Ukázka
Fantastický vynález - létající kolo - je zničený, pohřbený pod troskami stínadelského sirotčince, v němž vyrůstal jeho vynálezce, Jan Tleskač. Ale naděje na záchranu ještě existuje - v Tleskačově hlavolamu, ježku v kleci je ukrytý technický nákres kola. Jenže ježka má v držení Vojtěch Vont, všehoschopný vůdce stínadelských rváčů a vyrvat mu ho je nemožné.
Kamarádi Ondra, Martin a Zenkl jsou přesto rozhodnutí se o to pokusit. Znovu se noří do tajemných a záludných Stínadel a v patách se jim stále plíží děsivý maskovaný přízrak, také prahnoucí po hlavolamu. Pátrání je zavede do neznámé části Stínadel, kterou protéká říční kanál ovládaný místní partou. Tady se rozpoutá zběsilá honba za hlavolamem, na jejímž konci může být Tleskačův převratný vynález zachráněn… nebo ztracen navždy.

Vyšlo jako speciál 4/2017 v časopisové řadě "Bobří stopa" - web: spjf.cz

Scénář
Josef Blažek
Art
Jiří Filípek
Obálka
Jiří Filípek
Žánry
dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
Josef Vybíral
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
115 g
Stran
24
Náklad
1500ks
Cena
69 Kč
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš17.12.2020 06:45Povstání Vontů
    Po Záhade hlavolamu prostredná časť zo stínadlovskej trilógie dua Blažek/Filípek. A hoci aj Povstanie Vontov má, podobne, ako Hlavolam zo Stínadel, svoje chyby, proste sa mi to ako celok páči. Srdce mi nedovolí dať tomu menej, ako 70%. Celé sa to veľmi príjemne drží v rukách a privoniava sa k tomu :-) Lesklý, pekný papier, pôsobivý A4 formát, skrátka a dobre sexi komiks. A chyby? Predstavoval som si to viac temné, občas som mal hokej v postavách, mohlo to byť predsa len o čosi dlhšie a občas tam bol brutálne chaotický „strih“ (napr. hneď na začiatku ležia dvaja chlapci v noci v nemocnici, do izby vtrhne fantóm, jedného začne mučiť a druhý čo medzitým robil? A kde bol personál? Sú to na prvý pohlaď drobnosti, ale v konečnom efekte kazia čitateľovi dojem z čítania.).
  • cyboy
    cyboy mecenáš29.3.2018 18:42Povstání Vontů
    Ja nevim, nemuzu rict, ze je to vyslovene spatne, ale neco tomu chybi. Je mi uplne jedno jak to dopadne a to je asi spatne.
    60%
242