Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Napínavý i romantický komiks o gotické lolitě pokračuje, přesně ve stylu Tima Burtona. Na hřbitov dopadají první sněhové vločky. A živé i mrtvé čekají další velká nebezpečí. A Alisik možná i její první velká posmrtná láska.

"Později, když jsem se trochu uklidnila, mi došlo, že jsem v tom Rubena prostě nechala. Co jsem ale měla dělat? Ti policisté mě neviděli ani neslyšeli. Měli by ho akorát za blázna. Ne, nemohla jsem mu pomoct. V ten moment jsem neuměla pomoct ani sama sobě..."

Scénář
Hubertus Rufledt, Helge Vogt
Art
Helge Vogt
Barvy
Helge Vogt
Obálka
Helge Vogt
Lettering
Jakub Škraban
Překlad
Petr Jan Vinš
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
dívčí, fantasy, mytologický, romantický
ISBN/ISSN
978-80-7449-595-3 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
400 g
Stran
92
Cena
249 Kč
Originál
Alisik #02: Hiver (Le Lombard, 2014)
  • Mr. Baboon
    Mr. Baboon17.8.2021 18:43Alisik #02: Zima
    Alisik je milá a atmosférická záležitost jak pro mladší, tak i starší čtenáře, která chytne za srdce a nechá vás zavzpomínat na časy, kdy do kin vstoupila Mrtvá nevěsta Tima Burtona.

    Ano, kresba ve stylu Burtonových animáků je tu nad slunce zřejmá a vypadá naprosto dokonale! Každá jednotlivá stránka je něčím speciální a děsivě a roztomile krásná. Konce a začátky jednotlivých kapitol ve stylu mrtváckých zákonů a paragrafů jsou velmi originální a často i úsměvné.

    Za kresbou určitě nezaostává ani příběh, minimálně alespoň ve 3. a 4. knize. V prvních dvou se může zdát, že příběh lehce stagnuje a i že možná nikam nevede. Nicméně poslední dvě knihy naberou úplně jiné obrátky a finále nakonec i překvapí, dojme a nechá ve vás příjemný pocit z dobře promyšleného, odvyprávěného a ukončeného příběhu. A tak to má být...

    Výhodou je určitě i menší formát a pevná vazba, díky kterým se všechny knížky příjemně drží v rukách. Jsou lehké, nedochází k otravnému samozavírání a když si ji chcete vzít s sebou někam na cestu, ani pomalu nevíte, že ji v batohu máte.

    Alisik můžu rozhodně doporučit všem, kteří si chtějí na chvíli odpočinout od nekonečných sérií s pláštěnkami, a přečíst si něco jednoduchého, atmosférického a milého. Suma sumárum, za mě je to rozhodně jedna z nejlepších sérií, která se mi v posledních měsících dostala do rukou.
  • Netorack
    Netorack5.2.2020 10:14Alisik #02: Zima
    Tak je to rozhodně zase něco jiného, určitě nejsem cílovka (naopak si myslím, že se tohle bude za rok za dva líbit mé náctileté neteři), ale některé vtípky či možná spíše šťouchance mířily i na mě. Přečetl jsem celou sérii za jeden večer. Kresba je asi na tomto počinu opravdu to nejzajímavější, k tomu možná plus za námět a rozuzlení celé té postmortem situace v níž naši hrdinové uvázli, které se zrovna mě vcelku libilo, a romantiku jsem tedy holt zkousl s tím, že není určena pro mě :) Dávám slabší čtyři.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.7.2019 12:25Alisik #02: Zima
    Co dodat, stejný jako jednička. Příběh tu aspoň graduje a něco tam je, ale prostě mě to nebaví. Žánrově jsem jinde.
  • karl173
    karl173 mecenáš11.1.2019 17:51Alisik #02: Zima
    Kvalita je na stejné úrovni a opět dostáváme velmi vkusný komiks se zajímavým nápadem. Ovšem jak stránek tak i děje je tentokrát velmi málo a i když se to čte dobře, tak vše je tak nějak hned jasné a komiks působí zbytečně jednoduše, když by přitom takový nemusel být. 65%
  • cyboy
    cyboy mecenáš14.12.2018 16:07Alisik #02: Zima
    Druhy dil je asi stejne dobry, jako prvni. Cekal bych trochu vic deje, ktery nebude na prvni dobrou a nebude tak moc predvidatelny. Nicmene tuhle "serii" asi dokoncim.
    70%
31021