Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
„Já jsem jednou řekl, že chci bejt nejlepší na světě, a já na tom pořád trvám,“ prohlásil ve svých dvaceti letech Jaromír Jágr. Povedlo se mu to? Kdy? A jak? Podobné otázky si kladou hokejoví komentátoři Andy a Dave nad obrazy ze života jednoho z nejúspěšnějších hokejistů historie. Ty ukazují Jaromírovo dětství na Kladně, jeho boje za českou reprezentaci včetně olympijského triumfu v Naganu či vzestup v NHL, nejsledovanější lize světa, na jejíchž kluzištích se tou dobou proháněly legendy jako Wayne Gretzky či Mario Lemieux.

Komiks Jágr, Legenda je na jedné straně příběhem legendárního hokejisty od jeho narození až po konec angažmá v Pittsburghu, ale také akčním vyprávěním o rytíři, který nosí místo brnění hokejovou výzbroj a jeho cesta nevede za svatým grálem, ale Stanley Cupem.

Scénář
Lukáš Csicsely
Art
Vojtěch Šeda
Obálka
Tereza Hejmová, Vojtěch Šeda
Lettering
Tereza Hejmová
Redakce
Tereza Hejmová, Dominik Melichar
Žánry
sportovní, životopisný
ISBN/ISSN
978-80-88268-56-7 (65. pole)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 300 mm
Tisk
barevný
Váha
755 g
Stran
160
Cena
498 Kč
  • faster86
    faster864.1.2023 08:43Jágr, legenda
    Hezký životopis mapující Jágrovu kariéru od žáků po konec v Pittsburgu. Pro komiksového fanouška je tu fajn, že každý zámořský tým je kreslený podle svého maskota, pro fanouška hokeje popřípadě hobby hokejistu jak jsem já je to prostě must have.
  • mcleek
    mcleek27.1.2022 16:24Jágr, legenda
    Nejsem žádný hokejový fanda, ale příběh ctí komiksové médium a čte se jedním dechem. Paráda!
  • delsemela
    delsemela27.1.2022 13:03Jágr, legenda
    Krásné komiksové zmapování našeho nejlepšího hokejisty Jaromíra Jágra v jeho nejlepší štaci Pittsburghu a také v české hokejové reprezentaci. Výborné povídání o jednom z nejlepších hráčů všech dob vhodně doplňují dva zámořští komentátoři ,kteří mají opravdu dobré postřehy a glosují současné i historické fakta ze slavné ligy NHL. Kniha se mi líbí i po grafické stránce , některé momenty jsou parádně nakreslené a dobře vystihují dané témata z hokejového zákulisí. Z knihy je poznat Jágrova absolutní sportovní velikost , protože když byl na vrcholu byl to dozajista x let nejlepší hráč planety ! Duo které vytvořil s další legendou tučnáků Lemieuxem doslova trhalo rekordy a poprávu se na ně vzpomíná jako na jednu z nejlepších dvojic s pukem v historii. Kniha končí cca v polovině jeho kariéry a zasloužila by i pokračování a zmapování jeho štací ve Washingtonu, Rangers či ruském Omsku a dalšímu návratu do NHL ! Popřípadě i návratu po letech do Kladna. Každopádně tento komiks vřele doporučuji všem sportovním nadšencům a pokud někdo hltá Jardovu kariéru celý život ( tak pro něho je toto dílo NUTNOST)

    celkové hodnocení: 80%
  • Palebras
    Palebras16.12.2021 17:34Jágr, legenda
    Když jsme se v devadesátých letech proháněli po hřišti na sídlišti s hokejkama a tenisákem, všichni chtěli být jako Jágr. Jarka mám fakt rád, je to legenda ale přiznám se, že větší povědomí jsem o jeho osobním životě (pokud nepočítám jeho ženské) či kariéře nikdy moc neměl. Proto jsem se těšil až si přečtu novinku Jágr, legenda a rozšířím si obzory. Kniha je v první řadě skvěle provedená. Velký formát, pevná vazba, papír ale hlavně boží kresba, která celé knize dodává jedinečný nádech. Je úžasné sledovat jak na led vstupují hráči New Jersey Devils a jsou stylizováni do podob rudých ďáblů s rohy včetně ocasů a naproti tomu náš Jarda s Máriem zatlačující je svými fenomenálními výkony zpět do horoucích pekel. Takovýchto výjevů je kniha plná a je opravdu radost se kochat kresbou. Scénáristicky se také jedná o velice dobrou práci a rozhodně kvituji i zapojení informací komentátorského dua, které přináší spoustu zajímavostí. Kniha byla tak poutavá až mi skoro přišlo líto, že podstatnou většinu tvoří části zápasů z bitev o Stanley Cup a dalších utkání z NHL a například Naganu či běžným životním situacím z Jardového života mohlo být klidně věnováno podstatně více obsahu. Ale chápu, že život takovéhoto velikána by vydal na tisíce stran, takže i v takovém rozsahu se určitě jednalo o skvělou práci. Jágr, legenda je velice zdařilý komiks mapující ty nejslavnější léta Jaromíra Jágra, který od absoluteria dělí fakt, že se možná až příliš soustředí na vykreslení jednotlivých zápasů na úkor běžnějších reálií z Jardova života. A jelikož kniha končí někde zhruba uprostřed Jardovy kariéry, určitě bych se nebránil případnému pokračování. Materiálu by bylo jistě dost!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.12.2021 10:13Jágr, legenda
    Je to asi tím, že mám NHL rád a Jágra (jakožto hokejistu) taky. Zkrátka jsem si tuhle životopisně-dokumentární četbu poměrně užil - uléhal jsem s ní do postele, že to tzv. "načnu", ale v jednu ráno jsem to totálně unavený dočetl. Jakože je škoda, že to končí de facto "uprostřed" a familiární tón dvou moderátorů (ala "předávám slovo, Time") mě vždycky vytáčí, zvlášť když z těch dialogů čiší naprostá nepřirozenost a umělost, na druhou stranu se člověk fakt skutečně něco dozví... a to tam skutečně chybí hazard, ženy, ruská kariéra, politika ad. Jdu si pustit YouTube a kochat se góly šedesátosmičky.

    Celkový dojem: 80%
  • Good Games
    Good Games mecenáš24.11.2021 23:08Jágr, legenda
    Pred čítaním som nemal nijak extra zmapovanú Jágrovu kariéru a hokej u mňa tiež nie je športom číslo jedna, no aj napriek tomu ma komiks bavil. Ak ste fanúšikom hokeja a Jaromíra Jágra, určite má komiks u vás veľkú šancu zaujať. Potešiť však môže aj vtedy, ak máte radi netradičné biografie alebo hľadáte zaujímavú domácu tvorbu s peknou vizuálnou stránkou. =►Celá recenzia◄=
1911
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.12.2021 17:57Jágr, legenda
    SSP: Jooo, to byla super žvejkačka.
  • yogi
    yogi2.11.2021 18:04Jágr, legenda
    ssp : Tu reklamu snad Jarda sám vymyslel . A je vidět , že má herectví v krvi , škoda že Zdeněk Troška už nic nenatočí .
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum2.11.2021 17:01Jágr, legenda
    yogi: A nezapomínej na tohle, to byl zásadní obrat v Jarynově kariéře, díky kterému získal čtyři Art Rosse v řadě (po tom prvním ze zkrácené sezóny). Jsem zvědav, co vše tam bude o událostech kolem Světového poháru '96, kdy se v kabině hádali hráči s milionovýma kontraktama o tenisky od sponzorů a skoro si rozbili huby :-D
  • yogi
    yogi2.11.2021 02:07Jágr, legenda
    Vypadá to celkem hezky , ale těch 160 stran budí pochybnosti . je tam opravdu všechno ?
    Mama Jagr , mullet , kasino , maturita , Alexej druhý , Iva , Nicol , Lucie , Inna , Veronika , Číňani , Energie , ODS , Babiš a Vodńanské kuře ?
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum1.11.2021 16:29Jágr, legenda
    Buď Stanley Cup a Hart Trophy, nebo Stanleyův pohár a Hartova trofej.
    Mario Lemieux čárka držitel...
    Buď Po seknutí od Adama Gravese, nebo Po Gravesově seknutí.
    Přijít o pátého hráče v souvislosti s vyloučením (budou hrát v oslabaní) jsem ještě nikdy neslyšel a nečetl.
    Na jedné straně pittsburské, na jiné pittsburghští.

    Tohle mě docela dost varuje. Aby ten komiks nebyl plný chyb v souvislosti s fakty. Jako například tento komiks, kde těch chyb je tolik, že to skoro vypadá jako záměr.