Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Za mřížemi je bezpečí... jenže dojde k události, která vyláká Ricka zpoza bezpečných zdí vězení. A zombie nejsou to nejhorší, co tam na něj čeká. Rickova skupina není jediná, která přežila katastrofu... a bohužel ani není nejpočetnější. Dojde setkání s vládcem města Woodbury, který si nechává říkat prostě - Guvernér.
Jedna z největších padouchů série, postava, která si vysloužila i vlastní knižní minisérii, přichází na scénu.

Obsahuje sešity série The Walking Dead #25-30

Identický dotisk v únoru 2014


Scénář
Robert Kirkman
Art
Charles Adlard
Obálka
Charles Adlard, Cliff Rathburn
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-110-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
320 g
Stran
136
Cena
299 Kč
Originál
The Walking Dead #05: The Best Defense (Skybound (Image Comics), 2006)
  • martin28
    Jde do tuhého. Všehoschopný psychopat a ultrasaďour Guvernér dominuje celé knize a jede neskutečný bomby. Tíživá, až depresivní atmosféra spolu s brutalitou v druhé polovině knihy nekompromisně srazí čtenáře do kolen. Některé stránky se četly těžce. 100%
  • faster86
    Tempo vyprávěni se zlehka rozvolňuje. To ale neznamená, že by se nic nedělo. Akce je tu míň, ale atmosféra výborná.
  • Kadin
    Kadin mecenáš8.2.2020 12:07Živí mrtví #05: Nejlepší obrana
    Tak se nám konečně představuje Guvernér v celé své kráse, příběh nám pokračuje a hrdinové dostávají zabrat, jak fyzicky, tak psychicky. Postavy se vyvíjí před očima a to hlavně Rick. Každým dílem je tato série lepší a lepší. Nemůžu se dočkat dalších dílů. 9/10
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš23.7.2019 12:30Živí mrtví #05: Nejlepší obrana
    Tak tento diel ma sklamal. Až príliš veľmi sa naťahovalo a bolo to ukecané tam, kde sa tá ukecanosť nehodila. Inak si to však stále udržuje pútavosť a som zvedavý, čo bude ďalej.
  • JohnyG
    Oproti čtyřce se celkově vzato víc kecalo a nebylo tam tolik zvratů, teda aspoň ne na každý dvoustraně. Od půlky sešitu se nám ale představí Guvernér, pěkně mazaná svině k pohledání, o tom žádná. A kdo je ještě mazanější je scénárista. Kirkman dobře ví, že za tak krátkou dobu by si k Michonne čtenář žádný velký sympatie nevybudoval a tak ji nechá v tomhle díle trpět tak, že by musel bejt člověk sadistickej sociopat, aby mu jí nebylo líto a vazba na relativně novou postavu je na světě. Kromě sekání rukou a všech drňáků je ale taky dobrý si všimnout, jak se hroutí psychika méně výrazných postav. Např. traumatizovaná Carol má zoufalou potřebu se k někomu přilepit a její frustrace se stupňuje apod., tohle zatím u většiny postav probublává pod povrchem a chystá se jen na příležitost explodovat v další překvapivou tragédii. V tomhle stresujícím prostředí si dokáže Kirkman pěkně pomalu pěstovat neustálou zásobu pro silné zvraty. Člověk ví, že něco přijde a stejně je to pokaždé tak překvapivé, že se na tak drsnou variantu ani neodvažoval pomyslet.
  • karl173
    karl173 mecenáš19.6.2018 20:17Živí mrtví #05: Nejlepší obrana
    Opět kniha, která nutí fanoušky seriálu srovnávat. Tady přichází známí Guvernér. Z počátku mi Guvernér neseděl v porovnání se seriálem, kde se na to šlo pozvolněji. Tady se Kirkman s ničím nemaže, což už mi vlastně dokázal hned v první knize a znovu je to pecka.
  • Fimi
    Fimi mecenáš5.6.2018 12:04Živí mrtví #05: Nejlepší obrana
    Přiznám se, že s guvernérovych proslovů se mi dělalo fyzicky špatně. Absolutní bomba, tahle série je to nejlepší u nás...sakra tohle je fakt úžasnej komiks... přijde mi že každý díl je mistrovské dílo a přece s porovnáním s následujícím je vždy slabší... tleskám Robertovi
  • tresida99
    tresida9917.1.2018 11:50Živí mrtví #05: Nejlepší obrana
    Jeden z mích nejoblíbenějších dílů. Skupina vidí vrtulník a jde pátrat a přitom netuší co tam číhá za monstrum. Začíná zde jedna z nejlepších příběhových linií.
  • trudoš
    trudoš editor29.11.2017 05:59Živí mrtví #05: Nejlepší obrana
    Tak tenhle díl jsem si skutečně užil. Čekal jsem další ponurou schízu uprostřed vězeňských zdí a Robert Kirkman se rozhodl vytáhnout pár napalmových kindervajíček a hodit je do ohně. Další přeživší v nedalekém opevněném městečku? No nezní to jako pohádka? Škoda jen, že tihle samaritáni spíš berou, než dávají.
    Nejenom že se ústřední dějová linka zase někam posouvá, ale dochází k zásadním zvratům, jež některé hrdiny ovlivní už navždy. Přitom akce není na úkor psychologie, oboje je hezky vyváženo tak, aby si čtenář pochutnal. A i když je postava Guvernéra možná až přímočaře záporná, má tenhle houmlesácký psychopat charisma, kterému se těžko odolává - té paseky, co nadělá, vše během jednoho jediného alba, to se hned tak nevidí.
    Jednoduše nemám výhrad, skutečně skvělý díl, přičemž nutkání otevřít hned další se rovná neléčené závislosti na kokainu. Těch možností, co konec nabízí, je nepočítaně a autor už několikrát dokázal, že umí navzdory očekávaným zvratům stále překvapovat novými nápady.
  • jirin
    Tak teď už dostávám plnou nálož a jsem maximálně spokojen. Guvernér je tu vykreslen jako orpavdový psycho, o několik řádu jinde než v seriálu. Paráda a četlo se to jedním dechem...
  • brkowycz
    Ještě teď se sám sobě směju, když jsem si říkal, že Kirkman v minulém díle předvedl opravdu špičkovou práci a že čtyřka Živých mrtvých byla opravdu napínavá. Jen slabý čajíček oproti pětce. Tenhle komiks se nečte, ale hltá. Jsem tak napnutej, co bude dál, že občas prostě jen zuřivě otáčím stránkama, nečtu ani text, ale jen rychle sjedu pohledem obrázky. Poté, co asi tak 6x dostanu srdeční záchvat nad množstvím zvratů, který mě čekají, se trochu uklidním, vrátím se zpět na místo kde jsem přestal se čtením a začal s hltáním a pokračuju dál. Vážně naprosto běžně přejíždím zastávky, když tohle čtu. Kdybych na sebe nebyl tolik přísnej a nesnažil si komiksy trochu "šetřit", musel bych tohle přečíst na jeden zátah. Takhle se "šetřením" mi to ale nikdy netrvá víc jak dva dny. Mám doma pár nepřečtenejch věcí koupených, ale silně pochybuju, že to vydržím dlouho. Spíš velmi brzy zase poběžím do krámu pro další díl.
  • choze
    Po přežitých útrapách uvnitř bere Kirkman část hrdinů ven na výpravu po stopách ztroskotané helikoptéry, aby jim přichystal další peklíčko. Jedním slovem mazec, v téhle fázi se už od toho nedá odtrhnout.
  • kaylin
    "Živí mrtví" mají výborné tempo. Když už si myslíte, že hrdinové najdou chvíli klid a budou si moct prostě jen tak sednout, hodit nohy nahoru a užívat si, že jsou stále naživu, stane se něco, co všechno změní. Doslova. Taková změna nastává samozřejmě i zde. Točí se kolem Ricka, našeho hrdinného a už ne až tak správňáckého bývalého šerifa, Glenna, který se podle všeho zamiloval, no a nakonec nechybí ani nováček v týmu, Michonne, která je rozhodně jednou z největších tvrďaček, co se tu zatím objevily. Ale i ona narazí na člověka, který je příšernější než všichni nemrtví dohromady. Přeživší totiž čeká setkání s Guvernérem. Že to nezní zrovna moc děsivě, když se to takhle řekne? Ale ono to děsivé je. Pořádně. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/80-zivi-mrtvi-nejlepsi-obrana-95.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.5.2013 12:07Živí mrtví #05: Nejlepší obrana
    Ve světě přeživších, kterých je vůči zombíkům velice málo, stejně dochází k absurdně zbytečnému zabíjení mezi sebou. Nejhorší je, když něčemu vládne psychopat v kombinaci s převládající myšlenkou poddaných "vyměníme cokoliv včetně svobody za bezpečí":-)

    Celkový dojem: 80%
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš22.9.2012 07:59Živí mrtví #05: Nejlepší obrana
    Asi tak od poloviny (od setkání s Guvernérem) jsem se těšil až ho někdo znásilní a umučí k smrti, což aniž bych spoileroval (každému dojde že když je to Nemesis série tak nezmizí během půldílu) se nestane. Prostě Guvernér je zloun a tím nemyslím že by byl z Loun. Opravdu to není zlomargarín či kalorie zlouna, je prostě fakt zlej až na prochcanou půdu indiánského pohřebiště. Pro mě maloulinko slabší díl hned těsně před branama pětihvězd, ale furt veliká postapokalyptická zábava...
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš13.9.2012 17:07Živí mrtví #05: Nejlepší obrana
    „Padesát sedm programů a nic nedávaj...“ (tak to dopadá, když jednoho omrzí kabelovka)

    Opět za mřížemi, nic zásadního, trocha fetiše s uniformama pro těžkooděnce a jeden nevinný výlet do přírody. A tady dojde na lámání croissantu, konečně zvrat hodný Kirkmana. Městečko Woodbury a Guvernér.
    Guvernér je milý chlapík, co vám s úsměvem na rtech rozšlápne babičku. Guvernér je ten plantážník, co vám před očima znásilní vaši nezletilou dceru. Guvernér je zlatíčko, co vám upálí manželku zaživa a bude u toho tančit macarenu. Už vám to došlo? Guvernér je psychopat, kterému byste se měli vyhnout obloukem o poloměru vzdálenosti Země od Slunce. Což se Rickovi a jeho partě bohužel nepodařilo. The Walking Dead #27: Zrození nemesis.
    Mám jedinou výtku - Guvernér tady vypadá jako mix umaštěného kolotočáře s militantními sklony a teplého vidláka z amerického jihu (prostě jako kopie nějaké podobně zvrácené postavy od Ennise a Dillona). Když jsem v traileru k nadcházející sezóně TV adaptace viděl jeho představitele v podání Davida Morrisseyho, nasral jsem si do kalhot. Na první pohled přívětivá fasáda, ovšem na ten druhý, čisté zlo a respekt. Perfektní casting. Jinak ke kresbě nemám výhrad, dokonce jsem zde narazil na dosud nejpovedenější kousek Adlardova umění (ke konci 28. sešitu), když Guvernér přihlíží hostině v zajetí držených zombií. Nádherně vyvedená dvoustránka zachycuje festovní žranici a to jak v celku, tak v detailech. Chuťovka, hned bych to věšel na zeď. Tentokrát velká spokojenost.
  • Kabukiman
    Kabukiman16.7.2012 08:28Živí mrtví #05: Nejlepší obrana
    Zatím asi nejlepší díl co vyšel. Rozhodně se těším na pokračování!!
  • goldschmidchen
    goldschmidchen4.7.2012 21:09Živí mrtví #05: Nejlepší obrana
    Škoda, že další díl výjde až na podzim!
  • Kapis
    Kapis mecenáš18.6.2012 09:45Živí mrtví #05: Nejlepší obrana
    V komentu lehce (ale fakt jen kapku) spoileruju, upozorňuji hned zkraje. Kirkman nenechá své hrdiny chvíli vydechnout a když už to vypadá, že se to začíná zabydlovat a usazovat, žene je bez ustání dál, momentálně do náruče dobrosrdečnému filantropovi, který si nechává říkat Guvernér. Čtvrtý díl měl taky spád, ale přece jenom, za mřížemi probíhající telenovela nedávala příběhu příliš prostor pro velkou eskalaci. Zde ji ovšem najdeme v plné míře, protože se posouváme dál do blízkého městečka, kde žije zbožná komunita přátelsky naladěných samaritánů. A to je opravdové štěstí - aspoň pro čtenáře. Takže se těším na další díl, kdy bychom se měli vrátit do věznice, zase trochu jinak. Jsem ochoten omluvit toporné monology, dlouhé jak kázaní bigotního narcise, největší silou téhle série je prostě její spád a jistota, že si nemůžete být jisti ničím. Autor nešetří nic a nikoho, Rick už si při honění nebude moct střídat holky;-). Už se těším na další pokračování, i když zase budu mít problém s množstvím postav, jejich jmény, historií a jejich interakcemi, vztahy apod., myslím, že mě další díl vtáhne hned, ani nemrknu. Jsem docela zvědav na tu dobročinnou misii, která se za nebožáky do vězení chystá, aby jim ukázala cestu ke světlu.
  • erik
    Zo zotrvačnosti som si kúpil aj ďalšie pokračovanie vcelku nudnej série Živí mŕtvi, ktorá príjemne začala, ale čoskoro ostala uväznená (doslova) v domnienke, že ľuďom musí iba hrabať, a preto ich skôr či neskôr treba zahrabať (alebo spáliť).

    Hurá, dej sa pohne, havaruje vrtuľník, záchranná čata sa poň vydá, nájde ďalších žijúcich občanov (aj s vládcom) a potom to už ide podľa osvedčeného scenára "sme zlí od prirodzenia a navždy zlí ostaneme, pravda, okrem hlavného klaďasa". Fádnym spôsobom každý zo záchranného tímu o niečo príde, klišé o väzenských homosexuálnych náklonnostiach tiež neostanú nevyužité a to by z deja hádam aj stačilo. Ale nie je to zlé, naopak, konečne sa niečo deje, i keď na zombie zabudnite, tie už miznú aj ako komparz.

    Mám pocit, že kresba sa stala prehľadnejšou, čo kvitujem.

    Ďalšia kniha môže byť zaujímavá.

  • Devilek
    Sakra chci další díl. Nejdřiv sem si myslel že koupit všechny díly najednou i když nevim moc o co jde je šílenost ale stejně sem to udělal a sem stím spokojenej. Skvělý škoda že nevychází časteji
  • GORERATED
    Tahle serie je moje slabina a uvítal bych, kdyby ji Crew vydávala do roka častěji, ale nemůžem se zavděčit všem...:) v této knize se stane také jedna z hlavních událostí serie, která osvětlí neznalému čtenáři, co si na Googlu prohlížel obrázky k obálkám, proč k tomu vlastně došlo. Kresba je opět skvělá, ikdyž kvalit a detailnosti prvního dílu nedosahuje, člověk si na ni zvykne až překvapivě rychle. Příběh opět na jedničku, rozhovory postav nejsou nudné a o ničem a příběh se stále zaobírá tématem, že zombie nemusejí nutně být ten největší problém v apokalyptickém světě.
    Osobně mám serii načtenou až do zatím posledního dílu, ale rád podpořím vždy české vydání a knihy si přelouskám i několikrát (první díl už jsem četl snad pětkrát a nikdy jsem se nenudil!). Až tato serie bude ukončena a v českém vydání budou všechny knihy. Vezmu si týden dovolené, odjedu někam daleko od civilizace a tam se ponořím do světa Walking Dead!! Je to totiž přece tak snadné nechat se jím lapit!
  • Fry
    Po páté se opět můžete setkat s ''Živými mrtvými''!

    Tentokrát s podtitulem ''Nejlepší obrana'', což napovídá tomu, že Rick a ostatní naleznou (ve skutečnosti nalezne Glenn) brnění, přes které vás nemrtví nemohou kousnout. A proto se je hned rozhodnou otestovat v praxi a přinést nějaký benzín, aby mohli nastartovat generátor. Ale co člověk nechtěl, zjevil se na obloze vrtulník, díky kterému se Rick, Glenn a Michonne dostali do pasti samotnému ''Guvernérovi'', který s lidmi zachází po svém!

    Po dlouhé době jsem si musel v paměti znovu a znovu zrekapitulovat, co se stalo, protože je čím dál víc do tuhého! PS: Ať už je tu další díl!
110304
Četl/a (171)
123peta, 2scha, adriel, Alikkk, anka, BadBoy, Balů103, blackJag, Blacklarch, bob-premky, Bonpar, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, chcita, choze, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, cowok, Crics, cyboy, dajik, Davidos402, Deckard, Doly, Doppelganger, duri, Dzoglik, Ejdý1, erik, Faix, farnhajt, figis, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Garp, Georgíno J., Gregory47, gwen666, Hønzza, HellWeber, hhannie, Himlik, house192, hromotlk, hypermlok, Infarkt, invape, Jabba, Jahunda, James, jankie, japes, Jay-jay, jiskra, Johny87, JohnyG, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Keno, Kerbellos, kindanerd, Knuckless, Komediant1842, koudak89, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lijem24, LookAss, Lukasitch, lukedukenuke, luky.kuky10, Majkl151, malylada, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, Matthew, mearez, Mercurio, mgeralt, motycond, MP, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrstffl, mstefl, mywiel, namdnas, Negan, NikkiKonig, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, perper, Petr, petrik1710, Petrisko911 , petrSF, Pista, Plechy, PrastenejCitron, radimisko, raenius, raimi, rajot, RedButton, robcornick, robertsedmik, rooty, RudyRod, Saiffer, sandman, Sawyer, Schramm, sedw, Sick666, Sikk, Sir_Pete, slavik38, SNUFKIN, Spacecore, Spike, syon, tesilosaurus, the.kasztan, TheDoctor, Tiba, Tomasino79, Tommar, Tomski, tresida99, trudoš, tukak, Unerr, Václav Mikula, w3cMarkus, Walome, Wasps, wolfgang, xflori01, Yefery, Zavulon, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(308)
00sedm, 123peta, 2scha, 665+1, 7eleven, 81splinter, adam.ra, Alfi, Alfonzo, anka, Azbest, Azik2586, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, BeeSee, Beng.D, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, Blair, Bob, bob-premky, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, Braindead, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, CaptainCzech, charvos, chcita, Corvus, cowok, Cr4sh, Crics, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Davidkkk, Davidos402, DAxik, Deckard, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Drbo Jebo, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Einstain666 , Ejdý1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, figis, filemon, filosh, Final, Fort, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Fuf00n, Georgíno J., goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, Grebenda, Gregory47, grinder, gumidekmedvidek, gwen666, Hamichal, Hawwwran, Hebled, hedgehog, HellWeber, herbert, holubdema, Honzissis, Houbař, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, Indy, Infarkt, invape, J.T.honza, Jabba, JackOneil, Jahunda, Jak, James, jankie, Jay-jay, jendavondra, jiskra, Johny87, José, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kamil, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KLAUN_DOMINANT, Knuckless, Komediant1842, komik.sx, koniklec, konous, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, Kunden, kybl, Lachvos, lacoste, Leland, Librarian, Light, Lijem24, Lisien, Lobodlak, Lojza, LookAss, Lookass33, Lucifer, luky.kuky10, m.jedle, maara, Majkl151, malylada, Mamut12, Mankin, markic, marshalx, mart.in, Martin Buchal, Martin D. Antonín, martin28, Martinb, Marvin, Matej-29, matrosh, Matthew, Matthew, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mike731, Mikei, mikina, mikki.maser, Mikko, Mitak, Mleako, monty.cl, morbn, Mortisson, MP, Mr. Baboon, Mr.Bolt, Mr.Plysh, mrstffl, mstefl, MultiScorey, namdnas, Negan, Netorack, netvor, Niaz, Nightmare, NikkiKonig, Noci, noMster, o2t2, OldaB, Olesh, Oompa Loompa, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, Pepares, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, Poseidon1978, PP, PrastenejCitron, Quentin, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Ragnarog, Raido26, raimi, rajot, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rich, RicHard. , Ricky Gervais, robcornick, robertsedmik, rooty, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saiffer, saja, sandman, Saran, Satyricon, Sawyer, Schramm, Scorey, sedw, seezeethree, segy, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SNUFKIN, songoku, Spike, StanleyHu, stepan.tichy, syon, tacmud, Tarka Daal, TenCoJeZbytečnej, terrordemon, tesilosaurus, the.kasztan, TheDoctor, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tombal, Tominos, Tommar, TommyBOYER, Tomski, Toren, tresida99, trudoš, tukak, tulipstros, Václav Mikula, Valis, Viking, vishnar, Vítek, Vlast0, Wasps, WereWolf, willis, wolfgang, xai, xflori01, xintax, xspeed, Yaromil, Yefery, yogi, Zajda, Zajo original, Zaknafeine, Zavulon, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zebedee, Zemblaff, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (24)
Agent24, Badgu.y1902, DAN478, Davispear , deadpool, FatMonster, fusnix, Hlavac, husakpetr93, Jack, jakouback, Kitykatyn, Kryysa1892, Lobok257, Maty48, Miriyak, Pandos11, Sebastian the wise, SpaceFade, spot, the_proph, Tomate, Wodry, xxaannddeerr
Shání (5)
Al0f0k, Hlavac, Hurvy, Kitykatyn, Taťka Tuleň
Nabízí (1)
www.foxbazar.cz