Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
„Tak vy chcete vidět kouzlo?“
Do našeho světa je vyslán zlý čaroděj, který má za úkol jej zničit. Jenže Země skýtá mnohá potěšení a kouzla se dají snadno vydávat téměř za zázraky. A tak si náš čaroděj řekne, že Zemi nezničí, ale že by na ní mohl být hrdinou. Že se při tom vzepře svému pánovi a přivolá na sebe jeho hněv? A co? Jen ať si pro něj přijdou. Tak začíná náš příběh, ve kterém Charles Soule protáhne našeho hrdinu rozmáchlým, místy humorným, místy zatraceně temným dobrodružstvím, které vás přiměje fandit záporákům, smát se nad katastrofou a k tomu všemu vás ještě dojmout onou kletbou. A že je to jízda!

Obsahuje sešity série Curse Words #1-25 (leden 2017 - listopad 2019), Curse Words Holiday Special! (prosinec 2017), Curse Words Summer Swimsuit Special (srpen 2018) a Curse Words: The Spring is Sprung Special (duben 2019)
Vyšlo jako 5. svazek edice Fabula.


Scénář
Charles Soule
Art
Ryan Browne
Obálka
Ryan Browne
Lettering
Zuzana Štěpánková, Radek Švarc
Překlad
Filip Štěpánek
Redakce
Haseyo, Filip Štěpánek, Zuzana Štěpánková, Kateřina Veselá (II)
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-907931-9-4 (Mighty Boys)
Vazba
sešit v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 x 55 mm
Tisk
barevný
Váha
2590 g
Stran
768
Cena
1843 Kč
Originál
Curse Words: The Hole Damned Thing (Image Comics, 2019)
Varianty
Kletba (2023)
Kletba (sběratelská verze) (2023)
  • Svraster
    Svraster17.4. 13:49Kletba (sběratelská verze)
    Parádní oddechovka. Chtěl jsem si přečíst něco nenáročného a Kletba se mi přesně trefila do nálady. Nehraje si to na veledílo, je z toho cítit nadsázka a celé se to čte moc pěkně. A hlavně to baví.
    Časová smyčka mi nedává smysl, ale to mi vlastně ani nevadilo.
    Zpracování knihy je tradičně prvotřídní.
    4a1/2 *
  • Light
    Vzhledem k nízkému hodnocení mi to nedá a naopak bych rád tuhle knihu vyzdvihl - je to nejpohodovější věc, co jsem za poslední dobu četl. Na nic si to nehraje, nesnaží se tímhle dílem nikdo nikomu změnit život, ale není to hloupé a i v naprosto šílených kulisách autor odvyprávěl příběh, který má hlavu a patu a především, což je už tak nějak pro mě hlavní znak jakéhokoliv Soulova díla, se to neskutečně dobře a jednoduše čte a příběh krásně plyne. Pokud by se tedy vydavatel v budoucnu sem tam opětovně vydal tímto směrem, tedy fantasy, byl bych jen rád, diverzifikace je třeba.

    Zpracování knihy jako takové je bez diskuze na té nejvyšší možné úrovni a MB opět potvrzují, že vydávají nejkrásnější a nejlépe zpracované knihy na trhu.
  • TonyT
    TonyT23.1. 10:31Kletba
    To byla ale šílenost:-), teda né že bych na šílenosti, např. od Joda nebyl zvyklý.
    Celý komiks je akční, rychlý, příběh nijak komplikovaný a v druhé půlce začínají věci do sebe zapadat ( celkem předvídatelně) což následně vygraduje opět ve zběsilý akční závěr, který mě navíc trochu zklamal. Nic náročného.
    Velký plus za to, že Soule naštěstí celý komiks napsal velice čtivě a svižně, žádné pseudofilozofické obr texty, takže jsem knihu přečetl na dva zátahy, což se mi někdy nepodaří ani u knihy třetinového rozsahu.
    Kresba je taková...no řekněme není to úplně můj šálek čaje, ale na některých stránkách dokáže Browne vykouzlit působivé scény.
    Celkově je to za mě zatím nejslabší kniha od MB co jsem četl nicméně určitě se ke komiksu ještě vrátím, jako oddychovka je to fajn, přesto bych požádal Mighty Boy příště o něco serióznějšího.
  • faster86
    faster8630.12.2023 02:31Kletba (sběratelská verze)
    1. The devil's devil (1-5)

    Rychlé, akční, barevné. Rozjezdová kniha dobrá, žadné složité čtení. Čaroděj se vzepře svému šéfovi, toho to sere tak na něj posílá své bosse (v tomto dílu 2). Na konci cliffhanger jako svině.
    4⭐️


    2. Explosion town (6-10 + Curse Words Holiday Special)

    Ono se tu asi vlastně nic nedělo, ne? Nebo jako Čarod má dceru, kdo je ptakopysk? Ale nějak mě to nechalo chladným. Co bych vypíchnul jako zajímavou věc, ukáže se prezident z dopisu 44. Holiday special je nějak zbytečný.
    3⭐️

    3. The hole damned world (11-15)

    Už druhá část kde to vypadá že se nic neděje. Ono se děje, jen je to tak rychlé, že to člověk nějak nestihne pobrat. Začínám si myslet, že tu od Soulea nevidím žádnou tvorbu charakteru. Cliffhanger na konci asi nikoho nepřekvapil.
    3⭐️

    4. Queen Margaret (16-20 + Summer swimsuit special)

    Tempo zůstává pořád stejné, děj je pořád stejné cliché (což mi přijde jako záměr autora). Nicméně jde o předposlední knihu takže se dozvíme jak vznikl Dutosvět (s čímž je spojena moje otázka, jak to jako je časově možné????). Snad mi v poslední knize řeknou co má Mstgareth s norskem, kdo je pan Mlhavý a jak teda časově vysvětlí Dutosvět.
    3⭐️

    5. Fairy-tale ending (21-25 + Sping has sprung special

    Spousta akce, sem tam vtipná narážka, Doslov vlastně nevím co a proč se stal, ne všechno mi byli zodpovězeno. Ukončení takové jaké by se dalo čekat, nic převratného ani hloupého.
    3⭐️

    Komplet (1-25 + speciály)

    Rychlé, nenáročné, oddychové béčko s fajn nápadama (čerpání síly na zemi). Pro běžné čtení je kresba ok, ale při detailním prohlížení panelů mi to přijde jakoby odfláklé. Nějak mi přijde že si to MB vydalo aby byl kompletní svět s dopisem a přáním, než že vy to byla kdo ví jaká pecka
  • Norri
    Norri mecenáš29.12.2023 14:45Kletba (sběratelská verze)
    Je to zajímavá městská fantasy, která mě sice bavila, ale nadšení se nedostavilo. Má to zajímavou zápletku, která se postupně rozkrývá a uzavírá přes všech více než 700 stran. S tím “uzavírá” bych ale asi měl být opatrnější. Soule si nedokázal uhlídat kauzalitu, čili příčiny a následky, a vzniklo zde cosi jako časový paradox. Do poslední chvíle jsem doufal, že Soule přijde s nějakým uspokojivým vysvětlením, ale dopadlo to přesně naopak. Konec se zvrhl v jednu velkou šílenost, ve které už nebylo pro jakoukoliv logiku místo.

    Jinak je ten svět ale vymyšlený dobře a zábavně. Líbí se mi zde použité principy magie a čerpání moci. Nemůžu se ubránit pocitu, že jsem něco podobného už viděl, ale zde se s tím pěkně pracuje. Oceňoval jsem při čtení zejména “indikátor nabití” u Čaroda a to, jak s ním Ryan Browne pracoval v kresbě. Líbí se mi zde nápady, které jsou bláznivé a zábavné a často mají své následky později v příběhu. Přestože je to dlouhé, tak to nesklouzne k epizodovosti, tedy k tomu, že by tam byly uzavřené menší příběhy s hlavním příběhem na pozadí. Tady se pořád jede hlavní příběh a nic tam není zbytečné. Moc mě nebavil veškerý děj, který se odehrává v Dutozemi. Přišel mi docela otravný. Je to ale neoddělitelná a důležitá součást příběhu.

    Kresba je na první pohled pěkná a při rychlém čtení není co řešit. Při bližším pohledu a delším prohlížení panelů ale ten první dobrý dojem často opadl. Některé stránky jsou skutečně precizní a pěkné. Jinde mi ale obličeje připadaly škaredé a kresba příliš hranatá. Zpracování knihy je opět prvotřídní.

    #teammargaret
  • MisaNuff
    MisaNuff12.12.2023 12:54Kletba (sběratelská verze)
    Toto není můj styl, pro mě zatím ze všech nejslabší kniha od MB. Zpracování knihy klasicky top! Graficky ... hmm, strašně barevné, je to hravé, magie vypadá skvěle, postavy jsou nápadité a extrémní, ale pro mě nic extra pěkného, ani dvoustránky nenadchly. Z celé knihy mi v hlavě nezůstal jediný obraz. No a dějově jsem se prvních cca 300 stran trápil. Jakože hodně trápil. Nesedly mi postavy, zápletka, nic. Pak se to zlepšuje, jak si člověk zvykne, že to prostě bude takhle blbé. No a posledních 300 stran se vysvětlují věci, člověk už si vytvořil pouto k postavám, jsou tam i nějaké zvraty. Mě to opravdu nesedlo, nebyl jsem v rozpoložení hltat takovou kravinu, i vzhledem k tomu, že od MB jsem zatím dostal top top věci, tak toto je zklamání.
  • Good Games
    Good Games mecenáš10.12.2023 21:19Kletba
    Kletba je poriadne divoká urban fantasy plná čarodejníckych súbojov, je to taký Harry Potter na kokse. Mighty Boys teraz naozaj prekvapili a išli do pre nich neprebádaného žánru fantasy. Síce už vydali aj kvalitnejšie komiksy, ale Kletba je celkovo veľmi svieži komiks v pestrofarebnej kresbe, ktorému nechýba humor a krvavá brutalita. Bavil som sa prekvapivo dobre. Znovu perfektný preklad a spracovanie knihy. =►Celá recenzia◄=
413115