Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Druhý díl komiksového románu se odehrává v 90. letech 20. století. Generace dětí z 80. let již město opustila a v divokém porevolučním čase se prostor Starého Města a Malé Strany pro následující generaci zmenšuje a zužuje. Dvory a půdy se zamykají nebo rekonstruují, domy přecházejí do soukromého vlastnictví. Přesto první polovina 90. let byla neméně unikátním časem a ve Stínadlech to vřelo mnoha dobrodružstvími. V příběhu se objeví nová skupina hrdinů, ale vracejí se i hrdinové prvního dílu, už jako čerstvě dospělí.
Migrén, Šídlo, Bob, vypravěč Béla, Marie i její podivná „teta“ Marta a její tajemství. Děj nás i tentokrát zavádí do několika časových vrstev. Od nultých let 21. století až hluboko do středověku. Příběh potom vrcholí v polovině srpna 2002, kdy se Prahou valí tisíciletá voda.

Vydání knihy podpořilo Ministerstvo kultury České republiky.

Scénář
Džian Baban
Art
Richard Fischer
Obálka
Richard Fischer, Martin Radimecký
Publicistika
Tomáš Vučka
Redakce
Milan Dorazil, Richard Fischer, Hana Gelnarová, Richard Klíčník, Cyrill Marounek, Martin Radimecký, Martin Špelda
Žánry
dobrodružný, historický, klubácký, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-257-4318-8 (Argo)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
200 x 280 mm
Tisk
barevný
Váha
640 g
Stran
168
Cena
698 Kč
  • Zed
    Zed9.3. 21:58Rváčov 2
    Pro mě silnější než díl první. Díky dvojce jsem se dokázal navštívit Stínadla opravdu intenzivně a vychutnal jsem si následně víc i jedničku. Hlas na Magensii Literu jistý.
  • perak
    perak29.2. 17:17Rváčov 2
    O něco slabší než první díl. Stínadla stále působí tajemně, svět Vontů navazuje na Foglara dobře, využívání reálných míst přímo vybízí k jejich návštěvě (tedy kdyby všude nebylo tolik turistů), ale vyprávění díky několika dějovým linkám v různých dobách mi přijde občas nepřehledné a ubírá na spádu. Na druhou stranu musím hodně vyzdvihnout výtvarnou stránku knihy, to byla pastva pro oči. Doporučuji pěkně pomalu, pod světlem.
  • J1602
    J16026.2. 18:14Rváčov 2
    Trochu slabší než jednička, přesto stále hodně zajímavé dílo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.1. 17:22Rváčov 2
    Je to možná na můj vkus až místy moc pomotané (dějové linky), ale to střetnutí fikce s realitou se mi v podstatě dost líbí. Já polovinu svého života kousek od Stínadel studuji a pracuji, jím a pivo konzumuji, takže mi jsou záhadami a historií pepřené uličky staré Prahy strašně blízké - je třeba dnes samozřejmě filtrovat onu krásu a magii od těch zástupů milionů turistů. A také jsem se zase pár věci dozvěděl, dnes jsem si kvůli komiksu udělal procházku ke sv. Duchu, příště jdu k sv. Haštalovi a k sv. Jakubovi Většímu mrknout na tu useknutou ruku...

    Celkový dojem: 80%
121