Koupit
Unikátní publikace Vzduch je naše moře aneb České a československé letectví v komiksu mapuje komiksovou formou nejen osudy lidí, kteří se zasloužili o rozvoj našeho letectví, ale také legendárních létajících strojů. Příběhy jsou vždy doplněny historickým úvodem do děje. Od takřka mytických počátků se kniha dostává k prvním doloženým aktérům českého letectví Jana Kašpara a Boženy Laglerové. Nechybí kapitola o smrti Rastislava Štefánika, ani letecké bitvy generála Fajtla. Přes éru komunismu se pak dostává až ke dnešku. Kniha je doplněna souborem dobových fotografií a bokorysů letadel, která se významnou měrou podílela na historii českého a československého letectví.

Scénář
Václav Šorel
Art
Michal Kocián, Petr Kolmann
Obálka
Michal Kocián
Lettering
Pavel Růt
Redakce
Milan Dorazil, Richard Klíčník, Ludvík Mattanelli, Jiří Podzimek, Milan Pohl, Pavel Růt, Mária Štefániková
Žánry
historický, naučný, válečný, životopisný
ISBN/ISSN
978-80-257-2616-7 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
220 x 285 mm
Tisk
barevný
Váha
1498 g
Stran
280
Cena
798 Kč
  • p3tris
    p3tris2.3.2019 20:38Vzduch je naše moře
    Pro čtyřicátníka jako jsem já asi nemohla vyjít ke stému výročí československého letectva krásnější kniha. Jsem totiž odchován komiksy a povídkami pana Šorela, které jsem jako kluk dychtivě hltal ze stránek časopisu ABC. A tato kniha pro mě vlastně tak nějak navazuje na letecký speciál ABC z roku 1988. Navazuje samozřejmě obrazně, protože zpracování je naprosto perfektní. Počínaje lakovanou obálkou, přes vysvětlující články, samotný komiks až po krásné, čisté bokorysy ,často zabírající dvě rozkládací strany. Zkrátka jedna z knih, která v mé knihovně není hřbetem, ale na samostatné poličce čelem do místnosti. K dokonalosti chybí jediné. I když jsou ilustrace skvělé, stejně bych si přál za autory trojlístek Šorel - Petráček - Velc. Nostalgie je mrcha.
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.10.2018 16:20Vzduch je naše moře
    Takove trochu vyberove dejiny ceskoslovenskeho letectvi. Komiksova cast sice tvori vetsinu publikace, ale vetsinou pouze zkratkovite ilustruje to, co bylo receno predtim v textu. Ty komiksove "pribehy" vlastne nejsou pribehy, ale spis takova okenka do osudu nekterych akteru. Sem tam se objevuje nepresnost (napr. Imrich Gablech nemel (diky "peci", ktere se mu dostalo v gulagu) sanci zapojit se boju v anglii jako pilot apod.). Obecne slabinu teto publikace vidim v tom, ze toho hrozne moc nakousne, ale vlastne temer nic neresi hloubeji. Kazdopadne je to urcite lepsi forma, nez samotny text, protoze takhle maji osudy akteru a stroju alespon trochu sanci dostat se do povedomi lidi, kteri by jinak asi o historii letectvi nezavadili.
    75%
441