout co předcházelo, resp. mi přišlo, že nás hodili do nějakého děje, který už ale dávno začal. Postupně nám sice odkrývá co vedlo obě expedice na cestu, ale to mi právě bránilo se do toho příběhu víc ponořit a užít si to, jak dřív. Kresba je dobrá, dokonce detailnější a prokreslenější, ale Stenbeck mi tam sedí víc, protože byla taková představivost podněcující. Navíc mi přišlo, že má Baltimore v menších záběrech jako by dělící čáru na obličeji. Nakonec jsem se tím krásně prokousal, četlo se to pořád dobře a ke konci mi to secvaklo víc a je evidentní, že je to rozjezd nového story arcu.
    Proč Bergting nahradil Stenbecka se asi nedozvíme, možná to někdo vyštrachá, ale pro nový story arc to zase logiku má. Vizuálně je komiks pořád povedený a hltal jsem ty detaily kolem toho světa, ty mýty, legendy a tajné spolky. Kniha 6 je dobrá, ale asi mi to zapadne až vcelku nebo až to dám celé komplet rázem, přesto je to ale pořád poctivý, dobrý komiks, který stojí za to číst.
  • cyboy
    cyboy mecenáš28.3.2020 02:38Baltimore #06: Kult Rudého krále
    Prakticky bez vyhrad souhlasim s Karlem. Je to takovy rozjezdovy dil a predpokladam, ze priste se to zahusti.
    70%
  • karl173
    karl173 mecenáš27.3.2020 23:27Baltimore #06: Kult Rudého krále
    Asi první díl Baltimora, který mě zas až tolik nedostal. Ale bavil jsem se tak jako tak. Pořád to má krásnou detailní kresbu, byť Ben Stenbeck už dělá jen obálky a kresby se ujal čistě Peter Bergting, který ale vykonává svojí práce víc než dobře. Poněkud jiné je to s dějem. Ten se tentokrát více rozvrstvil a sledujeme hned několik různých dění, přičemž ani jedno mě nedokázalo tak vtáhnout jako předchozí příběhy. Pořád je to dobré a zajímavé, ale prostě jsem z toho necítil to pravé potěšení. Nicméně jsem dosti zvědavý jak to dopadne dál a tak netrpělivě vyhlížím další knihu. Pořád dobré 4*
233561
Četl/a (103)
123peta, 2scha, Alikkk, AlmightyMates , anka, Ash Pointak, BadBoy, ben_bella, Berry669, binnmode, buscheer, Cabal, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, ConanVJ, Const.ex, Covenant, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, davidek, Denis, desto, Dezodoo, Dzoglik, farnhajt, faster86, figis, Final, flipflop, foudy, fuerto_gepa, Georgíno J., Hanussen, Himlik, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, jeanbaklajean, jindroush, Kadin, kallenved, karl173, KdG, kendor007, Killingjoke, kinak, Knuckless, KOWE, kubosos, L4MIOzZ, Lachvos, lacoste, lantan1, LookAss, Lord Baltimore, malylada, Mariohurbanek, Mercurio, mineralk, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Palebras, paulmuaddib, pechna, perak, petad, Poseidon1978, RadimNemec, rooty, RudyRod, sedw, Sir_Pete, Spike, terrordemon, the.kasztan, Tomzany, trudoš, Ukko, Valdaufinka, VanTom, vita, Wasps, Yaromil, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(197)
123peta, 2scha, adam.ra, Alfi, Alikkk, AlmightyMates , anka, arnecht, Ash Pointak, Awakener, BadBoy, bboorreekk, Benji, ben_bella, Berry669, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Buchtic, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, Carnage, Caylen-Tor, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Corvus, Covenant, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, Darker, Deckard, DEmnoG, Denis, desto, Devilek, Dezodoo, Dinik, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, fel68, figis, Filip123, Final, flipflop, Flowtek, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, gongon44, grinder, hahahoho, Hanussen, herbert, herrman, Himlik, Honzin, hugosnowden, hyba1991, Infarkt, invape, Jabba, JackOneil, Jak, jakub186, James, james dixon, jeanbaklajean, jindroush, jjjirik, Joshua_T, Kadin, kallenved, kapicka, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, kinak, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, Kouzelnik7, KOWE, kubanec13, kubosos, Lachvos, lacoste, Laik, lantan1, Light, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, maara, malylada, Mamut12, marduk, Mariohurbanek, Marvin, Matio, mcleek, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, NellUl, Netorack, Noci, Norri, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, padre_negro, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petad, porculan, Poseidon1978, psramek, raenius, Ricarderon, rooty, RudyRod, Rumburaq, Saran, Šedo, sedw, seezeethree, Shake, Sir_Pete, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, utresyby, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, vishnar, vita, Vrenn, Wasps, willis, Wiruss, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (22)
AwatarDK, Badgu.y1902, besikv, Davispear , delsemela, DKoscik, DracoAn, Fida, filosh, gumidekmedvidek, HevyEli, Jack, kadas97, Keno, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, OldaB, Premek, Radkos, Sebastian the wise, tukak
Shání (4)
Al0f0k, HevyEli, Nightmare, plema
Nabízí (3)
flipflop, MindReader, Vrenn