Koupit
Macanudo 8 nabízí další dobrodružství již dobře známých postav, jako jsou Jindřiška a její medvídek Madariaga, kocour Fellini, Oliver Oliva, Olga, skřítci, tučňáci či tajemný muž v černém, ale přináší i postavy nové – Křivej Chleba, trpělivého Čekatele nebo podmořského dobrodruha Alexandra Skafandra.

Scénář
Riccardo Liniers
Art
Riccardo Liniers
Obálka
Riccardo Liniers
Lettering
Marek Naglmüller
Překlad
Markéta Pilátová
Redakce
Dely Serrano
Žánry
humorný, stripy
ISBN/ISSN
978-80-87596-56-2 (Meander)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 190 mm
Tisk
barevný
Váha
205 g
Stran
96
Cena
268 Kč
Originál
Macanudo por Liniers 8 (La Editorial Comun)
  • Kapis
    Kapis mecenáš19.5.2015 07:59Macanudo #08
    Opět jemné, citlivé a tradičně netradičně pojaté počteníčko.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.12.2014 11:03Macanudo #08
    Ačkoli se zase mnohdy zdá, že je nějaký strip úplně o ničem a lze opět vypozorovat, jak se Liniers občas pere s inspirací (viz Nepochopitelné konceptualy a další), tak vás hned na další stránce odzbrojí geniální či vtipnou pointou. Jiné jdou zase neuvěřitelně do hloubky, přestože se zdají banální, jiné pohladí takříkajíc po duši. Pár postav mě vysloveně nebaví (Alfio jeskynní koule nebo Magistr Vousatec), ale na některé nedám dopustit (odminula nový Křivej Chleba)... ale pozitivní nálada a dojem stále zůstávají.

    Celkový dojem: 80%
  • kaylin
    kaylin9.12.2014 08:13Macanudo #08
    Liniers se vyznačuje neskutečnou představivostí, a to se může zdát, že některé stripy vlastně nejsou o ničem. Není to pravda, protože ty stripy jsou o životě, jsou o lidech a o pocitech, které lidé mají. Tohle je to základní o čem je umělecká tvorba a očividně to platí také o komiksu, který pod Liniersovýma rukama doslova kvete a s každou knihou se můžete těšit na něco, co znáte, ale stejně tak i na něco nového. Jestli nakladatelství Meander bude pokračovat ve vydávání, velmi rychle dožene počet knih, které byly vydány v původním jazyce. Ale to vůbec nevadí, protože k "Macanudu" je snadné se vracet. A budete se vracet rádi, protože jednotlivé postavy si prostě nejde nezamilovat. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/802-macanudo-8-95.html
65