Unikátní africký komiks pro děti i dospělé od finalisty letošní Chalupeckého ceny. Poetické, trochu absurdní, místy až černé - takové jsou krátké pohádkové příběhy této knihy. Většina z nich vychází z tradičního afrického folkloru, i když v podání dětských vypravěčů dost osobitě upraveného.
Do Čech ke kreslíři Davidu Böhmovi texty doputovaly v zavazadle jeho sestry Terezie jako štos slohových prací z malé středoafrické školy. Obrazotvornost černého kontinentu nemilosrdně bourá naši evropskou představu o tom, jak má vypadat pohádka. Pro děti lehce šokující, pro dospělé jednoznačně osvěžující komiks.

Červený kruh s oceněním na obálce je odstranitelná nálepka, která se na výtiscích začala objevovat později po vydání.

Scénář
David Böhm
Art
David Böhm
Obálka
David Böhm
Překlad
Terezie Böhmová
Redakce
Jana Šrámková
ISBN/ISSN
978-80-86803-17-3 (Labyrint)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
245 x 335 x 12 mm
Tisk
černobílý
Váha
700 g
Stran
64
Cena
225 Kč
  • mára
    mára mecenáš12.2.2012 14:56Ticho hrocha
    Tak ono je to napsáno na přebalu - beru tu výtku o neuvedení kontextu zpět. Všechno v pořádku.
  • mára
    mára mecenáš12.2.2012 14:50Ticho hrocha
    AHA - ona to napsala africká děcka! Tenhle kontext je NUTNÉ znát, protože bez něj jsem ty příběhy četl jako bezcenné dada vyprávěnky nudícího se arogantního spisovatele. Stálo by za to napsat to na úvod knihy..

    Takhle to je docela zajímavý náhled do hlav těch dětí - a dá se hádat, proč se jim v hlavě vyloupnul motiv uříznutí hlavy a krve, co se přelévá z krku do ucha a zpět, s o něco větší pravděpodobností, než by se to člověk domýšlel u jednoho dospělého evropského spisovatele. A asi to i dočtu, když už jsem na to v kavárně Řehoře Samsy zvrhl to pivo a musel si to koupit.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.7.2010 18:23Ticho hrocha
    Nesouhlasím. Je to krásná sonda do duše afrických dětí a jejich problémů, jejich vnímání morálky a světa kolem sebe. Místy roztomile absurdní...
  • flipflop
    flipflop6.5.2010 23:16Ticho hrocha
    Je to podle námětů dětí a taky to tak vypadá. pro mě zbytečně velkej formát. a docela nuda.
2232