Str. 20
Str. 43
Str. 60

+ 2 další ukázky

Středoškolačka Anna už týden nevyšla z pokoje. Jakmile to zkusila, rozbušilo se jí srdce a udělalo se jí tak špatně, až si myslela, že umře. Vrací se do školy s diagnostikovanou úzkostí, která na ni dotírá z každého rohu. Najednou je pro ni problém mačkat s jinými lidmi v autobusu nebo se vydat do školy neprozkoumanou trasou. Příjemné nejsou ani ustarané pohledy rodičů. Nečekané zklidnění přijde do Annina života společně s klukem, který chodí do školy stejnou cestou. I když Anna ani nezná jeho jméno, cítí k němu okamžité přátelství. A když první den prázdnin zastaví před Anniným domem jeho dodávka, vydá se Anna na nečekanou výpravu. Jak to zvládne i s číhající úzkostí?

Ocenění Muriel 2021 v kategorii Nejlepší scénář.

Scénář
Tereza Kopecká
Art
Tomáš Kopecký
Obálka
Tomáš Kopecký
Lettering
Kristýna Šlajchrtová
Redakce
Barbora Klimtová, Lukáš Růžička, Vojta Sedláček
Žánry
young adult, ze života
ISBN/ISSN
978-80-7637-217-7 (Paseka)
978-80-88429-06-7 (Pasparta)
Vazba
šitá v měkkých deskách
Formát
163 x 210 mm
Tisk
barevný
Stran
128
Cena
299 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.2. 14:56Naprostá šílenost
    Ono je to hezke a mile. Fakt pekne provedene, kresba take paradni, protoze se hodi do young adult problematiky, nicmene je rozehrano mnohem vice motivu a prvku nez sama kniha na nejakych 120 stran unese. Jako ochutnavka je to dobre, ale spis vyvstane vic otazek nez odpovedi a ne v tom lepsim pripade, ze vas to donuti zamyslet se, apis si rikate, jak je to do prcic dal. Presto vsechno se peknou a zbavnou formou snazi nastinit problemy soucasnych teenageru. To beru jako plus, psychologicka rovina, a pak jeste kresba a barevnost stranek, tu naladu jsem citil na kazde strane podle dane barvy. Bravo. Jinak je to ale pro me na jedno precteni a seznameni se s Kopeckym, ktereho budu sledovat. Je vazne dobry.
  • mcleek
    mcleek23.1.2022 21:19Naprostá šílenost
    Něco takhle dobrého z českých luhů a hájů jsem dlouho nečetl! Pěkný příběh, zajímavě nakresleno s výrazným použitím barev, četlo se to prakticky samo. Váhal jsem mezi 4-5 hvězdičkami, ale nakonec dávám plný počet.
  • faster86
    faster8625.11.2021 08:54Naprostá šílenost
    Je to fajn, pro lidi co to neznají tak ukáže jaké to je žít s každodenní úzkostí a strachem, ale není to jen o poukazování na problém, má to příběh, který je dobrý, plynulý o nějaký ten zvrat taky není nouze. Kresba by se ani ve světě neztratila. Velmi příjemné překvapení, nebránil bych se od autorů klidně další knihy.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2021 13:59Naprostá šílenost
    Další komiks, tentokrát fiktivní, o psychických problémech, o úzkosti. Tentokrát celkem hezky a mile napsaný, pěkně nakreslený, s docela fajn úmyslem či "poselstvím".

    Celkový dojem: 60%
338
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš25.11.2021 21:52Naprostá šílenost
    Zatím jsem nečetl, ale působí to hrozně sympaticky. Skvělá kresba!