Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Slavní američtí a asijští tvůrci navštívili Warcraft! Čeká vás dobrodružství, zrada, humor i odvaha. Příběhy vyprávěné jak z pohledu Aliance, tak Hordy. První svazek volné pětidílné série!

Obsahuje příběhy:
Padlý (Fallen)
Cesta (The Journey)
Jak získat přátele (How to Win Friends)
Poctivá živnost (An Honest Trade)

Původně vyšlo v nakladatelství Tokyopop v roce 2008.

Scénář
Dan Jolley (Erin Hunter), Richard A. Knaak, Troy Lewter, Mike Wellman
Art
Jae-Hwan Kim, Nam Kim, Mi-Young No, Carlos Olivares
Obálka
UDON, Saejin Oh
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Zuzana Komprdová
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7679-102-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
180 g
Stran
172
Cena
229 Kč
Originál
Warcraft: Legends #01 (Blizzard Publishing, 2016)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš23.6.2023 15:07Warcraft: Legendy #01
    Není to zlé, ale příběh i kresba jsou jen takový průměr. Dávalo to smysl, ale nic převratného se nekonalo.
  • karl173
    karl173 mecenáš31.1.2023 15:59Warcraft: Legendy #01
    Krátké ale výstižné příběhy ze známého světa.
    Až na ten první navíc uzavřené a vesměs nadprůměrné v daném žánru.
    Kresba propracovaná byť černobílá, kterou moc nemusím.
    Za mě proč ne, účel to splnilo a rád si přečtu další díl.
  • trudoš
    trudoš editor26.10.2022 17:10Warcraft: Legendy #01
    Nečekal jsem žádný zázrak, ale buď je to tím, jak málo fantasy komiksů u nás vychází, anebo si lidé od Blizzardu dávají sakra záležet, co pod jejich věhlasnou značnou jde do světa. Každopádně mě první svazek Legend ze světa WarCraftu příjemně překvapil. Ke čtveřici krátkých povídek nepotřebujete znát nic, protože koncept působí nemlich stejně, jako staré dobré Dračí doupě. Takže se ocitáte ve světě, kde zlí bojují s dobrými, přičemž někde uprostřed jsou ti, co obcházejí hrady, jeskyně a jiná semeniště dobrodružství. Každý z autorů k zápletce přistoupil jinak, ať už formou klasické hrdinské fantasy, či jejím protipólem. Jindy z příběhu čpí potřeba se zasmát či naopak poplakat. Nic, co by nějak vybočovalo z žánru a máte-li už něco málo načteno, neudiví vás ani většina dějových zvratů. Přesto musím ocenit, jak si tvůrci s tématem pohráli, na malém prostoru dokážou vyprávět plnohodnotné historky, jež mají hlavu a patu a dost často i víc nápaditosti než většina soudobé literární produkce.
  • Good Games
    Good Games mecenáš16.2.2022 21:35Warcraft: Legendy #01
    Hlavne si nevšímajte hneď tú prvú poviedku komiksu. Tá je najslabšia, ostatné už sú výrazne lepšie a celkový dojem ťahajú nahor. Celkovo je to ideálny komiks pre fanúšikov Warcraftu, ale spokojní by mohli byť aj čitatelia, ktorí hľadajú kvalitné fantasy poviedky a nevadí im štýl kresby podobný mange. =►Celá recenzia◄=
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš13.12.2021 08:49Warcraft: Legendy #01
    Nejsem bůhvíjaký hráč, u mě to skončilo WarCraftem 3, ale i tak jsem neodolal a vážně se moc bavil. Krom jediného příběhu (s gnómem a trollem), jsem se opravdu bavil celou knihou. Skvělá kresba, dobře napsané příběhy, pravda, místy ukecané, ale vcelku bez problému. Co zamrzí je zjistit, že první příběh navazuje na něco co u nás vyšlo v Alpressu v roce 2009 (Sluneční studna). Třeba se dočkáme nového vydání od CRWE. Problém je, že jsem to ani nemusel někde vyčíst a je to z Tragova příběhu vyloženě do očí bijící. Nicméně, jde to zvládnout přečíst, jen je to škoda. Druhý příběh je klasická honba za slávou a z pohledu Aliance mě to vážně bavilo, ty drobné nuance a pohnutky postav. Třetí příběh mě nebavil, prostě mě to nechytlo. A čtvrtý příběh byl vyloženě labůžo. Ten byl vynikající. Příběhy jsou obecně v této sbírce předvídatelné, ale k dobru jim přidává, že ctí WarCraft svět, aspoň tak, jak ho znám. Prostě staré známé syžety, ale po warcraftovsku, a to je ta přidaná hodnota.
72