Mám své vlastní názory - jasné názory -, ale ne vždy s nimi souhlasím.
George Walker Bush

Moje škála hodnocení:
0-20 % = *
30-40 % = **
50-60 % = ***
70-80 % = ****
90-100 % = *****

Moje záliby: žena, četba, fotografování, fotbal, cestování, Václav Havel, vaření, historie, politika, memes, filosofie, teoretická fyzika, Polsko, Winston Churchill, rock, Umberto Eco, filmy, hip-hop, příroda, kočky, houbaření, hospody, spánek a sny, Stefan Zweig, výtvarné umění, trip hop a downtempo, MS v hokeji, deskové hry, erotika, Respekt, seznamy, skoky na lyžích, výlety, moře, psaní, řízení auta, hitlerologie, antifa, ska a reggae, američtí prezidenti, hruškový džus, Gordon Ramsay, trochu komiksy...

CSFD: http://www.csfd.cz/uzivatel/171447-bush13/hodnoceni/
Instagram: http://www.instagram.com/gwbush/
Last.fm: http://www.last.fm/user/Bush13
Goodreads: http://www.goodreads.com/user/show/31866449-michael-fiala

Píšu knižní recenze pro Respekt a sem tam píšu i o deskovkách pro FantasyMag: https://www.fantasymag.cz/author/mifia/

  • George Walker Bush
    Moje nadšení zde plyne zejména z té neskonalé roztomilosti a gejzíru nápadů, příběhy mě tolik neberou a vůbec ta dvojka mi přišla poněkud slabší. Ale! Četbu jsem si nemírně užil, až jsem se místy culil... co víc si přát.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.5.2022 15:00Silvio Pellico (Naše vězení)
    Velká škoda, že je tento zajímavý historický příběh i na poměry komiksu poměrně dosti zkratkovitý, zároveň je pouze obrazovým převyprávěním předmluvy.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.5.2022 11:44Příběh plzeňského piva
    Tak je to příšerně udělaná publikace s jakousi fixo-kresbou, která k nám promlouvá skrze pixely a špatný lettering, ale když člověk přistoupí na tuhle amatérskou rovinu a fakt, že je to vlastně celé takové odlehčené a vlastně psina, může se i místy pobavit. A něco se dozví, což oceňuji vždy a bezvýhradně. Prostě takový "hospodský" komiks.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.5.2022 18:14Conan z Cimmerie, svazek IV. (varianta B)
    Problém je, že mohu celkem bezprostředně srovnávat s Timothy Trumanem a jeho adaptacemi, které jsem četl nedávno. A tam, kde je Truman králem scénáře (adaptace) a dokázal stvořit neskutečně záživné a zábavné vyprávění, Patrice Louinet trochu selhává. Jeho styl je chaotičtější a rychlejší, věci se prostě nějak rychle dějí, přicházejí a odcházejí... jako by se muselo všechno na těch pár stránek vejít a řadu věcí alespoň zmínit, aby se neřeklo. Troufám si tvrdit, že bez Kolosálního Conana bych se třeba v postavách jediného Howardova románu absolutně neorientoval. Jinak komiks má své světlé stránky: kresba je výborná a má několik velmi výrazných působivých až pozitivně děsivých momentů. Conanovský svět je zde velmi živý a barevný, místy násilně naturalistický. Ale nečíst jiné Conany, budu si asi o Howardově díle myslet, že je to velmi průměrné fantasy.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.5.2022 11:54Žofi Z-4515
    Formálně konvenční, ovšem obsahově nesmírně důležité dílo a dojemné srdceryvné svědectví o romském holocaustu, povinná četba pro Míly Roznery a podobná košťata a obhájce prasečáků.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.5.2022 14:09Žoldnéř #07: Cesta
    Já už se fakt někdy od začátku v duchu hurónsky směju... tak hloupoučké náhody a naivní zápletky, které servíruje Segrelles jsou opravdu děsně roztomilé. Přes to všechno však fantasticky maluje a udržuje čtenáře v tom svém scénáristickém horko těžko soudržném blábolu jaksi napjatého. Svět, který v sobě spojuje fantasy a technologické sci-fi prvky - vše navázané nějakými reminiscencemi na naší reálnou historii -, je svým způsobem dechberoucí a plný imaginace. Proto to stále čtu.

    Celkový dojem: 30%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.5.2022 10:06Batman #10: Temné můry
    Můj oblíbený postmoderní autor opět sklouzává ke své bohužel až místy rádoby přeintelektualizované vypravěčské sebelásce, které jsem zprvu vůbec nerozuměl. Ale zachová-li si člověk klidnou mysl a koncentrovanost, začne mu tato vlastně celkem příjemná surrealistická záležitost dávat smysl. Škoda jen, že celá kniha vyznívá tak trochu jalově...

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.5.2022 11:15The Artist
    Nesmírně vtipné minipříběhy ze života umělce a satiricky břitké, stejně jako milé a zejména sebekritické postřehy mi vykouzlily mnohokrát úsměv na tváři. Dost mě mrzí, že tohle není jedna velká série, rád bych to četl na pokračování.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.5.2022 17:00Přitažlivost
    Bezesporu zajímavý komiks s úspornou, místy ponurou a každopádně funkční kresbou, která samotnému příběhu sedne. Ten si dává poměrně načas a pozvolným tempem nás uvádí do děje, který po celou dobu dává tušit záhadu, jež se možná postupně odkrývá, ale neustále ponechává stopu tajemství a nerozlousknutí. Hodně jsem váhal mezi 3 a 4 hvězdičkami, neboť s vyzněním celého komiksu spokojený nejsem, na druhou stranu jsem si celou četbu od první do poslední stránky užil, a to včetně příjemného architektonického "vibu", kterým dílo oplývá. Skutečně překvapivé je pro mě zjištění, že lázně skutečně existují a vypadají děsně cool. Navíc je to pěkný koktejl napínavého a nadpřirozeného záhadna s obyčejnými lidskými a společenskými momenty, dialogy, ve kterých debutant Harari prokazuje přes veškeré divnosti celkem um...

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.5.2022 11:37Parchanti z jihu #02: Za trochu krve
    Je to místy správně aaronovský drsný, ale já na tu až uměle budovanou předrsnělost nejsem. A na americkej fotbal taky moc ne.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.5.2022 09:24Ú.P.V.O. #16: Upír
    Tam, kde mignolovské komiksy trochu skřípou v příběhu, umí to nahradit parádní atmosférou. Zde se jedná o podobný případ, byť děj není tak strašný, to rozhodně ne... a zdá se mi to, nebo byl Mignola před lety v Českém Krumlově a oblíbil si ho? Každopádně zde ho podle mě využil mnohem elegantněji a zajímavěji než v Lady Baltimore, i zdejší čarodějnice působí strašidelněji a upíří ekipa je dost cool.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.5.2022 10:16Zatoulaní psi
    V celkem zajímavé předmluvě se Lemire zpovídá ze svých kritických pohledů na své starší práce, kterak se vyvinul, zlepšil atd. Je to možné, ale typický lemirovský (formální) rukopis je patrný už tady, a i když je to skutečně poměrně dost syrové i surové zároveň, celkem se mi to líbí. S příběhem je to horší. Různé momenty děje nejsou úplně originální, dialogy nejsou úplně vybroušené a na konci zbyde jen taková čtenářská pachuť deprese. Ale ne takové deprese "wow, to byl mazec", spíše takové "hm". Bylo by krásně na světě, kdyby každý ne úplně dokonalý debut dostal takové pěkné knižní zpracování!

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.5.2022 18:31Milá Joy
    Nejedná se, upřímně řečeno, literárně vzato o žádné veledílo, autor se trochu opakuje a místy sklouzává ke coelhovsky laděným citátům; zároveň se nedomnívám, že humorné stránce prospěji tím, že zařadím hned několik fekálně-pšoukacích vtipů. Na druhou stranu, velmi těžko si člověk vyobrazí autorovu nesmírnou bolest, kterou ve svém díle na pomezí kresleného deníku a komiksu popisuje. Zvlášť na začátku jsem měl co dělat, abych si s Garym nepobrečel.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.4.2022 12:40Akira #02
    Akční lehce post-apo kyberpunk, který je vlastně tak trochu převlečený superhrdinský (anebo superpadoušský?) žánr, neboť co jiného jsou Tecuo či Akira, než namakaní jedinci se superschopnostmi? Co jsem psal u prvního dílu stále platí, děj není zběsilý, přesto velmi příjemně svižný a zejména velmi zajímavě "nastříhaný". Některé dějové linky mi přijdou až trochu nadbytečné a jiné upozaděné, ale kdoví, kam se to celé vyvine, čte se to nesmírně příjemně a jedním dechem. Zejména chválím úvodní opakovačku předešlého děje; tohle by měla obsahovat každá série, která vychází jednou za uherský rok, i kdyby ji měl sepsat jen redaktor.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    Ačkoliv je King scenáristický king a i zde je jeho rukopis poměrně dost patrný, musím souhlasit s Walomem v tom, že mě tento příběh nechával po celou dobu naprosto chladný. Ačkoliv mám příběh celkem sympatické ambice být hlubším a bezesporu komiksově originálním zamyšlením se nad otázkou (nejen) lidské duše, tyto umělé entity u mě nevzbuzovaly pražádné empatie, ani sympatie (snad místy s výjimkou nebohé matky). Přitom ne úplně zlá zápletka, byla-li by naroubována na rodinu jiného superhrdiny, fungovala by podle mě mnohem lépe. Zde jim ty emoce nevěřím, navíc to není Číslo 5, které by mě dohnalo svým kukučem k slzám.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.4.2022 18:12Lady Baltimore #01: Královny čarodějek
    Kladl jsem si podobnou otázku jako Hanussen pode mnou, ale netrápila mě dlouho, přece jenom jsme ve sféře historické fantasy-hororové fikce, kde se historické události mohou odvíjet různorodě, což se týká i WW2 samotné, jak patrno časem z děje. Jinak zdá se, že já jsem od Baltimora očekával trochu něco jiného než faster86. Obálka vypadá fantasticky, samotný fakt pokračování zdařilé série, tlupy čarodějek a Český Krumlov; to vše zní lákavě. Ale snaha ždímat ze zavedené značky další úspěchy naráží na své limity - ona původně skvěle vykreslená atmosféra plná beznaděje a temnoty se zde vytrácí v chaotické akci a příběhové lince plné postav, ať už hlavnějších či anonymních. Vše připomíná spíše jakýsi osmý díl dobrodužné videohry či generické young adult fantasy bez větší hloubky.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.4.2022 17:24Kolosální Conan, král aquilonský
    Jasně, že je to stále Conan jednoduchý a zdánlivě přímočarý, že je de facto nesmrtelný a ze všeho se dostane, že se kolem vyskytují pouze ženy s božskými proporcemi se šňůrkovým spodním prádlem, že celý život je sledem podivuhodných náhod... ale je to Conan zábavný, vtipný, napínavě psaný, zkrátka "howardovsky" poctivý, kresbou i stylem vyprávění vyšperkovaný, plný zajímavých hyborijských zákoutí. A koruna a plnovous Conanovi příběhově značně sluší.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.4.2022 13:00Hellboy - Mladá léta: Utajená země
    Moje cesta k Hellboyovi byla složitá, ale nakonec jsem si ho celkem dost oblíbil. Tady je ďábelský prťous celkem vtipný a roztomilý, to jeho neustále přiblblé a dětsky naivní žvanění... ale ten příběh? "Mdlý" je eufemismus... Není tohle spíše nějaká parodie?

    Celkový dojem: 20%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.4.2022 11:46Pochmurný kraj - Odkaz #01: Nářek mrtvých
    U posledních knih z Harrow County mám neodbytný pocit, že se z té výborné kresby a "příjemně" mrazivé atmosféry dá vytěžit prostě něco víc. A jedno Bereničino rozhodnutí se mi zde jevilo trochu nelogické, ale nechci spoilovat. Každopádně zdá se, že není všem dnům a dílům konec...

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2022 09:51Conan - Příběhy psané mečem #01: Poklad kešatský
    Pomalu jediný klad tohoto obyčejného stěží průměrného příběhu je fakt, že se rychle přečte. Akčně-dobrodružný Conan se s ničím necrcá a dojde - jako vždy - přes všechny patálie k svému cíli. Jinak mě trochu fascinuje, že má CC vždy plnou tiráž redaktorů a korektorů, ale stejně pak v bublině objevím poklady (stejně jako Conan) typu "pokud se mapa nemílí"...

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.4.2022 09:24Barbar Conan #04: Kitaj
    To si tak jdete (nebo jste neseni v kleci) a najednou obří pralesní opice! A pak obří leopardi! A pak zrovna výběrčí daní a hned na to nájezdníci s momentálně hlavním padouchem na koni! A u všeho, jako na potvoru, Conan... to jsou, panečku, náhody. To je tak příšerně psaná conanovská série, až mě to mrzí. V Kitaji to dostalo alespoň trochu čínsko-fantastický nádech a známku rafinovanějšího příběhu, ale přiblbý scénář prosakoval neustále. Škoda.

    Celkový dojem: 30%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.4.2022 16:49Usagi Yojimbo #36: Válka tenguů
    V poslední době je Usagi krásně barevný, ve větším a snad i příjemnějším formátu, ale nadšením zrovna nehýkám. Někde jako by Sakai sahal po větších detailech, jinde jako by si práci kreslíře usnadňoval. Po prvním příběhu jsem měl pocit, že je Sakai na drogách, Sojobo byl hodně zvláštní. A ani dva další příběhy mě příliš neoslovily, jsou buď divné, předvídatelné, nebo se v nich kupí prazvláštní náhody, které jsou ukotvené v jakési minulosti, ze které lze čerpat donekonečna. Nedomnívám se, že jsem přesycen, roninský ušák mě naláká vždycky, ale asi bych dal přednost zase nějakému ucelenějšímu příběhu.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.4.2022 16:10Stoupání na horu
    Sám o sobě je onen indiánský příběh milý, ale Pavel Čech zkrátka všechno povýší minimálně o jednu úroveň výše, nemohu si pomoct. Klidně by si Čechova ilustrace vystačila bez předchozího textového uvození, zbytečně se to pak opakuje, řekl bych. Ale třeba člověk musí na tu horu dvěma různými cestami.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.4.2022 17:41Cesta meče #03: Vzplanutí duše
    Škoda, že si to po pěti letech zase příliš nepamatuji, ale zdá se to jako celkem důstojné ukončení trilogie, která zaujme mírně epickým vyprávěním, kresbou, mravním ponaučením, ale i drobnými detaily: např. pohled Asiata na Evropu jeví se mi jako zajímavé zrcadlo.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.4.2022 16:18Náraz
    Hehe, to je celkem šílená obskurnost a úlet, autor asi trochu úchyláček, ale myšleno celkem v dobrém. Kniha sice překračuje velmi výrazně hranice konvenčnosti a dobrých mravů, ale nepřekračuje nikde výrazně tak, aby se dalo vyloženě mluvit o pornografii či nepřiměřeném násilí. Hodně mě baví ta originalita a občasný humor (politická korektnost to rozhodně schytává). Horší je to s příběhem. Člověk čeká, co se z toho třeba vyklube a ono vlastně nic...

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.3.2022 14:03Comics vs Corona
    Celkem vtipná tematická hříčka, která - pevně doufejme - není obrazem světa budoucího, nýbrž světa brzy vyvanuvšího.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.3.2022 14:01Alfonso je kanec
    Po prvním listování komiksem jsem očekával nějakou plytkou řachandu, ale nakonec jsem dostal neuvěřitelně vtipnou záležitost, kdy se pod jedním zhuleneckým tripem s mluvícím kancem skrývá celkem vážnější vztahově-psychologická zápletka s pěknou pointou. Mám občas z té nastupující generace autorů vážně radost.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.3.2022 12:28Poražený
    Velmi slušně a s napětím vystavěný krátký příběh, kde je znát patrně autorčina záliba v Japonsku a kde bych jenom přimaloval zvířecí ouška a šup... jsem ve světě Usagiho. Dobrý.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.3.2022 11:31Aargh! Pampeliškový speciál
    Zrodila se Pampeliška a zažila zajímavá surreálná dobrodužství...

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.3.2022 16:28Holubí doom
    Škoda těch překlepů. Jinak celkem roztomilý komiks a kratičký gamebook, ve kterém se lákavé možnosti často vymstí.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.3.2022 08:28Údolí zrůd
    Těšil jsem se na atmosférickou záležitost, neboť Nilesovo dílo z mrazivé Aljašky takové bylo. Zde chce horor týt z podobných prostředků, ale zasazených kamsi na americký venkov. Kresba je fajn a poselství i celkem roztomilé, ale příběh jako by si vymyslel pouze zajímavou zápletku a pak s ní jen trestuhodně a banálně naložil... celkem překvapivá nuda; mnoho věcí ponechaných jako nevysvětlené, což není obecně vzato nutně na škodu, tady ale zbyla jakási pachuť vyprázdněnosti.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.3.2022 16:11Wild West #1, 2
    Ačkoli podobných příběhů jsme měli možnost na komiksovém poli vidět již mraky, toto westernové vyprávění nezklame. Drsné i bezskrupulózní, jak to tak v těchto končinách a žánrech bývá, přesto nechybí ani lidská stránka. Možná ona přítomnost skutečných a zajímavých historických postav dodává celé věci šmrnc.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.3.2022 13:00Barakuda #1, 2
    Dufaux mě bavil v Mureně, o dost méně (až že nebavil) v Sáze Valty a N. Kodovi. Tady je zatím tak někde mezi. Když ovšem pominu fakt, že se v druhé části stáváme svědky trochu přitažených telenovelních romancí a pokusů o groteskno, jedná se zatím o přiměřeně napínavý příběh odvíjející se v rámci žánru pirátského dobrodružství. A to i tehdy, když, jak sám autor v předmluvě přiznává, scénář "otočil kameru směrem dovnitř", na souš. Obálka je pak naprosto super.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.3.2022 18:40Joe Bar Team #1
    Vítejte ve světě přehnaných eg a až místy buranského humoru, který se vyznačuje vysokou dávkou machismu a nekonečných hovorů, vtipů a machrování na téma motorek. Je to tedy komiks hlavně pro fajnšmekry a fanoušky jednostopých vozidel, nicméně humor to umí být i velmi milý a umí se shazovat, což bývá nejdůležitější. Navíc se netýká pouze detailních znalostí motocyklů, ale prostě jen rychlé jízdy a závodění, policistů, alkoholu, žen atp. Klasická kresba ala "Francie 90s" celou grotesknost posouvá samozřejmě ještě o úroveň výše.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.3.2022 10:40Batman: Dvojník
    Tak jednoduchá zápletka a kolik vlastně nebezpečí a mrzení to může napáchat, takový Batman dvojník! To je vlastně geniální nápad, jak netopýřího muže zdiskreditovat. Člověk má zároveň pocit, že tahle špinavá práce není někdy od věci, aneb k čemu je, když Batman vždy někomu natluče, oni ho zavřou, ale on zase zdrhne a vraždí nevinné... Ke konci je to víceméně trochu jasné, žádné šokantní rozuzlení nás nečeká, s vyzněním komiksu (že škoda už byla napáchána a nelze vzít zpět) absolutně nesouhlasím, ale celkově se mi námět líbil, byl značně čtenářsky znepokojující, role detektivky Wong byla fajn, příběh opsal pěkný dějový oblouk a kresba též téměř bez námitek (až na to, že jsem ke konci nepoznal, kdo je kdo).

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.3.2022 09:30Dravec: Komiksový román o sokolovi
    Namlsaný dokonalými Klecemi jsem se na tento komiks více než těšil. Po vizuální stránce nelze knize absolutně nic vytknout, je výborná. Příběh, ačkoli je opravdu příjemně "podivný", tajemný a v lecčem inspirativní, celkově je místy naopak až nepříjemně neuchopitelný - art pro art, nic víc.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3.2022 10:41Cesta kostí
    Rusko je esencí deprese a beznaděje, u příběhů ze sovětské éry to platí milionnásobně. Tohle je celkem fajn hororová jednohubka, kde těžko rozhodnout, zdali je tím nejhororovějším komunismus, fantastický prvek nebo snaha tří "hrdinů" přežít... škoda, že jsem většinu knihy nebyl schopen rozpoznat, kdo je kdo v těch ušankách.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.3.2022 17:45Ú.P.V.O. #15: 1948
    Celkem - jak říká kolega Hanussen pode mnou - "slušný" příběh, i když paradoxně to nejúdernější se odehraje jakoby mimo, s malým Hellboyem.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.3.2022 09:55Humr Johnson #03: Znamení smrti
    Já bych si strašně přál, aby se mi to líbilo! Jenže nelíbí... příběhy jsou to celkem fádní, achjo. Zaujal mě snad jen bohatý tvůrce miniatur na kolečkovém křesle a japonská agentka.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.3.2022 13:01V kanclu
    Kresby na linkovaném papíru se mi celkem líbí; Adrian Tomine svůj životopisný komiks vrhl jakoby na čtverečkovaný notes a komiksům to celkem sluší. Tady vidím ale zásadní problém v tom, že kancelářské příhody mi přijdou značně nevtipné, nehledě na to, že pochází opravdu ze světa nudného a vyprázdněného světa korporátních človíčků postmoderního kapitalismu, který sám o sobě už podstaty nemůže vygenerovat něco zásadně zajímavého (výjimkou budiž - jak správně připomíná Zack, můj CEO - geniální Dilbert). Jde tedy jen o slabé a banální příhody z coffee breaků, porad a kancelářských chodeb. Je to takový univerzální svět, kde je jedno, kdo co dělá, a který je aplikovatelný na ledasjakou dnešní práci, proto zní v podtitulu ono lákavé "komiks ze života, ve kterém se možná poznáte". Zároveň se komiks označuje jako "satirický", mně se ovšem spíše zdá, že si v onom kancelářském rybníčku více než libuje...

    Do toho ti všichni zpravidla anonymní stickmani působí, že byli obšlehnuti od Chrise Hallbecka, autora Maximuble.

    Celkový dojem: 20%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.2.2022 12:05Komiksová biologie
    Tohle je kniha nadupaná nesmírně zajímavými a chytrými poznatky ze světa oboru, ve kterém jsem zrovna nikdy nevynikal, ale fascinuje mě. A přestože jsem skutečně přírodními vědami (zde doslova) nepříliš políben, domnívám se, že tady autor zhruba v polovině obsahu celé knihy tak trochu či možná hrubě podcenil erudici čtenářstva. Kdo čeká roztomilá zvířátka a krásné květinky, bude zbombardován chemií a fyzikou ve své nejryzejší podobě. Ono, když zvolíte svým způsobem jednodušší formu vyprávění (komiks), ale nepolevíte po obsahové stránce, o moc srozumitelnější to nebude, ani když je to roztomile nakreslené. Jinými slovy, ta kniha se tváří jako populárně-naučná, ale kyvadlo se tady překlopilo silně na stranu "naučná". Nelze to tomu vyčítat, já jsem prostě člověk smrtelný a v lecčem vylízaný, nicméně i ve snaze o objektivitu, nikoli ve snaze omluvit vlastní nevědomost, se domnívám, že některé kapitoly jsou skutečně dost náročné a složité. Neodpouští to nekoncentrovanost, ale ani soustředění někdy nestačí. Ono se to v poslední třetině knihy definitivně zlomí a vy se přes ty všechny proteiny, enzymy, ribozomy, endoplazmatická retikula, Golgiho aparáty, lisiny, glykolýzy, štěpení ATP, mechanické energie, fosfáty, mRNA, katabolické oxidace, tylakoidy, prokaryota, uracily a thyminy dostanete ke zvířátkům...

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.2.2022 18:50Modrá CREW #21 - Orbital #5, 6
    Stále je to hezky vykreslené "euro" sci-fi plné politických intrik a interplanetárních střetů, jenže se to po nepříliš záživném pátém díle v šestém celé strašně splaší, což je snad ještě horší, protože, jak podotkl Hanussen, jsem se nejdříve úplně ztrácel. A když jsem nit nějak uchopil, nebavila mě. Asi tady se sérií končím.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.2.2022 17:03Barbar Conan #03: Labyrint smrti
    Oceňuji, že příběh zavál Conana do exotických dálav kamsi na Dálný východ, někde mezi Bangladéšem a Čínou. Bohužel je servírována jakási obyčejná survival reality show či Hungry Games v labyrintu vypadlého jak z nejprůměrnějšího gamebooku, a jako svačina se podává nudné psychologické potácení se džunglí s posedlým černomagickým předmětem. Snad se to v Kitaji rozvine zase lépe.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.2.2022 08:24Zaslíbená Země Nezemě #13
    Úplně mi nevadí, co se tentokrát v rámci příběhu děje, jako spíše jakým způsobem je to celé podávané. Extrémně patetické a na sílu dojímavé proslovy, za vlasy přitažený záporákův epilog či přeslazené rozjuchané manga postavičky přechytralých a přemotivovaných prťat, to mě prostě tentokrát lehce obtěžovalo...

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.2.2022 17:13Vražedně dokonalá
    Takže už ta samotná premisa, na které to bohužel celé má jako by stát a vytvářet konflikty a humorné situace, tedy domácí puťka, hospodyňka a milující matka a žena versus chladnokrevný zabiják, jenž v ní dřímá, je nerealisticky přitažená za vlasy a k uzoufání nudná. Samozřejmě, že je hlavní hrdinka sexy, samozřejmě, že každýho zmasakruje. Máme tu nebezpečné a chladnokrevné agenty bez sentimentu, máme tu i pošahaného nácka, nesympatické postavy, z nichž se brzy stávají oběti. Jenže, když se člověk na vteřinu zamyslí, největším psychopatem tu je samozřejmě hlavní postava Josie! A nejhorší na tom je - s vědomím toho, že to nelze brát jinak než žánrovou nadsázku -, že jí vůbec nic nevěřím!

    P. S. Kresba až zbytečně "vymazlená", když příběh nic moc.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.2.2022 10:53Hellblazer: Vzlety a pády
    Čte se to rychle a je to místy trošičku vtipné. Johna Constantina mám jako postavu rád. Malý Billy vypadá fakt docela děsivě, brr. Ale jinak je to fakt ošklivě nakreslené a barevné, v podstatě přitroublé, rádoby postmoderní a celé takové "rychlokvasné". Trapné narážky na miliardáře byly jak z levicové školky. Nuda.

    Celkový dojem: 30%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.2.2022 21:25Klece
    Zde se ukazuje, co dokáže všechno komiksová forma, když se jí ujme velmi schopný výtvarník a k tomu inteligentní autor. Do-ko-na-lost. Krá-sa. Jaká radost, přečíst si v komiksu i něco oduševnělého.

    Celkový dojem: 100%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.2.2022 12:15To byla zákopová válka
    Surové, naturalistické, poměrně lakonické, místy černohumorové vyprávění o absurdnosti a hrůzách první světové války. Pár specifických námětů se zde trochu zrecykluje, ale to je snad jediná slabá stránka komiksu. Tardiho celkový obraz zákopové války vyvolává neutuchající dojem a pocit zmaru, deprese a nesmyslnosti. V podstatě strohé a zdánlivě bezpointové, přesto více než úderné, ztvárnění války, které se nikoli bez důvodu říká na Západě "Velká".

    Celkový dojem: 100%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.2.2022 17:25Slečna Baudelairová
    Velmi povedený životopisný portrét bohémského umělce, kdysi omezovaného, dnes snad z kategorie "povinná četba", každopádně klasicky rozervaného, dandyovského, rozhazovačného, promiskuitního i zamilovaného, tvořícího i znuděného, to vše ústy jeho snědé múzy... živá a hravá forma kresby protkaná skutečnými obrazy či snad i fotkami, tomu sluší. Četné sexuální výjevy jsou tak těsně na hraně erotického komiksu, spíše však jde o společensko-kulturní obraz doby a obraz jedné ztrápené duše.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.2.2022 17:02Ptáčátko
    Komiks, který mi celou dobu kresbou připomínal trochu Nikkarina a na kterém oceňuji jakousi absenci sentimentu, se kterou se vypořádává se všemi postavami, stejně jako určitou snahu o vykonstruování zvláštně propleteného a úderného příběhu. Bohužel mě celé tyto postapokalyptické výjevy a kulisy nechávaly vcelku chladným, dystopická křesťanská diktatura jakýchsi deformovaných Spojených států nedávala žádný smysl a celé se to zvrhlo v konvenční akční řež směřující k relativně očekávanému a patetickému konci, přičemž ani ten nějak mým srdcem nezachvěl, a to jsem duše citlivá. Také jsem citlivý na překlepy... o to víc, když jsou hned dva na jedné dvojstraně...

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.4. 08:26Přiznání
    Tak to by bylo solidní "přiznání".
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.4. 09:34Cyberpunk 2077: Výpadek
    Toe: Zaklínač 3 v polském dabingu je výborný, taky na to nedám dopustit, už jen proto, že to dělali fakt skvělí a profesionální herci, navíc je to prča, má to vztah k originálu a je to dost edukativní...(j)seš první, kdo mi říká, že se mu to nelíbilo! :)

    Za vysvětlení Cyberpunku dík, já to mám, ale nehrál jsem to ještě ani vteřinu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.4. 00:26Cyberpunk 2077: Výpadek
    deefha: Co znamená anglický kontext v případě Cyberpunku nebo i tebou zmiňovaného Zaklínače 3, když původní scénář u obou her byl psán v polštině? Stěžuješ si na překlad překladu? :)

    Btw. okrajář je výborný slovo!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.2. 10:09Batman #01: Jejich temné plány, díl první
    baatcha: Opraveno, ale nechtělo se mi, jak to bylo vtipné.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.1. 11:18Gaston #01: Z packalských archivů
    Dvojka už asi nikdy nebude, co? Po osmi letech jsem se k tomu vrátil, vůbec si to nepamatoval a přišlo mi to asi o fous roztomilejší, než když jsem to tehdy hodnotil...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.12.2023 12:34Doctor Dancer: Záchrana Země
    Takhle smutný pokus o crowdfunding jsem dlouho neviděl...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.12.2023 16:19Ragnarok: Poslední boj #09
    Tyjo, to by byla dobrá soutěž!:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2023 10:31Prašina: Křídový panáček (souborné vydání)
    Já vidím napsané "souborné vydání", nevidím "souborné vydání + zmrzlina a maska Kačera Donalda jako bonus".
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2023 12:42Akira #01
    Tož jsem se včera podíval na ten film a skutečně mě překvapilo, jak jsou některé věci úplně jinak... skoro bez Akiry :D

    A kdyby někdo chtěl, tak tento pátek v kině Aero ve 20:40!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.10.2023 09:38Hitler
    Na mapě ze strany 194 je chyba (vzniklá asi při překladu?): je zde zaměněna Litva s Východním Pruskem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.8.2023 13:50Chainsaw Man #05: Nezletilý
    Hele, vážně, kdo píše tyhle rádoby akční anotace?:)) Ani jedna věta s normální tečkou, pouze vykřičníky, otazníky a podle mě v daném případě naprosto nesmyslně použitá interpunkce "!?".
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.8.2023 10:13Vlkochodci
    To byl krásnej film!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.8.2023 10:50Jeruzalém: Rok v rozděleném městě
    Const.ex: A cos četl doplňkového? Sebag Montefiore?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.7.2023 12:28Dívčí válka #01
    Qvestor: Co si budem, obecně je to nezáživná manga, neřkuli odpad, ale ten "český obsah" prostě českého čtenáře alespoň na začátku zaujme. Dál se prokousávat nebudu, kdyžtak dejte vědět:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.6.2023 09:25Supro™: Hrdinové na dluh
    Norri: Ok, díky za ten odkaz, ač jsem v tom tuhle rovinu (kritika jakéhosi "woke washingu") moc teda neviděl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.6.2023 17:39Rybář
    deefha: Podle autora (viz Jahunda) bude k dostání v:

    - Knihkupectví Krakatit
    - Komiksové a sci-fi knihkupectví Arkham

    Jinak náklad to má 60 kusů.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.5.2023 10:52Inkognito - Tajné vydání
    mcleek: Jsem chvíli myslel, že mluvíš o našem Zackovi:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.4.2023 11:41Prašina: Podivné procházky #2
    Doppelganger: Díky! To je vskutku trochu zvláštní:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.4.2023 12:25Prašina: Podivné procházky #2
    Doppelganger: Mohu poprosit o vizuální příklad, co tím přesně myslíš?:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.4.2023 13:52Balada pro Sofii
    Wow, tohle je víceméně rekordní hodnocení.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.4.2023 10:47Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Takže už chybí jen Statek zvířat.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 16:01Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Takže moje "nedávno" je lehce nepřesné, to jo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 16:00Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Velkej šéf: Jo, nějaké exilové vydání se tak jmenovalo už v 80. letech, ale troufám si říct, že zažité je spíše "Farma zvířat". Já neříkám, co je lepší, pouze ilustruji tyhle překladové změny, které se odehrávají i v rámci veleklasických děl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 09:35Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Qvestor: Však jasné, rozumím, já si také dělám jako vždy tak trochu legraci... podobné věci, nikoli u jmen protagonistů, ale u názvů knih, se nedávno stalo třeba u Orwella či Anne Frankové. Už máme z nějakého důvodu Zvířecí statek (Farma zvířat) nebo Zadní dům (Deník Anne/y Frankové nebo jen Deník)...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.4.2023 19:55Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Kapitán Amerika, Zelený Šíp, Netopýří, Pavoučí a Železný muž, Zázračná žena, Odvážlivec, Doktor Chobotnice, Žertéř! Jsem pro všema deseti...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.3.2023 11:08World of Warcraft: Pokrevní přísaha
    To je velmi pravděpodobně záměr, prostě typografická licence:)
  • George Walker Bush
    Kapis: Ztrapňuj se dál... mně je to jedno.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.1.2023 15:23Na západ severozápadní linkou
    RaidcomH: Odteď jsem Jiří Walker Bush?:) Ale díky!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.12.2022 11:52Šangri-La
    Badboy: A co budeš dělat, až to dostane pět, tři a jednu hvězdičku?:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.12.2022 09:32Ruddy
    MaF: Je tam ještě povídka Pohádka a Přání, doplněno do poznámky:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.12.2022 14:05Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    adevr: Čéče, jak koukám na tvoje zcela vyprázdněné nálepky ("neomarxističtí zelenorudí sluníčkářští aktivisté", "gauner Rakušan", " falešné levicové a sluníčkářské korektnosti", "vládní pětidemolice"), tak ti musím připomenout, že tady to není fanklub Ládi Vrabela, ani SPD, jestli ses neztratil...

    při oslavách osvobození se stále méně v mainstreamových médií používá ..němečtí okupanti, ale už jen nacisté nebo fašisté, bez udání národnosti, nezmiňují se očividné pravdy a skutečnosti...

    Představ si, že v takovém Polsku, které má mnohonásobně horší zkušenost s německou okupací, se na různých pomnících a připomínkách zločinů skoro zásadně mluví o "hitlerovcích". Nemám pocit, že by tím chtěli nějak zastínit "očividné pravdy" :)
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.11.2022 10:35Zázraky
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.11.2022 10:27Lucifer #05: Peklo
    Qvestor: Půjč si v knihovně:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.11.2022 11:19Batman #12: Baneovo město, díl první
    Super, to zní tak strašně, že to asi už nemusím číst!:))) Ale jinak se mi první dvě třetiny Kingových Batmanů hodně líbily, za to dík.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.11.2022 12:28Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    baatcha: Včera kvůli neomarxistům Lewandowski nedal penaltu a předevčírem mi sluníčkáři ukradli klobásu z lednice. Nepodceňoval bych je.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2022 13:01Říká se mu Banksy
    Fry: Hele, možná se to někomu bude líbit, ale já tyhle angažovaný agitky moc nemusím.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2022 13:01Ruddy
    MaF: Nevííím, pardon!:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.11.2022 19:39Ruddy
    Hele, už to zase nemám v ruce, ale budu mít a povím kdyžtak... každopádně vypadalo to, že původní černobílý příběh doplňují další, nové/bonusové, barevné stránky s Ruddym:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.10.2022 11:12Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Obálka je samozřejmě fajn, Pecina dobrej.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.10.2022 11:08Růža: Podzimní patálie
    Achjo:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.9.2022 15:33Růžový a černý
    soulbringer: Jsou tam velmi explicitní scény, ale zase jich není v rámci celé povídky tolik...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.8.2022 11:22Růžový a černý
    Pondělí a hned tři recenze:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2022 15:37Inspektor Vyšetřil: Záhada krvavé masky
    Asi máš vlastně trochu pravdu, pamatuji si, že v druhé části to možná trochu natáhl, ale finální dojem mi to nezkazilo. Četl jsem od něj ještě Nulorožce a Andělí vejce, a už to nebylo ono, byť druhé jmenované bylo stále neskutečně dobré. Teď mám doma Pravomila a chystám se na něj.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2022 13:46Inspektor Vyšetřil: Záhada krvavé masky
    Mně teda Mlýn na mumie nepřišel rozplizlej... :-)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.6.2022 20:08Dívka ze země Venku #02
    Jinak nejde o to, že by to bylo špatný, jen nemám čas číst manga série, který lákaj prostě jen tím, že jsou tajemný! Jsem zavalen, přesycen, pitomý komiksy :))))))))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.6.2022 20:07Dívka ze země Venku #02
    V tom případě se v tom filmu nic nestane nebo jak?:D (a nespoiluj, prosím)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.6.2022 10:54Dívka ze země Venku #01
    Fry: Hele, co to znamená "nejste tak úplně vedle, nicméně jste úplně mimo"?:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.6.2022 09:37Marvel Action - Spider-Man #02: Pavoučí honička
    adevr: Ceny takřka veškerých knih se momentálně ženou do lehce nesmyslných výšin... ale tiskárny jedou dál a dál, knižní trh přesycený, ale stále nějak funguje.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.5.2022 19:21Ozvěny (sběratelská verze)
    baatcha: Přesně:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.4. 14:32Nakupujeme venku
    Jo, DMZ byla výborná série... koukám, že k dovydání chybí celá půlka:(
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.4. 15:59Filmový a hudební klub
    A já sehnal poslední kus zcela vyprodané limitky... juchůůů.

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.4. 18:51Stripy, jouky, fejky :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.4. 13:57* Připomínky a návrhy
    Walome: Ukázky, pokud máme, nebo jsou na internetech, samozřejmě dodáváme, ale nejsou vždy hnedka se zvěřejněním komiksu. CREW si dělá rád sám Fry a ukázky zejména (aby šly správně po sobě).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.4. 10:40Pindárna
    Qvestor: Přešlap? Vždyť je to celé trochu hysterická pseudokauza.

    A ano, Argo vydává jinak jedny z nejlepších věcí na trhu. A ano, Dívčí válka mezi ně rozhodně nepatří.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.4. 16:07Srazy, cony, festivaly
    Já jsem tam byl poprvé. Dal cígo s Ivanem Bartošem, mám podpis od Mike Careyho, hru od Foxů, viděl jsem nádhernou Black Widow, vydyndal jedno vzácné LP a řídil jsem tramvaj v simulátoru, takže na pár let jsem zase spokojenej:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.4. 11:13Pindárna
    Tak tady se někdy řídím, ale spíše opačně:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.4. 11:09Pindárna
    Mě spíše zarazilo, že se někdo řídí podle hodnocení na Goodreads.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3. 16:02Pindárna
    SomeOne: Jop.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3. 13:40Pindárna
    žabák83: Štěpánku Jislovou (Srdcovka, Bez vlasů), Rváčov, Sudetenlove, Černobyl: pád Atomgradu, věci od Jindřicha Janíčka, Každý den je nový, věci od Kateřiny Čupové, Štefánik, Návrat Krále Šumavy... a jistě jsem na mnohé zapomněl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.3. 14:22Herní vlákno
    Dalamar: Já se těmhle nerdy věcem vždy trochu posmíval, ale stejně házím follow, máš to pěkně udělaný!:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 15:23Herní vlákno
    Darker: Hustý, koukl jsem a já jich budu mít taky k 90 (i když Zatrolenky počítají různá rozšíření). Na druhou stranu jsem jistě zapomněl si nějaké přidat na seznam...

    Jinak super, líbí se mi tvé figurky i koníček.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 12:33Herní vlákno
    Darker: Najs! Nenudíš se jinak? Že bych měl nějaké deskovky... :D:D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 11:11* Připomínky a návrhy
    soulbringer: Jaké písmeno ze svého vulgarismu jsi tou hvězdičkou cenzuroval? :)

    Ale abych nebyl OT a ač nejsem sběratel, tak čistě esteticky a designově se mi líbí nejvíc 1.
    (na druhou stranu na nyxu na mobilu taky vždy strašně pátrám jaký piktogram znamená jaký oddíl a jakou záložku)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.3. 15:29Herní vlákno
    Já, kdybych si to chtěl namalovat, tak to dopadne zhruba takto (chci říct mnohem hůř):





  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.3. 18:10* Připomínky a návrhy
    trudoš: mrkneme na to...
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.3. 10:18Herní vlákno
    damacon: Když to někdo umí (já vůbec!), tak to může vypadat takto:

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 14:24Herní vlákno
    seneke: Dřevěné.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 13:38Herní vlákno
    A včera jsem zkoušel toto, ale zombíci nám teda kopali dost zadnice už v tutorialu... :D

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 13:37Herní vlákno
    Dneska na mě čeká v Zásilkovně toto:

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 17:10Art
    Přesně! Mně se to plete už několik dní a jsem z toho zmatenej. :D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 16:18Herní vlákno
    A pakliže jsem vedle doporučoval Lachmana, tak jeho Machinarium i Samorost 3 jsou teď ještě chvíli na Steamu za parádní ceny ve slevě za cca -75%, možná i další pecky od Amanity.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 14:16Art
    Přátelé, vřele doporučuji včera zhlédnutou výstavu Adolfa Lochmana, který je velice zajímavým umělcem, malířem a přispěvovatelem v českém videoherním průmyslu - v tomto ohledu se podílel na věcech jako Samorost 3 či Machinarium od Amanita Design. Mě osobně tedy nejvíc zaujala jeho lanšperská křížová cesta, ale dávám to sem i proto, jelikož má A. L. zářezy též na poli komiksovém - slavná obálka Čtyřlístku, Aargh! či nedokončený projekt o Pérákovi.

    Výstava se koná v bubenečské Vile Pellé. Máte čas do 24. března.



  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.3. 15:13Pindárna
    Django: Mě to tehdy donutilo si to naopak přečíst, abych mohl konstatovat, že je to fajn komiks:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.3. 13:34Pindárna
    Darth Raelchi: Mně by se naopak líbilo, kdybych byl v gifu, kde někomu pleskám, opravdu:) Však to byla sranda a hlavně ukázka toho, že není těžké dělat gify. Ale tvé přání respektuji a mažu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 16:00Pindárna
    soulbringerovi tam vypadla jedna hranatá závorka, to znám, jsem mu to opravil...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 14:51Art
    Jiří Grus - Stínadla

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 10:04Pindárna
    yogi: Netřeba se "rozčilovat". Komiksová komunita (nedejbože "lidí na internetu") nebude patřit zrovna mezi skupiny, které oplývají vytříbeným uměleckým vkusem. Čti a dívej se na to, co tě samotného baví, a nenech se rušit od vlastních niterních požitků!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.2. 11:17Pindárna
    Já budu rozhodně překvapen, protože to do té doby zapomenu, že jste to říkali... :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.2. 12:33Pindárna
    Tak co si budeme, ono by to Štěpánce slušelo i za tu kresbu, ale asi to museli lehce rozložit:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.1. 22:42Filmový a hudební klub
    Zack:
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 12:02* Připomínky a návrhy
    seneke: Ok, díky.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 11:41Pindárna
    Zack: Tak teď jsem si smíchy poprskal monitor:))) Hned mám lepší den.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 09:37Sběratelský klub
    deefha: jakože od Koudyho?:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.1. 15:17Pindárna
    Motivace byla, že jsme na to se Zackem narazili a vedli o tom velmi sofistikovanou zhruba dvouminutovou konverzaci:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.1. 13:18* Připomínky a návrhy
    Musím souhlasit, že když si po letech prohlížím nějaký komiks, tak mi moje hodnocení (byť jenom hvězdičkové) hodně napoví, jak se mi to vlastně kdysi líbilo.

    Na ČSFD (sorry, že to furt srovnávám!), když si člověk rozklikne autora (herce, režiséra, scénáristu, whatever) a jeho filmografii, tak ihned v seznamu podle svých hvězdiček vidí, jak hodnotil. Pro mě je to ale zcela zásadní a rychlá informace v tom - neb jsem sklerotik - že v mžiku vím, co jsem už viděl (a potažmo tedy neviděl).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:54Srazy, cony, festivaly
    Ani jedno, ani druhý, jen je prosta všech sociálních sítí i moderních komunikačních platforem, což je vlastně celkem sympatické.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:40Srazy, cony, festivaly
    Zack: Jinak těším se, jen se ohol... :-)

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:38Srazy, cony, festivaly
    No, vidíš to, já hlavní odpůrce přechylování na ComicsDB! Ona mi to kamarádka psala v SMS a já to bezhlavě přejal!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:33Srazy, cony, festivaly
    Michal Opitz: Kamarádka chce jít za Yvonne McGruderovou, nebo Nirvanu Craneovou (té se podobá víc), aby sbalila svou platonickou lásku, Chrise Barrieho.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.1. 12:00Pindárna
    Doppelganger: To je pravda:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.1. 10:22Pindárna
    Doppelganger: Začni kouřit:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.1. 11:40Pindárna
    willis: Už jsme se tomu v práci smáli - samozřejmě se ceny nesnížily, ale alespoň se snad (zatím) nezvedly. :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.1. 12:43Sběratelský klub
    james89: Tak leccos de facto je spotřební zboží, u paperbacků se nedá počítat s dlouhou životností, to však neznamená, že by se mělo s knihami svévolně nakládat, ničit je, ztrácet a krást za účelem vlastního obohacení. A komiksy jsou často drahé, také se je tady snaží jeden feťáček pronášet v batohu, co jsem se dozvěděl od kolegů...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.1. 11:53Sběratelský klub
    Pakliže je kniha z knihovny, nemusí to nutně znamenat, že je ukradená, nebo falešně ztracená. V MKP se tisíce knih odepisují či prodávají zkrátka kvůli opotřebenosti, zničení či dlouhodobému nezájmu a přebytku. Takové knihy jsou ale řádně označeny, že byly vyřazeny (to samé platí o elektronické databázi). To jen na okraj. Zároveň si myslím, že by tahle Muriel odepsaná jen tak nebyla. Nevím, z které knihovny je tahle daná Muriel, ale možná by to mohl být zajímavý podnět pro naše právní oddělení. Otázka je, zdali by něco svedli a prokázali a zdali vůbec došlo k něčemu nezákonnému, nebo jestli není z úplně jiné knihovny :)

    Jinak v MKP je to víceméně jak říká DR. Do určité malé částky se platí paušálně (pokud se nenahradí tou samou knihou), u větší částky se zjišťuje tržní cena knihy (pokud se - opět - nenahradí tou samou knihou).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.1. 17:44Filmový a hudební klub
    Já jsem si svůj "top ten" nehledě na pořadí vytvořil na ČSFD zde. Jedná se o deset nejlepších filmů, co jsem v roce 2023 viděl, nikoli těch, které v roce 2023 vznikly. Minule jsem to sem takto dal a dostal jsem od Fimiho vynadáno, že to tak dělat "nemůžu", tak jen linkem, abych nedostal zase od někoho vynadáno :-P
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.12.2023 15:05* Připomínky a návrhy
    Norri: Díky moc, založil jsem kartu, zveřejníme ale až seženeme lepší sken obálky. Ten oficiální je hnus děs.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.12.2023 12:27Stripy, jouky, fejky :)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 445 (cca 221065 Kč)
Mám: 33 (cca 7220 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0