• jirin
    Tyranie na Triokulonu: Simpsonovi ve vesmíru. Jo, to mě celkem bavilo, kdykoli jsounějací "jiní Simpsonovi" tak mě to baví. Milbot, Vočičko, Homerovo řízení celkem fajn. Škoda celkového příběhu, který kulhal a vyvrcholil nic moc...80%. Bitva Boybandu - Lisa vyhrala v dvou soutěžích a má si vybrat, s kterou kapelou půjde na rande. Výplňovka a celkem nuda. 20%. Nebetyčný Bart - profesor Frink a jeho atomové chůdy mě clekem bavily. 70%
  • jirin
    Bartův den v ZOO - Bart vyrazí na školní výlet do ZOO a provede tam nějakou lumpárnu - bavilo a celkem dost, dávám 100%. Hon na talent - Bart hledá nějaký svůj talent, velmi krátky, spíše vyplňový a nudný - 20%. Maximální Bart - Bart se omylem naklonuje, opět inspirace seriálovým naklonováním Homerem, kde to bylo super,m tady to příliš nenadchlo. Pobavil rozhodně Homerův seznam lidí k zapamatování - 40%. Bartman - nefunkční opasek - superhrdina a jeho opasek, na začátku to slibovalo celkem slušný příběh, ale vyvrcholil ne zrovna očekávaně a nic moc - 50%.
  • jirin
    Tlusté nesnáze v malém Springfieldu - Bart ztloustne - něco obodného už bylo i v seriálu - příliš mě to neupoutalo - 60%. Holky v akci - Bartovi milostne eskapady me nebavily snad nikdy - 30%. Blízká setkání šprtího druhu - mimozemštani chtějí typické pozemské dítě, chtějí ho i zbaštit - tenhle příběh mě bavil - 100%. Celkově je jasné cílení na Barta a spíše děti, ale co:-)
  • jirin
    jirin9.3.2015 15:34Swamp Thing - Bažináč #01
    Přečetl jsem poprvé a nechytlo mě to vůbec, nebavilo, nevtáhlo a ani jsem pomalu nevěděl o co tam šlo, zmatené. Dal jsem tomu druhou šanci, že se budu více soustředit a nezaujalo mě to ani na podruhé. První příběh s Woodruem mě bavil spíš zpočátku, kdy se Bažináč probudil apod. Pak ta bitva, kdy bylo oznámeno, že je konec, že vykořenil, či co, tak jsem těžce nechápal, a přišlo mi to hodně mimo. Druhý příběh s démonem začínal zajímavěji, ale taky žádná extraliga. Někdo to nazývá super hororovým příběhem, ale u mě teda jako horor určitě nefungoval. A poslední příběh, to byl jen taková výplň. Kresba mě taky neupoutala, místama hodně zmatená. Možná si další díly půjčím, ale kupovat nebudu...
  • jirin
    Základní linka - clapík s kufříkem dává lidem možnost pomstít se tomu, kdo mu zkazil život - pomstí se nebo ne? - zní hodně zajímavě, ale čekal jsem přece jen něco jiného, spíše nějaké drama, kdy bude člověk rozmýšlet apod. První příběh z gangu mě teda nějak extra nechytl, super silácké řeči, vulgarita apod, nic pro mě. Nemlubě o celkem dosti osobách, kdy jsem se i celkem ztrácel... Druhý už byl lepší, hlavně tedy asi díky závěru, ale celkově byl poveden taky. No a minipříběh na konci z babičkou byl taky hodně dobrý. Opět nevím, proč v musí být snad v každém komiksu nahotinky, bez nich bych se fakt obešel. Zatím průměr, uvidíme dál.
  • jirin
    Druhé seznámení s tímto comicsovým sešitem už nebylo tak skvělé, ale je to pořád slušný průměr a jednohubka.
  • jirin
    Jsem na tom velmi podobně jako yojimbo. Začátek mě teda opravdu nechytl, oldschoolová kresba mě nijak neuchvátila, ba naopak. Časté "vysílání z televize" mi přišlo také často zbytečné a nudné. Ale postupně jsem tomu přicházel na chuť a začlo mě to bavit. Dokonce i kresba, pokud byla na celou či polovinu stránky, tak se mi fakt líbila. Takže ve finále jsem byl spokojen. A pokud bych to měl srovnávat s dalším velikánem Watchmeny, tak mě tohle zaujalo asi více, ač jsou Watchmeni více propracovaní.
  • jirin
    Příběh odsejpá, čte se jedním dechem. Co více si přát... Baví mě vztah a rozhovory mezi Rickem a Abrahamem.
  • jirin
    Spoilery. Hlavně první polovina je to, co mám rád na Walking dead, psychologii, uvaživání a vývoj postav. Konkrétně mám na mysli samozřejmě Ricka s telefonem a Carla, který si myslí, že již Ricka nepotřebuje. Jsem zvědavý na Abrahama a celkový posun děje díky němu...
  • jirin
    Tady nejde hodnotit jinak. POZOR SPOILERY: Překvapilo mě, jak moc tupě je vykreslený guvernér, který v podstatě bez nějakého plánu neustále bojuje s vězením. Poslední bitva byla až moc krutá a brutální (miminko), nicméně konec guvernéra zasloužený a jako pozitivum vidím i to, že se hlavní postavy (resp. jejich zbytky) dostali z vězení, a tak se dožijeme akčnějšího života venku....
  • jirin
    Ne, že bych tuhle sérii četl kvůli vyvražďovačce, násilí apod. Ale v tomhle díle se nic extra neudálo, a kdyby se kniha vynechala, nic extra by se nestalo - porod a Carol. V seriálu sice mám raději ty scény, které se nezabývají zombie samotnými a byví mě ty rozhovory kolem, ale v komiksu mě to příliš nesedí. Tenhle díl, je tedy opravdu spíše takový výplňový, ale celkově je to pořád nadprůměr.
  • jirin
    jirin16.2.2015 14:44Nikdykde
    Tak já jsem byl zase narozdíl od většiny spokojen. Možná je to zappřičíněno tím, že jsem nečetl původní knihu. V čem někomu vadí kresba nechápu, mě přišla opravdu parádní a moderní... Děj mě zezačátku zaujal, pak trochu nudil a finále bylo super. Či-li jsem maximálně spokojen a dávám plný počet.
  • jirin
    První seznámení s tímhle časopis a byl jsem maximálně spokojen. Je to přesně v duchu Simpsonů, Homer geniální:-) Jdu dokupovat všechna předchozí čísla.
  • jirin
    jirin13.2.2015 15:02Blacksad (pevná vazba)
    Ja takové extra nadšení nesdílím. Kresba je brilantní, to je bez debat, například takové hraní se stíny pod stromy apod. jsou fakt perfektní, ač mě teda spíše rušili, ale to je asi subjektivní, nicméně tak jako tak to chce ocenit. Jenže proč mě to tak neuchvátilo? Hlavně dějově, problém může být i v tom, že mě tolik neberou detektivky apod. Noiroví atmosféra je pěkná a rozhodně plus, ale zápletky, ani pátrání mě tolik nechytlo. První příběh mě nechytl v podstatě vůbec a tpo jsem jej četl dvakrát, zda mi něco neuniklo ale neuniklo, v podstatě obyšejná detektivka. Další už byli lepší, protože nešlo jen o takovou klasickou detektivku, ale byl tam i podtext s rasismem, v další hrozba jaderné vílky a čtvrtý příběh byl celkově povedený a úplně jiný. Ale je to určitě lepší průměr, až nad průměr.
  • jirin
    jirin14.1.2015 01:53Wetemaa #01
    Byl jsem překvapen, že takhle promyšlený děj, může vzniknout v ČR, celkem mě komiks nalákal na knihu. Ale v čem je problém. Je to prostě jenom úvod, takže se nic zásadního tady neděje, a proto pravděpodobně stěží nějaký další díl vyjde... Kresba se mi jinak líbila, moc mi nesedělo okrasné historické písmo...
  • jirin
    První a nejspíše i poslední setkání s Doktorem Dreddem. První polovina, kdy šel zachraňovat Mega City Two, stála úplně zaprd. Sn ad každý sešit ve stylu: přijede do nové části, zaútočí na nás, vypadá to, že končím, ale nakonec vyhrajou. Prostě nuda... Jediným plusem byla postava Tweeka, škoda, že ji nebylo tolik věnováno, ale ta mě bavila.

    Druhá polovina byla již lepší, ale také nic z řeho bych se posadil na zadek. Ale mělo to aspoň nějaký ne úplně předpokládaný děj a byla tam nějaká dynamika.

    Celkově nenadchne, neurazí. 50%
  • jirin
    Bavilo mě to a to hodně. Mám rád, jiný, ozvláštnění pohled na známé příběhy či mýty. Ostatně mám rád i seriál Once upon a time, který má obdobný námět - pohádkové postavy v reálném světě. U Zlého vlka a prasátka se nejde nesmát:-)
  • jirin
    Pokračuje se v podobném rytmu po pořádném pátém dílu. Napínavé, Michone pomalu brutálnější než Guvernér (i když můžeme se její reakci divit?).
  • jirin
    Tak teď už dostávám plnou nálož a jsem maximálně spokojen. Guvernér je tu vykreslen jako orpavdový psycho, o několik řádu jinde než v seriálu. Paráda a četlo se to jedním dechem...
  • jirin
    jirin24.11.2014 12:42Skalpy #01: Země Indiánů
    Tak tohle mě opravdu neoslovilo... Nevím, jestli jsem měl nějaké přehnané očekávání, ale tyhle rádoby drsňáci nejsou nic pro mě. Násilí, sprostota v tom si taky zrovna nelibuji... Další díly asi kupovat nebudu...
  • jirin
    jirin13.10.2014 15:21Drsná škola
    1 hvězda az precizní kresbu, a ani ta mě tolik neuchvátila jako ostatní (snaha šokovat krví či nahotou není nic pro mě). No a děj, ten tu v podstatě ani není...
  • jirin
    jirin11.10.2014 22:53Daredevil: Rok jedna
    Nenadchne, neurazí, ale nemám důvod nějak číst to znovu. Kresba parádní, o tom není pochyb, ale dějově kulhá na obě nohy a nechytne. Moje druhé setkání s Daredevilem (první setkání - Daredevil-zmrtvýchvstání bylo o několik levelů výše).
  • jirin
    jirin29.9.2014 14:01Green Arrow: Rok jedna
    Dějově mě to tedy nijak extra neupoutalo a nic ve mně nezanechalo. Kresba Jocka se mi naopak líbila, i práce s panely. Celkově si ale myslím, že slušný průměr.
  • jirin
    Dějově dle mě slabší, v podstatě zajímavé je to až od bitky s Tyressem. Asi yb prospělo opuštění vězení. Nicméně buď jsem si zvykl, nebo se mi poprvé začla líbit i kresba.
  • jirin
    Co je opravdu brilantní a musím vyzvednout hned na začátku - opravdu luxusní kresba. Co se týče děje, ne že bych byl zklamán, ale měl jsem asi přílišná očekávání a nebyl jsem tudíž tak nadšen jako ostatní. Zápletky jsou samozřejmě super i vyvrcholení (i když je takové až skoro otevřené). No a co tam podle mě vůbec nebylo bylo hororové napětí, že bch se něčeho bál či podobně to opravdu ne. Podařený thriller ano, ale horor?
  • jirin
    Vězení super, opravdu hodně zvratů, psychopat included. Nemůžu se dočkat dalších dílů. Přečetl jsem to v podstatě jedním dechem.
  • jirin
    Tady už dávám plný počet. Kresba se pro mě asi nezlepší, tak na ní už nehledím. Ale příběh se odvíjí dobře, Carl, Frama, finále s farmou sice znám již ze seriálu, ale to tomu nijak nevadí.
  • jirin
    Pro mě trošku problém hodnotit, když jsem viděl prvně seriál a první díl, je mu asi nejpodobnější. Děj je určitě zajímavý a bavil mě už samotný seriál, takže u předlohy n emůže být jinak. Co mě teda vůbec neupoutalo, tak je kresba, ta mi k srdci opravdu nepřirostla. Další nevýhodou je spousta postav, které tam jsou spíše jen do počtu a člověk s nimi nemůže njak srůst... Finále se Shanem, ale bylo parádní
  • jirin
    Paráda. Příběh mě orpavdu vtáhhl a bavil. Iron Mana obecně mám rád a tady tomu nebylo jinak, scéná mě zkátka bavil. Kresba mi nijak nevadila, jen mi přišla až "moc dobrá", jako fotky, mám raději barevnější.
  • jirin
    Není to žádná pecka, spíše tak do počtu. Ale Ant-Man, Doom a i bitka Thor a Iron-Man je zajímavá a hlavně pěkně nakreslená. Prostě průměr.
  • jirin
    Tohle mě bavilo hodně. Mám rád mytologii a té je z Marvelu nejvíce logicky asi v Thorovi. Děj zajímavý a bavil mě. Uvažoval jsem i o plném počtu, ale otevřený konec mě fakt hodně naštval. Kresba byla parádní, jen mi trochu vadil samotný Thor - přišel mi takový dětský.
  • jirin
    Patřím k té menšině, která příliš nadšená nebyla. Podle referencí jsem čekal něco, z čeho se posadím na zadek a naopak jsem se po dějové stránce spíše nudil. Asi nejsem příliš dospělý komiksák... Kresba je však dokonalá o tom není pochyb.
  • jirin
    Opravdu se u Capa vytýká to, že je to moc velká propaganda? Zrovna u tohohle superhrdiny se to tak trochu očekává ne? Jinak mě to osobně nějak extra nechytlo, začátek byl celkem slušný, rozjíždělo se to pěkně a čekal jsem, že to bude paráda, ale bohužel postupně jsem měl až problém to dočíst, nechytlo mě to. Co ale bylo brilantní je opravdu kresba, ta musí lahodit každému. Takže prostě spíše průměr
  • jirin
    Původně jsem chtěl dát jen dvě hvězdičky, protože mě to opravdu nechytlo. Spider-man mě ani nijak extra nebaví jako postava. Ale konec s Kravenem to u mě aspoň o tu hvězdičku pozvedl. A taky musím pochválit velmi povedenou kresbu, zatím mě bavila z UKK, co jsem četl nejvíce.
  • jirin
    Bez řečí plný počet. Parádní děj a Mazzuccheli opravdu parádní kreslíř. Daredevila jsem doposud neznal, a nalákalo mě to na další četbu s ním. Výtku mám k poslednímu sešitu, Kapitán Amerika mi tam sice nevadil, ale to finále s Nukem bylo nějak moc uspěchané, nepřehledné, prostě divné...
  • jirin
    Pro mě zatím nejslabší (ale četl jsem jen pět) UKK. Wolverine mě nikdy nijak nebral. Děj mě tady vůbec nevtáhl, kresba byla pro mě zajímavá snad jen v soubojích...
  • jirin
    Nové postavy, konkrétně nástupci L, dávají Kirovi opět zabrat a Death Note je zase na stejných kolejích jak to mám rád - souboj mozků...

  • jirin
    Po dvou slabších dílech jsme zpět a jedeme. Lightovi klapne jeho plán, má zápisník zpátky a opět je proti L. Škoda jen toho zabití, ale nástupci vypadají zajímavě...

  • jirin
    Poprvé nedávám pět hvězdiček. Bohužel Light už nemá svou "schopnost", nevidíme tak už ani Rjúka jak má chuť na jablka:-) A celkove přenést Kiru do oblasti obchodní společnosti mi něpřijde tak chytlavé, jako když ho měl člověk, co chce napravit svět. Nemluvě o tom, že souboj L vs Light byl lepší než jejich spolupráce.

  • jirin
    No a tady už mě to zase chytlo maximálně, po lehce slabší dvojce. Souboj mozků - paráda:-)

  • jirin
    Pro mě trošku slabší, ale určitě neomrzelo. 90%

  • jirin
    Moje první manga, a hned úder na hlavičku. Jedním slovem: pecka. Dva géniové proti sobě, skvělé propracovaný děj.

  • jirin
    jirin5.6.2014 02:04Sandman #04: Údobí mlh
    A tady už jsem se konečně dočkal. A bez debat plný počet hvězd. Nejlepší Sandman doposud.

  • jirin
    jirin5.6.2014 02:03Sandman #03: Krajina snů
    Největší blbost jsem očekával, že bude Sen tisíce koček, a nakonec se z toho vyklubala nejlepší povídka, ihned následovaná Fasádou. Kalliopé lepší průměr a vůbec mě nebavila (nebo jsem něco nepochopil?) Sen noc svatojánské. Velmi příjemný bonus, jak se píše scénář ke komiksu.
  • jirin
    Pořád mě to úplně nevtáhlo. Je to super napsané o tom žádná, ale jak všichni pořád mluví v superlativech o Sandmanovi, tak jsem asi měl přehnaná očekávání...
  • jirin
    Neila Gaimana jsem znal zatím doposud jako autora několika scénářů Doctora Who. Jeho scénáře skoro vždy překypovaly výbornou fantazií. A tady tomu není jinak, opravdu brilantně zpracované po stránce fantasy. Co mi všal trochu vadilo byly úvodní příběhy, které byly pro mě nudnější. Od poloviny knihy mě to ale chytlo a úplně nejlepší pro mě byl poslední příběh, kdy přišla na scénu Smrt. Taky mám výhrady ke kresbě, přišla mi hodně často zmatená a ne na takové úrovni. Zatím 4 hvězdy, doufám, že další díly půjdou ve šlépějích posledních příběhů, které byly zajímavější.
  • jirin
    jirin5.6.2014 01:59Top 10, kniha první
    Hodnotím jako celek. Pro mě konečně Moore, který mě bavil. Výborná fantazie, parádní kresba, spousta opravdu zajímavých superhrdinských vlastností. Nejvíce mě bavil Smax a samozřejmě každého zaujme jistě seržant pes:-)
  • jirin
    jirin5.6.2014 01:58Top 10, kniha druhá
    Hodnotím jako celek. Pro mě konečně Moore, který mě bavil. Výborná fantazie, parádní kresba, spousta opravdu zajímavých superhrdinských vlastností. Nejvíce mě bavil Smax a samozřejmě každého zaujme jistě seržant pes:-)
  • jirin
    jirin5.6.2014 01:56V jako Vendeta
    Opět se to u mě nesešlo s očekáváním. Další opěvovaný komiks, který mě zklamal. Bez děj, moc roztáhlé, nuda...
  • jirin
    Evidentně jsem asi jediný, koho to zas tak moc neoslovilo. Nepřišlo mi to ničím zásadní, či stěžejní, jak se často Watchmeni označují. Snad v době vzniku. Ale pro mě málo děje, dle mě úplně zbytečný komiks v komiksu. Zajímavý snad jen Manhattan...
  • jirin
    jirin11.2.2015Koupím
    Koupím Predátor Omnibus 1 a Vetřelci Omnibus 1 - nabídky prosím na jiri.napravnik@gmail.com.
  • jirin
    jirin13.12.2015 18:56* Připomínky a návrhy
    Zack: tj pravda. Já spise ty komentáře beru jako součást hodnoceni. A tak mi dává větší smysl mit jedno hodnoceni jeden komentar. Kdyz se pak dostanu po delsi dobe k nejakemu dilu,tak bych vudel hed na prvni dobrou,jak se mi to libilo. Ale tak nekdo chce zase sledovat vyvoj:)
  • jirin
    jirin11.12.2015 00:38* Připomínky a návrhy
    Zack: přiznávám, dostkrát to po sobě nečtu - moje chyba. Ale spíše někdy změním názor a chtěl bych upravit, doplnit atd.
  • jirin
    jirin7.12.2015 19:33* Připomínky a návrhy
    Myslím si, že by bylo fajn, pokud by člověk mohl upravit/smazat svlj komentář. Změnit hodnocení jde (bylo by fajn, dkyby šlo třeba i odstranit), byl oby fajn dle mě pokud by to šlo i u příspěvků. Někdy si všimnu nějaké hrubky, či bych to chtěl uprvit a nelze (resp. lze asi jen nějakých 15 minut po přiání či kolik). Co přispívám na csfd, či databazeknih, tam jde upravovat stále...
  • jirin
    jirin17.6.2014 13:50* Připomínky a návrhy
    Zack:
    1. asi myslis session timeout, ktery byva vetsinou 24 minut tusim defaultne. Ale spise myslim, ulozit token do cookie a do databaze, pri prichodu se podiva, zda existuje cookie, zda je ten token v databazi, pokud ano prihlasi. Proste postup jako resi ostatni weby, ktery maji trvale prihlaseni.
    3. No zrovna v pripade hodnoceni komiksu apod. se nic strasneho nestane, to je pravda. Horsi to je, pokud si nekdo to heslo nezmeni po registraci. Ale je to i ne moc user friendly jit se hned po registraci menit heslo. E-mail overuji ja v aplikacich tim, ze posilam potvrzujici link, ale prynekteri roboti to prokliknou (me se snad zatim nestalo).

    Ale ok, uz nebudu rypat:-)
  • jirin
    jirin16.6.2014 21:42* Připomínky a návrhy
    Zdravím, jsem tu relativně nový. Nicméně, co jsem si za tu chvíli všiml měl bych tip na zlepšení po stránce technické:

    1. nešlo by přidat u přihlašování zatrhávátko na trvalé přihlášení, celkem mě štve pořád se přihlašovat když jdu hodnotit
    2. když se přihlásím na comicsdb.cz a pak se nějakým linkem dostanu na www.comicsdb.cz (dostal jsem se tam tuším z komentářů u detailu komiksu), tak jsem odhlášen. Chtělo by to rozšířit cookie_domain u session na *.comicsdb.cz. Nebo ještě lépe udělat jenom jednu verzi (bud s www nebo bez) a tu druhou na ni presmerovafvat. Pomůže vám to i v rámci vyhledávačů.
    3. Trošku mě vyděsilo, že mi po registraci přišlo heslo na email. To mi nepřijde vzhledem k bezpečnosti úplně ideální (doufám, že v plaintextu není uloženo i v databázi:), bylo by asi lepší nastavovat ho hned po registraci.

    Jinak díky za super práci!
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 195 (cca 62218 Kč)
Chci: 2 (cca 1048 Kč)
Sháním: 10 (cca 6127 Kč)
Nabízím: 5 (cca 716 Kč)
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0