Mám své vlastní názory - jasné názory -, ale ne vždy s nimi souhlasím.
George Walker Bush

Moje škála hodnocení:
0-20 % = *
30-40 % = **
50-60 % = ***
70-80 % = ****
90-100 % = *****

Moje záliby: žena, četba, fotografování, fotbal, cestování, Václav Havel, vaření, historie, politika, memes, filosofie, teoretická fyzika, Polsko, Winston Churchill, rock, Umberto Eco, filmy, hip-hop, příroda, kočky, houbaření, hospody, spánek a sny, Stefan Zweig, výtvarné umění, trip hop a downtempo, MS v hokeji, deskové hry, erotika, Respekt, seznamy, skoky na lyžích, výlety, moře, psaní, řízení auta, hitlerologie, antifa, ska a reggae, američtí prezidenti, hruškový džus, Gordon Ramsay, trochu komiksy...

CSFD: http://www.csfd.cz/uzivatel/171447-bush13/hodnoceni/
Instagram: http://www.instagram.com/gwbush/
Last.fm: http://www.last.fm/user/Bush13
Goodreads: http://www.goodreads.com/user/show/31866449-michael-fiala

Píšu knižní recenze pro Respekt a sem tam píšu i o deskovkách pro FantasyMag: https://www.fantasymag.cz/author/mifia/

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.2.2022 17:02Ptáčátko
    Komiks, který mi celou dobu kresbou připomínal trochu Nikkarina a na kterém oceňuji jakousi absenci sentimentu, se kterou se vypořádává se všemi postavami, stejně jako určitou snahu o vykonstruování zvláštně propleteného a úderného příběhu. Bohužel mě celé tyto postapokalyptické výjevy a kulisy nechávaly vcelku chladným, dystopická křesťanská diktatura jakýchsi deformovaných Spojených států nedávala žádný smysl a celé se to zvrhlo v konvenční akční řež směřující k relativně očekávanému a patetickému konci, přičemž ani ten nějak mým srdcem nezachvěl, a to jsem duše citlivá. Také jsem citlivý na překlepy... o to víc, když jsou hned dva na jedné dvojstraně...

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    Rozmohl se u mě takový nešvar, a to sice, že se u nějakého dílu domnívám, že jde o konec série. A ono zase ne! Přesto jsem pocit očekávání z konce rychle ztratil a jedním dechem opět pročítal příhody, které se mohou jevit tentokrát až banálně každodenní, neb kromě oné jedné zásadní rodinné katastrofy sledujeme osudy dospívajícího Rijáda ve škole, jeho lásky a pubertání problémy, nicméně je všechno znovu odvyprávěno tak, že se člověk ani stránku nenudí.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.1.2022 14:16Orlové Říma #3, 4
    Méně holých zadnic (nic proti nim), o to více intrik a drsných dějinných okolností... mylně jsem očekával závěr série, o to více se těším teď.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.1.2022 21:36Siegfried
    Převyprávění mýtu, které aspiruje na jakési klasické fantasy s velmi působivou kresbou, která místy až bere dech. Zároveň je ona kresba někdy velmi dynamická a v akčních scénách až chaotická. Příběh, který je zprvu celkem zajímavě konstruován, vyprávěn místy s humorem, místy s patosem, je opět rušen akčními scénami, které jsou pro mě možná paradoxně ty nejnudnější. Aneb koho zajímá, že padá na hlavního hrdinu kamení ze skály? Těžko ho to uprostřed knihy zabije. Ale přiznám se, navzdory krásným scenériím, magickému lesu, roztomilým vlkům, dost drsnému Odinovi... byl to pro mě celkově opravdu trochu zmatečný komiks.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.1.2022 18:30Sweet Tooth - Mlsoun #01
    Parádně vyprávěný a vyvíjející se příběh, který nechává čtenáře neustále napjatého krátkodobě (akce, dialogy, retrospektivy) i dlouhodobě (o co tu, kurňa, jde?). V té parádně vystavěné kostře příběhu se však míhají postavy, které jsou trošičku ploché a jednoduché (nevinný hlavní hrdina, pomstychtivý drsňák, zlý domobranec), že snad jenom ten pan doktor zažívá jakési vnitřní dilema. Svět je to víceméně podobný tomu, co známe z jiných katastrofických či zombie (Živí mrtví) "dobrodružství", a skutečně tu není žádné místo pro oddych z té nekončící deprese a svrabu. Přečteno na jeden zátah a s neutuchajícím napětím, to se Lemirovi zase musí nechat.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.1.2022 10:47Death Note - Zápisník smrti: Povídky
    Tohle je takový bonus pro fanoušky. A což o to, já jsem celkem fanoušek této série, ale bez těchto příběhů bych se asi klidně obešel... neurazí, nenadchnou.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.1.2022 09:56Batman: Černé zrcadlo
    Mám takový zlozvyk, že pakliže to má na obálce Batmana, jdu většinou do toho. A přestože se mi námět se synem komisařem Gordona celkem líbí a držel mě místy dosti napjatého, Scott Snyder se zase snaží jako by vyprávět "velké příběhy", které jsou ovšem v podstatě takové dosti průměrné. Navíc - nebaví mě, že je tu nějaký nový Batman, nebaví mě noví záporáci. Snyder se zaměřuje na určitou snahu "šokovat", ale bokem mu jaksi uniká, jak banální a šroubované jsou někdy jeho dialogy, jak se na tolika stránkách rádoby komplikovaného příběhu odvíjí všechno vlastně celkem jednoduše přímočaře, jak úchylně špatná je finální "vysvětlovací" scéna, která mi znudila ono zmíněné napětí. Nechápu ten hype.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.1.2022 11:27Temná věž - Pistolník #05: Muž v černém
    K tomuto dílu mám poněkud ambivalentní vztah. Atmosféra podtrhovaná kresbou stále originální a velmi neutěšená, slovník vypravěče i postav poetický, lakonický, sarkastický, místy vtipný, celkově zajímavý, stejně jako po celou sérii. Ovšem kluk z jiného světa (aspoň už trochu dává smysl, co tam dělá) mě moc nebaví, (minispoiler:) první polovinu knihy jsme svědky takového nudného podzemního plahočení, které, aby nebylo tak nudné, řeší ještě komplikovaný vztah Rolanda s oním zmiňovaným Jakem. Patálie (světlo, mutanti, vratký železniční most), které jim zprvu vchází do cesty jsou jak z velmi průměrného dobrodružného příběhu. A pak se překlopíme do druhé poloviny, která má potenciál býti zásadní, je zde jakýsi i hlubší filozoficko-kosmologický proslov, ale jestli to směřovalo pouze k tomuto, je to prostě málo (i v samotné té zdánlivé hloubce) a celé předcházející vyprávění je zbytečné. A de facto se nic neuzavřelo, jede se dál... vlastně jako by se nic nestalo, pistolník pronásleduje své cíle dál. Úplně stejně. Hm.

    (Ale to ještě nejsem čtenář originální knižní předlohy...)

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.1.2022 14:29Severská mytologie, svazek 1
    Mám rozečtenou anglickou předlohu, o které jeden můj kolega říká, že je to vlastně jen takový "Petiška" o severu. Ale mně to skutečně takto až téměř "lakonicky" či suše narativně stačí. V tématu nejsem kdovíjak kovaný, ale neb mě zajímá, rád si udělám "opáčko". A raději si budu číst o Thorovi z reálných mýtů, než o Thorovi z marvelovského univerza. A když se k tomu někdy dostanu u MCU filmů, o to lépe jsem "připraven". Komiks je navíc více ozvláštněn humorem, výrazy ve tváři hlavních hrdinů, náhle více barevným světem, který si mysl náhle představuje, což jsou takové menší bonusy oproti původní knize. Dokonce jsem přežil, ba si i zvykl na fakt, že ne všechno nakreslil Russell. Nakonec mě bavili všichni kreslíři a kreslířky. A i když jde de facto o adaptaci něčeho, co je samo převyprávěním, jedná se o prima projekt.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.1.2022 21:08Batman #09: Dravá moc
    Achjo, to si zase za půl roku nebudu pamatovat, že to skončilo v tom nejnapínavějším a hlavně to, o co vlastně šlo... následovaly krátké příběhy, bez kterých bych se asi celkem obešel, nicméně ten poslední kousek mě beze srandy dojal.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.1.2022 20:13Parchanti z jihu #01: Takový to byl muž
    Tož dalo mi to vzpomenout svou drsností a surovostí na Skalpy, ovšem chybí tomu větší rafinovanost... navíc ono to mlácení sekyrou do stromu, blesky do stromu, fakt, že hlavní hrdina nebyl zamordovaný během prvních dvou kapitol... trochu zázrak.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.12.2021 10:01Kosmogoniály zpívá Silénus
    Moc hezký koncept, kdy filosofické texty, někdy spíše mytologické, jindy velmi inspirativní (Empedoklés, Porfyrios) a až vědecky dechberoucí (Lucretius), doplňují relativně zajímavou kresbu znázorňující vznik vesmíru, naší sluneční soustavy či procesy evoluce... Škoda, že autor nesáhl třeba i po jiných textech z jiných myšlenkových systémů a geografických oblastí, ale zpívá to Silénus, tak chápu. Pěkná kniha, užil jsem si to.

    P. S: Jinak souzním s mcleekem pode mnou. Ne, že bych byl kovaný v antické literatuře a filosofii, ale také mi přišlo, že texty občas úplně nekorespondují s obsahem kapitol a nenavazují na obrázky, jako kdyby autor někde spíše lepil fragmenty a šil horkou jehlou, což je škoda. Ale ještěže mám načteno více než těch 1 000 komiksů:))

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.12.2021 11:29Šninklova veliká moc (paperback)
    Půvabná novozákonní alegorie, které nechybí roztomilost, humor, ale ani zjevná brutalita. Zajímavé pojetí střetu všemohoucího a přízemního, příběh nevyžádaného velkolepého osudu, kterému nelze uniknout. Vše v naprosto úchvatné kresbě.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.12.2021 11:13Azimut I.
    Zajímavé dílko, které láká zejména svou výtvarnou podobou. A vskutku, nejedná se o žádnou bludičku, ani zákeřnou sirénu, neb odměnou je skutečně prima vykreslený svět plný podivných a poťouchlých postav, krajů a hromadou zajímavých a mnohdy i vtipných nápadů. Žánrově bych to označil jako jakýsi "chronopunk" ozdobený bohatou frankofonní imaginací, vtipnými a zajímavými myšlenkami i sexuální dráždivostí hlavní hrdinky Manipu. Jediný problém je pro mě v tom, že mě ten časově-prostorový příběh o kradení času i severního pólu nějak míjí, moc mě nezajímá, ani nebaví. Ale vše okolo ano.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.12.2021 10:56Usagi Yojimbo #35: Návrat domů
    Konečně se zase jednou objevuje moje nejoblíbenější postava s páskou přes oko. Jinak na Usagim začínám skoro více než jednotlivé příběhy oceňovat náhled do japonské kultury a historie...

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.12.2021 09:36Jatka
    Je mi to poměrně líto, neb Petr Měrka má pozitivní záblesky, sem tam zajímavou myšlenku, sem tam vtip, sem tam sebereflexivní autobiografickou poznámku... jenže to všechno je rozvěšeno jako pár nenápadných ozdob na stromě totálně špatného a nudného, neřkuli úplně přiblblého a nezajímavého příběhu, který nenese pražádný smysl. Je to takový necenzurovaný (ve vícero smyslech) proud vědomí, který teče - slovy samotného autora - jako průjem protékající mezi prsty. Vše to začalo jako velmi špatný Gaiman (máme tu Život a Smrt), ale v ten moment to mělo aspoň potenciál. Ten se záhy ztratil. Intelektuálno tu o sebe hlasitě tříská s dekadencí, ale výsledkem je změť neladících tónů a nápadů, které nikam nevedou. Po Van Goghovi i Pubertě dosti značné zklamání a zbytečně pročtený večer.

    Celkový dojem: 20%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.12.2021 10:51Simpsonovi: Komiksová estráda
    V našem soukromém matfyzáckém šachovém klubu surrealistických přátel Johna Keatse bych to nikdy nepřiznal, ale člověk po náročném předvánočním dni potřebuje před spaním něco takového, co dobře zná a ví, že se u toho i zasměje. Nenáročná simpsonovská zábava.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.12.2021 11:10Pan Neporazitelný #01: Okresní hrdina
    Tak tady jsem rád, že jsem původně nevěděl, co mám od tohoto komiksu čekat (posléze jsem naznal, že už jsem nějaký příběh z internetu znal, ale to nevadí), protože jsem dostal překvapivou nálož naprosto skvělých, originálních a vtipných nápadů... zprvu jsem se obával, že se autor musí po několika historkách vyčerpat, ale opak je minimálně po prvním díle pravdou. Parádní!

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.12.2021 10:55Tibbles
    Mám pocit, že příběh tak nějak ve své maximální zkratce splňuje přesně to, co jsem od něj očekával. Milé i poučné zároveň.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.12.2021 10:54Arnošti
    Arnošty si vždy rád přečtu, je to takový velmi milý (byť někdy i dosti sarkastický) komiksový strip. Takto pohromadě však časem omrzí, na rozdíl od Calvina či Garfielda, ani nevím proč.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.12.2021 18:38Sex komiks: Intimní historie Afriky a Orientu
    Ač se komiks pouští do exotičtějších a tím pádem tak trochu zajímavějších geografických lokací, některé neduhy z prvního dílu přetrvávají - je to za každou cenu "vtipné" (téměř džouk na okénko, a to se nedá nikdy udržet) a je to opět spíše sbírka kuriozit, nežli nějaká zajímavá studie či přehled. Zvlášť když chcete být světoví, ale odbydete tak velké regiony jako je Blízký východ a Afrika na dvaceti stránkách... těžko něco takového zobecnit a hodit do jednoho pytle. Čína, Japonsko a Indie jsou zase natolik ohromné země, že ani tady to nebude tak dobře fungovat. Ono to s těmi žerty, sexem a feministickým podtextem je líbivý komiks pro dnešní dobu; já zároveň nezastírám, že něco člověka dosti zaujme. Ale čtenářsky ukojený tedy opět nejsem.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.12.2021 10:13Jágr, legenda
    Je to asi tím, že mám NHL rád a Jágra (jakožto hokejistu) taky. Zkrátka jsem si tuhle životopisně-dokumentární četbu poměrně užil - uléhal jsem s ní do postele, že to tzv. "načnu", ale v jednu ráno jsem to totálně unavený dočetl. Jakože je škoda, že to končí de facto "uprostřed" a familiární tón dvou moderátorů (ala "předávám slovo, Time") mě vždycky vytáčí, zvlášť když z těch dialogů čiší naprostá nepřirozenost a umělost, na druhou stranu se člověk fakt skutečně něco dozví... a to tam skutečně chybí hazard, ženy, ruská kariéra, politika ad. Jdu si pustit YouTube a kochat se góly šedesátosmičky.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.11.2021 12:13Černý a bílý: Vzestup a pád Bobbyho Fischera
    Vždy, když hraji partii šachu a náhle mám dojem skvělého tahu, mám tendenci ho označit jako "bobby-fischerovský". Tento člověk je u mě zakódován jako skutečný génius, i když jsem o jeho "vedlejších" vlastnostech vždy věděl a nevydržel bych s ním v jedné místnosti asi ani půl minuty. A tento komiks je takovým celkem civilním příběhem o tom, jak se z nadaného dítěte stává zprvu arogantní nepřemožitelný velmistr, poté naprostý blázen a antisemitský, antiruský a antiamerický magor oslavující 11. září či inklinující k těm nejdivočejším konspiračním teoriím. Člověk si musí klepat na čelo, částečně ho však podobné historky baví (nehraješ šachy? nedostaneš autogram).

    Komiks má sice ucházející tempo, velmi dobré téma, prima zašifrované vtípky (Travolta, Rasputin ad.), ale tak nějak nejde do hloubky, náhle končí, jako by jen z povinnosti převyprávěl, ale nic nechtěl řešit a více přiblížit, vysvětlit. Jo a nějaké zapsané slavné šachové partie bych taky ocenil, abych si to doma přehrál na šachovnici:) Šachová publikace bez šachových úloh, zápisů či ukázek (jo, jedna tam je) je neúplná!

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.11.2021 16:33Zaslíbená Země Nezemě #12
    No, pojď mi hop. Kromě uřvaných patetických dětí tu máme konečně zase zajímavé záhadno i akci, která není samoúčelná, ale celkem napínavá.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.11.2021 16:28Mimoňka
    Už jsem to přečetl tak ze setrvačnosti, ale mám pro tu holku, byť je to takové furt samé dokola, značnou slabost.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.11.2021 10:27Bludiště 2
    Ano, trvalo mi chvíli dovybavit si, co se vlastně dělo v prvním díle (a jistě ne vše jsem si vybavil), každopádně na mě druhý díl působí až moc - na Charlese Burnse obecně - jaksi civilně... skoro taková postpubertální vztahovka z chaty. Jen konstatuji.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.11.2021 10:17Žoldnéř #06: Černá koule
    Ten kontrast nádherné malby a úžasných vytvořených světů s jednoduchým a přímočarým příběhem s naivními dialogy je od prvního dílu do očí bijící, ale ta druhá stránka prostě neumí přetlačit onu první - jsem tím vším tak trochu fascinován a rozhodně si to přečtu do konce. Jinde bych asi protáčel panenky, zde se potuteleně usmívám a nechám hru na čtenáře napínavého dobrodružného příběhu plynout a působit na sebe. A Vincente Segrelles je opravdu hračička, roztomile sebestředný, asi tak trochu "autista", zároveň o svět se zajímající svým způsobem geniální umělec... alespoň takový dojem mám z jeho díla a zejména z jím psaných doslovů.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.11.2021 10:51Měsíční tvář (pevná vazba)
    K Jodorowskému už přistupuji apriorně skepticky, dávno ho mám zařazeného mezi lehce přeceňované (či snad přežité?) autory. Ovšem tady mě ten kluk ušatý chilský zase jednou mile překvapil. Ano, čekal jsem zase nějaký šílený nesmysl ve fantastických kulisách a dostal jsem jsem šílený nesmysl ve fantastických kulisách, nicméně se mi tentokrát tento tvůrčí chaos celkem líbil. Je to sice plné křesťanských symbolů, které oceňuji, i když v příběhu podle mě vůbec nic neznamenají, jen tam jsou; je to opět plné odpudivých kreatur a psychopatů, je to zároveň dekadentní, ulítlé, plné zbytečně vysvětlujících dialogů/monologů postav... také jsem příliš nepochopil celkový smysl a silně pochybuji, že ho tam Jodorowsky ve své bláznivém tvůrčím a naprosto překombinovaném výtrysku rafinovaně ukryl, přesto jsem si tento vyfabulovaný a Boucqem pěkně vykreslený svět celkem užil. Bylo to paradoxně zábavné, zajímavé, napínavé i čtivé. Možná za to může fakt, že naprosto nezištný Měsíček, kříženec Supermana s Ježíšem, je jednou z naprosto nejsympatičtějších postav, které jsem v poslední době potkal...

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.11.2021 14:33Shi #1, 2
    Ačkoli se jedná o dobrodružný příběh, je jasně patrný scénář z pera Zidroua, který je prostě na první pohled rafinovanější. Všechny ty dialogy jsou dobře a sofistikovaněji psané; nejsou jalové, jako bych od tohoto druhu komiksu čekal. Celý ten ošklivý, dekadentní, zlý svět je prošpikovaný vtipnými karikaturami a žije v něm až k neuvěření naivní kladná a sympatická hlavní postava, přesto - nebo možná právě proto - se jedná o zajímavě napsaný a zábavný komiks!

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    Jak jsem pomalu začal mít v oblibě tuhle partičku psů a jejich paranormální svět, tak jsem teď trochu zklamán. Asi se mi líbily více komorní magicko-kriminální duchařské příběhy, nežli les plný magorů, kterých si do té doby zvláštně nikdo nevšiml...

    Celkový dojem. 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.11.2021 13:48Pérák: Jantarová komnata
    Oko budoucnosti mě překvapivě bavilo, obecně postavu Péráka a tvůrce Kopla mám celkem rád. Navíc je tam Hitler (88 stran je v tomto kontextu vtipných), tak jsem si to přečetl. Kromě příběhu koketujícího s mimozemšťany, který mě příliš nenadchl, mám trochu problém i s hlavní postavou. Aneb Pérák, který odkrágluje spoutané, byť německé, piloty? Jasně, nemá co ztratit, jeho duše je černá a touží jedině po pomstě... ale nějak jsem k němu ztratil veškeré sympatie. Jinými slovy, ač je Pérák (či Zázrak, kterého jsem nečetl) velmi sympatickou snahou o stvoření českého superhrdinského univerza, při vší úctě Pérák není Batman, kterému bych vnitřně rozervaná psychologická dilemata o násilí věřil, stejně tak nejde o Avengers či Ligu spravedlnosti, u kterých by ti šedáci nepůsobili tak trochu směšně jako tady... chápu, že je to místy psané s humorem, ale už mi to tolik nesedlo.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.11.2021 13:36Modrá CREW #20 - Dobyvatelé #3, 4
    Je tu více prsou nežli v průměrném pornočasopise a esteticko-dobrodružná rovina tu jasně potlačuje onu zajímavě historickou. Četlo se to přiměřeně dobře, i když leckdo tam někde vzadu tuší, že jde celkem o blábol.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.11.2021 19:34Noir: Detektivky v komiksu
    Typická a několikátá antologie ve stylu "něco fajn, něco méně". Osobně mě nejvíce potěšil příběh Ricka Gearyho, pointa se celkem povedla i velkému Brianovi Azzarelovi.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.11.2021 17:22Danthrakon #01: Nenasytný grimoár
    Tož takové milé. Ale asi si od někoho nechám pak spíše ve zkratce vyprávět, jak to dopadlo...

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.11.2021 13:49Punisher: Svět sovětů
    Po těch útlocitných komiksech člověk ocení někdy zase nějakou poctivou dávku politicky nekorektní toxické maskulinity a řezničiny.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.11.2021 10:00Kočičí rytíř & soumrak démonů
    Že se kniha čte "normálně" zleva doprava, ale jednotlivé stránky zprava doleva mě trochu zlobilo... i když zvyknout se dá na ledacos. Kresba v pohodě, jen příběhově mě to absolutně minulo. Zmatečně akční, nudné, křečovitě rádobyhumorné. Ale možná tu zafungovala zeď kulturního neporozumění.

    Celkový dojem: 20%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2021 13:59Naprostá šílenost
    Další komiks, tentokrát fiktivní, o psychických problémech, o úzkosti. Tentokrát celkem hezky a mile napsaný, pěkně nakreslený, s docela fajn úmyslem či "poselstvím".

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2021 11:52Black Box Blues
    Nechci ani v nejmenším znevažovat psychické problémy autorky, ani snižovat význam její sebepsychoterapie ve formě kreslení. Ale její kresba se mi absolutně nelíbí a vzniklá komiksová koláž, ve které se vrství jedna metafora za druhou (krabice, tunel, déšť, bublina, prázdnota, domino, ryby...), se možná snaží hraniční poruchu vysvětlit, ale pro mě to bylo takové nicneříkající. Nic proti metaforám, naopak, ale tady snad není nic jiného. Už jsem na toto téma četl zajímavější věci, a to i komiks... např. Zbláznění.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.10.2021 10:45Knock Out!
    Kleist opět předvedl svůj dar životopisného vypravěče i zdatného kreslíře, stejně jako svůj opětovný zájem o box. Příběh Emila Griffitha je nesmírně fascinující, zvláštní a působí zprvu, přes všechny překážky a "neboxerské" vlastnosti hlavního hrdiny, jako americká pohádka... jenže se v jednu chvíli změní v tragédii. Onen incident z roku 1962, který lze dohledat, je dosti děsivý, a nedivím se, že to Griffitha, který by za lehce jiných konstelací někde navrhoval klobouky, navždy poznamenalo.

    P. S. Doufám, že zdejší chytrolíni nebudou spatřovat v homo/bisexualitě aktéra zase "propagandu" :-)

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.10.2021 11:16Nebojsy - Ženy, které měly odvahu stát si za svým
    Fíha, tak politická korektnost a levičácká progresivita z toho stříká horem dolem, až bych z toho sám, nyní čtenářsky nasycen tímto dílem, produkoval duhu... máme tu ženy, samozřejmě z celého světa a všech ras, které jsou děsně cool (a to nemyslím nyní ani ironicky), zatímco drtivá většina mužů, které se mihnou kolem, jsou zaostalí hňupové, tyrani, utlačovatelé, hlupáci. Pak jsou tu sem tam ještě ženy, které mají "konzervativní" názory, ty jsou možná ještě horší.

    Když ovšem odhlédneme od feministicky žoviálního a jednostranného tónu (všechny hrdinky jsou černobíle vyzdvihovány, případné kontroverze v jejich životě zametány a zlehčovány), který mi dlouhodobě na podobné literatuře vadí, celkem příjemně jsem si početl a dozvěděl se ledacos nového i zajímavého! Výtvarná stránka je, zejména na ilustrovaných dvoustranách/předělech, super.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.10.2021 17:48One-Punch Man #01: Jednou ranou
    Číst to rozhodně dál nebudu, protože je to děsná ptákovina, ale musím se přiznat, že to místy vtipné je a koncept je celkem originální, roztomile ulítlý... všeobecnou glorifikaci nechápu, ale prvky zábavnosti tomu upřít rozhodně nelze.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.10.2021 17:46Ú.P.V.O. #14: Král strachu
    Mám raději komornější paranormální vyšetřování v bohem zapomenutých krajích plných duchařin a tajemství; více než tyhle globální apokalyptické události...

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.10.2021 19:47Piruety
    Hm, je to o krasobruslení, které mě tolik zase nebere, v podstatě se tam nic dobrodružného neděje, nebo myšleno alespoň něco, co by se vymykalo životu těch konvenčnějších z nás, vypointováno to taky podle mě není úplně dobře, ale přesto se mi to četlo náramně příjemně, knihu jsem nechtěl odložit a kresbu si více než užíval. A hlavní hrdince respekt za psychickou výdrž se vstáváním a nabitým programem... Asi stárnu, když jsem se u toho i jednou solidně dojal.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.10.2021 17:19Bůh krys (limitovaná edice)
    Musím se přiznat, že jsem komiksem nakonec celkem zklamán. Na mého oblíbence Corbena jsem se převelice těšil a on mě jako kreslíř samozřejmě nezklamal. Nezklamala mě ani strašidelná atmosféra, lehce surreálně laděná, stejně jako náznaky humoru, které se zčistajasna zjevovaly. Ale celkové vyznění této lovecraftovské jednorázovky mě trochu minulo...

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.10.2021 10:35Sidonie
    Vrchotovy Janovice, rodné sídlo Sidonie Nádherné (celým jménem Sidonie Amalie Wilhelmine Caroline Julie Maria Nádherná z Borutína), další z mých milovaných míst, v covidovém roce 2020 jsem je navštívil hned několikrát.

    Ani nevím, s jakým očekáváním jsem ke komiksu přistupoval, ale musím říct, že mě T. Srbová celkem mile překvapila, jak se ujala scénáře, stejně jako P. J. Stibitzová, která se se svým výtvarným pojetím vykreslila k velmi pěknému grafickému zpracování a atmosféře. Pokud někdo očekával, že se dočká nějakého naučného a informativního nánosu, který by mu přiblížil postavu Sidonie z hlediska historického, nebo hlouběji životopisného, musím ho trochu zklamat. Tohle je spíše taková pohádka, celkem vydařená pohádka, která věci a okolnosti z bohatého života této vzdělané aristokratky tak různě a skokově pouze naznačuje, zastavuje se déle jen u některých. Čtenář tohoto komiksu už by tedy měl být trochu člověkem poučeným, ale možná to není třeba...

    Ona pohádka je zároveň příběhem o klasické femme fatale, která může být tou pravou femme fatale jen proto, že je sofistikovaná, vzdělaná, že vyznává svobodu a láme srdce hned několika mužům najednou. A nakonec je to i tragická výpověď o děsivém století 20., kdy všechny životní sny pohřbilo barbarství nacismu a komunismu. Majetek a gloriolu dámy, avantury, laškování, estetiku, nuance aspektů, krásu, observaci - ledacos (vše?) je třeba si užívat plnými doušky, dokud to lze.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.10.2021 16:2312 Comic Pilgrims
    Tož Broumovsko a Wambierzyce mám více než velmi rád, Wambierzyce byly dokonce mou první zahraniční destinací v životě. Nedávno jsem se tam vrátil během mých neustálých polsko-českých cest znovu. Teď se do tohoto kraje podívalo i pár mladých Evropanů za evropské peníze:)) Téma pouti je také nesporně zajímavé a Folettiho předmluva mě na nějakou nalákala.

    Příběhy zdají se být občas zajímavé, někdy svým obsahem, někdy spíše výtvarnou formou. Ale v hlavě mi zbyde asi jen pár střípků a zajímavostí, stejně jako chuť navštívit Ticháčkovu kapli.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.10.2021 13:45Paper Girls, kniha první
    "Ultimátní WTF" - Lenny

    Oukééééj... takže tu máme takový fialový vizuál, ve kterém se střetávají přemoudřelé zástupkyně young adult, kterým pomáhají zjizvení adolescenti, s boomerama, co létají na dinosaurech a vypadají jako paladinové. Do toho slátaniny s cestováním čase a pár hlášek o přátelství a dospělosti. Hanussenovy komentáře a hodnocení mám rád, ale tady se asi trochu rozcházíme. Právě ono napětí, že člověk vlastně neví, o co tu jako jde, na mě absolutně nefunguje. Když se něco po deseti sešitech tváří jako ptákovina, asi se nenechám přesvědčit později...

    Celkový dojem: 30%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.10.2021 21:49Odsunuté děti
    Pomsta často zasáhne nevinného.

    Velmi silné a dojemné příběhy jedinců, které dokládají, k jakým (a neojedinělým) excesům a vraždám po válce docházelo. Děti zde skutečně nefigurují jako nějaká citově vydírající "propaganda", nýbrž jako očití svědci a poslední pamětníci doby, neboť na těchto principech orální historie aktivita Post Bellum a Paměti národa spočívá. Je to obraz aplikace kolektivní viny a české krvežíznivé touhy po pomstě, kdy i sovětští vojáci působí lidštěji než vražedná chátra z Revolučních gard. Je to ale zároveň i obraz snahy o konečné usmíření v kontrastu s nesmyslnými nacionalistickými vášněmi, které cloumají mnohými dodnes a které jsou právě vždy onou příčinou zla. Ale oplácet zlo, stejně jako se to dělo po roce 1945, násilnými odsuny, krádežemi, šikanou, lágry, vizuálním označováním lidí podle etnika, vraždami nevinných... to skutečně není ospravedlnitelné ničím. Někdo odpustil, někdo možná úplně ne, ale ve všech pamětnících to stále silně žije. Stejně jako vzpomínky na dobu, kdy si v klidu - a tento motiv se u tohoto tématu objevuje často - hrály v Sudetech vedle sebe děti české, německé i židovské.

    Důležitá publikace, na jejíž poselství by se nemělo zapomínat. Příběh kreslený Janíčkem (v jeden den na něj narazím hned dvakrát) zaujme výrazně i svou uměleckou "vizáží".

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.10.2021 18:40B jako běžec
    Jindřich Janíček je tak trochu grafický génius, jeho ilustrace mám strašně rád, takže i když tato kniha vypráví o běhu, což mě de facto příliš nezajímá, s chutí jsem se do příběhů začetl. A úplně jsem nelitoval, protože byly místy i dosti zajímavé. Škoda jen minimálně dvou nezachycených chyb v textu v příběhu Na hraně. Stejně jako pár podivných levicových komentářů autora u mě vzbudily pozvednuté obočí.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.10.2021 10:20Mezi řádky #11: Apokalypsa
    Ale jo, celkem ucházející závěr velezajímavé série, u které jsem velmi rád, že ji Crew vydala. Díky! Ona série, u které jsem všechny své výtky mnohokrát zopakoval v předchozích dílech, totiž není jen velezajímavá, ona je prostě dobrá. Jen je to celé takové... mno... postmoderní až trochu na sílu... :-)

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.4. 08:26Přiznání
    Tak to by bylo solidní "přiznání".
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.4. 09:34Cyberpunk 2077: Výpadek
    Toe: Zaklínač 3 v polském dabingu je výborný, taky na to nedám dopustit, už jen proto, že to dělali fakt skvělí a profesionální herci, navíc je to prča, má to vztah k originálu a je to dost edukativní...(j)seš první, kdo mi říká, že se mu to nelíbilo! :)

    Za vysvětlení Cyberpunku dík, já to mám, ale nehrál jsem to ještě ani vteřinu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.4. 00:26Cyberpunk 2077: Výpadek
    deefha: Co znamená anglický kontext v případě Cyberpunku nebo i tebou zmiňovaného Zaklínače 3, když původní scénář u obou her byl psán v polštině? Stěžuješ si na překlad překladu? :)

    Btw. okrajář je výborný slovo!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.2. 10:09Batman #01: Jejich temné plány, díl první
    baatcha: Opraveno, ale nechtělo se mi, jak to bylo vtipné.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.1. 11:18Gaston #01: Z packalských archivů
    Dvojka už asi nikdy nebude, co? Po osmi letech jsem se k tomu vrátil, vůbec si to nepamatoval a přišlo mi to asi o fous roztomilejší, než když jsem to tehdy hodnotil...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.12.2023 12:34Doctor Dancer: Záchrana Země
    Takhle smutný pokus o crowdfunding jsem dlouho neviděl...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.12.2023 16:19Ragnarok: Poslední boj #09
    Tyjo, to by byla dobrá soutěž!:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2023 10:31Prašina: Křídový panáček (souborné vydání)
    Já vidím napsané "souborné vydání", nevidím "souborné vydání + zmrzlina a maska Kačera Donalda jako bonus".
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2023 12:42Akira #01
    Tož jsem se včera podíval na ten film a skutečně mě překvapilo, jak jsou některé věci úplně jinak... skoro bez Akiry :D

    A kdyby někdo chtěl, tak tento pátek v kině Aero ve 20:40!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.10.2023 09:38Hitler
    Na mapě ze strany 194 je chyba (vzniklá asi při překladu?): je zde zaměněna Litva s Východním Pruskem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.8.2023 13:50Chainsaw Man #05: Nezletilý
    Hele, vážně, kdo píše tyhle rádoby akční anotace?:)) Ani jedna věta s normální tečkou, pouze vykřičníky, otazníky a podle mě v daném případě naprosto nesmyslně použitá interpunkce "!?".
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.8.2023 10:13Vlkochodci
    To byl krásnej film!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.8.2023 10:50Jeruzalém: Rok v rozděleném městě
    Const.ex: A cos četl doplňkového? Sebag Montefiore?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.7.2023 12:28Dívčí válka #01
    Qvestor: Co si budem, obecně je to nezáživná manga, neřkuli odpad, ale ten "český obsah" prostě českého čtenáře alespoň na začátku zaujme. Dál se prokousávat nebudu, kdyžtak dejte vědět:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.6.2023 09:25Supro™: Hrdinové na dluh
    Norri: Ok, díky za ten odkaz, ač jsem v tom tuhle rovinu (kritika jakéhosi "woke washingu") moc teda neviděl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.6.2023 17:39Rybář
    deefha: Podle autora (viz Jahunda) bude k dostání v:

    - Knihkupectví Krakatit
    - Komiksové a sci-fi knihkupectví Arkham

    Jinak náklad to má 60 kusů.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.5.2023 10:52Inkognito - Tajné vydání
    mcleek: Jsem chvíli myslel, že mluvíš o našem Zackovi:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.4.2023 11:41Prašina: Podivné procházky #2
    Doppelganger: Díky! To je vskutku trochu zvláštní:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.4.2023 12:25Prašina: Podivné procházky #2
    Doppelganger: Mohu poprosit o vizuální příklad, co tím přesně myslíš?:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.4.2023 13:52Balada pro Sofii
    Wow, tohle je víceméně rekordní hodnocení.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.4.2023 10:47Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Takže už chybí jen Statek zvířat.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 16:01Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Takže moje "nedávno" je lehce nepřesné, to jo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 16:00Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Velkej šéf: Jo, nějaké exilové vydání se tak jmenovalo už v 80. letech, ale troufám si říct, že zažité je spíše "Farma zvířat". Já neříkám, co je lepší, pouze ilustruji tyhle překladové změny, které se odehrávají i v rámci veleklasických děl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 09:35Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Qvestor: Však jasné, rozumím, já si také dělám jako vždy tak trochu legraci... podobné věci, nikoli u jmen protagonistů, ale u názvů knih, se nedávno stalo třeba u Orwella či Anne Frankové. Už máme z nějakého důvodu Zvířecí statek (Farma zvířat) nebo Zadní dům (Deník Anne/y Frankové nebo jen Deník)...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.4.2023 19:55Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Kapitán Amerika, Zelený Šíp, Netopýří, Pavoučí a Železný muž, Zázračná žena, Odvážlivec, Doktor Chobotnice, Žertéř! Jsem pro všema deseti...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.3.2023 11:08World of Warcraft: Pokrevní přísaha
    To je velmi pravděpodobně záměr, prostě typografická licence:)
  • George Walker Bush
    Kapis: Ztrapňuj se dál... mně je to jedno.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.1.2023 15:23Na západ severozápadní linkou
    RaidcomH: Odteď jsem Jiří Walker Bush?:) Ale díky!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.12.2022 11:52Šangri-La
    Badboy: A co budeš dělat, až to dostane pět, tři a jednu hvězdičku?:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.12.2022 09:32Ruddy
    MaF: Je tam ještě povídka Pohádka a Přání, doplněno do poznámky:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.12.2022 14:05Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    adevr: Čéče, jak koukám na tvoje zcela vyprázdněné nálepky ("neomarxističtí zelenorudí sluníčkářští aktivisté", "gauner Rakušan", " falešné levicové a sluníčkářské korektnosti", "vládní pětidemolice"), tak ti musím připomenout, že tady to není fanklub Ládi Vrabela, ani SPD, jestli ses neztratil...

    při oslavách osvobození se stále méně v mainstreamových médií používá ..němečtí okupanti, ale už jen nacisté nebo fašisté, bez udání národnosti, nezmiňují se očividné pravdy a skutečnosti...

    Představ si, že v takovém Polsku, které má mnohonásobně horší zkušenost s německou okupací, se na různých pomnících a připomínkách zločinů skoro zásadně mluví o "hitlerovcích". Nemám pocit, že by tím chtěli nějak zastínit "očividné pravdy" :)
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.11.2022 10:35Zázraky
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.11.2022 10:27Lucifer #05: Peklo
    Qvestor: Půjč si v knihovně:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.11.2022 11:19Batman #12: Baneovo město, díl první
    Super, to zní tak strašně, že to asi už nemusím číst!:))) Ale jinak se mi první dvě třetiny Kingových Batmanů hodně líbily, za to dík.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.11.2022 12:28Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    baatcha: Včera kvůli neomarxistům Lewandowski nedal penaltu a předevčírem mi sluníčkáři ukradli klobásu z lednice. Nepodceňoval bych je.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2022 13:01Říká se mu Banksy
    Fry: Hele, možná se to někomu bude líbit, ale já tyhle angažovaný agitky moc nemusím.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2022 13:01Ruddy
    MaF: Nevííím, pardon!:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.11.2022 19:39Ruddy
    Hele, už to zase nemám v ruce, ale budu mít a povím kdyžtak... každopádně vypadalo to, že původní černobílý příběh doplňují další, nové/bonusové, barevné stránky s Ruddym:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.10.2022 11:12Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Obálka je samozřejmě fajn, Pecina dobrej.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.10.2022 11:08Růža: Podzimní patálie
    Achjo:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.9.2022 15:33Růžový a černý
    soulbringer: Jsou tam velmi explicitní scény, ale zase jich není v rámci celé povídky tolik...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.8.2022 11:22Růžový a černý
    Pondělí a hned tři recenze:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2022 15:37Inspektor Vyšetřil: Záhada krvavé masky
    Asi máš vlastně trochu pravdu, pamatuji si, že v druhé části to možná trochu natáhl, ale finální dojem mi to nezkazilo. Četl jsem od něj ještě Nulorožce a Andělí vejce, a už to nebylo ono, byť druhé jmenované bylo stále neskutečně dobré. Teď mám doma Pravomila a chystám se na něj.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2022 13:46Inspektor Vyšetřil: Záhada krvavé masky
    Mně teda Mlýn na mumie nepřišel rozplizlej... :-)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.6.2022 20:08Dívka ze země Venku #02
    Jinak nejde o to, že by to bylo špatný, jen nemám čas číst manga série, který lákaj prostě jen tím, že jsou tajemný! Jsem zavalen, přesycen, pitomý komiksy :))))))))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.6.2022 20:07Dívka ze země Venku #02
    V tom případě se v tom filmu nic nestane nebo jak?:D (a nespoiluj, prosím)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.6.2022 10:54Dívka ze země Venku #01
    Fry: Hele, co to znamená "nejste tak úplně vedle, nicméně jste úplně mimo"?:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.6.2022 09:37Marvel Action - Spider-Man #02: Pavoučí honička
    adevr: Ceny takřka veškerých knih se momentálně ženou do lehce nesmyslných výšin... ale tiskárny jedou dál a dál, knižní trh přesycený, ale stále nějak funguje.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.5.2022 19:21Ozvěny (sběratelská verze)
    baatcha: Přesně:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.4. 14:32Nakupujeme venku
    Jo, DMZ byla výborná série... koukám, že k dovydání chybí celá půlka:(
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.4. 15:59Filmový a hudební klub
    A já sehnal poslední kus zcela vyprodané limitky... juchůůů.

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.4. 18:51Stripy, jouky, fejky :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.4. 13:57* Připomínky a návrhy
    Walome: Ukázky, pokud máme, nebo jsou na internetech, samozřejmě dodáváme, ale nejsou vždy hnedka se zvěřejněním komiksu. CREW si dělá rád sám Fry a ukázky zejména (aby šly správně po sobě).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.4. 10:40Pindárna
    Qvestor: Přešlap? Vždyť je to celé trochu hysterická pseudokauza.

    A ano, Argo vydává jinak jedny z nejlepších věcí na trhu. A ano, Dívčí válka mezi ně rozhodně nepatří.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.4. 16:07Srazy, cony, festivaly
    Já jsem tam byl poprvé. Dal cígo s Ivanem Bartošem, mám podpis od Mike Careyho, hru od Foxů, viděl jsem nádhernou Black Widow, vydyndal jedno vzácné LP a řídil jsem tramvaj v simulátoru, takže na pár let jsem zase spokojenej:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.4. 11:13Pindárna
    Tak tady se někdy řídím, ale spíše opačně:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.4. 11:09Pindárna
    Mě spíše zarazilo, že se někdo řídí podle hodnocení na Goodreads.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3. 16:02Pindárna
    SomeOne: Jop.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3. 13:40Pindárna
    žabák83: Štěpánku Jislovou (Srdcovka, Bez vlasů), Rváčov, Sudetenlove, Černobyl: pád Atomgradu, věci od Jindřicha Janíčka, Každý den je nový, věci od Kateřiny Čupové, Štefánik, Návrat Krále Šumavy... a jistě jsem na mnohé zapomněl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.3. 14:22Herní vlákno
    Dalamar: Já se těmhle nerdy věcem vždy trochu posmíval, ale stejně házím follow, máš to pěkně udělaný!:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 15:23Herní vlákno
    Darker: Hustý, koukl jsem a já jich budu mít taky k 90 (i když Zatrolenky počítají různá rozšíření). Na druhou stranu jsem jistě zapomněl si nějaké přidat na seznam...

    Jinak super, líbí se mi tvé figurky i koníček.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 12:33Herní vlákno
    Darker: Najs! Nenudíš se jinak? Že bych měl nějaké deskovky... :D:D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 11:11* Připomínky a návrhy
    soulbringer: Jaké písmeno ze svého vulgarismu jsi tou hvězdičkou cenzuroval? :)

    Ale abych nebyl OT a ač nejsem sběratel, tak čistě esteticky a designově se mi líbí nejvíc 1.
    (na druhou stranu na nyxu na mobilu taky vždy strašně pátrám jaký piktogram znamená jaký oddíl a jakou záložku)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.3. 15:29Herní vlákno
    Já, kdybych si to chtěl namalovat, tak to dopadne zhruba takto (chci říct mnohem hůř):





  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.3. 18:10* Připomínky a návrhy
    trudoš: mrkneme na to...
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.3. 10:18Herní vlákno
    damacon: Když to někdo umí (já vůbec!), tak to může vypadat takto:

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 14:24Herní vlákno
    seneke: Dřevěné.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 13:38Herní vlákno
    A včera jsem zkoušel toto, ale zombíci nám teda kopali dost zadnice už v tutorialu... :D

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 13:37Herní vlákno
    Dneska na mě čeká v Zásilkovně toto:

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 17:10Art
    Přesně! Mně se to plete už několik dní a jsem z toho zmatenej. :D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 16:18Herní vlákno
    A pakliže jsem vedle doporučoval Lachmana, tak jeho Machinarium i Samorost 3 jsou teď ještě chvíli na Steamu za parádní ceny ve slevě za cca -75%, možná i další pecky od Amanity.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 14:16Art
    Přátelé, vřele doporučuji včera zhlédnutou výstavu Adolfa Lochmana, který je velice zajímavým umělcem, malířem a přispěvovatelem v českém videoherním průmyslu - v tomto ohledu se podílel na věcech jako Samorost 3 či Machinarium od Amanita Design. Mě osobně tedy nejvíc zaujala jeho lanšperská křížová cesta, ale dávám to sem i proto, jelikož má A. L. zářezy též na poli komiksovém - slavná obálka Čtyřlístku, Aargh! či nedokončený projekt o Pérákovi.

    Výstava se koná v bubenečské Vile Pellé. Máte čas do 24. března.



  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.3. 15:13Pindárna
    Django: Mě to tehdy donutilo si to naopak přečíst, abych mohl konstatovat, že je to fajn komiks:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.3. 13:34Pindárna
    Darth Raelchi: Mně by se naopak líbilo, kdybych byl v gifu, kde někomu pleskám, opravdu:) Však to byla sranda a hlavně ukázka toho, že není těžké dělat gify. Ale tvé přání respektuji a mažu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 16:00Pindárna
    soulbringerovi tam vypadla jedna hranatá závorka, to znám, jsem mu to opravil...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 14:51Art
    Jiří Grus - Stínadla

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 10:04Pindárna
    yogi: Netřeba se "rozčilovat". Komiksová komunita (nedejbože "lidí na internetu") nebude patřit zrovna mezi skupiny, které oplývají vytříbeným uměleckým vkusem. Čti a dívej se na to, co tě samotného baví, a nenech se rušit od vlastních niterních požitků!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.2. 11:17Pindárna
    Já budu rozhodně překvapen, protože to do té doby zapomenu, že jste to říkali... :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.2. 12:33Pindárna
    Tak co si budeme, ono by to Štěpánce slušelo i za tu kresbu, ale asi to museli lehce rozložit:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.1. 22:42Filmový a hudební klub
    Zack:
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 12:02* Připomínky a návrhy
    seneke: Ok, díky.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 11:41Pindárna
    Zack: Tak teď jsem si smíchy poprskal monitor:))) Hned mám lepší den.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 09:37Sběratelský klub
    deefha: jakože od Koudyho?:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.1. 15:17Pindárna
    Motivace byla, že jsme na to se Zackem narazili a vedli o tom velmi sofistikovanou zhruba dvouminutovou konverzaci:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.1. 13:18* Připomínky a návrhy
    Musím souhlasit, že když si po letech prohlížím nějaký komiks, tak mi moje hodnocení (byť jenom hvězdičkové) hodně napoví, jak se mi to vlastně kdysi líbilo.

    Na ČSFD (sorry, že to furt srovnávám!), když si člověk rozklikne autora (herce, režiséra, scénáristu, whatever) a jeho filmografii, tak ihned v seznamu podle svých hvězdiček vidí, jak hodnotil. Pro mě je to ale zcela zásadní a rychlá informace v tom - neb jsem sklerotik - že v mžiku vím, co jsem už viděl (a potažmo tedy neviděl).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:54Srazy, cony, festivaly
    Ani jedno, ani druhý, jen je prosta všech sociálních sítí i moderních komunikačních platforem, což je vlastně celkem sympatické.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:40Srazy, cony, festivaly
    Zack: Jinak těším se, jen se ohol... :-)

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:38Srazy, cony, festivaly
    No, vidíš to, já hlavní odpůrce přechylování na ComicsDB! Ona mi to kamarádka psala v SMS a já to bezhlavě přejal!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:33Srazy, cony, festivaly
    Michal Opitz: Kamarádka chce jít za Yvonne McGruderovou, nebo Nirvanu Craneovou (té se podobá víc), aby sbalila svou platonickou lásku, Chrise Barrieho.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.1. 12:00Pindárna
    Doppelganger: To je pravda:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.1. 10:22Pindárna
    Doppelganger: Začni kouřit:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.1. 11:40Pindárna
    willis: Už jsme se tomu v práci smáli - samozřejmě se ceny nesnížily, ale alespoň se snad (zatím) nezvedly. :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.1. 12:43Sběratelský klub
    james89: Tak leccos de facto je spotřební zboží, u paperbacků se nedá počítat s dlouhou životností, to však neznamená, že by se mělo s knihami svévolně nakládat, ničit je, ztrácet a krást za účelem vlastního obohacení. A komiksy jsou často drahé, také se je tady snaží jeden feťáček pronášet v batohu, co jsem se dozvěděl od kolegů...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.1. 11:53Sběratelský klub
    Pakliže je kniha z knihovny, nemusí to nutně znamenat, že je ukradená, nebo falešně ztracená. V MKP se tisíce knih odepisují či prodávají zkrátka kvůli opotřebenosti, zničení či dlouhodobému nezájmu a přebytku. Takové knihy jsou ale řádně označeny, že byly vyřazeny (to samé platí o elektronické databázi). To jen na okraj. Zároveň si myslím, že by tahle Muriel odepsaná jen tak nebyla. Nevím, z které knihovny je tahle daná Muriel, ale možná by to mohl být zajímavý podnět pro naše právní oddělení. Otázka je, zdali by něco svedli a prokázali a zdali vůbec došlo k něčemu nezákonnému, nebo jestli není z úplně jiné knihovny :)

    Jinak v MKP je to víceméně jak říká DR. Do určité malé částky se platí paušálně (pokud se nenahradí tou samou knihou), u větší částky se zjišťuje tržní cena knihy (pokud se - opět - nenahradí tou samou knihou).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.1. 17:44Filmový a hudební klub
    Já jsem si svůj "top ten" nehledě na pořadí vytvořil na ČSFD zde. Jedná se o deset nejlepších filmů, co jsem v roce 2023 viděl, nikoli těch, které v roce 2023 vznikly. Minule jsem to sem takto dal a dostal jsem od Fimiho vynadáno, že to tak dělat "nemůžu", tak jen linkem, abych nedostal zase od někoho vynadáno :-P
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.12.2023 15:05* Připomínky a návrhy
    Norri: Díky moc, založil jsem kartu, zveřejníme ale až seženeme lepší sken obálky. Ten oficiální je hnus děs.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.12.2023 12:27Stripy, jouky, fejky :)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 446 (cca 221464 Kč)
Mám: 33 (cca 7220 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0