Mám své vlastní názory - jasné názory -, ale ne vždy s nimi souhlasím.
George Walker Bush

Moje škála hodnocení:
0-20 % = *
30-40 % = **
50-60 % = ***
70-80 % = ****
90-100 % = *****

Moje záliby: žena, četba, fotografování, fotbal, cestování, Václav Havel, vaření, historie, politika, memes, filosofie, teoretická fyzika, Polsko, Winston Churchill, rock, Umberto Eco, filmy, hip-hop, příroda, kočky, houbaření, hospody, spánek a sny, Stefan Zweig, výtvarné umění, trip hop a downtempo, MS v hokeji, deskové hry, erotika, Respekt, seznamy, skoky na lyžích, výlety, moře, psaní, řízení auta, hitlerologie, antifa, ska a reggae, američtí prezidenti, hruškový džus, Gordon Ramsay, trochu komiksy...

CSFD: http://www.csfd.cz/uzivatel/171447-bush13/hodnoceni/
Instagram: http://www.instagram.com/gwbush/
Last.fm: http://www.last.fm/user/Bush13
Goodreads: http://www.goodreads.com/user/show/31866449-michael-fiala

Píšu knižní recenze pro Respekt a sem tam píšu i o deskovkách pro FantasyMag: https://www.fantasymag.cz/author/mifia/

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.10.2022 16:43Noční chodci
    "Za všechno můžou dějiny."

    Máloco je mi bližší, než takovéto vycházky za pivem a filosofování nad nesmrtelností chrousta. Přesně tento pocit a atmosféru se snaží zachytit slavný český spisovatel v tandemu s mým oblíbeným komiksovým autorem. V podstatě se jedná o dialogovou povídku převedenou do komiksového světa o takovém tom českém pivním žvaněníčku, ale žvaněníčku s přesahem. Přes všechny barvy smutku a melancholie dávných lásek a nesmyslného života, se ocitáme též v tóninách humoru a radosti z každé další otevřené putyky.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.10.2022 09:18Barakuda #3, 4
    V tomhle světě bych si klidně zahrál nějakou adventuru a sváděl lepé děvy... je to vlastně celkem telenovela, ale fajn nakreslená a celkem svižná.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.10.2022 11:57Idea. Lid
    Jako protibabišovský pamflet dobré a místy vtipné. Bezútěšná atmosféra antiutopické vize budoucnosti v ponuré kresbě fajn. Kresba ale není jen ponurá, je trochu nepřehledná, spolu s příběhem pak tvoří chaotickou a divnou směs. Okraje obrázků a některé bubliny jsou ztracené ve zlomu knihy. Taková povídka "středoškolské" úrovně.

    Celkový dojem: 30%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.10.2022 17:10Trojka
    Osudová slabina Sparty... není vás dost.

    Musím říct a přiznat, že se jedná o zajímavé komiksové svržení Sparty z leonidovského piedestalu a ukázka svým způsobem ještě brutálnějšího a realističtějšího městského státu. Příběhem zas tolik ne, to jsme opět svědky nového umělého mýtu, patosu a dobrodružné akce. Ale jako sonda do dějin antického Řecka tento příběh na tak málo stranách funguje snad lépe než běžná učebnice dějepisu. Velmi cením bonusové historické materiály na konci.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.10.2022 16:36Příběh Terezie z Lisieux
    Terezie jistě prožila úctyhodný a zaznamenáníhodný život, možná to byla opravdová světice, jak stvrdil papež Pius XI. Nicméně tenhle komiks je nudným vyprávěním bez šťávy ztrácející se ve svém sebemilejším mluvením o boží lásce v dimenzi balancující na hranách naivity, ale i fanatismu. Tato komiksová forma, která by měla býti snad přístupnější širší obci čtenářů, tentokrát třeba nevěřícím, je nakonec svým pojetím přesným opakem: nezáživným kresleným textem a pro většinu - bohužel - blábolením. Ale budiž blahoslaven každý, kdo to myslí nezištně dobře.

    Celkový dojem: 30%
  • George Walker Bush
    Nejen ve svém obsahu, ale i v zajímavé kresbě studený příběh, což samozřejmě ladí se zobrazovanými hrůzami holocaustu. Smutné i inspirativní. Sympaticky křesťansky smířlivé.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.10.2022 10:02Nuda a další příběhy
    Celkem příjemně vyprávěné příběhy autora, který jako by neměl ucelenou představu o pointě (což vůbec nevadí), spíše se snaží vypotit jakýsi proud vzpomínek. Menší problém tkví ovšem v tom, že Van Scriver není úplně nejzajímavější kreslíř a jeho fragmentovaně kouskovaná minulost je sice docela zajímavá, ale ne kdovíjak "osudová". Na druhou stranu, každodennost komiksového tvůrce nakusuje bohužel jen zlehka, zejména v prvním příběhu.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.9.2022 10:57Svět, který není
    Roztomilá vyzněním až naivní satirická hříčka o utopickém světě, který by mohl být, kdyby lidé nebyli... lidé...? V 50. letech aktuální jak dnes.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.9.2022 12:35Žoldnéř #08: Rok 1000: Konec světa
    "Je to takové roztomile naivní, a dobře se na to kouká." Podepisuji kolegu pode mnou, nicméně je fascinující, kterak Segrelles srší velmi originálními a zajímavými nápady, ale umí je dohromady tak vtipně brakově zpatlat dohromady. Podepisuji tedy i louzovo "zbytečné začlenění řecké mytologie".

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.9.2022 12:19Wonder Woman #06: Kosti
    "A pak ti nakopeme zadnici jak Saddámu Husajnovi!"
    Oujééé, murrrrica. Tady se nám někdo úplně utrhl z řetězu a aby nějak dostál finálnímu souboji, tahá z klobouku podobné triky jako vždy - řádnou dávku patosu a povolávací rozkazy pro všechny hrdiny, kteří se mihli kolem.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.9.2022 18:29Aldebaran (paperback)
    Výborně vymyšlené sci-fi se zajímavou zápletkou zasazené do skvěle vykonstruovaného vodního světa. Hlavními devizami komiksu zůstává ještě kromě onoho světa schopnost autora držet čtenáře s několika pauzami na oddech a humorné vsuvky neskutečně napjatého. Jenže opět za cenu nesmírně podivných a náhodných setkání a situací, jako kdyby na velké planetě krom hlavních (a někdy neuvěřitelně přiblblých) aktérů neexistoval téměř nikdo jiný. Nebýt fascinujícího prostředí, zbude ohlodaná kost v podobě průměrného dobrodružného příběhu. Škodou také zůstává, že tam, kde je autor nesmírně invenční v podobě mimozemské fauny a flóry, je poměrně při zemi u konstrukce měst, architektury a obecně lidského světa, které je téměř k nerozeznání od Země 80. let někde ve Střední Americe. Zvláštní kapitolou je pak kresba, kde si Leo umí hrát s mimikou obličeje a zastavuje osoby ve velmi explicitních pózách, otázkou je, zdali to přidává na realističnosti, nebo naopak někdy sklouzává k pocitu, že čteme stylizovaný přehrávaný fotoseriál.

    Bezesporu unikátní věc, ale v něčem pro mě negativně dráždivá. A protože má svou kvalitu a ambice, jsem tak trochu přísnější...

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.9.2022 17:45Mezitah #01: Jádro Pudla
    Tohle je celkem opravdu roztomile nakreslený příběh (opět mi připomíná Nikkarina) o ztrátě psa a vaření guláše, což spolu vlastně moc nesouvisí. Další napínavé historky slibuje "pokračování příště", tak uvidíme. Je-li onen pofidérní humor a nevýrazný děj, kterým se komiks vyznačuje, zaměřen spíše na mladší čtenáře, budiž. Nejsem si ale jistý, zdali kdokoli nalezne potěchu a zábavu v nekonečném blábolení rádia a vesmírných zprávách, které sice vzdáleně aspirují na mile originální historky, ale každé třetí slovo je nějaký neologismus a nesmyslné žvatlání, které lehounce bavilo zhruba jednu kapitolu. Kapitola 9 se nazývá "Průběžný guláš", ale mohlo by se tak jmenovat celé dílo.

    Celkový dojem: 20%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.9.2022 10:54Modrá CREW #23 - Universal War One #1, 2
    Jakou velkou radost mám, když vychází sem tam i kvalitní sci-fi, a tím nemyslím přiblblé space opery či jiné máchání mečem a pistolkami ve vesmíru. A fascinující, že si to Denis Bajram vymýšlí a kreslí sám. Kromě velmi zajímavé a tajemstvím obklopené zápletky ještě dokáže rozvíjet nejrůznější psychologické pohnutky hlavních aktérů, které připomínají takovou realističtější verzi Operační skupiny X. Mimochodem, kdyby pak odborným komisím korektnosti nestačila velká role menšin i žen, máme tu dokonce i #metoo linku. A až na přepjaté stupidní chování některých hrdinů nemám příliš moc co vytknout, zatím jsem velmi spokojen, líbí.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.8.2022 08:59Sweet Tooth - Mlsoun #02
    Takový ošklivě (přesto hezky, chápete) nakreslený příběh, který má sem tam cosi z The Road, sem tam cosi z Walking Dead... stále si myslím, že hlavním pozitivem tohoto příběhu je napínavost, rozhodně ne příběh samotný, který si kvůli oné napínavosti napomáhá scenáristickými zkratkami a náhodami, případně hloupostí či naprostou laxností a neopatrností hlavních postav. Tolik věcí by se totiž jinak nemuselo stát.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.8.2022 10:42Castaka / Metabaronovy zbraně (paperback)
    Zatímco v Castace těžko rozhodnout, zdali Jodorowsky rozvíjí zajímavou rodinnou historii, omračuje nás svým vykreslováním bohatého světa, který je inspirován křesťanstvím, Japonskem, buddhismem a kdovíčím ještě, vtipně hláškuje, nebo nás chce šokovat hektolitry vylité krve a divnou pseoudmorálkou zakotvenou v pitomých kodexech, v Metabaronových zbraních už totálně ulítl a stvořil cosi nesmírně pitomého a nezáživného ve stylu triviálního fantasy: někam dojdi a něco získej. První příběh se dal číst a místy mě i bavil, druhý vůbec ne. Jodorowsky je za vším tím universem, dobrou kresbou a nápady vlastně strašně mělký... vše stejně skončí vulgární řeží.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.8.2022 16:12Conquistador #1, 2
    Když jsem poprvé spatřil sexy Catalinu, co se umí ohánět mečem, povzdechl jsem si, jaký to zase bude průšvih. Úplný průšvih to ale nakonec není, jen takový průměrný vybíralovský dobrodružný hezky vypadající brak, kde celkem umírněně racionální chování Cortesovo kompenzují šílená božstva střední Ameriky.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.8.2022 10:02Růžový a černý
    Erotické komiksy trpí většinou absencí jakési vyšší nadstavby, na druhou stranu, proč nutně v tomto žánru o takové věci žádat. Na Sandovalovi je sympatické, že on se přecejenom o něco snaží, svůj originální výtvarný rukopis obestírá tajemnou letní atmosférou horkých dní a převalujícího se moře. Tato tajemnost je ale udržována tím, že až příliš mnoho věcí zůstane nevyřčeno, což mi nakonec asi trochu vadí...

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.8.2022 11:51Batman #11: Pád a padlí
    Oceňuji Kingovy umělecké vlohy, kterými následně osvěžuje sérii Batmana, ale někdy je toho opravdu až moc... nudná, pro mě - přiznávám - těžko pochopitelná halucinogenní směs psychologických jakoby vážností navoněných nesmyslů.

    Celkový dojem: 30%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.8.2022 09:32Shi #3, 4
    Pokračování celkem originálně pojatého, fajn nakresleného a přiměřeně napínavého komiksového příběhu plného nesympatických ošklivých postav. Nenudil jsem se, ale dějový oblouk nabral neuvěřitelný spád směrem dolů, kamsi do nonsensu... jako kdyby relativně dobře psaný scénář se zajímavými dialogy odhaloval zbytnost vyskytujícího nadpřirozena. Co se mi kromě špíny Londýna poloviny 19. století snažil autor říct? Opravdu netuším. Skok z třetí knihy do čtvrté byl až násilný, řekl bych - celé se to pak nese v duchu toho to nějak zakončit. Blbě zakončit. Přitom ve chvíli, kdy se to podobalo ještě jakémusi viktoriánskému Kill Billovi, bylo to prima čtení...

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.8.2022 10:07Ruční práce
    To máte tak. Máte nesmírně tolerantního manžela, na svou dobu až nevídaně, který vám dovolí vše... tak mu dáte košem a pláchnete s dotěrným mladým studentíkem. Svoboda je komplikovaná. Až na určité lidské nedostatky hlavní postavy se však jedná o parádně nakreslený a velmi příjemně odvyprávěný komiks, který mezi své hlavní témata samozřejmě řadí feminismus, ale pokud člověk není přecitlivělý, nic vytěsňovat nemusí, rozhodně se nejedná o žádnou agresivní agitku. Zajímavý je samozřejmě ideový střet mezi feminismem a plastickou chirurgií, která nahrává feminismem kritizovanému stavu společností definovaného ideálu krásy a mládí. Ten konflikt je zmíněn i v anotaci, v příběhu pak až na pár výkřiků (spíše mužů) bohužel řešen není.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.8.2022 09:51Zaslíbená Země Nezemě #15
    Norman má plán, ale Emma je příšernej "kazišuk". Jinak oceňuji, že tato série otevírá přímo či nepřímo, trochu naivně až plytce, ale tím pádem nenásilně, hlubší otázky morálky, vlastně i vegetariánství apod.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.7.2022 17:19Azimut II.
    Nedomnívám se, že by Azimut měl šikovně zaklenutý děj a chaotický přeplácaný příběh mě po celou dobu skutečně míjel. Kresba a vytvoření originálního světa se však vydařilo... kdyby ubylo trochu zmatené akce a přibyl třeba humor, který se místy jevil trochu pratchettovsky, byl bych asi spokojenější.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.7.2022 16:15Kovboj ze Šaolinu: Sakra trek
    Tady jsem to dal zhruba tak do čtvrtiny...

    Celkový dojem: 20%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.7.2022 17:19Zabij, nebo budeš zabit, kniha druhá
    Fascinující, jak někdo může tak dobře odvíjet příběh na takřka triviálních morálních premisách; občas rádobyfilosofovat nad levičáckými mantrami, ale zároveň mít chyceného čtenáře za varlata až do konce... není to dokonalé, ale je to setsakramentsky dobré.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.7.2022 09:26Perverzní páprda
    Já jsem se s Páprdou setkal až teď, takže jsem možná už ve špatné době na poznávání.... každopádně po tomto setkání mohu konstatovat, že se jedná o strašně nevtipnou a nezábavnou věc, u které uznám všehovšudy jeden dva lehce dobré nápady. Jinak jsem měl pocit nepříjemného svědění v zátylku, pozvednutého obočí, pokrčeného nosu a neustálého trapna...

    Celkové dojem: 20%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.7.2022 13:29Světozor
    Pěkná zacyklená hříčka ve stylu "mise en abyme".

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.7.2022 15:37Zabij, nebo budeš zabit, kniha první
    Dvojice Brubaker-Phillips snad nemůže vysloveně zklamat. A tady řádí doslova pekelně. Občas se sice scénárista ve svém zamilovaném sebeposlouchání oddálí od hlavní linky a možná až zbytečně květnatě rozvíjí svůj příběh, ale vždy se vrátí zpět, navíc na poměry komiksu píše fakt dobře. Občasné žoviálně plytké a rádobyironické sociálně-kritické poznámky též odpouštím; tohle je totiž opravdu napínavá jízda, která přestože obsahuje jeden značně fantastický prvek v podobě démona, je to primárně kriminální thriller zajímavě problematizující otázku dobra, zla a viny. A také ukazuje, že být mstitelem není skutečně tak jednoduché, jak to občas v popkultuře vypadá.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.7.2022 19:12Plečnik.
    Zajímavý vhled do fascinujícího a plodného života architekta, který má velmi zásadní zářezy i v Praze. Stvořitel, ničitel i recyklátor. Člověk skromný i náročný. Obdivovaný i nenáviděný.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.7.2022 10:58Inspektor Vyšetřil: Záhada krvavé masky
    Dost vtipný komiks se zdravotním ponaučením!

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.7.2022 10:11Hrnečku, vař!
    Kateřina Čupová ukazuje jako moc je čup(r), skvělý talent, nebo spíše už zavedená autorka na české scéně. Tady jsem tedy mimo cílovou skupinu, ale i tak se mi to líbilo, krásné barvy, vtipné to je a utíká to od začátku do konce.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.7.2022 09:07Drtileb a Kostřík
    Pod originálním názvem a obálkou, pod mou oblíbenou značkou a autorem, se skrývá celkem zajímavý a promyšlený příběh, ovšem plný až nechtěně parodických klišé.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.6.2022 10:36Dívka ze země Venku #02
    Asi si to nechám dovyprávět, nebo mrknu na film...

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.6.2022 20:20Zaplatit zemi
    Ke komiksu jsem přistupoval vřele hned ze dvou důvodů. Zaprvé, je to Joe Sacco, jeden z mála mých oblíbených levicových autorů, který mi kdysi ukázal, že svět komiksu může řešit i nesmírně důležité věci a že to není jenom médium maskovaných podivínů. Za druhé, tentokrát si vzal za téma oblast, kterou jsem měl tu jedinečnou šanci alespoň do jisté míry poznat, tedy Severozápadní teritoria. Hned mě zaujal fakt, že tam, kde my jsme kdysi končili na "dalekém severu" za 60. rovnoběžkou u severních břehů Velkého Otročího jezera, kde končila asfaltová cesta, Joe Sacco své "putování" začíná. Ano, Kanada je velká a sever ještě rozlehlý. A nesmírně fascinující. Rád jsem se tam prostřednictvím této knihy vrátil.

    Sacco opět poctivě dělá své reportážní řemeslo a problematiku kanadských Indiánů přežvykuje ze všech stran. A i když může být patrné, že některé morální problémy jsou předem rozsouzeníhodné: kolonialismus x domorodci, těžba x příroda, internátní školy x tradice, kapitalismus x divočina atd., některé věci se nakonec ukazují méně černobílé než na začátku. A je jen dobře, že se na tyto problémy poukazuje, je dobře, že se o nich mluví. Jenom jsem měl pocit, že tak, jak Sacco knihu tentokrát koncipoval, tak ji udělal trochu delší, než by musela být. Řada věcí se ústy mnoha zpovídaných aktérů totiž trochu opakuje.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.6.2022 17:39Peklo je prázdné, ďáblové jsou mezi námi
    Ačkoli je zde prezentovaný příběh relativně známý a ačkoli se zde objevují smyšlené dialogy, které celý proces a okolnosti případu svým způsobem spolu s jakousi uhlazenou komiksovou formou zlidšťují, jedná se o velmi dobré ztvárnění naprosto zásadních událostí a otázek lidských dějin - holocaust, otázka trestu smrti, spravedlnost, vina a zodpovědnost... Tady snad moje ratio nemůže vznášet připomínky banálního charakteru ohledně formy apod., tady hodnotí moje emoce, které tento komiks nakonec úplně dostal... dokonce mi téměř vehnal slzy do očí. Silná záležitost.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.6.2022 10:09Ozvěny
    Velmi slušně napsaný a vystavěný napínavý příběh, který vás nepustí od první do poslední stránky. Slabší jedinci se začnou po přečtení otáčet paranoidně za rameno a ptát se sami sebe, co dělali včera večer. Já si třeba teď nevzpomenu, co jsem předevčírem obědval; vždycky z toho jde na mě úzkost a představím si, kdyby mě vyzvídal policista, že nemám alibi. A to nejsem (snad?!) schizofrenní. Konkrétně tady je schizofrenní i stavba panelů, ba i celé vyznění. Atmosférická a beznadějně znepokojivá záležitost.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.6.2022 10:02Psí dny
    Přetažené, lehce depresivní a z mého subjektivního hlediska nehezky nakreslené vyprávění o krutosti dívčích kolektivů a o tom, že šikana ubližuje.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.6.2022 09:59Přiště bude všechno dobrý
    Těžko se mi empaticky vztahovat k osobě hlavní hrdinky, byť knihovnici, která je mi značně protivná a nesympatická. Ano, řeší to nějaké ty "existenciální" záležitosti, smysl života, mezilidské a rodinné vztahy či stárnutí, místy i relativně zajímavě nasvícené v rámech každodennosti a občasného pokrytectví postav, ale celá zabedněnost Norky jménem Marit tomu poměrně ubližuje... nejen skrze ní jsou zde představovány patrně osobní názory autorky v jakémsi liberálním skandinávském vzoru, které nám jasně říkají, co je dobré a co zlé. Dost by mě zajímal význam věty "lidé ho měli rádi, i když byl věřící", protože hloupější jsem dlouho neslyšel.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.6.2022 11:01Zaklínač #06: Nářek čarodějnice
    Zajímavá implementace psychoterapie, otázky potratů a kolektivní viny mužů do fantasy světa Zaklínače, přičemž všechny otázky a problémy zůstávají v určité mlze nejednoznačnosti. Bohužel je to už několik posledních dílů ne zcela hezky nakreslená nuda.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.6.2022 10:47Dívka ze země Venku #01
    Velmi příjemné tempo vyprávění ovinuté šálou tajemství. Komorní prostředí, ve kterém je ono "Venku" vlastně čtenářovo "Uvnitř", a cosi divného je tam venku, jinde. Hraje to na city, příšerka a roztomilá holčička. Plus cliffhanger na konci, který mě asi bohužel zaháčkoval na díl druhý...

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.6.2022 09:10Psanec
    Ačkoli jsou zdejší komiksové panely zabydleny téměř výhradně postavami a jejich dialogy, přece jenom je z toho cítit ona liduprázdnost a chlad dalekého Islandu. Příběh je lehce zamotaný a do jisté míry nejednoznačný, ale v podstatě triviální. Kriekova kresba fajn.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.6.2022 10:55Criminal #3: Noční rozhodnutí
    Asi bych tady potřeboval vysvětlit, jaký je rozdíl mezi komiksovou povídkou a komiksovou novelou. Každopádně na všech příbězích je opět znát skvělý Brubakerův scénáristický rukopis, snad jen Mí hrdinové byli vždycky feťáci na mě působil dojmem, že se tady někdo snaží udělat jakože hodně cool příběh s cool vyprávěním a cool zápletkou, jejíž rozuzlení je však prakticky hned jasné. Škoda jen, že autor sám přiznává, že komiksy vznikaly tak trochu experimentálně ("co série snese"), což je často na sériích děsně znát a mě to jaksi ruší... kdosi napíše překvapivě úspěšné příběhy a pak je tak trochu ne zcela promyšleně natahuje, aby vzniklo něco dalšího. Ale jsem za to ve výsledku vlastně rád, Criminal, přinejmenším první dva díly, je výborná série. Z třetího dílu je hodně cítit znalost, inspirace a zběhlost ve skutečném komiksovém prostředí; ony komiksy v komiksu zrcadlí lásku k tomuto řemeslu a místy mě i mile pobavily.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.6.2022 10:42Zaslíbená Země Nezemě #14
    Svým způsobem přelomový díl, který nabídne jedno výrazné morální dilema a nové lehce přitroublé postavy.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    Moje nadšení zde plyne zejména z té neskonalé roztomilosti a gejzíru nápadů, příběhy mě tolik neberou a vůbec ta dvojka mi přišla poněkud slabší. Ale! Četbu jsem si nemírně užil, až jsem se místy culil... co víc si přát.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.5.2022 15:00Silvio Pellico (Naše vězení)
    Velká škoda, že je tento zajímavý historický příběh i na poměry komiksu poměrně dosti zkratkovitý, zároveň je pouze obrazovým převyprávěním předmluvy.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.5.2022 11:44Příběh plzeňského piva
    Tak je to příšerně udělaná publikace s jakousi fixo-kresbou, která k nám promlouvá skrze pixely a špatný lettering, ale když člověk přistoupí na tuhle amatérskou rovinu a fakt, že je to vlastně celé takové odlehčené a vlastně psina, může se i místy pobavit. A něco se dozví, což oceňuji vždy a bezvýhradně. Prostě takový "hospodský" komiks.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.5.2022 18:14Conan z Cimmerie, svazek IV. (varianta B)
    Problém je, že mohu celkem bezprostředně srovnávat s Timothy Trumanem a jeho adaptacemi, které jsem četl nedávno. A tam, kde je Truman králem scénáře (adaptace) a dokázal stvořit neskutečně záživné a zábavné vyprávění, Patrice Louinet trochu selhává. Jeho styl je chaotičtější a rychlejší, věci se prostě nějak rychle dějí, přicházejí a odcházejí... jako by se muselo všechno na těch pár stránek vejít a řadu věcí alespoň zmínit, aby se neřeklo. Troufám si tvrdit, že bez Kolosálního Conana bych se třeba v postavách jediného Howardova románu absolutně neorientoval. Jinak komiks má své světlé stránky: kresba je výborná a má několik velmi výrazných působivých až pozitivně děsivých momentů. Conanovský svět je zde velmi živý a barevný, místy násilně naturalistický. Ale nečíst jiné Conany, budu si asi o Howardově díle myslet, že je to velmi průměrné fantasy.

    Celkový dojem: 50%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.5.2022 11:54Žofi Z-4515
    Formálně konvenční, ovšem obsahově nesmírně důležité dílo a dojemné srdceryvné svědectví o romském holocaustu, povinná četba pro Míly Roznery a podobná košťata a obhájce prasečáků.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.5.2022 14:09Žoldnéř #07: Cesta
    Já už se fakt někdy od začátku v duchu hurónsky směju... tak hloupoučké náhody a naivní zápletky, které servíruje Segrelles jsou opravdu děsně roztomilé. Přes to všechno však fantasticky maluje a udržuje čtenáře v tom svém scénáristickém horko těžko soudržném blábolu jaksi napjatého. Svět, který v sobě spojuje fantasy a technologické sci-fi prvky - vše navázané nějakými reminiscencemi na naší reálnou historii -, je svým způsobem dechberoucí a plný imaginace. Proto to stále čtu.

    Celkový dojem: 30%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.5.2022 10:06Batman #10: Temné můry
    Můj oblíbený postmoderní autor opět sklouzává ke své bohužel až místy rádoby přeintelektualizované vypravěčské sebelásce, které jsem zprvu vůbec nerozuměl. Ale zachová-li si člověk klidnou mysl a koncentrovanost, začne mu tato vlastně celkem příjemná surrealistická záležitost dávat smysl. Škoda jen, že celá kniha vyznívá tak trochu jalově...

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.5.2022 11:15The Artist
    Nesmírně vtipné minipříběhy ze života umělce a satiricky břitké, stejně jako milé a zejména sebekritické postřehy mi vykouzlily mnohokrát úsměv na tváři. Dost mě mrzí, že tohle není jedna velká série, rád bych to četl na pokračování.

    Celkový dojem: 90%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.2. 10:09Batman #01: Jejich temné plány, díl první
    baatcha: Opraveno, ale nechtělo se mi, jak to bylo vtipné.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.1. 11:18Gaston #01: Z packalských archivů
    Dvojka už asi nikdy nebude, co? Po osmi letech jsem se k tomu vrátil, vůbec si to nepamatoval a přišlo mi to asi o fous roztomilejší, než když jsem to tehdy hodnotil...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.12.2023 12:34Doctor Dancer: Záchrana Země
    Takhle smutný pokus o crowdfunding jsem dlouho neviděl...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.12.2023 16:19Ragnarok: Poslední boj #09
    Tyjo, to by byla dobrá soutěž!:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2023 10:31Prašina: Křídový panáček (souborné vydání)
    Já vidím napsané "souborné vydání", nevidím "souborné vydání + zmrzlina a maska Kačera Donalda jako bonus".
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2023 12:42Akira #01
    Tož jsem se včera podíval na ten film a skutečně mě překvapilo, jak jsou některé věci úplně jinak... skoro bez Akiry :D

    A kdyby někdo chtěl, tak tento pátek v kině Aero ve 20:40!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.10.2023 09:38Hitler
    Na mapě ze strany 194 je chyba (vzniklá asi při překladu?): je zde zaměněna Litva s Východním Pruskem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.8.2023 13:50Chainsaw Man #05: Nezletilý
    Hele, vážně, kdo píše tyhle rádoby akční anotace?:)) Ani jedna věta s normální tečkou, pouze vykřičníky, otazníky a podle mě v daném případě naprosto nesmyslně použitá interpunkce "!?".
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.8.2023 10:13Vlkochodci
    To byl krásnej film!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.8.2023 10:50Jeruzalém: Rok v rozděleném městě
    Const.ex: A cos četl doplňkového? Sebag Montefiore?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.7.2023 12:28Dívčí válka #01
    Qvestor: Co si budem, obecně je to nezáživná manga, neřkuli odpad, ale ten "český obsah" prostě českého čtenáře alespoň na začátku zaujme. Dál se prokousávat nebudu, kdyžtak dejte vědět:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.6.2023 09:25Supro™: Hrdinové na dluh
    Norri: Ok, díky za ten odkaz, ač jsem v tom tuhle rovinu (kritika jakéhosi "woke washingu") moc teda neviděl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.6.2023 17:39Rybář
    deefha: Podle autora (viz Jahunda) bude k dostání v:

    - Knihkupectví Krakatit
    - Komiksové a sci-fi knihkupectví Arkham

    Jinak náklad to má 60 kusů.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.5.2023 10:52Inkognito - Tajné vydání
    mcleek: Jsem chvíli myslel, že mluvíš o našem Zackovi:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.4.2023 11:41Prašina: Podivné procházky #2
    Doppelganger: Díky! To je vskutku trochu zvláštní:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.4.2023 12:25Prašina: Podivné procházky #2
    Doppelganger: Mohu poprosit o vizuální příklad, co tím přesně myslíš?:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.4.2023 13:52Balada pro Sofii
    Wow, tohle je víceméně rekordní hodnocení.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.4.2023 10:47Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Takže už chybí jen Statek zvířat.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 16:01Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Takže moje "nedávno" je lehce nepřesné, to jo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 16:00Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Velkej šéf: Jo, nějaké exilové vydání se tak jmenovalo už v 80. letech, ale troufám si říct, že zažité je spíše "Farma zvířat". Já neříkám, co je lepší, pouze ilustruji tyhle překladové změny, které se odehrávají i v rámci veleklasických děl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.4.2023 09:35Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Qvestor: Však jasné, rozumím, já si také dělám jako vždy tak trochu legraci... podobné věci, nikoli u jmen protagonistů, ale u názvů knih, se nedávno stalo třeba u Orwella či Anne Frankové. Už máme z nějakého důvodu Zvířecí statek (Farma zvířat) nebo Zadní dům (Deník Anne/y Frankové nebo jen Deník)...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.4.2023 19:55Modrá CREW #27 - Elrik #1, 2
    Kapitán Amerika, Zelený Šíp, Netopýří, Pavoučí a Železný muž, Zázračná žena, Odvážlivec, Doktor Chobotnice, Žertéř! Jsem pro všema deseti...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.3.2023 11:08World of Warcraft: Pokrevní přísaha
    To je velmi pravděpodobně záměr, prostě typografická licence:)
  • George Walker Bush
    Kapis: Ztrapňuj se dál... mně je to jedno.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.1.2023 15:23Na západ severozápadní linkou
    RaidcomH: Odteď jsem Jiří Walker Bush?:) Ale díky!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.12.2022 11:52Šangri-La
    Badboy: A co budeš dělat, až to dostane pět, tři a jednu hvězdičku?:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.12.2022 09:32Ruddy
    MaF: Je tam ještě povídka Pohádka a Přání, doplněno do poznámky:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.12.2022 14:05Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    adevr: Čéče, jak koukám na tvoje zcela vyprázdněné nálepky ("neomarxističtí zelenorudí sluníčkářští aktivisté", "gauner Rakušan", " falešné levicové a sluníčkářské korektnosti", "vládní pětidemolice"), tak ti musím připomenout, že tady to není fanklub Ládi Vrabela, ani SPD, jestli ses neztratil...

    při oslavách osvobození se stále méně v mainstreamových médií používá ..němečtí okupanti, ale už jen nacisté nebo fašisté, bez udání národnosti, nezmiňují se očividné pravdy a skutečnosti...

    Představ si, že v takovém Polsku, které má mnohonásobně horší zkušenost s německou okupací, se na různých pomnících a připomínkách zločinů skoro zásadně mluví o "hitlerovcích". Nemám pocit, že by tím chtěli nějak zastínit "očividné pravdy" :)
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.11.2022 10:35Zázraky
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.11.2022 10:27Lucifer #05: Peklo
    Qvestor: Půjč si v knihovně:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.11.2022 11:19Batman #12: Baneovo město, díl první
    Super, to zní tak strašně, že to asi už nemusím číst!:))) Ale jinak se mi první dvě třetiny Kingových Batmanů hodně líbily, za to dík.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.11.2022 12:28Zlatá kniha komiksů Neprakty a Švandrlíka
    baatcha: Včera kvůli neomarxistům Lewandowski nedal penaltu a předevčírem mi sluníčkáři ukradli klobásu z lednice. Nepodceňoval bych je.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2022 13:01Říká se mu Banksy
    Fry: Hele, možná se to někomu bude líbit, ale já tyhle angažovaný agitky moc nemusím.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.11.2022 13:01Ruddy
    MaF: Nevííím, pardon!:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.11.2022 19:39Ruddy
    Hele, už to zase nemám v ruce, ale budu mít a povím kdyžtak... každopádně vypadalo to, že původní černobílý příběh doplňují další, nové/bonusové, barevné stránky s Ruddym:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.10.2022 11:12Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Obálka je samozřejmě fajn, Pecina dobrej.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.10.2022 11:08Růža: Podzimní patálie
    Achjo:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.9.2022 15:33Růžový a černý
    soulbringer: Jsou tam velmi explicitní scény, ale zase jich není v rámci celé povídky tolik...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.8.2022 11:22Růžový a černý
    Pondělí a hned tři recenze:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2022 15:37Inspektor Vyšetřil: Záhada krvavé masky
    Asi máš vlastně trochu pravdu, pamatuji si, že v druhé části to možná trochu natáhl, ale finální dojem mi to nezkazilo. Četl jsem od něj ještě Nulorožce a Andělí vejce, a už to nebylo ono, byť druhé jmenované bylo stále neskutečně dobré. Teď mám doma Pravomila a chystám se na něj.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.7.2022 13:46Inspektor Vyšetřil: Záhada krvavé masky
    Mně teda Mlýn na mumie nepřišel rozplizlej... :-)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.6.2022 20:08Dívka ze země Venku #02
    Jinak nejde o to, že by to bylo špatný, jen nemám čas číst manga série, který lákaj prostě jen tím, že jsou tajemný! Jsem zavalen, přesycen, pitomý komiksy :))))))))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.6.2022 20:07Dívka ze země Venku #02
    V tom případě se v tom filmu nic nestane nebo jak?:D (a nespoiluj, prosím)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.6.2022 10:54Dívka ze země Venku #01
    Fry: Hele, co to znamená "nejste tak úplně vedle, nicméně jste úplně mimo"?:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.6.2022 09:37Marvel Action - Spider-Man #02: Pavoučí honička
    adevr: Ceny takřka veškerých knih se momentálně ženou do lehce nesmyslných výšin... ale tiskárny jedou dál a dál, knižní trh přesycený, ale stále nějak funguje.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.5.2022 19:21Ozvěny (sběratelská verze)
    baatcha: Přesně:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.5.2022 14:54Simpsonovi: Kolosální komiksové kompendium #01
    Díky, já totiž nikdy nevím, jestli to číst. Na druhou stranu si nepamatuju, co jsem četl před týdnem...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.5.2022 14:32Simpsonovi: Kolosální komiksové kompendium #01
    Obligátní bushovský dotaz - zde obsažené příběhy už někdy česky vyšly?:)
  • George Walker Bush
    Teď jsem to měl v ruce, komiksu jako "komiksu" je tam opravdu 1/5.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3. 16:02Pindárna
    SomeOne: Jop.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.3. 13:40Pindárna
    žabák83: Štěpánku Jislovou (Srdcovka, Bez vlasů), Rváčov, Sudetenlove, Černobyl: pád Atomgradu, věci od Jindřicha Janíčka, Každý den je nový, věci od Kateřiny Čupové, Štefánik, Návrat Krále Šumavy... a jistě jsem na mnohé zapomněl.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.3. 14:22Herní vlákno
    Dalamar: Já se těmhle nerdy věcem vždy trochu posmíval, ale stejně házím follow, máš to pěkně udělaný!:))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 15:23Herní vlákno
    Darker: Hustý, koukl jsem a já jich budu mít taky k 90 (i když Zatrolenky počítají různá rozšíření). Na druhou stranu jsem jistě zapomněl si nějaké přidat na seznam...

    Jinak super, líbí se mi tvé figurky i koníček.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 12:33Herní vlákno
    Darker: Najs! Nenudíš se jinak? Že bych měl nějaké deskovky... :D:D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.3. 11:11* Připomínky a návrhy
    soulbringer: Jaké písmeno ze svého vulgarismu jsi tou hvězdičkou cenzuroval? :)

    Ale abych nebyl OT a ač nejsem sběratel, tak čistě esteticky a designově se mi líbí nejvíc 1.
    (na druhou stranu na nyxu na mobilu taky vždy strašně pátrám jaký piktogram znamená jaký oddíl a jakou záložku)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.3. 15:29Herní vlákno
    Já, kdybych si to chtěl namalovat, tak to dopadne zhruba takto (chci říct mnohem hůř):





  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.3. 18:10* Připomínky a návrhy
    trudoš: mrkneme na to...
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.3. 10:18Herní vlákno
    damacon: Když to někdo umí (já vůbec!), tak to může vypadat takto:

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 14:24Herní vlákno
    seneke: Dřevěné.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 13:38Herní vlákno
    A včera jsem zkoušel toto, ale zombíci nám teda kopali dost zadnice už v tutorialu... :D

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.3. 13:37Herní vlákno
    Dneska na mě čeká v Zásilkovně toto:

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 17:10Art
    Přesně! Mně se to plete už několik dní a jsem z toho zmatenej. :D
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 16:18Herní vlákno
    A pakliže jsem vedle doporučoval Lachmana, tak jeho Machinarium i Samorost 3 jsou teď ještě chvíli na Steamu za parádní ceny ve slevě za cca -75%, možná i další pecky od Amanity.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.3. 14:16Art
    Přátelé, vřele doporučuji včera zhlédnutou výstavu Adolfa Lochmana, který je velice zajímavým umělcem, malířem a přispěvovatelem v českém videoherním průmyslu - v tomto ohledu se podílel na věcech jako Samorost 3 či Machinarium od Amanita Design. Mě osobně tedy nejvíc zaujala jeho lanšperská křížová cesta, ale dávám to sem i proto, jelikož má A. L. zářezy též na poli komiksovém - slavná obálka Čtyřlístku, Aargh! či nedokončený projekt o Pérákovi.

    Výstava se koná v bubenečské Vile Pellé. Máte čas do 24. března.



  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.3. 15:13Pindárna
    Django: Mě to tehdy donutilo si to naopak přečíst, abych mohl konstatovat, že je to fajn komiks:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.3. 13:34Pindárna
    Darth Raelchi: Mně by se naopak líbilo, kdybych byl v gifu, kde někomu pleskám, opravdu:) Však to byla sranda a hlavně ukázka toho, že není těžké dělat gify. Ale tvé přání respektuji a mažu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 16:00Pindárna
    soulbringerovi tam vypadla jedna hranatá závorka, to znám, jsem mu to opravil...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 14:51Art
    Jiří Grus - Stínadla

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2. 10:04Pindárna
    yogi: Netřeba se "rozčilovat". Komiksová komunita (nedejbože "lidí na internetu") nebude patřit zrovna mezi skupiny, které oplývají vytříbeným uměleckým vkusem. Čti a dívej se na to, co tě samotného baví, a nenech se rušit od vlastních niterních požitků!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.2. 11:17Pindárna
    Já budu rozhodně překvapen, protože to do té doby zapomenu, že jste to říkali... :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.2. 12:33Pindárna
    Tak co si budeme, ono by to Štěpánce slušelo i za tu kresbu, ale asi to museli lehce rozložit:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.1. 22:42Filmový a hudební klub
    Zack:
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 12:02* Připomínky a návrhy
    seneke: Ok, díky.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 11:41Pindárna
    Zack: Tak teď jsem si smíchy poprskal monitor:))) Hned mám lepší den.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.1. 09:37Sběratelský klub
    deefha: jakože od Koudyho?:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.1. 15:17Pindárna
    Motivace byla, že jsme na to se Zackem narazili a vedli o tom velmi sofistikovanou zhruba dvouminutovou konverzaci:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.1. 13:18* Připomínky a návrhy
    Musím souhlasit, že když si po letech prohlížím nějaký komiks, tak mi moje hodnocení (byť jenom hvězdičkové) hodně napoví, jak se mi to vlastně kdysi líbilo.

    Na ČSFD (sorry, že to furt srovnávám!), když si člověk rozklikne autora (herce, režiséra, scénáristu, whatever) a jeho filmografii, tak ihned v seznamu podle svých hvězdiček vidí, jak hodnotil. Pro mě je to ale zcela zásadní a rychlá informace v tom - neb jsem sklerotik - že v mžiku vím, co jsem už viděl (a potažmo tedy neviděl).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:54Srazy, cony, festivaly
    Ani jedno, ani druhý, jen je prosta všech sociálních sítí i moderních komunikačních platforem, což je vlastně celkem sympatické.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:40Srazy, cony, festivaly
    Zack: Jinak těším se, jen se ohol... :-)

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:38Srazy, cony, festivaly
    No, vidíš to, já hlavní odpůrce přechylování na ComicsDB! Ona mi to kamarádka psala v SMS a já to bezhlavě přejal!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.1. 10:33Srazy, cony, festivaly
    Michal Opitz: Kamarádka chce jít za Yvonne McGruderovou, nebo Nirvanu Craneovou (té se podobá víc), aby sbalila svou platonickou lásku, Chrise Barrieho.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.1. 12:00Pindárna
    Doppelganger: To je pravda:)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.1. 10:22Pindárna
    Doppelganger: Začni kouřit:)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.1. 11:40Pindárna
    willis: Už jsme se tomu v práci smáli - samozřejmě se ceny nesnížily, ale alespoň se snad (zatím) nezvedly. :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.1. 12:43Sběratelský klub
    james89: Tak leccos de facto je spotřební zboží, u paperbacků se nedá počítat s dlouhou životností, to však neznamená, že by se mělo s knihami svévolně nakládat, ničit je, ztrácet a krást za účelem vlastního obohacení. A komiksy jsou často drahé, také se je tady snaží jeden feťáček pronášet v batohu, co jsem se dozvěděl od kolegů...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.1. 11:53Sběratelský klub
    Pakliže je kniha z knihovny, nemusí to nutně znamenat, že je ukradená, nebo falešně ztracená. V MKP se tisíce knih odepisují či prodávají zkrátka kvůli opotřebenosti, zničení či dlouhodobému nezájmu a přebytku. Takové knihy jsou ale řádně označeny, že byly vyřazeny (to samé platí o elektronické databázi). To jen na okraj. Zároveň si myslím, že by tahle Muriel odepsaná jen tak nebyla. Nevím, z které knihovny je tahle daná Muriel, ale možná by to mohl být zajímavý podnět pro naše právní oddělení. Otázka je, zdali by něco svedli a prokázali a zdali vůbec došlo k něčemu nezákonnému, nebo jestli není z úplně jiné knihovny :)

    Jinak v MKP je to víceméně jak říká DR. Do určité malé částky se platí paušálně (pokud se nenahradí tou samou knihou), u větší částky se zjišťuje tržní cena knihy (pokud se - opět - nenahradí tou samou knihou).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.1. 17:44Filmový a hudební klub
    Já jsem si svůj "top ten" nehledě na pořadí vytvořil na ČSFD zde. Jedná se o deset nejlepších filmů, co jsem v roce 2023 viděl, nikoli těch, které v roce 2023 vznikly. Minule jsem to sem takto dal a dostal jsem od Fimiho vynadáno, že to tak dělat "nemůžu", tak jen linkem, abych nedostal zase od někoho vynadáno :-P
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.12.2023 15:05* Připomínky a návrhy
    Norri: Díky moc, založil jsem kartu, zveřejníme ale až seženeme lepší sken obálky. Ten oficiální je hnus děs.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.12.2023 12:27Stripy, jouky, fejky :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.12.2023 12:27* Připomínky a návrhy
    Norri: Nemáme:) Už to vyšlo (moc jsem nepátral)? Jestli ano, tak oceníme!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.12.2023 14:45Filmový a hudební klub
    Fimi: Ale jo, občas jo, zejména v mládí: Eluveitie, Dimmu Borgir, Arkona, Trollech, Rammstein nebo Linkin Park, když počítáš nu-metal:) O heavy metalu ani nemluvě!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.12.2023 14:28Filmový a hudební klub
    Fimi: U čísla 32 ti vypadl mezerník...

    Jinak ano, zajímavé: Cannibal Corpse, Deftones, Dying Fetus, Satyricon a My Dying Bride, to jsou asi jediné kapely, o kterých vím, že existují. :D Umberto Eco by z tebe měl radost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.12.2023 12:39Stripy, jouky, fejky :)
    soulbringer: A kouřil jsi jednu za druhou?

    Ale abych nebyl OT:

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin14.12.2023 09:57* Připomínky a návrhy
    soulbringer: Díky, že ses zeptal za mě :)))
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.12.2023 16:19Pindárna
    Já i přes fakt, že se s většinou uživatelů ve vkusu rozcházím a že mě nedávno systémově strašně namíchli, používám pouze Goodreads. Důvod už ani neznám, prostě jsem se tam jednou přihlásil a jedna literární databáze mi stačí asi.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.12.2023 15:19Stripy, jouky, fejky :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.12.2023 15:05Stripy, jouky, fejky :)
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 437 (cca 215504 Kč)
Mám: 33 (cca 7220 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0