Šmoulové se rozhodnou, že už je nebaví stále pracovat a zvelebovat svou vesničku. Nutně si potřebují odpočinout a tak se vydají k jezeru do hor, kde si postaví malé lázně. Zanedlouho se však v lázních objeví všichni šmoulové a začne tam být poněkud těsno. A jak tenhle problém vyřeší Taťka Šmoula? Vše se navíc zkomplikuje, když šmoulí vesničku konečně objeví Gargamel a ne a ne odejít.

Obálka
Pierre Culliford (Peyo)
Překlad
Michal Lázňovský, Tomáš Vondrovic
Redakce
Ondřej Müller
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-02816-3 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
149 Kč
Originál
Les Schtroumpfs #27: Schtroumpf les bains (Le Lombard, 2009)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 22:32Šmoulové #27: Šmoulové na plovárně
    Tohle bylo hodně boží, prostě urlob jak vyšitej a další skvělá kritika společnosti v podobě maximalizace výdobytků civilizace. Holt i Řím není pěkný, když je tam hlava na hlavě a plovárna to krásně demonstrovala. Já se tady skvěle bavil.
  • kaylin
    Příběh je poměrně bohatý, jsou zde vedlejší zápletky, ale hlavně zde zůstává ona jemná kritika, která dětem přijde úsměvná, ale dospělí čtenář si uvědomí, že lidé takoví prostě jsou. Jak se plovárna plní a nikdo nechce nic dělat, jak se posmívají Fešákovi, který přijde první v kraťasech, aby hned za chvíli už měli kraťasy všichni, jak se nahrnou do vody, že se tam nedá hnout, jak si všichni zaberou lehátka, že už tam není pro nikoho místo. Šmoulové jsou parodiemi lidí, jen jsou roztomilejší. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/440-smoulove-smoulove-na-plovarne-70.html
211