Vraťte se v čase do 60. let, objevte první klasická vystoupení nejslavnějších hrdinů Marvelu. Na stránkách této knihy najdete období kreativity, které nemá v americkém komiksu obdoby, kde Stan Lee, Jack Kirby, a celý tým nadšenců Marvelu (Marvel Bullpen, jak mu přezdíval Stan Lee) představili některé z nejznámějších postav v historii komiksu. Doba zázraků a fantastických vynálezů, které se brzy stanou nesmrtelné.

Obsahuje sešity série Journey into Mystery #92-99 (březen 1963 - říjen 1963).

V české mutaci vyšel tento svazek jako 6. v pořadí. Po testovací sérii prvních čtyř čísel v roce 2023 startuje série oficiálně znovu od prvního čísla v lednu 2024. Nadpis Marvel Origins je vyveden embossem ve zlaté barvě, na ukázkách není patrné. Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz.


Scénář
Robert Bernstein (R. Berns), Stan Lee
Art
Jack Kirby, Joe Sinnott
Ink
Richard Bache Ayers (Dick), Don Heck (Donny), Joe Sinnott
Obálka
Jack Kirby
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Petr Novotný, Jáchym Vyčítal
Redakce
Rui Alves, Crisino Baião, Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2974-7635 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 263 x 13 mm
Tisk
barevný
Váha
540 g
Stran
144
Cena
299 Kč
Originál
Marvel Masterworks: Journey into Mystery, vol. 2 (Marvel Comics, 1963)
  • trudoš
    trudoš editor10.4. 20:57Marvel Origins #008: Thor 2 (1963)
    „Neříkám si Kobra jen tak pro nic za nic! Jediné uštknutí mého jmenovce znamená jistou smrt…, stejně jako moje kobří střely, když zasáhnou cíl!“
    „Jsi stejně ukecaný jako spousta dalších, kteří k superschopnostem přišli před tebou! A zatímco se chvástáš, já se můžu připravit! A před střelami uhnout… Takhle!“
    U prvního alba, kdy se postava teprve formovala stejně jako komiks samotný, šlo naivitu přehlížet jako daň době vzniku. S každým dalším příběhem je však stále jasnější, že ve stejné tónině hodlají tvůrci pokračovat i nadále. Přičemž jakákoliv snaha vyprávět jinak, než obrázek po obrázku předříkávat co se na něm děje a vybírat zločince z komnaty tisíce a jednoho zlovolného přání je pouze spotřebitelova zbožná tužba. A to je pořád štěstí, že Hromovládcovy příběhy z Journey into Mystery jsou třináctistránkové, takže se tu ještě stále dá mluvit o dějovém spádu. Coby recese je to bezesporu blýskavý doplněk knihovny, ovšem stran čtivosti pro současného čtenáře je to na hranici známky punku.