Obálka pod přebalem
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 1 další ukázka

O tom, že Batman je nejznámějším ochráncem Gothamu, není pochyb. Ať už bojuje s nákazou, která z normálních občanů dělá nestvůry, ať měří síly i důvtip s ambiciózním zločincem, který ve své nenávisti nedělá rozdílu mezi hrdiny a padouchy, nebo využívá znalosti bojových umění v zápase s vrahem se záhadnými schopnostmi, Temný rytíř udělá cokoliv, jen aby své město zachránil.

S Batmanem je zajedno i ruka zákona. Muži a ženy z gothamského policejního sboru dennodenně nasazují životy, aby ochránili nevinné a viníky aby předali spravedlnosti. Nyní ale v jejich řadách rozsévá smrt sériový vrah policistů, o němž se ví jen to, že si říká Wrath…

Obsahuje sešity série Batman Detective Comics (New 52) #19-24 (duben 2013 - říjen 2013) a Detective Comics (New 52) Annual #2 (červenec 2013)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (100ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
John Layman, James Tynion IV, Joshua Williamson
Art
Andy Clarke, Scot Eaton, Jason Fabok, Mikel Janin, Henrik Jonsson, Szymon Kudranski, Jason Masters, Derlis Santacruz
Ink
Chris Burnham, Andy Clarke, Jason Fabok, Sandu Florea, Rob Hunter, Mikel Janin, Jaime Mendoza
Barvy
Brad Anderson, Andy Clarke, Jeromy Cox, Andrew Dalhouse, Nathan Fairbairn, Dave McCaig, Kevin Senft (Blond)
Obálka
Jason Fabok, Kevin Senft (Blond)
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-506-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Stran
264
Náklad
100ks
Cena
799 Kč
Originál
Batman Detective Comics #04: The Wrath (DC Comics, 2014)
Varianty
Batman Detective Comics #04: Trest (paperback) (2015)
Batman Detective Comics #04: Trest (pevná vazba) (2015)
Batman Detective Comics #04: Trest (limitovaná edice 52ks) (2015)
  • Norri
    Detective Comics je krásná ukázka průběžně vycházející série, kdy se po sobě jdoucí příběhy postupně prolínají. A myslím si, že tady to funguje moc hezky. Je to dobře napsané i nakreslené a já jsem se u toho dobře bavil. Jak jsem zmínil už u předchozí knihy, chybí mi odkazy na další série, abych si některé věci správně spojil a nebo připomněl. Ale jinak spokojenost.
  • Palebras
    U minulého dílu jsem kladně hodnotil jak jde série každým dílem kvalitativně nahoru. Což v tomto případě mohu jen a jen potvrdit. Čtvrtý díl je větší než jeho předchůdci, což je určitě dobře. Je zde prostor na ústřední příběhovou linku, plus několik doplňujících příběhů, které tvoří skvělý a hlavně zábavný mix. Komiks jsem si totálně užil a nebýt toho, že jsem ho četl pozdě večer, tak bych ho zvládl na jeden zátah. Což se mi často nestává. V mém případě, se určitě u Detective Comics bavím více, než u série od Snydera.. Tento díl si zaslouží plný počet!
  • trudoš
    Oproti předchozímu albu, které mi přišlo výrazně ucelenější, drobné zklamání. Tady hned na počátku nakrkne rychlokvaška s Man-Baty a Zsaszem, což pak dorazí odbyté finále s Emperor Penguinem. Následuje hodně atraktivní epizoda s Wrathem na vícero sešitů, jenže i tady vyprávění skončí tak nějak neslaně nemastně. Až to skoro vypadá, že se to všechno semlelo jen proto, aby se dva noví super zločinci mohli sejít ve vězení a začít kout další vypečené pikle. No a pak je tu ještě zbytečné intermezzo s Miou a samozřejmě závěr celého alba, jež navnazuje na blížící se peripetie s Baneovou armádou.
    Když si to pak člověk všechno takhle sesumíruje, uvědomí si, že i přes celkovou tloušťku je Trest především o slibných začátcích a nepovedených koncích. Ještě k tomu si autoři dávají záležet na komplexní síti vztahů, což ovšem bez znalosti souvislostí příliš neohromí (viz třeba Damianova smrt). Přiznat však musím povedenou atmosféru, díky níž má Batman pořád něco do sebe, ačkoli nejde o víc než průměr.
  • JohnyG
    Masivních 250 stran s realistickou Fabokovou kresbou a místy až filmovým coloringem lehce přesahují běžný průměr. Dlouhým příběhem vyprávěným napřeskáčku seřazenými, zdánlivě nesouvisejícími sešity, které se však nakonec alespoň částečně propojí, tvoří tenhle book solidní porci zábavy. K maximálnímu hodnocení tady sice Imperátoru Penguinovi, Man-Batům i Wrathovi ještě něco málo chybí, přesto není tomuhle dílku, co konkrétního vytknout. Prostě moc fajn Batman, i když ne nějak převratný.
  • Fry
    Batman Detective Comics #04: Trest - Nemůžu si pomoct, ale Layman zkrátka neumí psát Batmana ... Nápady má sice dobré a představuje čtenářům zcela nové neokoukané záporáky, nicméně jeho zápletky jsou buď až příliš banální (Stíny a duchové), nebo takřka zbytečně překombinované (Devítistovka). Největším trestem pro čtenáře je však umístění samotných příběhů v knize, jenž mnohdy spoilerují děj dopředu, nebo odkazují na události z úplně jiných sérií. Jediné co tak můžu pochválit je příběh s Wrathem a krátké výplňkové příběhy ... Za mě 3*!
  • karl173
    karl173 mecenáš22.12.2017 17:19Batman Detective Comics #04: Trest (paperback)
    Za mě velmi povedený komiks. Je to sice opět roztahané a spousty příběhů jako u Zastrašovacích taktik či Emperor Penguin, ale na rozdíl od předchozích dílů má tenhle hlavu a patu. Zpočátku to tak vypadat nemusí, ale postupně do sebe vše zapadne jako skládačka, která má ovšem spousty záhybů a zákoutí a chvíli trvá než se složí. Také je nutno dodat že, aby vám ta skládačka zapadla úplně přesně je potřeba mí načtené i předešlé díly, jinak vám bude cosi scházet. Ne že by děj tolik pracoval s předešlými díly, ale spíš jde o to že kniha sama o sobě nenabízí nějaký velký děj tak jako spíš spousty částí jednoho většího. Jako celek to pak tedy pro mě znamenalo nakonec velmi povedenou knihu. Velmi se mi také líbila především Fabokova kresba, ale i kresba ostatních nebyla o moc horší. Jen ta Fabokova vyčnívala. Za mě tedy velmi příjemné překvapení, které ukázalo že Detective Comics ještě stojí za to dál číst. 85 %
  • choze
    O level lepší než předchozí Laymanův Emperor Penguin. Netlačí se tu na prověřené a provařené záporáky a je škoda, že impostorku i Wratha Batman sfoukl tak rychle, podle mě by každý vydali na vlastní knihu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.10.2016 11:44Batman Detective Comics #04: Trest (pevná vazba)
    Celkem slabé příběhy, lehce přeplácané, točící se v kruhu - "já se jednou vrátím, Batmane!" řve asi milion sto padouchů, kteří se zde střídají opět jako na staroměstském orloji.

    Celkový dojem: 60%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.10.2016 11:44Batman Detective Comics #04: Trest (paperback)
    Celkem slabé příběhy, lehce přeplácané, točící se v kruhu - "já se jednou vrátím, Batmane!" řve asi milion sto padouchů, kteří se zde střídají opět jako na staroměstském orloji.

    Celkový dojem: 60%
  • luky.kuky10
    Že by byl Batman v sérii Detective comics kdovíjaký detektiv se říct nedá, přesto ale komiks Trest není špatný. Mrzí mě, že si autoři více nepohráli s hlavním záporákem Wrathem. Naopak se mi líbí dějová linka s Harveyem Bullockem. V knihkupectví seženete lepší komiksy s Batmanem, ale koupí čtvrtého dílu s názvem Trest chybu neuděláte. Pro více mých dojmů z komiksu navštivte: http://www.ctukomiks.cz/2016/05/batman-detective-comics-4-trest.html
  • J.T.honza
    Tohle jsem si opravdu užil. Není to milník, ale když si kupuju komiks s Batmanem, chtěl bych dostávat něco jako bylo tohle. Velká spokojenost.
  • Lenny
    Nenáročné příběhy, u kterých si za týden nebudete pamatovat, o čem to bylo.
    http://www.youtube.com/watch?v=siMIejQST08
  • kaylin
    Spokojenost ano, ale ne nějaká, kterou bych křičel z okna. Ale dobré to pořád je. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/12/1052-batman-detective-comics-4-trest-60.html
  • ConanVJ
    Opět vydařená kniha, kterou jsem si užil i když mi přijde o něco slabší v některých částech. 85% :)
  • cyboy
    cyboy mecenáš31.10.2015 00:38Batman Detective Comics #04: Trest (paperback)
    Prvni dva dily teto serie byly vazne prusvih, treti dil byl o poznani lepsi (ale porad zadna pecka) a ctvrty dil je asi tak stejne dobry jako treti. Osobne se mi treti libil vic. Ctvrty dil je sice dlouhy, ale prakticky ve vsech zapletkach zalostne predvidatelny a popravde uz mi chybel jen Joker, ktery si vezme man-batske serum.
    Pro me asi posledni dil tehle serie, ktery jsem koupil. 60%
11272421