Dnes již legendární autorská knížka jedné z nejvýznamnějších postav francouzské ilustrace, humoristy a kreslíře Jeana-Jacquea Sempého, vypráví dojemný příběh o přátelství, důvěře, ješitnosti a Sempého velké celoživotní lásce: cyklistice. Raoul Taburin, hrdina stejnojmenné knihy, geniální opravář kol a oblíbený vtipálek, jenž kolu rozumí tělem i duší, má jedno skutečně překvapivé tajemství. A říct pravdu je někdy setsakramentsky těžké, ale mlčet může znamenat i nečekané nebezpečí... Nadčasový komiksový příběh nejen pro milovníky cyklistiky! Pro děti i dospělé.

Scénář
Jean-Jacques Sempé
Art
Jean-Jacques Sempé
Překlad
Tereza Horváthová
Redakce
Drahoslava Janderová
Žánry
humorný, ze života
ISBN/ISSN
978-80-7515-032-5 (Baobab)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
222 x 300 mm
Tisk
barevný
Stran
96
Cena
249 Kč
  • Liborius
    Liborius3.12.2020 19:51Raoul Taburin
    Tenhle kousek z pera francouzské legendy potěší každého, kdo se chce nechat pobavit laskavým humorem, 9/10 - Více na Multiverzum.sk - http://multiverzum.sk/jean-jacques-sempe-raoul-taburin/
  • andre
    andre mecenáš18.4.2017 12:16Raoul Taburin
    Kresebně nádherné - hladící po duši. Bohužel, příběh mě jaksi nechytl, možná to je překladem, nevím.... takovej nemastnej-neslanej včetně "pointy". Knihou si asi budu ještě mnohokrát listovat pro potěšení, ale příběh si už asi jen tak nepřečtu. Takže tak.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš21.3.2017 19:46Raoul Taburin
    Pěkně se to čte, hezká obrázková kniha. Sempé je jeden z těch kreslířů, co nakreslí obličej a člověk se tetelí blahem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.2.2017 17:27Raoul Taburin
    Sice tomu trochu chybí vizuální sekvence, tj. "komiksovost", ale Sempého miluju odmala a jeho kresby pro mě neztratily ani kus své krásy, něžnosti a zábavnosti. Příběh se těmto atributům přibližuje také. Příjemná záležitost.

    Celkový dojem: 80%
  • Carlita
    Carlita21.1.2017 19:31Raoul Taburin
    Na Raoula Taburina jsem narazila v knihkupectví, ale nějak jsem nevěděla, kam tuto knihu zařadit. Ale je to od Sempého, takže to nemůže být špatné, no ne? Raoul Taburin mě bavil, ale bavil mě víc svojí komiksovou podobou a vizuálním vtípky (froňák, bifajky, taburin) než samotným textem. V zemi, kde se zrodila Tour de France to bude jistě kultovní komiks, ale mě osobně příliš nezasáhl. Přesto je to hezký komiks, laskavý, vtipný, a ty krásné kresby…
  • baatcha
    baatcha26.10.2016 11:47Raoul Taburin
    Sempé dokázal posunout sekvenční umění na novou úroveň, protože jeho kresby ožívají dějem jako scénky z animovaného filmu. V obrázcích samotných najdete tolik skrytých vtípků, že vás rozesmějí i bez toho, abyste četli příběh. A ten stojí za to! Autor vám v něm totiž vypráví o něčem, co nejspíš i vy sami před celým světem skrýváte.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš17.6.2016 19:36Raoul Taburin
    Kouzelný, laskavě humorný a citlivě podaný ilustrovaný příběh o opraváři kol z francouzského městečka Saint-Céron se točí vlastně jen kolem jedné věci - a sice o tajemství, které Raoula Taburina tíží celý život, je skvrnou na jeho životním štěstí a to tajemství si úzkostlivě chrání. Celé to ovšem spěje ke kritickému okamžiku, který bude mít důsledky. Bude muset Raoul tajemství prozradit?
    Sempé je zkušený autor, jeho ilustrace se tu nejvíce přibližují k těm v Mikulášovi a čtení je to pohodové a zážitkové.
  • cyboy
    cyboy mecenáš30.5.2016 23:00Raoul Taburin
    Neni to tradicni komiks, ale spis ilustrovany pribeh, kazdopadne ten plyne jak voda az k sympatickemu zaveru. Kniha plna plna pohody u ktere jsem se vratil do detstvi. Zase mi bylo osm a zase jsem cetl Mikulasovy lapalie. Ono toho v tom Baobabu stoji za pozornost vic, treba de Fombelle nema chybu.
    80%
564