Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
V Atlantidě vládne krutý despota. Aquaman se musí skrývat. A jedinou naději podvodní říše drží v rukou snoubenka mořského krále, královna Atlantidy v exilu, Mera. Jenže Meřiny mimodimenzionální schopnosti už nefungují, jak by měly, takže bude muset shánět pomoc i na překvapivých místech, pokud má svůj adoptivní domov zachránit.

Mera se snaží zotavit se ze zranění, jejichž následkem jsou její jinak děsivě mocné schopnosti přinejlepším nespolehlivé. Musí se vyrovnat se svou minulostí a vypořádat se s hrozbou dalšího uchazeče o trůn, Aquamanova nevlastního bratra Orma. Zároveň se vydává na nebezpečnou pouť do svého domovského království Xebelu, aby tam našla spojence. Jenže v Xebelu, Atlantidě i na souši se dávají do pohybu nebezpečné plány a z Mery i jejích druhů se stávají pěšáci v nesmírně nebezpečné hře. Pokud chtějí přežít, nebo dokonce zvítězit, budou se muset naučit hrát.

Obsahuje sešity série Mera: Queen of Atlantis #1-6 (únor 2018 - červenec 2018)

Scénář
Daniel Abnett
Art
Lan Medina
Ink
Richard Friend, Norm Rapmund
Barvy
Veronica Gandini
Obálka
Stanley Lau (Artgerm)
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-444-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
395 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Mera: Queen of Atlantis (DC Comics, 2018)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš11.9.2021 07:08Mera: Královna Atlantidy
    S oškretou plutvou (a s prižmúreným rybím okom) 4*. Veľa tomu dáva nielen atraktívna morská, podmorská a prímorská výprava (pobrežné mestečká, majáky, vraky lodí, podvodné ríše a ich obyvatelia, či už humanoidní alebo zvierací), ale tiež silný ústredný charakter. Mera je zaujímavá osobnosť. Nechce vládnuť, ale možno o čo väčší má pred funkciou rešpekt, o to viac si ju zaslúži a bude si ju zastávať kvalitným spôsobom (na rozdiel od mocou posadnutých magorov). Trocha divný bol Aquamanov brat Orm. Raz je dobrý, raz zlý a nakoniec... bolo tých kolotočov s jeho postavou akosi priveľa. Napriek tomu fajn komiks, ktorému k štvrtej hviezde okrem hore spomenutých záležitostí pomáha ešte sympatická kresba a sústredenie sa viac na charaktery postáv, než na akciu. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-mera-kralovna-atlantidy-komiks
  • hroubek
    hroubek1.8.2021 12:29Mera: Královna Atlantidy
    Dan Abnett umí. Baví mě jakým způsobem Abnett pracuje s postavy, kam je posouvá a hlavně jaké jim tvoří motivace. Vše je napsáno uvěřitelně a dává to z logického hlediska smysl. Zde je to nejvíce vidět na postavě Mery a Ormovi. Abnett tyto dvě postavy vystaví několika zkouškám, nutí je dělat rozhodnutí a ukazuje jejich myšlení - povinnosti jsou nadevšechno. Vůbec nevadí, že zde není Aqumana, jelikož dynamika hlavní dvojice je hnacím motorem pro příběh. Fungují zde dialogy, dějové zvraty a ke všemu to má nádhernou kresbu (hlavně Mera vypadá fantasticky). Začátek je pomalejší a pak se to rozjede. Ke konci bylo trochu více zvratů, ale nakonec to splnilo svůj účel. Za mě spokojenost.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.7.2021 08:46Mera: Královna Atlantidy
    Nebylo to špatné, ale ani to nebylo nic, o čem bych psal domů. Příjemné DC přečtení. Obohacuje to Aquamana v Rebirthu, takže proč ne. Prostě dobrá řemeslná práce. Určitě si mi to četlo o trochu lépe než poslední Aquamani, i když to bylo ve výsledku průměrné. Zkrátka to bylo takové svižnější, i když se spíš jen představovalo a klouzalo po povrchu, svůj účel v rámci Aquaman Rebirthu to splnilo.
2103
  • Comicsmaniaczone
    Comicsmaniaczone16.6.2021 22:26Mera: Královna Atlantidy
    Hmm, já ještě se znovuzrozením ani nezačal a tohle mě fakt neláká:-
  • SomeOne
    SomeOne16.6.2021 12:01Mera: Královna Atlantidy
    Tyfus: podle komentářů na Goodreads se to odehrává mezi 5. a 6. Aquamanem, ale prý není potřeba znát tuto sérii.
  • Tyfus
    Tyfus16.6.2021 11:42Mera: Královna Atlantidy
    Navazuje toto nějak na Znovuzrození?