Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Svět nyní nerozdělují politické nebo zeměpisné hranice, nýbrž ty finanční.

Bohatství znamená moc, a touto mocí nyní disponuje pouze několik RODIN. O těch pár lidí, kteří své vládnoucí rodině slouží, je postaráno.

Všichni ostatní jsou chamraď.

V těch nejmocnějších rodinách je vždy jedna osoba, která dostane to nejlepší: výcvik, technologie a veškeré výhody plynoucí z vědeckého výzkumu. Této osobě se říká meč a štít rodiny, ochránce, Lazarus.

Lazarus rodiny Carlyleových se jmenuje Forever. Toto je začátek jejího příběhu.

Obsahuje sešity série Lazarus #1-4 (červen 2013 - říjen 2013)

Scénář
Greg Rucka
Art
Michael Lark, Brian Level
Ink
Stefano Gaudiano, Michael Lark, Brian Level
Barvy
Santiago Arcas
Obálka
Michael Lark
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Michael Talián
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
akční, sci-fi, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7679-331-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách (s chlopněmi)
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
310 g
Stran
104
Cena
349 Kč
Originál
Lazarus #01: Family (Image Comics, 2013)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš16.9.2023 09:56Lazarus #01: Rodina
    Moc fajn sci-fi akčňák, není ani moc co vytknout, akorát na plný počet by to chtělo originálnější příběh.

    Plus mě taky trochu mrzí, že to bude vycházet na x-krát v tenkém paperbacku, když to přitom i v originále později sebrali do třech tlustších svazků, což by mi sedlo mnohem víc.
  • Fort
    Fort11.7.2023 18:08Lazarus #01: Rodina
    Nechal jsem se zlákat místním vysokým hodnocením i za cenu, že tohle není úplné pro mě a nebýt této databáze nikdy bych jsi to nepořídil. Velice povedené, hlavně po scenáristické stránce, těším se na pokračování.
  • faster86
    faster8624.4.2023 08:00Lazarus #01: Rodina
    Akční věc s intrikama uvnitř intrik.
    Jako první book pro uvedení do děje a seznámení se se světem super, jen mě mrzí, že to bude vycházet po 4 sešitech v knize když by to mohlo byt krásně ve 3 knihách jak jsou Paper girls
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.4.2023 13:12Lazarus #01: Rodina
    Nepříjemná dystopická vize nové aristokracie se "zbraněmi hromadného ničení", které, ouha, mají emoce. Standartně zamotaný akčňák.

    Celkový dojem: 50%
  • instageek_cz
    instageek_cz20.4.2023 23:37Lazarus #01: Rodina
    Epicky působící anotace vás uvádí do akčního příběhu, který má pro mě příjemný nádech Duny, za což může výrazná přítomnost rodů/rodin, jejich politikaření a intrik. S hlavní hrdinkou Forever se potkáváme ve chvíli, kdy je rozstřílená na kusy. Respektive měla by být... Lazarus udržuje čtenáře napjaté díky všudypřítomné atmosféře tajemna. Kresba Michaela Larka je skvělá. Všechno je furt jako kdyby ve stínu a vizuál celkově působí obrovsky „cool“ dojmem, to jinak nejde říct:)) Je to moderní, v něčem chladné, okamžitě bych si tenhle komiks představil jako filmový thriller nebo nový seriálový hit na Netflixu.

    Forever je sympatická. Když odhlédneme od vnějších půvabů, tak si k ní čtenář snadno získává i emoční pouto. Budete kolem ní mít spoustu otázek. Plní svou roli ultimátní rodinné zbraně skutečně ráda a s hrdostí, nebo je spíš sžírána pochybnostmi? Je víc člověkem, nebo předmětem k použití? Záleží na ní vůbec někomu? Greg Rucka napsal perfektní úvod k větší sáze. Načrtává pravidla rozpadlého světa, kde hrstka boháčů hodlá udělat všechno proto, aby si zachovala svá privilegia. „Chamraď“, mnohonásobně početnější vrstva obyvatelstva, má být ráda, že je ráda. Snášet nejrůznější omezení, nechávat se trestat... Těch tikajících časovaných bomb je tu víc a soudě dle vysokých hodnocení by u nás Lazarus měl mít úspěch. Tak se můžeme těšit, co bude dál:)
  • Good Games
    Good Games mecenáš13.4.2023 10:59Lazarus #01: Rodina
    Lazarus je drsný akčný komiks, v ktorom je hlavnou postavou vlastne takmer nezničiteľný ženský terminátor Forever. Scenárista Greg Rucka rozohral veľmi zaujímavý príbeh, ktorý má veľký potenciál aj do ďalších dielov. Okrem pútavosti príbehu sa môže komiks oprieť aj o vydarenú kresbu. Som veľmi rád, že tu Lazarus nakoniec začal po toľkých rokoch prosíkania čitateľov vychádzať a dúfam, že sa mu tu bude patrične dariť, aby toto rozhodnutie nemuseli v Crew ľutovať. Inak perfektný úvod do tejto kultovej série! =►Celá recenzia◄=
  • Alfi
    Alfi30.3.2023 20:42Lazarus #01: Rodina
    Zaujímavý príbeh z dystopickej budúcnosti kde svet ovládajú rodiny a ich vylepšení vojaci, zvyšok ľudstva sa delí na nevoľníkov a chamraď (cca v pomere 1:100). Nie som si istý, či by niečo také mohlo reálne fungovať, ale na dreň ohlodaný príbeh to vynahrádza atmosférou. Škoda, že to vychádza v šiestich paperbackoch a nie troch mohutnejších knižkách.
  • louza
    louza25.3.2023 15:32Lazarus #01: Rodina
    Poměrně letitá záležitost, kterou jsem ocenil už před dekádou. V tehdejším kontextu náloží od Brubakera, Aarona, nebo i samotného Rucky mi to ale přišlo spíš tak na osm z deseti a po české verzi jsem ani tolik nestýskal. Je ovšem fakt, že Lazarus nejen že ustál zkoušku časem, ale i velmi pěkně dozrál. Příběh terminátorky zasazený do blízké budoucnosti, kde proti sobě v Americe na troskách civilizace a bedrech statisíců nuzáků stojí pár vyvolených rodin žijících v luxusu a ovládajících defakto celý svět, je z dnešního pohledu originální až unikátní a se slzou v oku musím říct, že v moderní produkci Image Comics už takový potenciál moc nevidím. S prvním čtením mi to nepřišlo až tak zásadní, ale s odstupem dekády se prostě nic podobného už neobjevilo. Byly doby kdy takové komiksy byly běžné. Ale ty už jsou pryč.
  • Fry
    Fry admin16.3.2023 10:40Lazarus #01: Rodina
    Naprostá spokojenost, takhle má vypadat správný US paperback! S chlopněmi, bez komerčního balastu a hlavně za rozumnou cenu. Příběh je takový standardní akční sci-fi thriller, zlo a dobro alespoň na první pohled prakticky černobílé (nicméně uvidíme) a výtvarná stránka je zcela perfektní.
23164
Četl/a (58)
123peta, 2scha, adevr, Alfi, BadBoy, davidek, Dezodoo, faster86, fifas, Final, Fort, Fox01, Fry, Future-Death, Garp, George Walker Bush, Giskard, Gmork, Good Games, hellblazer, hugosnowden, instageek_cz, Izmir Čupr, Jabba, James, jh666, jiskra, karl173, kendor007, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, Lachvos, lantan1, Macek78, Matthew, mikina, Miss Amphipolis , Montiseus, MP, Mr.Plysh, Mysak92, Nezbi, oleav, opytz, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, rooty, suricattaontheway, T3ss, the.kasztan, trudoš, tukak, vranakx, xflori01, zgrywus, Zlord_Antijezis
(103)
123peta, 2scha, 81splinter, adevr, Alfi, Ash Pointak, BadBoy, beanek, Beng.D, binnmode, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, cobe, D.K.Logic, Dali, davidek, Deckard, delsemela, Dezodoo, Dinik, dre, farnhajt, faster86, fel68, fifas, Fort, Fox01, Fry, Future-Death, Glumal, hellblazer, herbert, hugosnowden, IndyP, invape, Izmir Čupr, Jabba, JackOneil, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jiskra, kapicka, karl173, KarlosJB, KdG, kendor007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Lachvos, Light, maara, Macek78, Mamut12, Marvin, Matthew, mcleek, merhyx, Mikei, mikina, Mitak, MP, Mr.Plysh, Mysak92, opytz, Paldini, pechna, perak, PH79, Poseidon1978, RicHard. , rooty, Saran, Skot, sleepless, slothest, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, t0mas, T3ss, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, Tony TwoDee, trudoš, tukak, VanTom, vishnar, vranakx, willis, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
Chce (27)
Abstinent, Bedou, Berry669, burzum, CSE_AC/DC, Darker, Davispear , deadpool, Denis, filemon, filosh, Final, gumidekmedvidek, hypermlok, illy, Joshua_T, KarlosJB, Maty48, monty.cl, Nightmare, Norri, OldaB, Olesh, royan, skepsi, Thorug, Wasps
Shání (3)
CSE_AC/DC, mineralk, Nightmare