Do restartu Muže v oceli se pustil legendární Warren Ellis, tvůrce temných komiksů (Fell, Transmetropolitan) i dynamické akce (Ultimate Fantastic Four: Zrod). Vrátil se do minulosti Iron Mana, oprášil jeho podstatu a - za pomoci precizní malby Adi Granova - vyslal ho vstříc nelítostné budoucnosti. Na setkání, které nemusí přežít.

V české mutaci vyšel tento svazek jako čtvrtý v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Iron Man (Vol. 4) #1-6

Svazek, který vyšel během testovacího období (v září a říjnu 2012, v cca týdenních rozestupech, první 4 knihy, jen v několika vybraných městech), má nepatrně menší rozměry a jeho titulek je vyveden v bílé barvě. Titul Iron Man: Extremis v této testovací šarži vyšel jako v pořadí třetí titul řady.


Scénář
Warren Ellis
Art
Adi Granov
Ink
Adi Granov
Obálka
Adi Granov
Překlad
Darek Šmíd
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
605 g
Cena
199 Kč
Originál
Iron Man: Extremis (Marvel)
Varianty
Ultimátní komiksový komplet #043: Iron Man: Extremis (2013)
Iron Man: Extremis (2010)
  • Ivan Kucera
    „Využití pro armádu lze nalézt v čemkoliv. Neexistuje předmět, který by neměl destrukční potenciál.“ Extremis je pre univerzum Muža v oceli (nie Muža z ocele!) veľmi dôležitý komiks, ba až zásadný. Šlo totiž o svieži reštart, ktorý úspešne predstavil mecenáša Avengerov (a abstinujúceho alkoholika) v novom svetle a novej generácii s tým, že sa k téme pochopiteľne s chuťou vrátila aj stará generácia, ktorá možno už bola tak trochu zo Zlatého Avengera unavená a tak bola vďačná za nový začiatok. Stalo sa tak pod patronátom britského technokratického scenáristu Warrena Ellisa (Secret Avengers, Ultimate Spider-Man a spol., Wolverine: Ještě žiju). Ellis vymenil Vietnam za Afganistan, čo môže pôsobiť ako kozmetická úprava, ale podľa mňa je to oveľa komplikovanejšia (politicky) situácia, čo sa k technologickému iluzionistovi a magnátovi v zbrojárskom priemysle hodí viac, ako „jednoduchý“ Vietnam (viď. rozhovor s novinárom, ktorý je alebo nie je alibistický?). Ellisov šikovný a pritom (v dobrom) jednoduchý a komorný (ale drsný) scenár sa následne spojil s unikátnou, digitálne vyzerajúcou maľbou rodáka z Bosny a zároveň chránenca báječného marveláckeho riaditeľa Joea Quesedu, Adi Granova. Adiho kresba samozrejme nemusí sedieť každému, ale mne sadla a to tak, že dosť. Sadla aj Jonovi Favreauovi, ktorý Adiho oslovil ako vizuálneho poradcu a malo to taký veľký pozitívny ohlas, až sa kreslič Extremisu následne podieľal na mnohých ďalších úspešných filmových marvelovkách. Komiksová predloha Extremis sa podpísala na celej filmovej trilógii o Iron Manovi, čo je vidno najmä na jednotke (zrod Iron Mana, šrapnel a operácia v poľných podmienkach, prítomnosť vedca Yinsena, ktorý Tonymu pomôže v zajatí) a trojke (točiacej sa práve okolo vírusu Extremis, ale filmový záporák Aldrich Killian stvárnený Guyom Pearceom v komikse umiera hneď na začiatku). Tony Stark je vynikajúca, psychologicky parádne prepracovaná postava, no musí sa s ňou vedieť pracovať. Je to človek, ktorý bol zmrdom zarábajúcim stovky miliárd dolárov na zabíjaní, ale po nehode prehodnotil svoj dovtedajší život a pokúsil sa začať veci robiť inak, lepšie, hoci je mu jasné, že krv zo svojich rúk už nikdy nezmyje. Nie je to klasický dokonalý hrdina á la Captain America. Škoda, že vydavateľ nenašiel odvahu dať na obálku „beta“ verziu Iron Mana, vyzerá úžasne. Inak, Extremis u nás prvý raz vyšiel už v Crew v samostatnom zošite v r. 2010.
  • trudoš
    V Iron Man: Extremis funguje přesně to, co u New Avengers: Útěk ne. Totiž, přestože jde o rozjezd nové série, příběh je ucelený a dá se číst samostatně, přičemž se soustředí výhradně na to, co se děje tady a teď a ne v minulých dílech. Jen je škoda, že neznalec historie Tonyho Starka příliš neocení upgrade jeho ocelové zbroje, takže tenhle zvrat působí v ději zákonitě jako vynucené klišé. Pro fanoušky postavy je to však mezník mezi starým a novým, což ještě v závěru podtrhuje hrdinovo vypořádání se s padouchem, které jde tak trochu navzdory standardním superslušňáckým hodnotám.
    Jinak je to ovšem klasický Warren Ellis - na jednu stranu orodující za vychytávky moderních technologii a zároveň v druhém plánu před nimi varující. Za všech okolností ale vtipný, sarkastický a cynický. V důsledku všeho zmíněného je Extremis jednoduchou akční jízdou, jejíž spád je umocněn realistickou kresbou Adiho Granova, která působí hodně digitálně, ačkoliv digitální podle všeho není. Bezvadná jednohubka.
  • SomeOne
    SomeOne22.6.2019 15:51Iron Man: Extremis
    Kresba se v tomto případě docela povedla, je to spíše taková malba. Příběh to má také zajímavý, líbí se mi na tom, že Iron Man a Tony Stark jsou od celého světa vnímáni trochu odlišně, ale tak to je i v dalších komiksech, a také, že je zde více řešen jejich "vztah". Je to dobré čtení pro fanoušky Iron Mana.
  • Blackhand47XD
    Reboot Iron Mana se povedl a na scénu přivedl zajímavý Extremis.
  • sedw
    Příjemné čtení, rychle to uteklo, kresba parádně seděla k příběhu. Jsem u Ellise zvyklý na lepší komiksy, ale v tomto případě provedl s mainstreamovým materiálem to nejlepší, co mohl. Kvalit Thunderbolts bohužel nedosahuje.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.3.2018 22:47Ultimátní komiksový komplet #043: Iron Man: Extremis
    Iron Man mě fakt už přestal bavit a už mě nebaví to jeho fňukání. Adi Granov je jediné pozitivum, díky němuž se tento komiks pro mě stal průměrným. Jinak mě to už fakt nebaví. Jenom ten vizuál to zachraňuje.
  • tom99
    Nevšední a zajímavý start Iron-Mana, kdy jeho origin je přepsán novým, originálním stylem, který lépe zapadá do dnešního světa a dnešních problémů. Dějová zápletka s Extremis byla zajímavá, nový Tonyho oblek beru jako pokrokový a vlastně odtud první filmy čerpaly. Jedná se o dost nadčasové dílo, které předbíhá svou dobu.
  • autokineton
    Můj první Iron Man a musím říct, že se čekal méně, než jsem nakonec dostal + oceňuji působivou kresbu - 80%
  • salamandr
    Příběh příjemná klasika, něco se podělá Tony se k tomu přimotá, dostane nakládačku, tak se vylepší a jde se do finále. V závěru je i zvrat. Kresba se mi líbila, ale uznávám, že to není klasický comics. Sem tam joke, tak to má být.
  • 3DD!3
    3DD!310.2.2017 07:57Iron Man: Extremis
    Ellisův technologický styl zde funguje výborně, ale protože filmy poměrně značne čerpaly z jeho pojetí, není už nijak originální. Navíc je v jeho podání Stark tak trochu suchar a spíš fanatik. Moc se už Downeymu nepodobá. Kyborgizace a následný konflikt, který se nebojí krve a i závěrečný zvrat dělají z Extremis nadprůměrnou událost. Umělá kresba mi místy nesedla.
  • Gustik5
    Gustik511.5.2016 12:31Iron Man: Extremis
    Zamrzela absence zajímavějšího záporáka. Kresba mne nadchla, co víc dodat. Tato verze co do příběhu a zpracování je dle mého názoru lepší než třetí film s Iron manem. Už jen kvůli tomu, že tady neprzní Mandarina. O tom, že si Tony implantuje Extremis nemluvě. Chyběl mi tu jen Starkův humor a šarm (což je zase plus filmů). Mám pocit že v nových komiksech je takový moc umírněný. To bude asi tím že přestal chlastat. :D
  • S4TW
    Mě se naopak kresba moc líbí! Je to zase něco trochu jiného, sice je to spíše taková počítačová kresba než klasická komiksová, ale k Iron Manovi mi to sedí... Příběh, jak již zmiňoval kolega v pohodě, neměl jsem s ní problém, nic extra originálního, ale rozhodně nenudí. Možná bych ocenil více zajímavých informací, které by mě nějak překvapili nebo nadchli nevím... ale celkově jsem poměrně spokojený, větších výhrad bych neměl.
  • choze
    choze25.1.2016 12:50Iron Man: Extremis
    Tenhle vizuální styl mi hrubě nesedí a co se scénáře týče, tam nějaká snaha byla, ale první půlka příběhu mohla být akčnější a druhá méně uspěchaná.
  • jh666
    Pro mě druhý nejslabší díl první desítky UKK. Kresba není nic moc, místy až odpudivá. Příběh také nic moc. Na tři hvězdy zachraňuje poslední sešit.
  • firesnake
    No, čekal jsem víc, kresba mě moc nezaujala, už je to na mě moc graficky upravené. Ani příběh mě moc nechytl.
  • jirin
    Paráda. Příběh mě orpavdu vtáhhl a bavil. Iron Mana obecně mám rád a tady tomu nebylo jinak, scéná mě zkátka bavil. Kresba mi nijak nevadila, jen mi přišla až "moc dobrá", jako fotky, mám raději barevnější.
  • Murphy722
    Bylo to v celku příjemné čtení. Jen když se mrknu na Granovu malbu tak ty panely, pro moji osobu, přijdou hold prázdné. Nemůžu si jinak pomoct. Je to zkrátka nic co by stálo za zmínku. Ať raději Granov dělá svoje obálky a kresbu comicsů nechá někomu jinému.
  • luky.kuky10
    Výborný scénář ( inspirace ve třetím filmu Iron Man ), a neobvyklá, až vyšperkovaná malba, a mě se to prostě líbilo:)
  • jones1240
    Nikdy se mi nestalo že bych komiks nemohl dočíst kvůli kresbě ale bohužel tady se to stalo. Po scenaristické stránce jde o skvělou práci Warren Ellis je prostě super,ale ta kresba ta mě naprosto iritovala. Nejenže vypadá naprosto uměle,neživě ale hlavně Granov se neobtěžuje s kreslením prostředí. No abych to zkrátil dobrej scénář odporná kresba... K tomuhle se už asi nevrátím.
  • Kublaj
    Díky UKK jsem začal objevovat svět superhrdinů, ke kterému jsem by vždycky spíš skeptický. Tohle je díl, který mě teda dostal! Nejsem kdovíjaký znalec (upřímně spíš neznalec), ale kresba se mi líbila hodně moc, příběh taky skvělý. Oproti např. Avengers: Rozpad, kde mi to přišlo slátané neuvěřitelně (ano neznám historii Avengers v podstatě vůbec - pro znalce a milovníky věřím, že to svou váhu má).

    Obecně se mi na UKK líbí medailonky tvůrců a doplňující informace okolo daného dílu, která usnadňuje orientaci v komplikovaném Marvelovském vsmíru.

    pozn. taky jste si všimli malého Bendera v posledním sešitě? :)
  • kaylin
    Warren Ellis napsal skvělý scénář. Co tenhle komiks trochu kazí, to je kresba. Adi Granov není špatný kreslíř, ale ani to, že si ho Jon Favreau vybral jako designéra pro své filmy s Iron Manem, neznamená, že je jeho kresba dokonalá. Má zvláštní styl, který je v knize popsán, styl, který je velmi náročný. Jenže právě díky tomuto stylu místy vznikají velmi statické panely a postavy na nich vypadají jako neživé, jako voskové. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/07/191-ukk-43-iron-man-extremis-80.html
  • morbn
    Kresba dosť sterilná, pripadala mi teda nedynamická, ale kniha je to vcelku podarená, až na tie americké ukájačky, ale tomu sa v Marvele a amerických mainstremových komiksoch nevyhneme... Príbeh ma však na počudovanie celkom bavil.
  • erik
    Iron Man je hrdina na figu, nakreslením do sveta voskových figurín, ktorým niekto ukradol kulisy, si moc nepomohol. Warren Ellis sa veľmi nesnažil, plus-mínus je to o nejakých výčitkách: Bla-bla tvoje zbrane... bla-bla odrhnuté nohy... vs. bla-bla a čo si robil ty, grínpísácký kritik? Skrátka nuda, vtip žiadny, ale prečítať sa to dá.
  • Kapis
    Koupil jsem si to od Crwe už před nějakým časem a to výhradně kvůli Ellisovi a protože jsem si říkal, že ta kresba je vcelku zajímavá. Teď jsem si to koupil znova v rámci UKK, protože se mi celý ten koncept černých knih se střípky Marvelu líbí a budu to sbírat (jestli to vyjde komplet ovšem, že?). Kdybych to byl býval tušil, asi bych si tenhle sešit nekupoval, ale čert to vem;-) Nebudu se taky pozastavovat nad tím, že Crew to vydala v broži za 349 a Panini to vydalo za 199 v pevné vazbě, to bych porovnával neporovnatelné, oba vydavatelé jedou s úplně jinými vstupními podmínkami a možnostmi. Taky chápu UKK jako zčásti dotovanou propagační sérii Marvelu, která má ke komiksu přitáhnout nové čtenářstvo. Tak ať se ji to daří a Crwi ať se daří přece jenom ještě lépe, protože bez nich bysme louskali akorát potřistapadesáté 3xSCI FI od Saudka.

    No a k samotnému komiksu. Jsem zklamaný, čekal jsem od Ellise mnohem více, chudinka nezávislý zbrojařský magnát, zpytujíc své svědomí si obhajuje svou produkci a z celé knihy číší ta beznaděj, že bez armády, teda bez armády strýčka Sama bychom žili ještě v době kamenné. Tento nezpochybnitelný přínos oceňují především obyvatelé Srbska, Iráku, Libye, Sýrie, Afghánistánu, Pakistánu, Jemenu, Sudánu a bezpočtu dalších zemí, kde se doba kamenná zpátky zavádí v rámci šíření demokracie. Kresba je sice realistická, ale je strašně statická, pohybu chybí jakákoli dynamika, když tam jsou postřeleni ti dva vojáci, vypadá to jako by jim z těla rašilo cosi mezi černým květem a krvavým vetřelcem, pozadí žádné. Nakonec takové debilní předpokládané vyvrcholení, ach nééé Tony to ti nedovolím, (skoro) nikdo to ještě nepřežil. MUSÍM! Tak jo bejby, pak ti ho vykouřím! Nééé třeba by tě to pak taky zabilo má jediná lásko, s kterou jsem se (asi) už vyspal. No nic.....za mě podprůměr a škoda, že je to teď neprodejné, asi bych to střelil a nechal si jen jeden exemplář od UKK.
  • Kapis
    Kapis mecenáš12.3.2013 14:47Iron Man: Extremis
    Koupil jsem si to od Crwe už před nějakým časem a to výhradně kvůli Ellisovi a protože jsem si říkal, že ta kresba je vcelku zajímavá. Teď jsem si to koupil znova v rámci UKK, protože se mi celý ten koncept černých knih se střípky Marvelu líbí a budu to sbírat (jestli to vyjde komplet ovšem, že?). Kdybych to byl býval tušil, asi bych si tenhle sešit nekupoval, ale čert to vem;-) Nebudu se taky pozastavovat nad tím, že Crew to vydala v broži za 349 a Panini to vydalo za 199 v pevné vazbě, to bych porovnával neporovnatelné, oba vydavatelé jedou s úplně jinými vstupními podmínkami a možnostmi. Taky chápu UKK jako zčásti dotovanou propagační sérii Marvelu, která má ke komiksu přitáhnout nové čtenářstvo. Tak ať se ji to daří a Crwi ať se daří přece jenom ještě lépe, protože bez nich bysme louskali akorát potřistapadesáté 3xSCI FI od Saudka.

    No a k samotnému komiksu. Jsem zklamaný, čekal jsem od Ellise mnohem více, chudinka nezávislý zbrojařský magnát, zpytujíc své svědomí si obhajuje svou produkci a z celé knihy číší ta beznaděj, že bez armády, teda bez armády strýčka Sama bychom žili ještě v době kamenné. Tento nezpochybnitelný přínos oceňují především obyvatelé Srbska, Iráku, Libye, Sýrie, Afghánistánu, Pakistánu, Jemenu, Sudánu a bezpočtu dalších zemí, kde se doba kamenná zpátky zavádí v rámci šíření demokracie. Kresba je sice realistická, ale je strašně statická, pohybu chybí jakákoli dynamika, když tam jsou postřeleni ti dva vojáci, vypadá to jako by jim z těla rašilo cosi mezi černým květem a krvavým vetřelcem, pozadí žádné. Nakonec takové debilní předpokládané vyvrcholení, ach nééé Tony to ti nedovolím, (skoro) nikdo to ještě nepřežil. MUSÍM! Tak jo bejby, pak ti ho vykouřím! Nééé třeba by tě to pak taky zabilo má jediná lásko, s kterou jsem se (asi) už vyspal. No nic.....za mě podprůměr a škoda, že je to teď neprodejné, asi bych to střelil a nechal si jen jeden exemplář od UKK.
  • Matyeos
    Styl kresby se mi moc nelíbil, ale scénář perfektní.
  • Hannibal92
    Iron mana miluju, takže jsem se na díl hodně těšil a musim ríct že mě rozhodně nezklamal. Chvílema jsem byl z příběhu úplně mimo, škoda jen že je tam tak málo textu a tím pádem je to hned přečtené. Člověk si musí pořádně užívat tu propracovanou kresbu
  • Fry
    Tak tohle byla pro mě výzva, protože Iron mana nijak extra v lásce nemám (Nebo mě spíše moc nezajímá), ale nakonec to docela šlo.

    Tony Stark se stále nemůže vyrovnat s tím, že věci, které vymyslí/vytvoří jsou pouze pro válečné účely, a asi i s toho důvodu si namlouvá, že Iron manova zbroj není pro válečný účel. A právě na tomhle konceptu (aspoň podle mne) stojí celá kniha. No samozdřejmě, je tady také látka (Extremis), která je nejen na člověku neozkoušená, ale navíc, kdyby tuhle látku/sérum dostal do rukou nějaký padouch, tak by to asi moc v pořádku nebylo. No a co se nestane? Látku dostane zlá osoba, která si vylívá zlost, kvůli minulosti. A nejspíše pro to, to má Iron man tak těžké....

    No cca, je to celkem fajn zábava, ale zrovna na zadek si s toho nesedám. Uvažuji o hodnocení (4 nebo 5 hvězd?), no doufám, že se rozhodnu správně...
  • karel
    kresba parádní, krásné práce s panelem. příběh na superhrdinský žánr vyvedený
  • Josh
    Josh13.2.2013 20:44Iron Man: Extremis
    Irona Mana mám čím dál tím radši. Tony Stark se snaží zlepšit svět, jeho budoucnost, protože ví, že minulost je skrz na skrz prostřílená zbraněma, který pomáhal vyvinout.

    Ta atmosféra samoty kolem něj je pohlcující. Kresba úžasná, melancholicky laděná, člověk úplně cítí to tíživý ticho, který ho obklopuje na každym kroku. Tohle není ten nezničitelnej frajírek z filmů. Asi i proto, že vyfasoval víc než rovnocennýho soupeře - brutálního, geneticky vylepšenýho psychopata Mallena (bohužel s mega klišovitým originem). Kdykoliv dojde na akci, tak stojí za to. O mrtvoly není nouze, zranění způsobují skutečnou bolest. Tony bude velmi zblízka zkoumat hranice svých možností.

    Co dodat, na Extremis jsem se hodně těšil a moje očekávání byla překonána. To se často nestává. Snad bych jen omezil občasný zdlouhavý řeči ohledně fungování těch technologií apod., ale Ellis je na to prej ujetej:))

    PS: Překlad byl zbytečně moc slušňáckej... opravdu vypadá divně, když Iron Man začne řvát uprostřed boje "Čert tě vem! Čert tě vem!" :))
  • J.Connor
    Tak účtenky z trafiky si neschovávám, ale naštěstí nejsem purista, co by mu měla nějak výrazně kazit náladu nahodilá tisková chyba. Přes počáteční nedůvěru je rozhodnuto, tohle budu kupovat. Ty střípky Marvelu, které zde doposud vydali ostatní mě nechávali celkem chladným, ale v tomhle formátu si rád komplexně doplním vzdělání. Sám Iron-man nabízí slušně nabušenej příběh, bohužel zvolený typ kresby nijak zvlášť nemusím. Dosti to připomíná Tarlazziho, ale k jeho výsostnému žánru ta sterilnost tak nějak pasuje.
  • Hawlas
    Zdravím,
    no mě chyba v komiksu naštvala, takže jsem to řešil. Došla mi tato odpověď:

    Dobrý den,

    vydavatel nám potvrdil chyby tisku u tohoto čísla. Budeme proto poskytovat možnost náhrady. I my máme skladem vadné výtisky, momentálně tedy čekáme na dodání bezchybných výtisků.



    Mezitím bychom Vás rádi požádali (pokud jste tak již neučinili) o:

    - zaslání fotky chyby, popřípadě účtenky

    - zaslání plné adresy, kam Vám Českou Poštou zašleme náhradu



    Omlouváme se za vzniklý problém,

    S pozdravem,

    Helena Hovancová


    Proto, kdo by chtěl bezchybný výtisk, ozvěte se paní Hovancové na Helena.Hovancova@czpress.cz
  • Josh
    Kdyby to řval aspoň v civilu, tak to jakž takž jde, ale v Iron Manovo brnění a ke všemu během epický bitky... to zabolí:))

    Jinak tisková chyba nas€r€, ale s trochou fantazie si můžete představit, že jsou v tu chvíli obrázky stylizovaný do záběrů porouchaný průmyslový kamery, k tomu kancelářskýmu prostředí to i sedí:))
  • Azalin
    Výrazy jako "čert tě vem" nebo "k čertu" vypadají divně všude. Nikdo tak nemluví, jenom překladatelé to neustále z nějakých záhadných důvodů používají...
  • Josh
    Irona Mana mám čím dál tím radši. Tony Stark se snaží zlepšit svět, jeho budoucnost, protože ví, že minulost je skrz na skrz prostřílená zbraněma, který pomáhal vyvinout.

    Ta atmosféra samoty kolem něj je pohlcující. Kresba úžasná, melancholicky laděná, člověk úplně cítí to tíživý ticho, který ho obklopuje na každym kroku. Tohle není ten nezničitelnej frajírek z filmů. Asi i proto, že vyfasoval víc než rovnocennýho soupeře - brutálního, geneticky vylepšenýho psychopata Mallena (bohužel s mega klišovitým originem). Když dojde na akci, tak stojí za to. O mrtvoly není nouze, zranění způsobují skutečnou bolest. Tony bude velmi zblízka zkoumat hranice svých možností.

    Co dodat, na Extremis jsem se hodně těšil a moje očekávání byla překonána. To se často nestává. Snad bych jen omezil občasný zdlouhavý řeči ohledně fungování těch technologií apod., ale Ellis je na to prej ujetej:))

    PS: Překlad byl zbytečně moc slušňáckej... opravdu vypadá divně, když Tony řve "Čert tě vem!" :))
  • komixsak
    A nebo také možnost poslat stížnost a požadavot nějakou náhradu,jedno číslo zdarma by jim neublížilo.

  • komixsak
    Taky se mi to stalo,ale co už.Reklamaci nám nikdo nedá.:(

  • Final
    Bohužel, chyba na tom cca 20 listu je asi ve všech výtiscích. Viděl jsem tři kusy, a vždy tam byla. Naštěstí se to dá přežít, i když zamrzí.
  • Drekorian
  • Drekorian
    Ahoj,

    taky máte na zhruba 20. listu nechutnou tiskovou chybu? Nevím, jestli to mají všichni nebo jsem měl prostě smůlu a mám svůj výtisk reklamovat.
  • Mleako
    Mleako mecenáš4.11.2012 17:30Iron Man: Extremis
    Nějak extra odvařený jsem z toho nebyl. Děj by se dal odvyprávět asi čtyřmi větami a kresba není špatná, ale nic extra to není. Pro mě ryze průměrná záležitost, ale vzhledem k tomu, že jsem ho pořídil v antikvariátu skoro za polovic, tak mě z toho u srdce zas tolik nebolí:)
  • Gamerr95
    Gamerr9517.8.2012 03:19Iron Man: Extremis
    Jak píšou i ostatní, kresba je hodně nevšední a vypadá mnohem víc realistcky, než u jiných komiksů stejnýho žánru. Příběh mě ale zase tak už nezaujal, je to zajímavé čtení a ani by mě nevadilo, kdyby se podle toho nechal Iron Man 3 inspirovat. Jako komiks je to ale vcelku nezáživné, nějak jsem si taky komiksovýho Iron mana moc nepřipustil k tělu kvůli tomuhle vydání.
  • Indy
    Indy3.4.2012 18:17Iron Man: Extremis
    Příběh se mi moc líbil, kresba skutečně netradiční, až fotorealistická. Doufám, že z příběhu o projektu Extremis budou čerpat autoři celovečerního Iran-Mana 3.
  • dracula
    dracula1.11.2011 16:23Iron Man: Extremis
    Na kresbu som si musel chvíľku zvykať, ale to neznamená, že by bola nekvalitná. Príbeh jednoduchý, priamočiary a bez siahodlhého filozofovania. Vďaka kope súbojov sa to čítalo rýchlo a súboje ma dokázali naozaj "strhnúť".
  • mart.in
    mart.in mecenáš4.10.2011 20:16Iron Man: Extremis
    Dlouho sem váhal jestli koupit, Iron Man mi dlouho nic neříkal (chlapík v brnění, hm), a v tomhle případě mě podle ukázek hodně odrazovala kresba. ale nakonec sem podlehl nabídce a koupil v paklu s Kravenem. Nelituju, na kresbu sem si po pár stránkách zvyknul, příběh neni špatnej. Proč ne, možná si to ještě někdy přečtu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.8.2011 13:07Iron Man: Extremis
    Od Ellise jsem čekal více, ale on je spíš ten "novinářský" typ:) A se sterilitou celé kresby naprosto souhlasím: nikoli, že by mě úplně odpuzovala, ale chybí tomu ta správná jiskra.
  • vasek
    vasek29.3.2011 14:30Iron Man: Extremis
    To byl totiž v Americe jednou jeden automat, který maloval obrázky na počkání. Lidé se k němu z široka i daleka sbíhali a žasli nad mistrovskou úrovní jeho prací. Nakreslil všechno, všecičko, co viděl. Husu v letu, zrání švestky nebo šestnáct sádrových trpaslíků na zápraží sousedovic domu… i se špínou za jejich sádrovými nehty. A fotografie také obkresloval, tenhle automat. Dokonale, perfekcionalisticky, strojově. Jenom jedna věc, by ho možná bývala trápila. A to, že jeho obrázky - přes všechnu tu dokonalost - nemají srdce. Ale protože automat také neměl srdce, netrápilo ho nic.

    No, představuju si, že takhle nějak by mohla vypadat pohádka o malování Iron Man: Extremis. Protože něco tak odtažitého a až odpudivě umělohmotného se v malbě vidí fakt málokdy. Sterilita, prýštící z každého políčka, by se dala krájet, usušit a skladovat v pytlích. Na druhou stranu takový způsob „uměleckého“ vyjádření má taky určitou výpovědní hodnotu. Já jsem se ovšem nemohl zbavit pocitu, že se těmi stránkami musím doslova prokousat a zhruba ve třech čtvrtinách jsem boj nakonec vzdal.

    Jinak dodávám že Iron Mana jako postavu příliš nežeru. Chlápek, co si postavil ocelovej exoskelet a prohání se oblohou na nějakejch tryskách, to je přece trochu nůďo. Navíc je to hrdina příliš nejednoznačný, republikánsky agitační a jeden mu zkrátka tak nějak ani nefandí. :)

    Tak tu v míru zvostávajte a nezapomeňte, že když má lidstvo nějaké problémy, vyřeší je za nás Zbrojovka Stark.
  • Marv_DailyPlanet
    Marv_DailyPlanet8.2.2011 16:32Iron Man: Extremis
    Iron Man mě nejdříve nadchl kresbou a příběhu jsem nějak nevěnoval pozornost. Poté jsem se koukl na kresbu ještě jednou a našel chybu, kterou jsem více popsal výše. A příběh je bohužel opravdu slabý. Ale díky opravdu propracované kresbě postav dávám 75 procent.

    vice na http://dc-dailyplanet.blogspot.com/2011/02/iron-man-extremis.html
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš19.12.2010 17:03Iron Man: Extremis
    Když sem se jako malej dozvěděl o Iron Manovy, nezajímal mě. Iron Man mě nikdy nezajímal a nebral jako postava. Chlápek co běhá v brnění pf nic moc. Film se mi ale docela líbil a tak sem si koupil i komiks. A zklamanej jsem rozhodně nebyl. Kresba mi sice moc nesedla (až na samotného Iron Mana) ale líbil se mi příběh a styl. Na to, že tam vlastně neni moc akce, mi to přišlo celkem dynamické. Fajn komiks.
  • Zajda
    Zajda23.11.2010 22:33Iron Man: Extremis
    Velmi povedene...misty i hororove :D
  • Azalin
    Azalin mecenáš22.11.2010 17:53Iron Man: Extremis
    Celkem všechno už tu bylo řečeno a s většinou názorů souhlasím. Kresba je taková zvláštní a studená (asi jako Nolanovy filmy), příběh je fajn.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš5.8.2010 10:57Iron Man: Extremis
    Na tenhle počin pánů Ellise a Granova jsem se těšil od chvíle co jsem kdysi zahraniční recenzi na internetu. Ani jsem tehdy moc nedoufal, že by mohl vyjít česky. A nejsem vůbec zklamaný. Příběh moderní, promyšlený a chytlavý. Kresba je také skvělá, možná chvílemi až moc dokonalá, což trošku ubírá energii a plasticitu u pohybu postav. V celku ale určitě spokojenost, myslím, že dobrá volba jak uvést Iron Mana českému čtenáři.
  • flipflop
    flipflop6.7.2010 12:36Iron Man: Extremis
    Kresba se mi líbila, komiks je drsnej, zápletka parádní.
  • blackJag
    blackJag admin5.6.2010 16:18Iron Man: Extremis
    Kresba bez posadí, chladná, sterilní, to jsou slova, které vizuál této knihy přesně vystihují a mne nezbývá, než se pod ně pokorně podepsat. Ale vadilo mi to? Ani omylem. Už z obálky se pěkně špulí zadeček fešné doktorky, která je i v příběhu předkládaná v krásných barvách, že by i slina nad četbou ukápla (to děvče je od pohledu přesně můj typ). Naštěstí se ale dokáži ovládat (navíc všechny komiksy čtu v rukavičkách a přes igelit :-)), takže jsem se zdárně dostal až ke konci příběhu a i z tohoto hlediska shledávám všechno na bezvadné úrovni. Střízlivé, přiměřeně komerční, hodně konverzační, chvílemi pěkně nedětsky temné. Příští knize, přijde-li, nemám důvod nedát šanci. Nehledě k tomu, že z této předlohy by byl pěkný film...
  • Sirius
    Sirius25.5.2010 09:18Iron Man: Extremis
    Čekal jsem, že to bude odlehčenější a nakonec mě to překvapilo svou porcí temnoty. Vadí mi to? Ale vůbec ne. Abych se přiznal, tak Iron Man se mi líbil mnohem víc než druhý díl Transmetropolitanu a řekl jsem si, že to s Ellisem ještě párkrát zkusím. U tohohle komiksu se mi líbí, že si tu scénárista na nic nehraje a nedělá z hrdiny namachrovaného týpka. Co se kresby týče - není špatná, ale že bych si s ní sedl na zadek jako třeba v případě Kick-Ass se taky říct nedá. Ale rozhodně není důvod ji zatracovat. Iron Man je výsledku chutná jednohubka s hlavním cílem bavit. Na jednu stranu to sice není důvod vyhledat ho, ale na stranu druhou si musíme uvědomit, že se jedná u prvního Iron Mana vydaného u nás. Takže si pozornost každého čtenáře rozhodně zaslouží.
  • willis
    willis18.5.2010 11:38Iron Man: Extremis
    Příběh mě bavil. Což se tak úplně nedá říct o vizuálu. Samotná kresba by byla pěkná, Iron Manovo brnění vypadá efektně, ale pozadí nejsou skoro žádná, většinou prostě jenom barevná plocha, barvy působí strašně uměle a studeně. Když porovnám podobně "3D"udělaného Ghost Ridera, tak ten mně přišel koukatelnější.
  • erik
    erik11.5.2010 08:36Iron Man: Extremis
    Z marvelovských hrdinov ma Iron Man zaujímal vždy najmenej. Ničmenej, bol som zvedavý, čo ponúkne v tomto príbehu. A ponúka v podstate výrazne filmové videnie Tonyho. Dozvieme sa, ako to bolo s prvým brnením, dozvieme sa, že vírus zlepšujúci ľudské telo stojí za to a v relatívne krátkom a priamočiarom príbehu, ktorý nenudí, je Iron man nakoniec víťazom. Kresba nie je moja šálka kávy. Jednoduché strohé pozadie, v ktorom behajú rovnako strohé akože plastické figúrky bez čŕt (ak nerátam občas pár čiar, ktoré majú vyjadrovať emócie), celé mi to príde ako napodobenina akože „reality“, ktorá sa berie až príliš vážne. Časom som si zvykol, celkovo hodnotím ako slušný titul.
3611979124
Četl/a (154)
2scha, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, Azik2586, Badgu.y1902, Bary02, Blackhand47XD, Blockholm, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Cever, Chaolinek, chuckboris, Cinema Ranger, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Denis1996, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, DracoAn, duri, emanek, erik, ertefol, filosh, Final, flipflop, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Golem, GreyArrow, guseppe, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, J.Connor, Jack, James, james dixon, jankie, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kapis, kaylin, KdG, Kil-Khal, Killingjoke, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, Kouzelnik7, kuzz, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, luky.kuky10, Madmax, Mariohurbanek, mart.in, Martin.imr, Martinb, Mates17, matty87, me, MEGA, Mercurio, mineralk, misa, MonsterGyre, mozzu, Mr. Baboon, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Onkel 1928, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, PeNNy, PH79, Prostě_Štěpán , radimisko, raenius, RaptoR, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, sala, samuelo12, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, Spike, start05, t0mas, T3ss, tankgirl, the.kasztan, tom99, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, Ukko, Václav Mikula, vishnar, vita, vrazdinek, Walome, xflori01, yardaformi, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(416)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adam.ra, adevr, Aerchel, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alex Bishop, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, AwatarDK, Azbest, Azik2586, Badgu.y1902, Bary02, barydave, batoo, bboorreekk, beanek, Bellatrix, Bezvliv, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Braindead, bronxik, Bubákolog, Buchtic, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, Carnage, Cemino, Cever, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, Cody, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cybern, cyboy, dajik, Dali, DAN478, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, discovery, DoctorWho, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Dov, DracoAn, Drekorian, duri, Durvi, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , eliera, emanek, Erich, erik, ertefol, fanik, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, firesnake1, flashpoint, flipflop, folkemon77, Fox01, Fr3d_K, Fréza, Fry, FumarEnPipa, Gamur, gezic, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, goodspeed, GreyArrow, grinder, guseppe, hahahoho, Hamichal, Hannibal92, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, Holmwood, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, Hrdina3333, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, I.am.geek, Idy, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, iob, IV, Ivan Kucera, J.Connor, J.T.honza, Jack, Jack043, James, james dixon, jankie, jardoom, Jay-jay, jendavondra, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, jones1240, José, Joshua_T, KadetJaina, kallenved, Kapis, karel, Kareru, kaylin, Kazumaki, KdG, Kelt, kendor007, keNNoslaw, keyko, KINIMODUS, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, kravak, Kreatik Digital, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, Kublaj, kubosos, Kunden, kybl, Lachvos, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, Lobok257, Lord_Arthas, Lucifer, Luigi, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Majinek, Majkl, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martin.imr, Martinb, MartinV, Masinfira, Matej-29, Mates17, Matio, matohan, matrosh, matty87, Maty48, Matyeos, Mauzr, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, MiDAZ, mikado, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, misa, MJ, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, Montiseus, morbi, morbn, MP, Mr. Baboon, mr.des, Mr.Filch, mrsk, mttra, myroslav, namdnas, NecRoman, Neuro, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, Odal , OldaB, Olesh, Ondraseeek, Onkel 1928, oru, Pafnuc, pajo1919, palo, Pán rostlin, Pandos11, PatrikTheMighty, pavel, pechna, PeNNy, peposek, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, Poseidon1978, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, razielus, Remi LeBo, restepik, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, Rocker93, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Sappo, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, SekyCZ, semi41, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, tankgirl, Ted15, tertr556, the.kasztan, TheoDread, thorrg, Tialster, tom99, Tomasino79, Tombal, Tomek, Tominos, Tommy Monaghan, tommybauch, tomned, Tomski, tomve, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, Ukko, Václav Mikula, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, Wiruss, wolfinov@seznam.cz, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (12)
ADM1, carlmichael, delsemela, FatMonster, fusnix, Hauzina, jackie, Mariomichal, Miriyak, skriva1, smazenapikantniskeble, Zajda
Shání (3)
gobers, Hauzina, smazenapikantniskeble
Nabízí (6)
Al0f0k, Kreatik, Pán rostlin, Remi LeBo, Sappo, Shpeckk