Duna Grafický román 1 obálka pod přebalem
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Duna, kultovní bestseller Franka Herberta, se odehrává v rozlehlé mezihvězdné feudální společnosti v daleké budoucnosti. Toto proslulé dílo světové science-fiction vypráví příběh Paula Atreida, jehož rodina získává do držení pouštní planetu Arrakis – jediný zdroj nejvzácnější a zároveň nejdůležitější suroviny ve vesmíru.

Duna poprvé vyšla v roce 1965 a její věrné adaptace v podobě grafického románu se teď zhostili Brian Herbert, syn Franka Herberta, a Kevin J. Anderson, které deník New York Times ocenil jako jedny z nejlépe prodávaných autorů. Román rozplétá komplikované vztahy mezi politikou, vírou, ekologií, technologiemi a lidskými emocemi a vrcholí střetem imperiálních mocností usilujících o ovládnutí Arrakisu.

Fantastický a poutavý příběh Duny plný dobrodružství, mystiky, ekologie a politiky vizuálně ztvárnili Raúl Allén a Patricia Martín, kteří tuto úžasnou klasiku představují nové generaci čtenářů.

Scénář
Kevin J. Anderson, Brian Herbert
Předloha
Frank Herbert
Art
Raúl Allén, Patricia Martín
Obálka
Raúl Allén, Pamela Notarantonio, Bill Sienkiewicz
Překlad
Veronika Friedrichová
Redakce
Boris Hokr, Lukáš Sábo
Žánry
adaptace, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-277-2049-1 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
173 x 254 x 20 mm
Tisk
barevný
Váha
660 g
Stran
176
Cena
499 Kč
Originál
Frank Herbert's Dune: The Graphic Novel, Book 1 (Harry N. Abrams; Illustrated edition, 2020)
  • trudoš
    trudoš editor28.1. 15:15Duna - grafický román, kniha 1
    Řemeslná adaptace, která se věrně drží předlohy a zároveň není omezena nízkým počtem stran. Kevin J. Anderson a Brian Herbert dokázali převést dílo Franka Herberta do plnohodnotného komiksu, aniž by přitom cokoliv na zápletce měnili. Výsledkem je kniha, která jistě potěší všechny fanoušky a těm, kdo knihu četli před nějakým časem, sympatickou formou připomene základní dějovou osu. Tady opět musím vyzdvihnout autorovu schopnost vplétat intriky do intrik, což má za následek, že při každém zvratu naprosto netušíte, kdo je do něj skutečně zapojen a co přesně tím sleduje. A vzhledem k tomu, že pád rodu Atreidů je čtenáři prorokován už od prvních stran, moment, kdy se spustí lavina událostí, je naplánován s přesností chirurgického mistra. Kresba tomu však ubírá na emocích a podobně pochybná je Paulova závěrečná proměna (myslím závěr první třetiny původního románu). Přesto jsem ve finále spokojen a jen se modlím, aby slovenské nakladatelství PreMedia dotáhlo komiksovou trilogii do konce.
41
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.10.2023 17:32Duna - grafický román, kniha 1
    baatcha: havlně jsem tohle PR četl už tak 2-3 roky nazpět, co tento díl vyšel v originále. Takže to je přeložili a po svém domazlili. Nicméně ta adaptace vypadá slušně, nečetl jsem ji, páč není kompletní, ale obraz vypadá dobře a délka nějakých 600-650 stran celkem je pomalu počet stran románu, doufám, že to nebude jen vizuální orgie s líznutím si k předloze. Vtw třetí díl má vyjít někdy v červnu 2024.
  • baatcha
    baatcha4.10.2023 10:01Duna - grafický román, kniha 1
    "... a její věrné adaptace v podobě grafického románu se teď zhostili Brian Herbert, syn Franka Herberta, a Kevin J. Anderson, které deník New York Times ocenil jako jedny z nejlépe prodávaných autorů." To Dobrovského z prstu vycucané PR mě fakt baví. Nebyl to právě Dobrovský, kdo dělal žebříčky nejprodávanějších komiksů v ČR, kde byly na prvních pěti místech jen komiksy od Dobrovského? Protože to sice byl žebříček nejprodávanějších komiksů, ale v rámci nějaké víkendové akce v knihkupectvích Dobrovský? Takhle se dělají "nejprodávanější autoři". :D