Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Nová startovní čára pro Zázraka, prvního českého superhrdinu (samozřejmě hned po Pérákovi)!
Magickými schopnostmi nadaný student David Daneš a jeho mentor, nesmrtelný magistr Kelly, musejí po událostech završených v sérii Dechberoucí Zázrak znovu dát dohromady tým, který bude schopen postavit se další obrovské hrozbě.
V ulicích Prahy se totiž ztrácejí malé děti, a stopy vedou k obávanému obchodníkovi s lidskými orgány, řidiči mysteriózní černé sanitky. Avšak ze stínů hýbe dějem jiná krvelačná postava našich dějin. Jo, a hlavně – pozor na draky!

Nový start dechberoucího vesmíru největších českých superhrdinů!

Souborné vydání seriálu z ABC.

Scénář
Petr Macek
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Lettering
Petr Kopl
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský, týmovka
ISBN/ISSN
978-80-7679-338-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 x 9 mm
Tisk
barevný
Váha
400 g
Stran
152
Cena
399 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.9.2023 14:30Zázrak & Pružina
    Na české poměry to je slušný projetk, kterému z povzdálí moc fandím. Zvykám si na Kopla, můžu ho a je to takové příjemné zpestření, české supráctvo. Doela dobře to navazuje na 2. svazek a Péráky, takže jo, funguje to. Pěkné přemostění.
  • radimisko
    radimisko24.5.2023 09:02Zázrak & Pružina
    Dobrodružství Dechberoucího Zázraka a Pružiny nejprve vycházelo na pokračování v časopisu ABC. Ale v pravém formátu amerických komiksů vypadá a působí lépe. Na stránkách nechybí první česká superhrdinka ani souboj s drakem přímo na Staromáku. Sledovat superhrdiny v typicky českém prostředí je celkem zábava!
  • Sagikkun
    Sagikkun19.4.2023 16:35Zázrak & Pružina
    Další komiks, na který jsem se jakožto Zázrakův velký příznivec dost těšil, během čtení jsem však byl nejednou na pochybách, ale nakonec to celé zavíral s dobrým pocitem.

    Věc, která mě pochopitelně udeřila do očí jako první, byla kresba. Zázrak se nikdy nehonosil nějakou extra kresbou, ale člověk pro to dokázal najít pochopení kvůli tehdejšímu způsobu vydávání. Že Kopl kreslit umí, když má více času, předvedl v Pérákovi, na kterého se koukalo pěkně. Tak co se proboha stalo tady? První kapitola (z celkových pěti) vypadá fakt tragicky, zlatá první čísla původní série, a to už je fakt co říct. Naštěstí se to pak už jenom zlepšuje, Kopl se buďto rozkreslil, nebo měl více času, nebo nevim. Sice to občas lehce sklouzne k jednoduché a nedetailní rychlokresbě z první kapitoly (čímž je ta kvalita poněkud nekonzistentní), ale mnohem častěji už konečně Kopl předvádí jeho skutečné schopnosti a na mnoho panelů je radost se dívat.

    Věc, která mi v hlavě běhala jako druhá, byl restart univerza z posledního sešitového Zázraka. Na jednu stranu lehce chápu proč, tvůrci chtěli mít jistotu, že pokud se k Zázrakovi už nikdy nevrátí (a takové obavy byly v našich podmínkách na místě), tak že je celý příběh opravdu uzavřený, pouze s případnými otevřenými vrátky. Na druhou si nemyslím, že to bylo opravdu vyloženě nutné, a na tohle ne zrovna šťastné rozhodnutí se zde dojíždí. Za prvé to byl restart zbytečný, protože se zde stejně téměř vše vrátí do starých kolejí a status quo je zachován. A za druhé, vzniká zde zvláštní situace, kdy to nebude fungovat pro úplně nové čtenáře, protože na to se až příliš často odkazuje na předchozí události, a pro znalé se poněkud únavně musí všechno dohánět a nastavovat od znova (přičemž, jak už jsem psal, výsledek je stejně skoro úplně stejný). Prostě problém restartování postav obecně.

    Nicméně co se stalo, tak vrátit nejde, a musí se s tím zkrátka pracovat tak, jak to je. A naštěstí, Macek je schopný vypravěč... Sice se nic nezměnilo, ale při příležitosti otevření nové kapitoly se autor rozhodl uchopit pohled na postavy trochu jinak, a lépe. Hlavním hrdinou už tak není pouze David, ale jak z názvu vyplývá, tak i Míša, a dokonce i Tomáš. Všichni tři zde mají dostatek prostoru pro své vlastní dějové linie, osobnostní rozvoje a všichni sehrají klíčovou roli pro závěrečné poselství. Fungují nejen jako samostatné charaktery, ale i jako tým, a líbí se mi, co se Macek snažil celým vyprávěním říct.

    Samotný příběh je oproti sešitovým sériím (pochopitelně) mnohem více ucelený, s lépe využitým a vyváženým prostorem pro problémy v civilních životech vs. superhrdinskou akci (aniž by cokoliv působilo urychleně), to vše prošpikované již klasicky kreativními a chytrými odkazy na světové dění i českou mytologii. Vše je zde opět zajímavě propojené, především řezník z Černé sanitky (můj osobní favorit z předchozích sérií) se současným hlavním záporákem, dává to smysl. Je taky fajn vidět, že se autoři nebojí svoje charaktery někam posouvat, či se některých dokonce zbavovat, čímž se přidává na osudovosti (teď jenom uvidíme, jestli to tentokrát už vážně vydrží). Finále je pak parádní a ve velkém stylu, docela z toho na mě dýchal Pérák: Jantarová komnata.

    Něco, co se nezměnilo i v negativním slova smyslu, je občasný přehršel všemožných odkazů na popkulturu ("tohle je jako ve filmu XX,... tamto se stalo v seriálu YY,..."), a slovní obraty za každou cenu, tedy i v situacích, kdy to opravdu není nutné. To už jsou ale drobnosti.

    NIcméně jsem s tím spokojený. Začátek poněkud skřípal a měl jsem obavy, ale jak jsem psal na začátku, nakonec jsem to zavíral s dobrým pocitem, a jsem rád, že se moje oblíbená série rozrostla o další povedený kousek. Netrpělivě teď budu vyhlížet dalšího Péráka.
2751