Koupit
Fascinace třicetiletou válkou přivedla mladou rakovnickou etnografku na záhadné místo, kde spolu s Maxem, lékařem lounské nemocnice a vášnivým amatérským archeologem, narazili na nečekané stopy minulosti. Destička s tajemným nápisem zamíchá osudy lidí z několika historických období. Lidé, kterým se artefakt dostal do rukou, nemají v životě nouzi o dobrodružství, záhady a nebezpečí…

Scénář
Zdeněk Šámal, Václav Šorel
Art
Michal Kocián
Obálka
Michal Kocián
Redakce
Jiří Matoušek, Eva Mrázková
Žánry
dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-266-1030-4 (Edika (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Váha
492 g
Stran
64
Cena
249 Kč
  • Milo_Harwey
    Pány autory chovám v úctě, ať už vzhledem k věku či k faktu, že něco dokázali, tudíž bych byl rád, kdyby se mi komiks nadmíru líbil... bohužel se ne zcela zadařilo: Vůči komiksům z ABC jsem obecně mírně předpojatý očekávajíc něco maximálně průměrného, a to jsem také dostal. V úvodu na mě vyskočilo "kvantum" stránek s textem, z čehož mě chytaly mdloby (Nebojte: vysoké řádkování, velká písmena, fotky :D). Avšak úvod je poutavý a zajímavý, dalo by se říct, ze je vrcholem komiksu. :) Zdenda Šlámalu zde popisuje své archeologické zkušenosti a nález olověné destičky (tzv. "defix"), což spolu s několika "náhodami" a setkáním s Vendou Šorelů vedlo ke vzniku zmíněného komiksu. Četl jsem asi před týdnem, co si budeme, je to slabý. Určité kouzlo nebo sílu "Prokletí" má, možná mi je líto nevyužitého potenciálu. Sledujeme příběh doktora a etnografky s prokládáním retrospektivní historické události. Doktor je drsňák a nechodí do práce, má čas se věnovat defixu a jeho prokletí (a bokem paří Gears of war :)). Detektivní příběh si drží určitou atmosféru, napětí.... které ke konci ztrácí, zlom asi přichází s koncem retrospektivy. Bohužel se opravdu jedná o "první" sešit a příběh není uzavřen. Kociánova kresba je ok, pomáhá budovat temnou atmosféru. Nepřišlo mi to tak hodně naivní, ba naopak na abc dobrý, ale víc jak průměr to není. 3* s přimhouřením oka bych dal.
  • Lobok257
    ABC horší průměr. Vše zachraňuje kvalitní kresba Michala Kociána a zbytečně přebarvený coloring dobrý dojem sráží. Když se ale ve čtení bublin zamotám s pocitem, že napsanou větu má říct někdo jiný, to už je něco špatně. Z celého komiksu je nakonec nejzajímavější nekomiksový archeologický úvod.
  • Franta z Čokolády
    *tak kvůli dětinským dialogům,hloupým postavám a špatnému leteringu se zápletka zredukuje na h*ovno s voctem.
  • Franta z Čokolády
    Tak tohle bylo fakt hrozný.
    Kresby v panelech na sebe téměř nenavazují,a ač příběh má zajimavou zápletku,tak kvůli dětinský dialogům a špatnému leteringu.
    Chápu,že to vycházelo v ABC,ale i přesto je to stupidní víc,než bych čekal.
    Hvězdičku dám akorát za zpracování,které je suprové.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.11.2016 14:58Prokletí - Pátrání po původu záhadného artefaktu
    Předmluva a inspirace k námětu je bezesporu zajímavá, ale příběh mě trochu překvapil tím, že... neskončil. Trochu mi to připomíná ty české paranormální detektivky, ale nevím to jistě, protože na ně nekoukám. Jinak citoslovce "spěch...!" jsem neviděl možná ani v Garfieldovi.

    Celkový dojem: 50%
  • kaylin
    V příběhu je docela dobře použit hororový prvek, ono prokletí z názvu, ale bohužel celkově je scénář takový naivní a křečovitý, nemluvě o tom, že na svou délku toho nakonec moc neřekne. Úvod je parádní, skvěle nás dostane do děje, ale pak se to najednou zastaví. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1303-prokleti-patrani-po-puvodu.html
  • Lenny
    Zbytečně natáhlé a chybí tomu pořádný dej. Spíš než uzavřenou knihu to připomíná první sešit nějaké série.
    Recenze na: http://bit.ly/Prokleti