Dějiny nám ukazují Stalina jako Leninova korunního prince, který po něm převzal vládu nad Sovětským svazem a udržel si ji až do konce svého života. Pravdou ale je, že Stalin si tuto pozici mezi ostatními bolševiky musel vybojovat. Kdyby selhal, možná by jej některý z jeho soudruhů popravil, jako to sám Stalin dělal jim. V počátcích využil toho, že konkurenti podceňovali jeho inteligenci. Než odhalili jeho plány, už byli lapeni v pavučině Stalinových intrik a nezmohli se na odpor. Stalin se brzy ukázal jako nejkrutější totalitní diktátor 20. století. Nová komiksová kniha ho ukazuje i po té lidské stránce. S lehkou nadsázkou sleduje Stalinovy osudy od roku 1917 až po jeho smrt v roce 1953, a zároveň s tím i politické dějiny tehdejšího bolševického Ruska.

Scénář
Zdeněk Ležák
Art
Jakub Dušek
Barvy
Jakub Dušek
Obálka
Jakub Dušek
Redakce
Filip Hladík, Halina Kaslová Bechyňová
Žánry
historický, naučný, životopisný
ISBN/ISSN
978-80-7617-941-7 (Universum (Euromedia Group, a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
195 x 255 mm
Tisk
barevný
Stran
104
Cena
499 Kč
  • faster86
    faster8626.2.2023 00:05Stalin: Krutý vládce Ruska
    Spíš než komiks bych to nazval obrazový průvodce životem tatíčka Stalina, což ale nijak nevadí. Postavy tu nevedou dialog, ale reagují na vypravěče. Někdy je tu hromada jmen na krátkém prostoru, že člověk neví co se děje. Ale jelikož mi způsob vyprávění přišel podobný jako u Byl jednou jeden život tak se mi to dobře četlo. Jako základ do dějepisu dobrý.
  • adevr
    adevr4.10.2021 13:12Stalin: Krutý vládce Ruska
    Kresba místy dobrá, místy strašná, celkově dost podprůměr, barvy v celé knize hovínkovošušňové. Scénář , no jakési letmé seznámení s historií, pro ty co absolutně nic o té době neví, se dá předpokládat... ale dialogy a vyjadřování se postav na úrovni pubertální mládeže, tak z toho se mi, při čtení, kouřilo z očí.
  • Skot
    Skot mecenáš29.3.2020 21:07Stalin: Krutý vládce Ruska
    Ilustrované smutné dějiny bolševického Ruska. Věnováno zřejmě mladším čtenářům , přemíra faktů a postav, které se jen často mihnou. O vlastním charakteru jednoho z nejhorších diktátorů v historii lidstva je tu málo. Scénář průměrný, vtipné komentáře mi moc vtipné nepřipadaly, kresba průměrná často jen načrtnuté postavy a obličeje. Přesto má tato kniha význam pro ty ,kdo snad nevědí co to byl a je komunismus. Pro nás starší připomenutí v čem jsme byli nuceni žít .
  • perak
    perak20.2.2020 10:48Stalin: Krutý vládce Ruska
    Přemýšlím, komu je kniha určena a myslím, že především mladším čtenářům, kteří se ve zkratce chtějí dozvědět něco o historii Ruska (Sovětského svazu) první 1/2 20. století a seznámit se s jeho hlavním představitelem Stalinem a aby je těch 100 stran příliš nenudilo, tak jim k tomu autoři přibalili i nějaké ty humorné repliky. Z tohoto pohledu OK, ale asi ne všem se tento tvůrčí přístup bude líbit. Pokud jde o obsah, tak není samozřejmě možné na 100 stranách obsáhnout všechny důležité události ze života osoby, která takovým výrazným způsobem zasáhla do dějin, ale přesto mi to občas přišlo až moc zkratkovité.
  • Pán rostlin
    Pán rostlin16.1.2020 20:42Stalin: Krutý vládce Ruska
    Anotace na obálce nelže, černý humor je tu vskutku mocně přítomen... Jak po výtvarné stránce, tak textově je komiks dobře zvládnut. Kniha mě přiměla pídit se po knihách o tomto mistrovi machiavellismu, a to není málo. 5 hvězdiček.
1452