fanoušek komiksů, Godzilly a Sega Saturn - a pak taky knihovník

Twitter
ČSFD

  • Poniczech
    Poniczech mecenáš11.10.2023 16:19Requiem: Upíří rytíř #02
    Kresba pořád úžasná, příběh bohužel pořád dost debilní a tentokrát je to ještě horší, než v první knížce, takže proto jen 4/5.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš27.9.2023 13:07Ateliér špičatých klobouků #10
    Po kratším zpomalení děje se v tomto díle vše opět rozbíhá, prozkoumávají se hlouběji vztahy kouzelníků s nečarodějnickou šlechtou a přestože tu byly náznaky od začátku, teď už i Coco s Tartou zvažují, jestli jsou kouzelníci s krempou opravdu tak špatní, nebo to myslí dobře.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš22.9.2023 15:57Hon na Macbetha
    Přiznám se, že jsem to možná úplně nepochopil, ale špatné to vyloženě nebylo.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš22.9.2023 14:09Sbohem, má růžová zahrado #01
    Příběhem je to taková odpočnková yuri verze Pýchy a předsudku, což by samo o sobě bylo tak na 3*, ale na 4 hvězdičky to pro mě vytahuje perfektní kresba viktoriánské módy, kde je vidět, že si to autor fakt užívá a vyzná se v ní.

    Celkově je to moc milé a pokud vám je Austenová blízká, bude se vám to určitě líbit.

    Co se překladu týče, tady jsem si žádných nedostatků nevšiml. Co se týká sazby, občas text úplně nevyplňuje bubliny, ale nic hrozného.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš19.9.2023 14:42Ragnarok: Poslední boj #05
    Konečně něco a aspoň se trochu obměnily typy postav, ale jestli tenhle souboj neskončí hned v dalším svazku a povleče se kdovíjak dlouho... No, snad tomu tak nebude.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš16.9.2023 09:56Lazarus #01: Rodina
    Moc fajn sci-fi akčňák, není ani moc co vytknout, akorát na plný počet by to chtělo originálnější příběh.

    Plus mě taky trochu mrzí, že to bude vycházet na x-krát v tenkém paperbacku, když to přitom i v originále později sebrali do třech tlustších svazků, což by mi sedlo mnohem víc.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.9.2023 15:24Jak jsem se reinkarnoval coby sliz #05
    Tak nevím. Jo, líbí se mi klišé "ze všech nepřátel si udělám přátele a tím naberu sílu", což je něco, co sám dělám v RPG hrách. Ale už tomu dochází dech, nikam se to neposouvá a na to, aby to bylo jen slice of life to nemá dostatečně zajímavé postavy. Nehledě na to, že to bylo už uděláno stokrát.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš31.8.2023 13:09Warhammer 40,000: Marneus Calgar
    Přečteno až po Sestrách bitvy a musím teda říct, že mi to přijde mnohem lepší. Rozhodně po příběhové lince, ale vlastně i po výtvarné. Jasně, je to taková klasika plná klišé a pomsty, ale četlo se mi to fakt dobře - asi jako když člověk kouká na béčkový film, který ho vážně baví.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš21.8.2023 14:00Zámek a klíč: Zlatý věk
    Bál jsem se (i přes vysoké hodnocení tady), že to bude jen průměrné povídky a ten crossover nejspíš nedopadne moc dobře.

    A jsem moc rád, že jsem se mýlil. Nejen, že mi tahle rodinka opravdu sedla - možná ještě víc, než ta v původní sérii - ale propojení se Sandmanem je skvělé! Není to jen "haha, reference", postavy ze Sandman universa se chovají, jak mají, dějově to dává smysl, že by to klidně mohlo být canon (netuším, jestli to podle Gaimana je), nakreslené je to skvěle a všechno to propojuje jeden příběh, který byl opravdu zajímavý.

    Kdyby takhle dopadaly crossovery vždycky, byla by to radost. Možná moje nejoblíbenější kniha ze ságy Zámek a klíč.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš17.8.2023 14:11Ragnarok: Poslední boj #04
    Není to špatný, ale skoro vůbec nic se tu dějově nestalo. Strašlivě natažená manga tohleto.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš10.8.2023 14:51Tokyo Revengers #04
    Tenhle díl konečně dokončuje jednu "misi do minulosti", samozřejmě ale není všechno tak jednoduché a když se to konečně zdá být v pořádku, vše jde opět do kytek. Zatím pořád skvělé, moc a moc doufám, že to nebude zbytečně natahované.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš9.8.2023 18:13Ragnarok: Poslední boj #03
    No takže beru zpět - sice jsem to přečetl rychle, ale je smutné, že ty souboje dokážou tak hrozně natahovat. Kdyby scukli každé dva díly do jednoho, Ragnaroku by to prospělo.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš9.8.2023 18:11Ragnarok: Poslední boj #02
    Pořád platí, co jsem napsal u prvního dílu, ale z nějakého důvodu to... funguje? Jak píše Fort, uteče to strašně rychle - dobře se to čte.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš9.8.2023 14:40Zabiják démonů #12: Sněm vyšších Měsíců
    "Odpočinkovější" díl, kde se dozvídáme víc o dalších postavách a taky o kovářské vesnici. Démoni jsou fajn, ale trochu mě mrzí, že nemají malinko divočejší design a ve většině případů vypadají spíš jako postavy z Naruta.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš21.7.2023 15:16Holmes z Kjóta #01
    Tohle bylo hodně špatné. Samé klišé, otravné postavy a u všech případů jsem hned věděl, jak dopadnou - což je u detektivky dost problém.

    Chtěl jsem nejdřív dát 2* za celkem zajímavé informace o Japonsku a jeho historii (které tam teda ale jinak taky strašně trčí), ale ten druhý příběh byl natolik stupidní, že je to spíš taková lepší 1*.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš10.7.2023 15:35Warhammer 40,000: Sestry bitvy
    První comics z Warhammer 40,000 universa, který jsem četl a je to fajn. Kresba docela fajn (hlavně mám ale rád designy uniforem a zbraní), nápad příběhu se mi nejdřív celkem líbil, ale ten konec mi přišel jako hrozně časté sci-fi/fantasy klišé, takže nakonec jen 3/5.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš24.6.2023 08:56Zámek a klíč #05: Časohrátky
    Flashbacky do minulosti byly fajn a konečně dovysvětlily některé otázky, které zůstávaly nezodpovězené. Jak se blížíme ke konci, tak mi dochází, jak dobře Joe Hill udělal, že tu sérii neroztáhl na milion dílů a zůstalo to poměrně kompaktní - tak akorát na rozepsání všech postav, ale ne moc dlouhé, aby překombinovával příběh.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš23.6.2023 15:07Warcraft: Legendy #01
    Není to zlé, ale příběh i kresba jsou jen takový průměr. Dávalo to smysl, ale nic převratného se nekonalo.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš23.6.2023 11:56Zabiják démonů #11: Chaotická vřava
    Finále bitvy s rozdvojeným démonem. Dějově se toho zas tak moc nestane, ale akce je tu spoustu a kvalitní! Už je z toho takový klasický šónen, ale asi mi to úplně nevadí.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš23.6.2023 11:51Usagi Yojimbo #35: Návrat domů
    Příběhově asi nejsem úplně cílovka, ale kresba je moc hezká a líbí se mi náhled do japonské kultury a historie (i když třeba v téhle knize jsem se nic, co bych už nevěděl, nedozvěděl).
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš22.6.2023 12:47Muž v domácnosti #02
    Koupí téhle mangy jsem neprohloupil, pořád se tlemím prakticky od začátku do konce. Chválím taky velmi kvalitní překlad - toho jsem se nejprve trochu bál, když GATE vydává oproti Crwi o tolik rychleji.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš22.6.2023 12:45Tokyo Revengers #03
    Pořád naprosto skvělé, zhltnul jsem to okamžitě a vyčkávám další díl.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš22.6.2023 12:34Tokyo Revengers #02
    Ještě lepší než první díl, řadí se to k těm příběhům, kde nutně potřebuju vědět, jak to bude dál. Samotné cestování v čase zas tak moc propracované není a má spoustu mezer (například se v "přítomnosti" skoro nic nemění, i když se v minulosti dějí docela zásadní změny), ale je jasné, že to tady není hlavním cílem. Cestování v čase tu spíše slouží jako prostředek v detektivce, kdy se o minulosti něco dozvídáme v přítomnosti, načež zjišťujeme, že to bylo ve skutečnosti úplně jinak.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš22.6.2023 12:24Tokyo Revengers #01
    Nečekal jsem nic a velmi mě to nadchlo! Moc příjemná manga s cestováním v čase a válkami gangů.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš21.6.2023 15:07Pecka
    Přiznám se, že normálně moc na komiksy, které se zaměřují víceméně jen na mezilidské vztahy, zrovna nejsem. Tohle je ale výjimka, které opravdu nemám co vytknout a nejen, že oceňuji koncept, ale opravdu mě nenudila a okamžitě jsem ji zhltnul. Malé chybky v letteringu jsem ochotný prominout :)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš21.6.2023 13:31Brutal: Zpověď detektiva z oddělení vražd #04
    Tohle už bylo dost slabé. Nejenže je to pořád to samé, ale ještě je to horší, než předchozí díly. V japonštině vyšel ještě jeden svazek, Dobrovský ho zatím neplánuje vydat a mě to ani nemrzí, protože já už víc dílů tohohle fakt nepotřebuji.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš21.6.2023 12:25Muž v domácnosti #01
    Smál jsem se skoro celou dobu, co jsem to četl. Tahle manga mě fakt nadchla a jsem moc rád, že se mi nepotvrdily obavy, že tam bude jen jeden vtip - hlavní postava vypadá jako jakuzák, což je v těchto běžných situacích směšné - ale je tam spoustu jiných vtípků a chytrého dialogu. Moc doufám, že to tak bude pokračovat i do budoucna, protože to k tomu jednomu vtipu pořád může sklouznout - není tady totiž nějaký větší narativ jako v Sakamoto Days, je to jen sbírka příběhů ze života hlavního hrdiny formou slice of life, Zatím to tak ale není, takže já se těším na další díl.
  • Poniczech
    Taky se mi postupně kniha líbila víc a víc a spíš než kvalitou povídek to bylo mnou, protože jsem si na ten styl musel zvyknout. Super mi přijde to Tezukovo ovlivnění Disneyem, kdy některé postavičky vypadají jako by vypadly z komiksů Kačera Donalda - od obličejů, až po groteskní pózy (třeba zobrazování chůze). O to zajímavější je pakt ten kontrast s detailními kresbami různých orgánů. Každá povídka není 5/5, ale žádná není vyloženě špatná a je vidět, jak důležitý byl v dějinách mangy i tenhle Tezukův komiks.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš19.6.2023 16:24Zámek a klíč #03: Koruna stínů
    No, není to zlé, ale jak píše Darth Raelchi, spíš než aby se to nějak dějově posouvalo, tak se to rozmělňuje. Rozebrání postav mě baví, takže 4/5 si to zaslouží, ale ten "musím vědět, co bude dál" pocit, co jsem měl po minulém díle, už tolik nemám.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš15.6.2023 16:54Sága #09
    It all comes tumblin' down, tumblin' down, tumblin' down...
    Teď to tedy opravdu nabralo grády. Je to pocitová nálož všemi směry a jsem rád, že série se dočkala po delší odmlce pokračování, takže uvidíme, co se bude dít dál!
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš15.6.2023 15:15Sága #08
    Tohle už mi sedlo víc, trochu se zas někam posouváme. Navíc westernová planeta byla příjemná změna prostředí. Pořád mi ale vadí některé skoky bez vysvětlení, u kterých není nikdy jisté, jestli se o nich ještě něco později dovíme. Jestli skipnou celou část s "potratem" a proč najednou Robotovi zase odpustili, tak budu zklamaný.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš15.6.2023 14:12Sága #07
    Tenhle díl mě tolik nebavil a byl zatím největším fillerem. Objeví se tu nové postavy, které už znovu neuvidíme (z různých důvodů) - což by samo o sobě tolik nevadilo (už se to tak víckrát stalo), kdyby posunuli dál příběh a rozvinuli ostatní postavy. To se ale neděje. Nejzajímavější je tu asi jen první láska Hazel a ztráta jedné z hlavnějších postav, jinak takový standard.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš14.6.2023 15:19Sága #06
    Ghüs stále skvělý a objevuje se cool nová postava trans měsíčňanky.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš14.6.2023 14:31Sága #05
    Jako já vím, že je to explicitní od začátku, ale ten drak byl stejně nečekaný. Ghüs je nyní má oblíbená postava :D
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš14.6.2023 14:27Sága #04
    Má to pořád všechno, co by to mělo mít, takže za mě super!
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš14.6.2023 14:24Balada pro Sofii
    Nádherný komiks, 100x lepší než Poslíček s pizzou, který má stejné oba autory. Tady je perfektní kresba i příběh plný emocí. Nádhera!
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.6.2023 15:06Nauč se žít ...v každodenní divočině
    Je to vlastně dost debilní a s téměř nulovou hodnotou, ale aspoň to není nic škodlivýho, takže pokud vám to pomůže a uklidní, tak budiž.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.6.2023 10:49Přístav Země / Zatmění
    Konečně se mi knížka dostala do ruky! Asi nedokážu určit, který příběh se mi líbil víc, možná trochu víc Přístav Země. U něj mě akorát překvapil náhlý konec - nemám nic proti otevřeným koncům, ale tady jsem chtěl prostě vidět, co bude dál. Škoda.
    Zatmění mi nejprve jako koncept přišlo ještě zajímavější, postupně se ale příběh zbytečně zamotával a začalo to být ke konci zdlouhavé (při čtení mi přišel dvakrát delší, než ten první, i když to tak vůbec není). Navíc mi úplně nevyhovuje pohled hrdiny příběhu na celou situaci a častokrát jsem fandil postavám, kterým jsem asi fandit neměl.
    Obojí ale bylo pořád silný nadprůměr, kresba taky fajn. Stejně jako ostatní bych to preferoval jako dvě knihy - ani ne tak kvůli odlišnosti příběhů, jako spíš praktičnosti. Omnibusy jsou sice hezké, ale blbě se v tom listuje, blbě se to tahá s sebou a nakonec to ani nebývá levnější, než si to koupit po částech. Je dobře, že to ale lidi neodradilo a kupovali to, protože je fajn mít dalšího komiksového vydavatele na trhu.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš8.6.2023 15:55Requiem: Upíří rytíř #01
    Určitým způsobem je to vlastně úplně debilní, ale zároveň hrozně zábavný - něco jako číst Kotletu :D Ale ta kresba! Tohle bych si vychutnal, i kdyby to bylo kompletně bez textu a příběhu. Crew udělala správné rozhodnutí, že to vyšlo ve větším formátu, takže vyniknou všechny detaily.

    Ad předmluvy: Nechápu, jak je v nich autor arogantní, když jen děkuje lidem a mluví o vzniku komiksu. Určitě tam není "nenávist jako autorův hnací motor", pouze zmiňuje, které postavy ho inspirovaly. Jejich kritika navíc není nic konspiračního, stačí se kouknout na wikipedii :)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš7.6.2023 20:38Salvatore
    Tohle mi strašně moc sedlo. Krásné po všech stránkách, snad bude pokračování.

    (ok, pokračování nebude - škoda, ale nevadí)
  • Poniczech
    Sice pořád totéž, ale o trochu zajímavější případy oproti minulému dílu. Vážně škoda, že to nemá nějakou spojující dějovou linku, která by někam směřovala.
  • Poniczech
    Víceméně stále totéž, co v prvním díle. Tenhle styl revenge story mě osobně baví, ale není to nějaký "must read".
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš6.6.2023 14:29Velký vezír Iznougud (paperback)
    Goscinny se nezapře, hned po začtení se na mě dýchlo kouzlo jako ze starých Asterixů a Luckyho Luka, ale i trochu Malého Mikuláše. Iznougudovy příběhy jsou totiž kratší - stejně jako kapitoly v Mikulášovi. Jasně, některé vtipy bych asi víc ocenil jako menší, ale pořád je to zábava (a pořád je to lepší než nový Asterix).
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš6.6.2023 12:53Země potomků
    Úžasná atmosféra, kterou podtrhává skvělá černobílá kresba. Ke konci mi to přišlo oproti začátku trochu uspěchané, možná by tomu víc sedla malinko delší druhá část a rozdělení na dva díly.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš5.6.2023 14:51Místo činu
    Asi nejsem úplně cílovka Brubakerovy tvorby, ale tohle mi zatím z toho, co jsem od něj četl, přišlo nejlepší. Zajímalo mě, jak to dopadne a konec mě nenasral, což splňuje dva body, co by slušný detektivní příběh měl mít.
  • Poniczech
    Pokračování prvního dílu, na stejné (dobré) úrovni. Fajn je i sekce o japonském erotickém komiksu.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš1.6.2023 17:30Ragnarok: Poslední boj #01
    Nulový děj, maximum soubojů. Není to špatné, ale úplně nečekám, že se z toho najednou vyklube něco inteligentního.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš1.6.2023 16:03Takoví jsme byli #01
    Docela fajn příběh plný klišé (kterých prý v dalších dílech ubude a série se do nich spíš strefuje, teď mi to ale zatím tak nepřijde) - problémem je tady hlavně kresba, která mi přijde opravdu podprůměrná. Jakmile jsem si všimnul, že ty jejich oči bez života vypadají jako žabí, už to nešlo nevidět. Pokud to ale zkousnete, není to úplně pitomé.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš31.5.2023 17:05Bohové lžou
    Moc milá jednohubka s líbivou kresbou. Ideální četba, když se chce člověk trochu dojmout, ale nechce přespříliš depresivní konec :D
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš31.5.2023 15:01Likvidátor ve Španělsku
    Tohle mi sedlo víc než ta jednička. Kromě zajímavějšího děje se tu Dabrowski zlepšil i v kresbě a komiks prostě vypadá líp - z toho předchozího opravdu dýchá underground všemi směry a není to vždy jen pozitivní. Zato tohle už bych si dokázal představit jako dílo, které by se neostýchali vydávat ani komiksoví giganti mezi nakladatelstvími. To se samozřejmě nestane, protože mydlení kapitalistů, fašistů, komunistů i církevních hodnostářů není úplně vhodný obsah pro mainstream, ale ono mi to vlastně vůbec nevadí.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš6.3. 12:19Dívčí válka #05
    konečně - nahé lolitky na obálce již i ve vašem knihkupectví :D
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš1.3. 14:42Lady Baltimore #02: Spojenci
    Hádám, že je asi jen marketingový tah, že se to jmenuje v češtině "Lady Baltimore", i když originál je jen "Tales from the Outerverse"?
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš26.2. 18:11Sexuální výchova na 120 % #03
    yogi: To s tím vkusem tady to mám stejně a tahle série je toho nejspíš zrovna důkazem. Až se mi podaří stavit se u Dobrovského a ten druhý a třetí díl koupit, tak sem hodím komentář (na což bych se asi normálně vykašlal, ale evidentně se to hodí, když tolika lidem stačí přečíst komentář a knihu ani neotevřít, aby si o ní udělali obrázek)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.2. 15:14Sexuální výchova na 120 % #01
    Jinak v originále je prý docela dost odkazů na různé zdroje k tématům, kterým se zrovna věnují. Ty ale samozřejmě byly v japonštině a pro anglický překlad je tam prostě nechali nezměněné, což pak trochu postrádá smysl, tak jsem zvědavý, jestli to budem mít stejně, nebo tam nebudou vůbec (nedělám si iluze, že by někdo našel alternativy v češtině).
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.2. 15:09Sexuální výchova na 120 % #01
    deefha: Cílovka jsou teens až mladí dospělí. Jinak tahle konkrétní série nemá tolik bojovat s nízkou porodností, jako spíš s mizernou sex ed a povědomí o sexualitě apod. Japonci chápou, jak udělat dítě a že by asi měli používat kondom, pokud dítě (nebo pohlavní choroby) nechtějí - spíš je problém v konsentu (častý osahávání lidí v MHD), absolutní neznalost nehetero vztahů a vlastně i věcí jako BDSM. Mají sice milion pervy věcí, ale zároveň je tabu se o čemkoliv takovém bavit, takže lidi pak neví, co je vlastně ok a co je jen vymyšlené v pornu.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš8.11.2023 23:05Zloba #02: Sabat
    Je nějaký důvod, proč tu není v databázi první díl? (nic o tom nevím, jenom se ptám)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš1.11.2023 16:09Dívka ze země Venku #11
    Kdyby to někomu nestačilo, vyšla ještě 12. knížka povídek, kterou prý ale u nás Dobrovský vydávat neplánuje.

    Takže pokud angličtina není překážkou: https://mangakakalot.com/chapter/totsukuni_no_shoujo/chapter_53.1
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš25.10.2023 16:58Batman / Soudce Dredd
    Staré Zemřít smíchy z Modré Crwe mám samozřejmě doma, ale takhle komplet všechny Batman/Soudce Dredd příběhy asi stejně koupím.

    Jenom - překlad tu vidím jen Ľudovít Plata (Turlogh). Chápu to dobře, že to bude mít oproti těm Crwím nový překlad?
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.10.2023 17:24Myšlenky smyšlenky #01
    Jen zajímavost - nevím, jestli to byla chyba jen toho svazku, který jsem si půjčil v knihovně, ale na hřbetu měl chybně uvedenou dvojku, i když šlo o první díl.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš5.6.2023 13:12Dívčí válka #01
    Ok, tak prý se toho Argo chytlo, když odvysílali na ČT o té manze reportáž a Kóiči Óniši si splnil sen, aby to vyšlo v češtině :D
    Reportáž
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš5.6.2023 12:56Dívčí válka #01
    Tak tohle je dobrý bizár. Kdysi jsem to už četl a jako je to ok, i když až trochu zbytečně brutální. Každopádně nejzajímavější je na tom to české téma, jinak to prakticky nikdo nezná.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš19.4.2023 22:08Kačer Donald 2004/22
    Tu masku určitě ještě doma mám, pokud ji rodiče při nějakém úklidu nezlikvidovali.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš17.4. 14:53Filmový a hudební klub
    seneke: Pod to se podepisuju, strašně moc se těším na druhou sérii, ta první epizoda z ní byla skvělá. Už aby bylo 12. května!
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš11.4. 13:33Pindárna
    jestli kvůli stěžujícím si blbečkům bude mít Argo problémy a nevydá zbylé knížky Muminků, tak si odpovědné lidi najdu a otočim jim za trest na záchodě ruličku toaleťáku
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš11.4. 13:30Pindárna
    Seneke: protože i když to má podobnou shock value, tak si tu někteří lidé myslí, že když někdo nakreslí vraždění a užívání drog, tak je to bezproblémová fikce, ale když někdo nakreslí nahou holku a napíše k tomu, že je jí dvanáct, tak je to stejně nezákonný, jako péčko s reálnýma dětma :D
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš10.4. 12:33Pindárna
    massilia: Podle toho, co už přečetl a bavilo ho to, tak určitě doporučuju Záleskautky!
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš28.3. 12:23Sběratelský klub
    Delphin: Asi mi taky ve sbírce dělají největší radost kousky, ke kterým mám nějaký vztah, i když nejsou nutně nejcennější. U mě je to Kasta metabaronů, i když je to až to druhé brožované vydání, protože zaprvé je to možná můj nejoblíbenější komiks a zadruhé tím začalo mé vážnější sbírání komiksů. Z poslední doby je pak pro mě strašně důležitý první číslo Crwe - to konkrétně se mi do rukou kdysi ani nedostalo, ale jen díky půjčování si náhodných čísel Crwe od bratranců jsem si komiksy tak zamiloval.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš26.3. 10:28Sběratelský klub
    Jako chvíli jsem uvažoval, že si komiksy vybalovat nebudu - přečtu si je hezky v knihovně a ty koupené rovnou uskladním. Ale pak mi to přišlo až příliš úchylné, takže si všechno, co kupuju, rozbaluju a čtu (i kdybych to už předtím četl).
    A s MDEKama to mám přesně naopak, než lidi, kterým třeba chybí pár v pevné vazbě. Já je kupoval vždycky hezky v měkké, ale když mi kamarád šel koupit Metabarona 2, koupil mi ho v pevné, takže mému "OCD" je teď naopak trnem v oku ta jedna pevná vazba :D
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš20.3. 13:07* Připomínky a návrhy
    valon: jo, mám to v Chromu stejně
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš19.3. 14:19Pindárna
    Vzhledem k ISIC slevě v Luxoru je to pro mě většinou všechno dost nastejno, pokud člověk nechytne nějaké časově omezené slevy, nebo zaváděcí ceny od Crwe a CC. Naopak třeba u Megaknih jsem se radoval, jak jsem levně online nakoupil, ale pak si naúčtujou takový peníze za zabalení, i když si to vyzvedám na jejich pobočce, že tam vlastně zas tak velký rozdíl není.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš18.3. 15:15Pindárna
    Tak u Crwe jsem kromě už zmíněných věcí ještě natěšený na ten One Piece a Oshi no Ko (Moje Hvězda), což je prý teda hodně velké psycho, které se tváří nevinně.
    Naopak se Chřtánem od CC zatím počkám, i kdybych měl riskovat, že se vyprodá. Ten příběh je takhle o ničem, když je nedokončený (je to fakt jen uvedení postav), a já odmítám utrácet za kolosálku, kde mi bude chybět hlavní část děje.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš2.3. 12:16* Připomínky a návrhy
    Lady Mechanika 5: Sangre nemá propojenou normální verzi a limitku, takže i hodnocení je zvlášť.
    https://comicsdb.cz/comics/9906/lady-mechanika-5-sangre
    https://comicsdb.cz/comics/9907/lady-mechanika-5-sangre-limitovana-edice
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš2.3. 11:54Pindárna
    Jestli si dobře vzpomínám, tak nejoptimističtější předpoklad crwe byl snad jeden svazek za dva měsíce, ale že nikdy nepůjdou na úkor kvalitě překladu, takže pokud bude potřeba víc času, bude to holt na dýl.
    yogi: Přesně tak, One Piece je stejně "o té cestě" a jak přesně to skončí není zas tak důležité jako třeba u detektivky.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš1.3. 09:35Pindárna
    soulbringer: Taky mi pomalu přijde reálnější, že by vlastnil halu a v ní desetitisíce knih, než že by desetitisíce přečet.
    FŠ bude letos 45, "desetitisíce" je nejméně 20 000. Řekněme, že od 16 čte úplně každý den, takže to je 29 let. Takhle by to vycházelo na 1,9 knihy DENNĚ a to s tím nejnižším číslem z desetitisíců. Díky že jste přišli na můj TED Talk.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš15.2. 16:16Filmový a hudební klub
    baatcha: ráno už jsem narazil na 4 různé reviews a všichni zmiňují, že je to horký kandidát na nejhorší film vůbec (ano, ti recenzenti znají známé špatné filmy, ale tohle je prý něco extra).
    Fakt má jít o naprostou srágoru, kde nefunguje jediná věc a doporučují všem, aby si to torrentnuli, protože je to prý tak blbé, že se budete nahlas smát.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš11.1. 14:45Stripy, jouky, fejky :)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš11.1. 14:44Stripy, jouky, fejky :)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš15.12.2023 12:20Sběratelský klub
    Mr.Plysh: Tak už je vyprodáno! To šlo celkem rychle :D
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš16.11.2023 12:56Filmový a hudební klub
    baatcha: Aspoň jsou v Sony realisti, že má týpek v tomhle roce PSP místo PS Vity.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš9.10.2023 22:14Čtenářský koutek
    Trip: Z Facebooku Argomiksu: "Žádný strach, po předchozích zkušenostech víme, že v případě 300 ks se přinejmenším v prvních dnech dostane opravdu na každého... Plátěný hřbet, stříbrná ražba na něm i na deskách, k tomu vysoký lak."

    Jinak jsem na to dnes koukal v práci a právě jsem se vztekal, jak tam není vůbec nic napsaného, jak se to teda liší.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš5.10.2023 13:28Pindárna
    Asi trochu s křížkem po funuse, ale nikde k tomu nemůžu nic najít - Netopejr jako nakladatelství hádám úplně skončilo? Nebo je nějak spolkla Crew? Strýček Google neporadil a fb stránky Netopejra jsou mrtvý a jejich doména prodaná.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 748 (cca 257157 Kč)
Mám: 287 (cca 64733 Kč)
Chci: 10 (cca 3726 Kč)
Sháním: 1 (cca 0 Kč)
Nabízím: 0
Osobní: 10 (cca 4940 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 12
Mám: 2
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0