Koupit
Komiksový sborník Zuzany „Azy" Andělové.

Příběhy:
Prázdniny s dědou
Veverka a zajíc
Pláž
Jožin a Traverza


Edice Bublanina

Scénář
Zuzana Andělová Vízková
Art
Zuzana Andělová Vízková
Obálka
Zuzana Andělová Vízková
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-903988-7-0 (SEQENCE o.s.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 210 mm
Tisk
černobílý
Váha
300 g
Stran
52
Cena
79 Kč
  • Mrfko
    Mrfko30.8.2018 22:03Život je prostý
    Forma víťazí nad obsahom...niekedy vtipné, ironické až existencionálne poetické, avšak z väčšej časti len také neoriginálne frcky. Rád by som si prečítal od autorky niečo dlhšie s dejom a poznateľnou zápletkou.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.4.2012 21:10Život je prostý
    Něžné příběhy, které dostávají jménu celé knížky a až na výjimky končí v roztomilé nepointě. Chápu, že pro někoho to může být otravné, ale já jsem to této jednohubce schopen s klidným srdcem odpustit. Měl jsem pocit, že z toho všudypřítomného bezčasí a nicotného děje stejně probleskávají hlubší emoce a myšlenky, než se na první pohled může zdát, ať už to byl či nebyl autorčin záměr. Pro mě je to přesně ten typ komiksu, ze kterého mívám při čtení opravdu radost.

    P.S.: Veverka a zajíc si zaslouží celou sérii, jsou tuze prima:)

    Celkový dojem: 80%
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.7.2011 12:13Život je prostý
    Příběhy s "lidmi" mě moc nevzaly, ale Veverka a zajíc se líbily moc. Když jsem přemýšlel co napsat, tak mi pořád rezonovalo v hlavě adjektivum "milý". Jenže ono to napsaný zní min. divně nebo jako přikrytí, že člověk nechce napsat, že to neni chytrý. Ale tohle není ten případ, je to prostě milá knížka a hotovo. Vasek to napsal dobře.
  • flipflop
    flipflop12.5.2010 19:30Život je prostý
    pěkné to bylo. můj oblíbenej je, jak zajíc jede v konvi...
  • vasek
    vasek17.11.2009 00:46Život je prostý
    Malá knížka, která potěší svou naprostou nekomplikovaností a autorskou otevřeností. Oceňuju autorčinu čistotu a upřímnost, s jakou přistoupila k jednotlivým příběhům a osobně dodávám, že to na mě působí velmi mile. Veliká a závažná chyba je, že se v knížce neobjevil veverkozajícózní linoryt o parníku, který je mým nejoblíbenějším kouskem z celého repertoáru téhle pizizubí dvojky.

    Procenta nedávám záměrně. Má to takovou neproniknutelnou intimní auru, kterou by ty ubžunděný číslíčka stejně nepostihly.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin31.7.2009 22:48Život je prostý
    Jednoznačně nejlepší je šachová partie a převoznice.Byla jsem k tomu dost skeptická,ale celkem nakonec nadchlo.Karikaturní kresba zvířátek a krajiny zdařilá,lidské postavy,výrazy tváře a anatomii obecně bude muset autorka ještě dost pocvičit,zvláš't ty dva jak lezli po žebříku na komín a pak skočili dolů,divně umístěné klouby,výrazy tváře....Zábavnost či překvapivost příběhů je dost nevyrovnaná,perly mezi zaječími a veverčími bobky.
  • Kapis
    Kapis mecenáš1.6.2009 10:19Život je prostý
    Pro mně sand až příliš naivní a takové.....odnikud nikam....nicméně jde vidět, že kresba se během sešitku vyvíjí. Věřím, že AZA má potenciál kreslit špičkově, své lepší kousky má ještě před sebou a že nás bude mít ještě čím přeqapit. Tímto přeju hlavně sílu vytrvat v práci :-)
  • willis
    willis18.12.2008 10:25Život je prostý
    Taková docela milá jednohubka. Jednoduchá (prostá?) kresba i příběhy. Ty jsou sice většinou bez nějaké výrazné pointy, ale vlastně i nedomyšlený konec je určitým druhem pointy, ne? (teď jsem možná napsal nesmysl) Jinak nejvíc mně dostal Přívoz (tak ten zrovna tu pointu má) :).
  • BeeSee
  • krvinka56
    krvinka5626.11.2008 12:59Život je prostý
    Povedená záležitost, kresba je povedená jednoduchá ale super o proti jiným českým autorů.Nejvíc se mi zamlouval přívoz, je to nejlepší z celé zbírky.Veverka a Zajíc sou obrý tedy jen některý.Ale sem spokojen a doufám že se od této autorky jště něčeho dočkáme.
  • aza
    aza24.11.2008 19:52Život je prostý
    Neutrino: slibuju, že se polepším :))
  • Neutrino
    Neutrino23.11.2008 19:06Život je prostý
    Komiksy Zuzany Andělové většinou znám, protože se již objevovaly všude možně. Například když jsem poprvé četl Veverku a Zajíce, naprosto mě to nadchlo - poetické příběhy o konverzaci dvou zvířátek, ve kterých se ve skutečnosti nic neděje... Po přečtení téhle knížky už ale tolik nejásám. Autorka totiž stále sází na jednu věc, to jest na nic. V žádném jejím příběhu se vlastně nic nestane, všechno jsou to jen takové poklidné konverzačky bez pointy, což člověka po nějaké době začne otravovat (autorka se tím zřejmě snaží zakrýt, že nemá nápad na pořádný scénář). Sem tam se sice podaří vymyslet něco nápaditého, ovšem většinou je to všechno "na jedno brdo" a někdy to začíná být až trapné. Kresba taky není nic moc, ale má svou atmosféru, postavy jdou však Andělové každopádně daleko méně než zvířata. Obálka je výborná. Celkově je to poměrně príma věc, určitě si to své zastánce najde a kdo nezná Zuzanu Andělovou, měl by si to přečíst.
2751