Koupit
Vstupte do světa, kde neexistují žádné hranice mezi fantazií a realitou. Přichází nový věk. Válečné bubny duní krajinou. Bo zjišťuje, že svět, jaký znal, už pominul, a že platí nová pravidla. Tahle bouře se sama nepřežene a přežít může jen ten nejsilnější. Nepřítel disponuje silami, kterým naši hrdinové doposud nečelili. Jak si budou stát v tomto nerovném boji? Co je to hromový hněv a kdo je tajemná Vivi Vixen? Není čas utéct, není čas se schovat.

Scénář
Nikkarin
Art
Nikkarin
Obálka
Nikkarin
Redakce
Joachim Dvořák
Žánry
fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-87260-70-8 (Labyrint)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 250 mm
Tisk
černobílý
Váha
416 g
Stran
112
Cena
245 Kč
  • perak
    perak12.6.2020 09:17130 #03: Čas hvězdoplavců
    Vždy, když už to vypadá, že míříme k finále příběhu, autor přijde s novým nápadem, novou odbočkou, novou postavou. Styl vyprávění se od první knihy postupně hodně mění, je čím dál akčnější, méně snivý, kresba propracovanější, jen mi přišlo v kresbě méně hříček a odkazů (nebo jsem je nepochytil:)). Někdy si to dám celé znovu, ale to až bude příběh dokončen (doufám, že bude co nejdříve). Předpokládám, že pár věcí, které mi předtím unikly, si ještě vychutnám.
  • Kapis
    Kapis mecenáš5.9.2019 09:02130 #03: Čas hvězdoplavců
    Do prdele, tak ona to není trilogie, ale nedopsaná kdovíkalogie - no tak nic, to si budu muset pár let počkat. Nicméně, spát budu asi dobře a nebudu se klepat, kdy už to bude a psát Nikkarinovi co dva týdny email - přece jenom mě to až zas tak nechytlo, i když tento díl zaznamenal kvalitativní skok jak v scénáři, tak kresbě - jdou z toho cítit trochu bratři Strugačtí. No, tak Nikkarin jedem jedem a neflákáme se!!!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.7.2019 12:21130 #03: Čas hvězdoplavců
    Velký špatný. Chaos a chaos. Myšlenka a smysl příběhu mi už zapadaly a cestovačky v čase a všelijaký cokdybytory umí snad jen Futurama dobře. Tady mě to prostě splývalo mnohem víc než u předchozích dílů. Ztrácel jsem se a už se nechytil. Strašně špatně se mi to četlo. To, co nastavil první díl, potažmo Bunkr kraťas, tady propadlo.
  • Ricky Gervais
    Ricky Gervais4.5.2019 20:52130 #03: Čas hvězdoplavců
    Sorry, ale ta kresba je hrozná.
  • trudoš
    trudoš editor3.3.2017 00:13130 #03: Čas hvězdoplavců
    Jak se dlouho čekalo na finální dohru, tak nám zápletka zmutovala do nových rozměrů. Přibylo množství sympatických postav a atmosféra vyprávění se výrazně proměnila, ovšem to automaticky neznamená, že k horšímu. Jenže co začalo jako melancholické vyprávění o konci světa a jiných podružnostech, se proměnilo v akční space operu rozměrů hodných filmového plátna. V kombinaci s poetickou Nikkarinovou kresbou je pak výsledek nesporně zábavný, ostatně jako všechny jeho komiksy.
    Největším překvapením pro mě byl ale bezproblémový návrat do zápletky, kdy jsem se bál, že se po tolika letech nebudu orientovat v základních souvislostech. A ono ejhle, příběh funguje, jako bych druhý díl četl maximálně před týdnem. Škoda jen, že při stostránkovém rozsahu se toho prakticky moc nestane, o to víc, když čtenář čeká vyvrcholení trilogie a dostane pouze rozehrávku pro události příští. Tak doufám, že nás teď nečeká další vyčkávací pětiletka, abychom zjistili, jak to s vesmírem a jeho hrdiny bylo dál.
  • petrsimcik
    petrsimcik9.8.2016 07:39130 #03: Čas hvězdoplavců
    Zklamaný nejsem ani trochu, ten posun je logický. Co mě ale děsí je představa jak to chce Nikkarin vše logicky uzavřít, za předpokladu že Poslední lekce bude opravdu poslední. Má toho na uzavírání dost.
  • Norri
    Norri mecenáš6.3.2016 18:02130 #03: Čas hvězdoplavců
    Nikkarin vytvořil úžasný svět, kde záhadný výbuch předefinoval všechny přírodní zákony. To mu umožňuje popustit uzdu fantazii a jeho nápady vás ohromí. Obrovskou devizou je kresba, která je na jednu stranu hodně naivní, ale na druhou stranu hodně propracovaná. Navíc skrývá na pozadí spoustu detailů a odkazů, jejichž hledání vás přinutí zabrzdit a obrázky si pořádně prohlédnout. Mockrát se mi stalo, že jsem se nechal unést dějem a potom jsem se vracel a znovu se díval, zda mi něco neuteklo. Speciální zmínku si zaslouží souboje. Ty jsou prostě úžasné!
  • kinak
    kinak20.11.2015 17:25130 #03: Čas hvězdoplavců
    Stále super, stále svěží, jen kdyby to tak dlouho netrvalo než vyjde další díl...:(
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš16.11.2015 10:38130 #03: Čas hvězdoplavců
    Tentokrát jsem se trochu obšírněji rozepsal o tuzemské komiksové sérii pojednávající o životě v nevlídné postapokalyptické budoucnosti plné fyzikálních anomálií a paranormálních jevů... a taky po zuby ozbrojených sviní, co vám jdou každou chvilku po krku. Bratři Strugačtí by měli z Nikkarina radost.

    Více zde: http://edblok.blogspot.cz/2015/11/130.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.11.2015 08:46130 #03: Čas hvězdoplavců
    Na knihu jsem se též moc těšil, zklamání přišlo jen lehounké. Přijde mi totiž, že z hrátek a vhledu do Nikkarinova zajímavého universa se stala pouhá akční honička. Vtip s hromem a zubařem mě však naprosto dostal:-)

    Celkový dojem: 70%
  • pata
    pata29.10.2015 12:16130 #03: Čas hvězdoplavců
    Po pravdě, po prvních dvou dílech celkem zklamání... Dlouho jsem této sérii odolával - nevěřil jsem tomu. Pak jsem si ale koupil oba první díly, abych neodsuzoval něco, co jsem nečetl, a byl jsem mile překvapen. Jednička super, dvojka, tam už se trochu víc kecalo, ale taky dobrý. Čas hvězdoplavců, který jsem si pořídil na KomiksFESTU, je přesycen dialogy o ničem a dalo by se říci, že se tam vlastně ani nic neděje. Bo už není tím Bo, na kterého jsme zvyklí. Stala se z něj tak trochu postava navíc, která nám toho moc nedá. Dialogy jsou někdy až dětinské... Bylo by asi lepší zůstat u minima slov, tak, jak tomu bylo v jedničce. To Nikkarinovi jde. Nevím, kde se stala chyba... možná jsem od toho očekával až moc. Každopádně ale nemůžu popřít to, že je tady konečně komiksový kreslíř, který se nebojí velkých plánů. Za to se Nikkarinovi klaním. Víc takových plodných komiksových kreslířů;)
1813222
Četl/a (65)
2Hitman3, binnmode, Covenant, Darth Raelchi, davidek, DEmnoG, Dezodoo, Draco nobilis, Dzoglik, fanae, farnhajt, flipflop, Fox01, Georgíno J., Hanussen, hromotlk, James, james dixon, jankie, Jestrab2, jindroush, Kaluž, Kapis, Keno, Kerbellos, Khagrael, kinak, Kocour, kubosos, lantan1, Lojza, lopik, lukascus, Mamut12, Mariohurbanek, massilia, Mercurio, mozzu, Mvelou74, mywiel, NecRoman, Norri, Olesh, pechna, perak, petad, petrSF, Plechy, Poniczech, RadimNemec, robert.hladil, Schimi85cz, start05, Sv1hl1k, the.kasztan, Troyoun, trudoš, tukak, Velkej šéf, Viverr, VXP, Yaromil, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
(119)
2Hitman3, 7eleven, 81splinter, Alfi, Azbest, binnmode, blackJag, Bob, burzum, buscheer, calviti, Černá Krysa, cobe, Covenant, CSE_AC/DC, Dani El, Davedd168, davidek, DEmnoG, Dezodoo, disclose, Doly, doophy, Draco nobilis, Dzoglik, esoes, fanae, farnhajt, fel68, filemon, Fox01, Fylyppos, Georgíno J., Gustik5, hahahoho, Hanussen, hromotlk, Infarkt, invape, James, james dixon, jankie, Jestrab2, Kaluž, Kapis, karel, Karel Sec, Kazumaki, Keno, Kerbellos, kinak, Kocour, komik.sx, kubosos, Lenny, Light, Lobok257, Lojza, lopik, M4rsellino, Mamut12, Mankin, Mariohurbanek, Marvin, mcleek, Mercurio, merhyx, monty.cl, mozzu, Mr.Plysh, NecRoman, Nightmare, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pata, pechna, petad, petrsimcik, Poseidon1978, RadimNemec, Ricarderon, robert.hladil, rorymac, RR, Saran, Scaleo1, Schimi85cz, Schirru, Skot, sleepless, spekktrum, start05, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, tomastrejbal, Tony TwoDee, Troyoun, trudoš, tukak, valon, VasaX, Velkej šéf, Vítek, vranakx, Vrenn, vteco, VXP, willis, Wiruss, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
Chce (8)
barthez, deefha, delsemela, Elnie, Meesha, songoku, Tiba, Zajda
Shání (2)
deefha, Meesha