Blue Lock #01
CREW1. vydáníbřezen 2024série Blue Lock 1/3
3.5
...
...
...
...
+ 6 dalších ukázek
Koupit
V roce 2018 skončilo Japonsko na MS ve fotbale v osmifinále... Japonský fotbalový svaz se rozhodne změnit sérii vlažných úspěchů a vychovat prvotřídního střelce, který jednoho dne dovede národní tým k vítezství. Za tímto účelem shromáždí tři stovky nejlepších hráčů středoškolské ligy a zavře je do zvláštního tréninkového zařízení zvaného Blue Lock. Tam pod vedením podivínského trenéra Džinpačiho Ega začíná neortodoxní výcvik, z něhož má vzejít zcela nový typ hráče!

Scénář
Munejuki Kaneširo
Art
Júsuke Nomura
Obálka
Júsuke Nomura
Lettering
Diana Costea, Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Tereza Micková, Alexandra Petáková
CdbID
10674
Žánry
sportovní
ISBN/ISSN
978-80-7679-510-5
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 14 mm
Hmotnost
260 g
Tisk
černobílý
Stran
212
Původní cena
249 Kč
Originál
Blue Lock #01 (Kodansha Ltd., 2018)
Někdo v tom vidí fotbal, já moc ne. Vidím diktátora, který chce vytvořit egoistického sobce a už dopředu víme kdo ním bude. Snad nás autor něčím překvapí, první svazek navnadil na další.
Nemám k fotbalu žádný specifický vztah, respektive jsem se o něj nikdy aktivně nezajímal. Výjimkou v mém životě je pouze období na gymplu, kdy mě bavilo jej hrát a možná to ještě přijde s touto sérií. Minimálně první kniha je totiž srozumitelná i pro laiky a rozehrává hru velmi slibně.
Nemám rád fotbal, ani trochu. Tohle mě spíš hezky překvapilo, vypadá to jako cool šónen manga. Zkusím další díl a uvidíme, zatím to má našlápnuto k tomu, aby to bylo aspoň tak dobré jako Ragnarok.
Máme tu opět hlavního hrdinu, outsidera který je přiřazen do nejhoršího týmu v projektu který má vytvořit útočníka pro japonskou repre. Bavily mě reálné odkazy na fotbal a fajn překlad s pár peprnými výrazy. Zajímavá je postava trenéra Ega. Na první svazek dobrý, tohle téma mě zajímá, protože komiksů (mang jestli chcete) moc není.
Podle prvního čísla se nedá moc hodnotit. Čtivý to rozhodně je, ale na druhou stranu to smrdí klasickým shonenem. Nejvíc mě pobavilo za co všechno se umí převlíknout Battle Royal :D
Hodnocení spíš 3,5 hvězd a očekávám stoupající tendenci jak to u mangy bývá :)
Miluju fotbal. A proto se ještě musím pečlivě rozhodnout, zdali je to zábavné, nebo vlastně hrozná cypovina...

Celkový dojem: 50%
Zakoupeno ihned po vydaní, čteno až dnes, žádnou chybu jsem nenašel.
Bohužel jsem zakoupil výtisk, kde se opakuje cca 30 stran dvakrát a tím pádem tam těch 30 stran chybí. Máte to tak někdo také?