Unikátní projekt Václava Šorela, autora Vzpoury mozků, Galaxie, Tvrze, scenáristy a dlouholetého šéfredaktora časopisu ABC, letce a velkého znalce dějin letectví, přibližuje jednoho z nejvýznamnějších československých stíhacích pilotů ve službách RAF, generála Františka Fajtla, netradičním způsobem, který zaujme děti i dospělé. Životopisný příběh v komiksu ilustrátora Michala Kociána doplňují nikdy nepublikované fotografie a modely letadel, na kterých Fajtl během druhé světové války bojoval.

Scénář
Václav Šorel
Art
Michal Kocián
Žánry
válečný
ISBN/ISSN
978-80-7388-648-6 (XYZ (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Váha
869 g
Stran
200
Cena
499 Kč
  • kaylin
    kaylin21.1.2014 15:19Generál Fajtl
    Kniha "Generál Fajtl" působí zvláštním dojmem. Na to, aby se jednalo o dokument, jsou zde pasáže příliš krátké a nejlepší, z dokumentárního hlediska, jsou jednoznačně fotografie. Jako zásadní biografie také kniha nemůže fungovat, protože se až příliš soustředí jen na některé momenty. Jiné pak přechází jen ve zmínce. A strohost textové části zabraňuje tomu, aby se kniha četla jako napínavá beletrie, kterou by při správném zpracování rozhodně mohla být. Mrzí mě dávat tak nízké hodnocení knize, která upozorňuje na to, že bychom na některé lidi neměli zapomínat, ale na druhou stranu je tohle prostě pokus, který rozhodně nevyšel, jak by mohl. Tvůrci - a že je Václav Šorel zkušeným tvůrcem - si měli nejprve říct, co vlastně chtějí vytvořit - biografii nebo spíš dramatické ztvárnění životních příběhů anebo dokumentární dílo - a pak až měli začít tvořit. Takhle to není ani jedno a knihu lze skutečně hlavně považovat za splněný sen Václava Šorela. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/464-general-fajtl-50.html
  • p3tris
    p3tris19.12.2013 18:03Generál Fajtl
    Tuhle knihu budu hodnotit naprosto nekriticky, když už na mě z ní nostalgicky dýchl duch starých Speciálů ABC. A jako veliký obdivovatel druhoválečné RAF, a hlavně našich perutí, je tohle, podle mě, dokonalý způsob, jak mládež seznámit s životem pana generála Fajtla. Být mi znovu 12 nebo 13 let, miloval bych jí.
123