Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
DALŠÍ STEŽEJNÍ KAPITOLA ZNOVUZROZENÍ HRDINŮ DC!

S naším světem manipuluje neviditelná síla. Jedinou stopou, již po sobě zanechala, je podivný žlutý odznak potřísněný krví. Odkud se vzal? Kdo ho tu nechal? Ten odznak by mohl klidně být tím nejdůležitějším předmětem nejen v našem světě, ale ve všech světech - a právě proto je Reverse-Flash ochoten i zabíjet, jen aby jej získal!

Obsahuje sešity série Batman (Rebirth) #21-22 (duben 2017 - květen 2017) a Flash (Rebirth) #21-22 (duben 2017 - květen 2017)

Vyšlo v standardní brožované verzi se třemi variantami obálek, překrytými lentikulárním obrázkem překrývajícím obálku (standardní verze obálky s Batmanem, standardní verze obálky s Flashem a speciální pětikusová verze obálky s Batmanem a Flashem současně) a naopak nevyšla v limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor).


Scénář
Tom King, Joshua Williamson
Art
Jason Fabok, Howard Porter (HP)
Ink
Jason Fabok, Howard Porter (HP)
Barvy
Brad Anderson, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design)
Obálka
Brad Anderson, Jason Fabok
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-714-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
316 g
Stran
104
Náklad
5ks
Cena
299 Kč
Originál
Batman / The Flash: The Button (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Batman / Flash: Odznak (Batman) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman / Flash: Odznak (Batman / Flash) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman / Flash: Odznak (Flash) (2019)
  • Sagikkun
    Přišlo mi, že tohle překvapivě funguje více jako úvod do Znovuzrození, než ona první, 80stránková knížečka. Stále byste měli mít pochopitelně něco načteno, ale o odkazech se tu zde nemluví pouze v útržcích, nýbrž mají vizuální podobu, celé je to celistvější, pochopitelnější, a hlavně se tu už něco opravdu děje. A odlišnými (skvělými) art styly a scenáristy to stejnou mírou funguje jak jako Batmanův, tak i Flashův příběh. Fungují ale hlavně i společně jako duo, a celé je to opět větší příprava na Hodiny posledního soudu. Nestane se zde toho tolik, ale to málo je ve výsledku hodně fajn, nerozpadá se to a zkrátka to funguje, jak má. Má to akci, spád, mysteriózní atmosféru, staré známé, ale i – a to především – build up na něco většího; a kouká se na to parádně.
  • faster86
    2+2 sešity, kdy jsou ty Batmanovi jasně lepší. Odskočení od hlavních linií Flashe a Batmana vesměs jen pro to aby jsme si koupili Hodiny posledního soudu i když mi něco říká že závěrečná řeč Batmana k Batmanovi bude mít ještě nějakě následky.
  • Jonas Woodsman
    Komiks ma dosť oslovil, keďže som fanúšik aj Flasha, aj Batmana. Celkom pekná kresba, ibaže kresličovi sa niekedy nepodarilo urobiť niektoré tváre a ťažko povedať či za to môže kreslič, alebo ten típek čo tam dáva farby. Príbeh sa mi extrémne páčil. Flashpointu nie je nikdy dosť. Super komiks.
  • Norri
    Musím říct, že jsem trošku zklamaný. Od průniku světa superhrdinů DC a světa Watchmenů jsem čekal trošku víc. Asi jsem doufal, že tam bude více geniality ze Strážců, ale ono tam je více Flashova kosmického běžeckého pásu. Hodně to navazuje na Flashpoint, ale ten mě bavil více. Bylo tam více děje a méně cestování v proudu času. Tady je to navíc s Batmanem vlajícím v čase na provazu jako papírový drak. To mi připadalo vážně pitomé. Nebudu ale tvrdit, že jsem se nebavil. Kresba je super a je jen škoda, že si to neudrželo devítipanelové rozložení stránek po celou dobu. Taky mě bavila Kingova práce s emocemi.
    České vydání jsem nečel, hodnotím na po přečtení anglické verze.
  • pavel
    Pět hvězdiček za hologram na obálce. Bezva nápad i provedení. Jen mě mrzí, že v této sérii nejsou schopni Crewáci dodržet varianty. Takže černá luxorová řada má nehezká bíla místa... :-/
  • Ivan Kucera
    „Někdy spadneme, synku. Nikdy ale nezapoměň, že Waynovi nikdy nezůstanou ležet.“ Crew sa podaril husársky kúsok, keď z relatívne bežného komiksu Batman/Flash: Odznak urobilo zberateľskú senzáciu. Normálne by som si Odznak asi nekúpil, lenže vyšiel v špeciálnej edícii: môžete naraziť na obálku s Batmanom, na obálku s Flashom a hlavne na raritnú, vzácnu a extrémne limitovanú obálku, na ktorej sú obaja (z tejto vyšlo len šialených päť kusov!). Okrem toho zošit obsahuje krásny lentikulárny obrázok, ktorý si môžete čo ja viem niekam nalepiť a kochať sa jeho meniacimi sa odrazmi z rôznych uhlov. Ale trochu som zavádzal, keď som tvrdil, že bez tohto by Odznak bol radovým komiksom. To tak úplne nie je pravda, nakoľko ide o pokračovanie úplne prvého príbehu v rámci Znovuzrození hrdinů DC, ktorý sa končil vcelku veľkolepo: Bruceovým objavením odznaku Strážcov v Batcave. Čo je vskutku šokujúci zvrat. Obrovské očakávania však Odznak nenaplnil. Obálka síce tvrdí, že „přináší odpověd na zásadní otázku“, ale v skutočnosti nič neprináša a svet nikam neposúva. Iba prešľapuje na mieste a tvári sa, že robí revolúciu. No alebo nerobí alebo robí, no sme ešte len na takom jej počiatku, že to revolúciu vôbec nepripomína. Mala to byť udalosť s veľkým „U“, ale je to „len“ svižná a svieža jednohubka za solídnych 70% (za ktorými si napriek istému rozčarovaniu stojím, lebo ma to fakt bavilo čítať). V tomto smere je Odkaz sklamaním (nechcem povedať podvodom). Ako „len“ crossover je to našťastie podstatne lepšie. Ide o veľmi zábavný, parádne nakreslený komiks, v ktorom sa neustále niečo deje (pretrvávajúci Flashpoint, otec, jednominútová bitka), hoci sa priznám, že mňa napr. prítomnosť Reverse-Flasha príliš nestrhla (ale mohlo to byť horšie). Navyše, Batman a Flash sú prekvapivo dobrá dvojka (obaja sú to muži rozumu, dedukcie, faktov, stôp a nepriestrelných dôkazov). Takže za mňa vlastne napokon spokojnosť, hoci... no nič. Aha, vlastne ešte niečo som zabudol. Ja mám Flasha.
  • honza2457
    Ani vlastně nevím jak to hodnotit. Rozhodne lepší než úvodní díl, ale stále je vidět, že to je jen úvod k něčemu většímu. Bohužel se zase objevuje zmatečnost, které se u něčeho takového vyhnout nejspíš nejde. Na čtyři sešity toho je odvyprávěno opravdu hodně, ale já nejsem fanoušek cestování časem, takže krom prvního sešitu jsem to četl hlavně z povinnosti. Kresba byla velice dobrá, zvlášť se mi líbily stránky boje Batmana s Reversním Flashem a odpočítáváním času.
  • MarvelLover
    Doufal jsem v to, že mi příjde obálka s Flashem a když jsem komiks rozbalil, tak jsem byl mile překvapen. Každopádně týmovka Batmana a Flashe mě hodně bavila. Úžasná kresba a ty panely s odpočtem času byla prostě mňamina. Vlastně začátek komiksu, ve které sváděl Batman souboj s Thawnem, byl uplně nejlepší z celého booku. Dávám 100% a doufám, že se dočkáme nějakého pokračování, jak je tomu v knize naznačováno.
  • tom173
    Skvělá jednohubka odkazující na flashpoint. Nevím proč, ale všechny ty náznaky o provázanosti světa s watchmany mi přijdou jako skvělý nápad a dobrá cesta kterou se vydat. Batman a Flash k sobě pěkně charakterově pasují a doplňují se. Krásná kresba, ve které vynikají hlavně celostránky (Thomas Wayne, Jay Garrick!!). Jen škoda, že jsme nedostali více stránek, příběh by šel ještě trochu rozvést. 5*
  • Fry
    Batman / The Flash: The Button - Četl jsem zároveň anglickou verzi v pevné vazbě s českou verzí v paperbacku a největší rozdíl kromě provedení nevnímám ani tak u překladu, jako spíše u letteringu, který mi místy přišel malinko odfláklý a krásně se to ukazuje u dopisu Bruceova otce z Flashpointu. Jinak je to v podstatě prostý příběh, ve kterém hlavní hrdinové cestují časem sem a tam, aby na konci zjistili, že vlastně nic nezjistili. Samotný 'Odznak' je zde pouze na efekt a celý ten crossover uvozující Doomsday Clock zatím spíše přešlapuje na místě ... Za mě 2*!
  • PKD
    Trochu zklamání ve smyslu...málo textu. Krátká doba čtení. Ale kresba squellá a atmosféra,když znáte všechny události (i ty,které u nás nesmyslně nevyšly),tak si můžete přidati hvězdičku navíc. Já prozatím,za 4.
  • Palebras
    Super jednohubka kterou jsem zhltnul na jeden zátah a hodně se mi to líbilo .. Hezky to odsýpalo, kresba hodně líbivá...Přikláním se k tomu, že je znalost Flashpointu a Watchmanů důležitá, ale určitě se to dá zvládnout i bez načtení těchto majstrštyků… V zásadě se tam neodehraje nic moc důležitého, ale pěkně to člověka naláká na ,, Hodiny posledního soudu´´ a to byl zcela jistě záměr.... Takže za mně za 5 a těším se na pokračování !!
  • Spike
    Ne že by to samo o sobě bylo tak úžasné, ale nemůžu jinak. Asi to ve mě prostě uhodilo na tu správnou fanouškovskou strunu nebo nevím, ale tohle jsem prostě slupnul jak malinu a byl jsem naprosto spokojen. Navazuje to na Flashpoint, úvodní knihu Znovuzrození a samozřejmě je dobré vědět co jsou to Watchmeni, ale jinak je tu vše naprosto srozumitelné a přehledné. Že je to celé vlastně jen taková další upoutávka na Doomsday Clock (zde docela přijatelně přeloženo na Hodiny posledního soudu) a vlastně nic nového se tu nedozvíme, že krátký výlet zpět do světa Flashpointu tu v podstatě dějově ani důležitý není, že věci jako krátký výstup Jaye Garricka jsou (aspoň zatím) zdánlivě jen náhodná Deus ex machina, a že nějaký ucelený příběh a vyvrcholení to v podstatě nemá? Čert to vem. Beru li to jako navnazení na věci příští, funguje to skvěle. Rozložení panelů a odpočítávání v prvním sešitě je super nápad, souboj s Reverse Flashem taky (když pominu že Batman by padnul po první ráně, kdyby Thawne opravdu chtěl jelikož je to jeden z nejmocnějších DC záporáků, ale to by prostě nebyl současný Batman, že...) a chvilkové rodinné setkání a jeho (možné) následky je taky pěkný nápad. Týmovka Batman/Flash má dobrou chemii, mohli bychom se jí dočkávat klidně častěji. Kresba Jasona Faboka je parádní, Howard Porter také nic nekazí, a celkově je to prostě velmi povedená jednohubka. Možná hodnocení přestřeluji, ale jelikož svůj účel kniha splnila na 100% tak odráží hlavně moje pocity hned po přečtení, které jsou jednoznačně pozitivní. Teď už jen nezbývá než doufat, že celá ta natěšenost není zbytečná a po přečtení Doomsday Clock budu mít podobné pocity a celé to propojení s Watchmeny se ukáže promyšlené, zábavné a dotažené (nehledě na to že ten samotný nápad mi přijde zbytečný,ale když už, tak ať to vypadá alespoň takhle).
  • SteveCZ
    8/10 Poslední část mého sobotního čtení
    Úvod do většího eventu který doufám vyjde co nejdřív. Komiks přímo navazuje na Znovuzrození a řeší jakýsi objekt, který se na konci Znovuzrození objevil. Za mě celkem fajn, potěšilo rozvržení panelů v prvním a třetím sešitě (fandové Watchmenů pochopí). Už aby ten Doomsday Clock vyšel.
  • JohnyG
    Kousek pro fandy, kteří mají načteno a vyžívají se v odkazech napříč komiksovými vesmíry. Nevím, zda jsem do takové fáze již dospěl. Asi ne. V podstatě přímou návazností na "brožuru" Znovuzrození a Batmana 1 pokračují autoři ve stavbě červí díry mezi Rebirthem, Flashpointem a Watchmany. Tento Reverse-Flashovej most přes minulost má jen 4 sešity, kterými Flash s Batmanem probíhají na kosmickém pásu. Jako fakt. Kresba i dynamika komiksu je dobrá, ale prostě to šlo nějak mimo mě.
  • zlejzmrd
    Hmmm ani nevím, kde bych pořádně začal. Vezmu ty pozitivní stránky. Hvězdičku to u mě získává za kresbu, druhou za příběh, třetí za zajímavý nápad s přebalem a čtvrtou za to, že tu BBart a Crew vydává takový projekt (pátá mě už nenapadá). Bohužel budu do svého hodnocení poprvé zahrnovat i další věci než jenom kresbu a příběh. Hvězdičku uberu hned za to, že nejhezčí obálka, na kterou jsem se těšil, vyšla jenom 5x (snad ani jeden kus nezůstal schovaný u vydavatelů. Nějak podezřele se totiž žádný už neobjevuje, ale věřím jim, že všech pět šlo do prodeje). Nepochybuji o tom, že skrytá obálka Batmana a Flashe naboostuje prodeje a Crew se bude bít do hrudi, že má tento komiks nejprodávanější v nějakém období (ono aby ne, když je chcete mít obě, tak nejspíš můžete střelit i jednou vedle a není moc prodejců, který vám to vymění - je to sice mírně průhledné, ale i tak), tak za to taky hvězda dolů. Další za to, že sbírám černou vazbu a ta bohužel stejně jako u prvního speciálu není zahrnuta, takže mi to totálně rozbíjí sbírku. Jednu jí nechám, protože odpad to není.

    Fandím tomuto projektu a doufám, že se podobné objeví a budou mít podobný úspěch. Jenom by se občas chtělo zamyslet nad tím, že honba za super-exkluzivitou může zamrzet vášnivé fanoušky komiksů. Bojím se, že z těch 5 ks se většina objeví na prodej za horentní částku jako je eurovka s mistrem Gottem nebo se na ně bude prášit doma u někoho, kdo by jí mít neměl. ;)

    Tak to je vše. Můžete si o mém hodnocení myslet cokoliv. U mě poprvé dávám emoce do hodnocení. :) (M. K.)
  • mearez
    Wow, tak tohle jsem nečekal. Teď odsunu stranou všechny námitky, které mám vůči Watchmenům zasahujícím do DC Universe, protože si myslim, že navzdory tomu, co si Moore myslí, DC podle mě dokáže toto střetnutí světů ukočírovat. Ale samozřejmě by bylo lepší, kdyby Watchmeni byli na vždy stand alone komiks.
    Odznak jsem si chtěl přečíst už dlouho, takže jsem se patřičně těšil, ovšem trošku jsem se bál, že se budu ztrácet, protože jsem s Batmanem i Flashem skončil hned po první knize. No a ukázalo se, že k tomuto komiksu potřebuji jen Watchmeny a Flashpoint, což mám oboje zmáknuté. Výlet do Flashpointu byl skvělej, rád jsem zase jednou viděl aspoň kus této reality, a obecně se mi komiks hodně líbil, až tedy na ,,běžecký pás'', což byla slušná hovadina.
    Kresba Batman série se mi líbila, ovšem ta ve Flashově sériiuž tolik ne, místy se moc nehodila k vážnému tónu komiksu.
    Tak vzhledem k tomu, že jsem na Odznak byl slušně hajplej a Flash je můj oblíbenec, tak jsem si komiks užil. Ovšem lidé, kteří nečetli Watchmeny nebo Flashpoint si komiks asi tolik neužijí, a lidem, kteří mají na současnou politiku DC comics stejný názor, jako Alan Moore, bych taky nedoporučoval tento komiks číst. Za mě 4*.
  • SomeOne
    Flashpoint ani Watchmeny jsem nečetl, pouze jsem viděl filmy a to pro pochopení tohoto komiksu bohatě stačí. Jsem rád za návaznost na úvodní díl celého Znovuzrození, jediné, co mi zde vadí, je, že příběh se o moc neposune, ale i tak je to docela zajímavé. Dále je nutné číst Flashovu řadu, docela dost se na ni odkazuje.
    Já jsem si to užil a už se těším na další pokračování tohoto příběhu.
  • rewkon
    Výborná záležitost nažhavý na Doomsday Clock.
  • kotouczech
    Se znalostí Flashpointu určitě oceníte více. Za mě dobrá jednohubka a nažhavení na Doomsday Clock.
  • Mleako
    Osobně nemám moc rád Flashe a ty jeho time travel eskapády, které se chrlí jako na běžícím pásu (pun intended). Působí to na mě totiž dojmem, že cestování časem často zakrývá nedomyšlenosti v ději a že čtenáři pak scénáristům leccos odpustí. Tohle naštěstí nepsal Geoff Johns, takže to je mnohem ucelenější a smysluplnější než úvodní knížka Rebirthu a celkem dobře se to čte, ačkoliv mnohé detaily čtenářům bez znalosti Flashpointu uniknou. Za mě příjemná jednohubka, která má provázat Watchmen se DC univerzem, ale nic víc.
  • karl173
    I přesto, že jsem nečetl ani Flashpoint a ani Watchemeny, tak jsem neměl absolutní problém se v příběhu orientovat. Ano, určitě si to lidé, kteří četli veškeré předchozí komiksy, které se k tomuto příběhu vážou, nejspíš užijí více, ale i tak. Já se zkrátka bavil a naopak jsem si užíval přesně ty věci, o kterých jsem nevěděl, jelikož to oba scénáristé zkrátka podávají naprosto srozumitelně a poutavě. A tak by se vlastně dal stručně popsat tento komiks, jako srozumitelný a poutavý. A určitě také jako parádně nakreslený. Fabokova kresba je naprosto skvělá a Howard Porter komiksu ostudu určitě taky nedělá. Za mě tedy skvělá jednohubka, která navíc dobře připravuje půdu pro pokračování na které se už velice těším.
  • Fimi
    Jako vyplňovka celkem dobré. Příběh samostatně stát nemůže a to trochu srazí výsledný dojem a orientaci v dění, jelikož komiks si přímo říká o znalost dalších věcí z nichž některé v ČR nevyšly. Kresba ovšem perfektní, toto téma všem doporučuji si přečíst až po Flashpointu, který tu vyjde v rámci DCKK, pak to dává smysl a člověk si to užijete víc...
  • Komiksum
    Skvělý komiks který dokázal vyprávět dobrý příběh skrze "pouhé" čtyři sešity. Má to i pěknou kresbu (Fabok je bůh) a celkem přijatelné naroubování na Watchmeny. Pro některé může být mínus neznalost Watchmenů a Flashpointu.
  • Spacecore
    Nečetl jsem (zatím) české vydání, ale je to skvělý komiks. Cítíme, že je něco ve vzduchu a jak část Batmana proti Reverse Flashovi, tak i cestování časem s Flashem jsou úchvatné! Možná to bude matoucí pro ty, kdo nečetli Flashpoint, to si úplně nejsem jistý. Každopádně Doomsday Clock (prvních deset čísel) je naprosto parádní a jsem rád, že vyšel The Button, takže je tu naděje na vydání.
  • cyboy
    Jako ne, ze by to byla nejaka hitparada, ale urcite je to lepsi, nez ta prvni cast, ktera byla totalne zmatena (tohle je zmatene jen misty). Jen muj strach ohledne pruniku se Strazci porad trva. Chapu, ze maji chut je jeste vytezit, ale obavam se, ze zadneho noveho Moora nemaji a ani se zadny nerysuje.
    Prvnimu dilu jsem dal 60% a tudiz musim jit vys (protoze lepsi nez prvni dil to je), cimz me to nuti dat i ctyri hvezdy, ale delam to nerad.
    70%
20471631