Blue Lock #02
CREW1. vydáníkvěten 2024série Blue Lock 2/3
3.3
...
...
...
...
+ 6 dalších ukázek
Koupit
Fotbal ve stylu Blue Locku! Začíná cesta ke zrodu nejsobečtějšího fotbalisty na světě!
V rámci první selekce postoupí pouze dva z pěti týmů, takže se Isagiho tým Z musí hodně snažit, aby soupeře porazil. Jenže "sobecký" fotbal je docela jiná liga, než jsou mladí hráči zvyklí, a tak je hned na úvod čekají pořádné problémy. Pokud chtějí drsnou vyřazovací hrou projít, musejí urychleně objevit své nejsilnější "zbraně"...

Scénář
Munejuki Kaneširo
Art
Júsuke Nomura
Obálka
Júsuke Nomura
Lettering
Diana Costea, Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Tereza Micková, Alexandra Petáková
CdbID
10777
Žánry
sportovní
ISBN/ISSN
978-80-7679-551-8
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 13 mm
Hmotnost
245 g
Tisk
černobílý
Stran
196
Původní cena
249 Kč
Originál
Blue Lock #02 (Kodansha Ltd., 2019)
Je to o fotbalu, ale zároveň to není tak úplně o fotbalu. Neměl jsem v plánu číst ani volume 1 – průměr v rámci žánru –, ale nakonec mě to vlastně dost baví! Taková ta správná týmovka, ve které jsou postavy donuceny spolupracovat, nicméně prvotřídní střelec bude pouze jeden.
Tak jo, už v tom vidím fotbal a taky japonskou fantazii, kdy si 9 hráčů na hřišti mění co 10 minut pozici. Zajímalo by mě kolik holek vydrží 27+ svazku toho dle až do konce.
Nakonec tak nějak ze soucitu a lásky k fotbalu ty tři hvězdy dám. Bavilo mě to ale asi míň než minulý díl. Pořád doufám, že mě to nějak zaháčkuje, ale postavy jsou mi zatím více méně nesympatické a hlášky co vypouští jsou přinejmenším hloupoučké. Ale co taky vymýšlet za dialogy během fotbalového zápasu že.
To je fascinující střet infantilní roztomilosti a humoru se smrtelnou vážností, kde se hlavní psychologické drama odvíjí od dualismů střela-přihrávka, já-tým, ego-vítězství. Fotbal je tu "mangovsky" naroubován na spletité bodované systémy s nejasným pokračováním a úkoly (ala Gantz), s jakoby sofistikovaným plánováním (ala Death Note) a s týmovkou různých schopností a snahou se jednou stát nejlepším (ala Naruto)... je to vlastně vtipné, jak se během zápasu a akce hráči oslovují jak v klasických brakových komiksových příbězích a všude se to rychle míhá, ne však nutně s tím, že si chtějí dát do tlamy, ale protože tu lítá balón. Jsem zaujat, ale protrpěl jsem to.

Celkový dojem: 40%