fanoušek komiksů, Godzilly a Sega Saturn - a pak taky knihovník

Twitter
ČSFD

  • Poniczech
    Poniczech mecenáš28.4.2023 22:32Zabiják démonů #04: Nezlomitelné ostří
    Stále jsem spokojený a oproti slabšímu začátku tu konečně máme i nějakou tu akci. Navíc se tu víc objevuje Inosuke, který je prostě skvělý. Cool design pavoučích monster, které ve mně evokovaly tu Sidovu hračku z Toy Story, už je jen třešnička na dortu.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš28.4.2023 14:53Mýtus Cthulhu
    Nejprve mě kresba odradila a knihu jsem ani nechtěl číst, ale nakonec jsem se rozhoupal a zkusil jsem to - a hele, ono je to vlastně velice dobré! Výběr Lovecraftových povídek mi přišel super a z výtvarného zpracování se mi častokrát dělalo slabo. Brecciovo abstraktní pojetí všemožných potvor je rozhodně jedinečné a ze svých snů ho asi jen tak nedostanu.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš28.4.2023 14:00Zabiják démonů #03: Vzchop se!
    Pořád to má skvěle našlápnuto, představí se nám nové postavy a konečně něco zjistíme i o Zen'icuovi, který bojuje ve spánku. Moc se těším, jak to bude pokračovat dál a snad brzo zjistíme, co je zač ten týpek s hlavou divočáka.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš27.4.2023 17:01Kobane Calling
    Tohle má za mě všechno! Dobrou kresbu, příběh i poselství. Jsem rád, že jsem se toho o životě v Rojavě (respektive v její blízkosti) dozvěděl zase o něco víc a zároveň to nebyly jen mdlé propagandistické "walls of text", ale mělo to i vtipné momenty. Taky jsem strašně rád, že autor si nehraje na "jsem lepší než vy" osobu.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš27.4.2023 16:07Moje kniha Vinnetou
    Toy_Box mě kdysi nakrkla svýma blbýma kecama o Střeše, kam rád chodím na pivo, ale to nemá co dělat s touhle krásnou pankáčskou publikací, která je prostě super a ocenění, která získala, si jednoznačně zaslouží. Akorát souhlas s trudošem - bylo zvláštní, číst příběh o ztrátě dobré kamarádky, se kterou ale autorka (aspoň podle knížky) zas tak moc věcí neprožila.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš27.4.2023 14:54Krásná temnota
    Narazil jsem na to náhodou, ale stalo se to mým oblíbeným komiksem. Perfektní vyváženost roztomilosti a hororu, silné Alenka v říši divů vibes, dětský pohled na svět jak v dobrém, tak ve zlém. Geniální dílko, po kterém běhá mráz po zádech.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš26.4.2023 15:11Zabiják démonů #02: To ty...
    Lepší než první díl, teď už se něco děje a chytlo mě to! Z hodně průměrného šónenu se to vyšvihlo na nadprůměr a já jen doufám, že dostaneme na otázky, které tahle série buduje, nějaké uspokojivé odpovědi.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš26.4.2023 15:07Zabiják démonů #01: Krutost
    Docela ok start, ale zatím mě to úplně nechytlo. Ani ten styl, kdy mají všichni obří čelo, mi nesedí. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš26.4.2023 14:00Ruddy
    Geniální koncept a neméně geniální zpracování. Hlavně postava Tradamily mi přijde jak od Káji Saudka, ale jinak je to hezky Čechovské.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš24.4.2023 22:55Titeuf to vidí jinak
    Jako menší jsem ho miloval a vystřihoval jsem si stripy z Mateřídoušky. Teď už mám pocit, že podobná témata dokázali lépe zpracovat jiní (a mnohdy už dřív), ale pořád je tam spoustu dobrých fórů.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš24.4.2023 15:57Anarchix
    Asi bych shrnul hodnocení jednotlivých příběhů stejně jako George Walker Bush. Nejvíc určitě vyčnívá Zahrada, líbil se mi i krátký Likvidator, Veselá výchova, No Exit a I Am Palestinian! Zbytek nestojí za zmínku, snad jen že to Kormidlo osudů je fakt, jak kdyby to napsal dvanáctiletý edgelord. Ty čtyři * to ale v průměru dá.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš24.4.2023 15:41Likvidator
    Fajnová anarchistická jednohubka. Jasně, je to agitka, ale celkem dobře to odsýpá a je to vtipně brutální. Navíc je to postavené na reálných skutečnostech v Machnovščyně, takže to sekání hlav bolševikům sem sedne a trochu té ancom propagandy mi vlastně vůbec nevadí.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš24.4.2023 14:53Puberta a Emoce
    "Mrdáky létaly vzduchem..."
    Asi chápu, co se snažil autor říci, ale zas tak hluboké to nebylo. Na šokující úchylárnu to to zas nebylo až tak úchylné. Chvilkami jsem si říkal, jaká je to blbost, ale kresba byla fajn a občas tam byla dokonce i nějaká ta vtipná hláška, takže nakonec průměr.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš24.4.2023 14:32Proč obrazy nepotřebují názvy
    Skvělá publikace pro děti (i starší) o umění. Povinnost pro všechny chytráky, co rádi komentují moderní umění slovy "To bych zvládnul taky!"
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš24.4.2023 14:05Bratrstvo krve: Hustej nářez
    Bratrstvo krve mám fakt rád, ale tohle je prostě osekaný až moc a podepisuje se na to jak na absenci hlášek, tak paradoxně na absenci toho "nářezu", který název slibuje. Kresba není špatná, ale není ani zrovna dobrá. Třeba design postav mi nijak nevadil, ale ty backgroundy jsou fakt meh a jak píše choze: ty sex scény jsou tak nudný a nevěřím, že si je takhle Kotleta představoval, když to psal. Nu což, mohlo to být i horší.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš24.4.2023 11:04Hliněná božstva
    Tak tohle je ale opravdu hodně špatný. Čekal jsem jen špatnou AI kresbu, ale ten příběh je taky děsný.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš6.3. 12:19Dívčí válka #05
    konečně - nahé lolitky na obálce již i ve vašem knihkupectví :D
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš1.3. 14:42Lady Baltimore #02: Spojenci
    Hádám, že je asi jen marketingový tah, že se to jmenuje v češtině "Lady Baltimore", i když originál je jen "Tales from the Outerverse"?
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš26.2. 18:11Sexuální výchova na 120 % #03
    yogi: To s tím vkusem tady to mám stejně a tahle série je toho nejspíš zrovna důkazem. Až se mi podaří stavit se u Dobrovského a ten druhý a třetí díl koupit, tak sem hodím komentář (na což bych se asi normálně vykašlal, ale evidentně se to hodí, když tolika lidem stačí přečíst komentář a knihu ani neotevřít, aby si o ní udělali obrázek)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.2. 15:14Sexuální výchova na 120 % #01
    Jinak v originále je prý docela dost odkazů na různé zdroje k tématům, kterým se zrovna věnují. Ty ale samozřejmě byly v japonštině a pro anglický překlad je tam prostě nechali nezměněné, což pak trochu postrádá smysl, tak jsem zvědavý, jestli to budem mít stejně, nebo tam nebudou vůbec (nedělám si iluze, že by někdo našel alternativy v češtině).
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.2. 15:09Sexuální výchova na 120 % #01
    deefha: Cílovka jsou teens až mladí dospělí. Jinak tahle konkrétní série nemá tolik bojovat s nízkou porodností, jako spíš s mizernou sex ed a povědomí o sexualitě apod. Japonci chápou, jak udělat dítě a že by asi měli používat kondom, pokud dítě (nebo pohlavní choroby) nechtějí - spíš je problém v konsentu (častý osahávání lidí v MHD), absolutní neznalost nehetero vztahů a vlastně i věcí jako BDSM. Mají sice milion pervy věcí, ale zároveň je tabu se o čemkoliv takovém bavit, takže lidi pak neví, co je vlastně ok a co je jen vymyšlené v pornu.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš8.11.2023 23:05Zloba #02: Sabat
    Je nějaký důvod, proč tu není v databázi první díl? (nic o tom nevím, jenom se ptám)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš1.11.2023 16:09Dívka ze země Venku #11
    Kdyby to někomu nestačilo, vyšla ještě 12. knížka povídek, kterou prý ale u nás Dobrovský vydávat neplánuje.

    Takže pokud angličtina není překážkou: https://mangakakalot.com/chapter/totsukuni_no_shoujo/chapter_53.1
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš25.10.2023 16:58Batman / Soudce Dredd
    Staré Zemřít smíchy z Modré Crwe mám samozřejmě doma, ale takhle komplet všechny Batman/Soudce Dredd příběhy asi stejně koupím.

    Jenom - překlad tu vidím jen Ľudovít Plata (Turlogh). Chápu to dobře, že to bude mít oproti těm Crwím nový překlad?
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.10.2023 17:24Myšlenky smyšlenky #01
    Jen zajímavost - nevím, jestli to byla chyba jen toho svazku, který jsem si půjčil v knihovně, ale na hřbetu měl chybně uvedenou dvojku, i když šlo o první díl.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš5.6.2023 13:12Dívčí válka #01
    Ok, tak prý se toho Argo chytlo, když odvysílali na ČT o té manze reportáž a Kóiči Óniši si splnil sen, aby to vyšlo v češtině :D
    Reportáž
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš5.6.2023 12:56Dívčí válka #01
    Tak tohle je dobrý bizár. Kdysi jsem to už četl a jako je to ok, i když až trochu zbytečně brutální. Každopádně nejzajímavější je na tom to české téma, jinak to prakticky nikdo nezná.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš19.4.2023 22:08Kačer Donald 2004/22
    Tu masku určitě ještě doma mám, pokud ji rodiče při nějakém úklidu nezlikvidovali.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš17.4. 14:53Filmový a hudební klub
    seneke: Pod to se podepisuju, strašně moc se těším na druhou sérii, ta první epizoda z ní byla skvělá. Už aby bylo 12. května!
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš11.4. 13:33Pindárna
    jestli kvůli stěžujícím si blbečkům bude mít Argo problémy a nevydá zbylé knížky Muminků, tak si odpovědné lidi najdu a otočim jim za trest na záchodě ruličku toaleťáku
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš11.4. 13:30Pindárna
    Seneke: protože i když to má podobnou shock value, tak si tu někteří lidé myslí, že když někdo nakreslí vraždění a užívání drog, tak je to bezproblémová fikce, ale když někdo nakreslí nahou holku a napíše k tomu, že je jí dvanáct, tak je to stejně nezákonný, jako péčko s reálnýma dětma :D
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš10.4. 12:33Pindárna
    massilia: Podle toho, co už přečetl a bavilo ho to, tak určitě doporučuju Záleskautky!
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš28.3. 12:23Sběratelský klub
    Delphin: Asi mi taky ve sbírce dělají největší radost kousky, ke kterým mám nějaký vztah, i když nejsou nutně nejcennější. U mě je to Kasta metabaronů, i když je to až to druhé brožované vydání, protože zaprvé je to možná můj nejoblíbenější komiks a zadruhé tím začalo mé vážnější sbírání komiksů. Z poslední doby je pak pro mě strašně důležitý první číslo Crwe - to konkrétně se mi do rukou kdysi ani nedostalo, ale jen díky půjčování si náhodných čísel Crwe od bratranců jsem si komiksy tak zamiloval.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš26.3. 10:28Sběratelský klub
    Jako chvíli jsem uvažoval, že si komiksy vybalovat nebudu - přečtu si je hezky v knihovně a ty koupené rovnou uskladním. Ale pak mi to přišlo až příliš úchylné, takže si všechno, co kupuju, rozbaluju a čtu (i kdybych to už předtím četl).
    A s MDEKama to mám přesně naopak, než lidi, kterým třeba chybí pár v pevné vazbě. Já je kupoval vždycky hezky v měkké, ale když mi kamarád šel koupit Metabarona 2, koupil mi ho v pevné, takže mému "OCD" je teď naopak trnem v oku ta jedna pevná vazba :D
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš20.3. 13:07* Připomínky a návrhy
    valon: jo, mám to v Chromu stejně
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš19.3. 14:19Pindárna
    Vzhledem k ISIC slevě v Luxoru je to pro mě většinou všechno dost nastejno, pokud člověk nechytne nějaké časově omezené slevy, nebo zaváděcí ceny od Crwe a CC. Naopak třeba u Megaknih jsem se radoval, jak jsem levně online nakoupil, ale pak si naúčtujou takový peníze za zabalení, i když si to vyzvedám na jejich pobočce, že tam vlastně zas tak velký rozdíl není.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš18.3. 15:15Pindárna
    Tak u Crwe jsem kromě už zmíněných věcí ještě natěšený na ten One Piece a Oshi no Ko (Moje Hvězda), což je prý teda hodně velké psycho, které se tváří nevinně.
    Naopak se Chřtánem od CC zatím počkám, i kdybych měl riskovat, že se vyprodá. Ten příběh je takhle o ničem, když je nedokončený (je to fakt jen uvedení postav), a já odmítám utrácet za kolosálku, kde mi bude chybět hlavní část děje.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš2.3. 12:16* Připomínky a návrhy
    Lady Mechanika 5: Sangre nemá propojenou normální verzi a limitku, takže i hodnocení je zvlášť.
    https://comicsdb.cz/comics/9906/lady-mechanika-5-sangre
    https://comicsdb.cz/comics/9907/lady-mechanika-5-sangre-limitovana-edice
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš2.3. 11:54Pindárna
    Jestli si dobře vzpomínám, tak nejoptimističtější předpoklad crwe byl snad jeden svazek za dva měsíce, ale že nikdy nepůjdou na úkor kvalitě překladu, takže pokud bude potřeba víc času, bude to holt na dýl.
    yogi: Přesně tak, One Piece je stejně "o té cestě" a jak přesně to skončí není zas tak důležité jako třeba u detektivky.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš1.3. 09:35Pindárna
    soulbringer: Taky mi pomalu přijde reálnější, že by vlastnil halu a v ní desetitisíce knih, než že by desetitisíce přečet.
    FŠ bude letos 45, "desetitisíce" je nejméně 20 000. Řekněme, že od 16 čte úplně každý den, takže to je 29 let. Takhle by to vycházelo na 1,9 knihy DENNĚ a to s tím nejnižším číslem z desetitisíců. Díky že jste přišli na můj TED Talk.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš15.2. 16:16Filmový a hudební klub
    baatcha: ráno už jsem narazil na 4 různé reviews a všichni zmiňují, že je to horký kandidát na nejhorší film vůbec (ano, ti recenzenti znají známé špatné filmy, ale tohle je prý něco extra).
    Fakt má jít o naprostou srágoru, kde nefunguje jediná věc a doporučují všem, aby si to torrentnuli, protože je to prý tak blbé, že se budete nahlas smát.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš11.1. 14:45Stripy, jouky, fejky :)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš11.1. 14:44Stripy, jouky, fejky :)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš15.12.2023 12:20Sběratelský klub
    Mr.Plysh: Tak už je vyprodáno! To šlo celkem rychle :D
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš16.11.2023 12:56Filmový a hudební klub
    baatcha: Aspoň jsou v Sony realisti, že má týpek v tomhle roce PSP místo PS Vity.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš9.10.2023 22:14Čtenářský koutek
    Trip: Z Facebooku Argomiksu: "Žádný strach, po předchozích zkušenostech víme, že v případě 300 ks se přinejmenším v prvních dnech dostane opravdu na každého... Plátěný hřbet, stříbrná ražba na něm i na deskách, k tomu vysoký lak."

    Jinak jsem na to dnes koukal v práci a právě jsem se vztekal, jak tam není vůbec nic napsaného, jak se to teda liší.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš5.10.2023 13:28Pindárna
    Asi trochu s křížkem po funuse, ale nikde k tomu nemůžu nic najít - Netopejr jako nakladatelství hádám úplně skončilo? Nebo je nějak spolkla Crew? Strýček Google neporadil a fb stránky Netopejra jsou mrtvý a jejich doména prodaná.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 748 (cca 257157 Kč)
Mám: 287 (cca 64733 Kč)
Chci: 10 (cca 3726 Kč)
Sháním: 1 (cca 0 Kč)
Nabízím: 0
Osobní: 10 (cca 4940 Kč)
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 12
Mám: 2
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0