http://www.ctukomiks.cz/

Komiksovým fanouškem a nadšencem jsem se na plno stal od doby vydávání prvního UKK. I když ono to začalo už od dětství čtením Čtyřlístku a Kačera Donalda, sledováním animáku se Spider-manem a potom přišly na řadu i legendární Želvy Ninja. Každopádně od zakoupení Spider-man: Návrat (za 49,-Kč a doteď je to jeden z mých nejoblíbenějších komiksových příběhů:-)) jsem postupně komiksový svět začal objevovat víc a víc, až mě úplně pohltil. Nejsem žádný expert ani nepotřebuju vědět každou změnu kreslíře u světových nakladatelství. Komiksy čtu hlavně proto, že mě to baví. Rád rozšiřuju tohle neuvěřitelně chytlavé kulturní medium kolem sebe a i proto jsem se rozhodl založit stránky http://www.ctukomiks.cz/ abych se mohl podělit o své dojmy z přečtených komiksů:-)
  • luky.kuky10
    Ikdyz jsem si tento comics puvodne kupovat nechtel, uz bych se znovu nerozmyslel. Je to uplne neco jineho, nez na co muzete v CZ vydanych comicsech narazit. Scenar je neskutecne propracovany a kresba se k pribehu skvele hodi. Okamzite jsem se dostal do deje a velice dobre udelane je propojeni minulosti a soucasnosti. Je to opravdu jako koukat na film. Zas tak hororove (abych se z toho po... strachy) to na me nepusobilo. Ale atmosfera je zde urcite velka. Kdyz uz jsem se dostal na konec knihy, zamrzelo me, ze druhy dil asi nikde nesezenu (v AJ zatim nectu) a ze je to prectene celkem hned - coz ale urcite neni na skodu. Pokud chcete comics, ktery vas vtahne do deje, ma temnejsi atmosferu a od cteni se odtrhnete jen tim kdyz se doctete az na konec, je pro vas zamek a klic skvela volba!:-)
  • luky.kuky10
    Toto byl nejslabší comics, který jsem o x-menech četl! Neustále se opakující scénář - "musíme je dostat... nemáme dost sil... utečme, a pak je dostaneme... musíme je dostat..." A tak neustále dokola. Jedna velká nuda. Nejvíc to zabil Hank, a jeho utržený knipl letadla:D A pasáž s Pharaonem jsem už vůbec nepochopil. Tu vystihují snad jen slova kreslíře: "šli jsme do toho s tím, že nakonec z toho něco vznikne..". Ale abych taky trochu pochválil, tak kresba v posledních sešitech nebyla špatná. A také zrození Havoka bylo fajn. Asi nejlepší byl konec knihy, kdy na scénu nastoupí sentinelové. Škoda, po CL x-men je to opravdu slabota.
  • luky.kuky10
    Libilo se mi to. Zaujal me pribeh, kde je Captain America uvrzen do obrazu medii v negativnim stinu. Celkove mam podobny nazor jako Norri s komentarem nize. Jeste bych chtel dodat ke kresbe, ktera mi prisla super. Hlavne liniemi, ktere vedou treba od Falconovych kridel pri letu, nebo v soubojich pri uderech nebo padech (jakoby vzdusna stopa). A take to, jak se v mnoha panelech me barva pozadi. Je to originalni.
  • luky.kuky10
    O zrození Ultrona jsem měl úplně jiné představy. Čekal jsem opravdu epický příběh, jak Hank Pym se Starkem nebo Bannerem stvoří tuto ikonickou postavu. Ale bylo to přesně jako ve filmu - "a hele, lusk a je tu Ultron"! To že jsou old comicsy ukecané je jistota, se kterou se musí počítat. Ale zde jsem byl trošku zklamaný ohledně příběhu. Nejlepší sešit byl, když se Avengers dostali do alternativní reality, a střetli se s původními Avengers, první sešit s Yellowjacketem a nejlepší bylo zrození Visiona! Škoda, že comics zrození Ultrona není skoro vůbec o Ultronovi. 3 a půl*
  • luky.kuky10
    Mam ted obdobi daredevila, a na tento comics jsem se vrhl hned po precteni vynikajicich omnibusu. Podle zjisteni o cem comics je jsem se na nej celkem tesil. Nanestesti prislo mensi zklamani. Kresba se mi libila, ale scenar je velice slaby. Mozna, kdyz by se mi do ruky dostal comics s predchazejicimi udalostmi, treba bych zmenil nazor. Souboje fajn (ikdyz ninjove, od kterych bych si predstavoval nejaky vyssi skill, umirali jak na bezicim pasu), postavy taky fajn, ale celkove jsem si to uzil jen jako jednohubku bez vetsich emoci.
  • luky.kuky10
    luky.kuky105.11.2015 20:11Daredevil: Muž beze strachu #03
    Treti dil me bavil hodne. Skoda jen, ze byl o dost tenci nez predchozi omnibusy. Ale i tak jsem si pribeh vychutnal, a co hodne zaujalo, byly ruzne kreslene casti (cernobile, retro...). Jeste musim dokoupit 4 dil.
  • luky.kuky10
    luky.kuky101.11.2015 20:07Daredevil: Muž beze strachu #02
    Oproti prvnimu dilu je ten druhy vice akcni. Ale i zde maji dialogy svuj smysl, a zatim jsem se v teto serii nesetkal se zbytecnymi rozhovory postav. To je ale asi holt umeni Bendise:). Co se tyce hlavniho pribehu, kam az hluboko se Matt Murdock dostane, tak mam v sobe rozporuplne dojmy. Na jednu stranu je to vsechno az moc zamotane a chvilemi si preji aby to vsechno dopadlo jinak. Na druhou stranu to je kouzlo comicsu. Vsechno preci muze byt jinak a to me na tom bavi. Jdu se pustit do tretiho dilu, abych zjistil dalsi udalosti ve vyvoji zivota Daredevila!
  • luky.kuky10
    luky.kuky1029.10.2015 16:02Daredevil: Muž beze strachu #01
    Po zakoupeni jsem nechal tento vytecny comics rok uzrat, nez jsem se k nemu v knihovne dostal. A cekani se vyplatilo. Je to opravdu uchvatne dilo. Prvni pribeh je spise o Benu Urichovi nez o daredevilovi, kazdopadne mne zaujal svou kresbo malbou a scenarem. Je pravda, ze to nemuselo byt tak dlouhe, ale ma to atmosferu. Hlavni dejova linka je vynikajici. Pripomina daredevila od F. Millera, ktery mame moznost precist v UKK. Uzasna kresba od Maleeva a grandiozni scenar od Bendise dava ctenari moznost skvele prilnout k deji. Ani mi nevadi, ze comics neni tak akcni jak jsem cekal, naopak si myslim, ze to k Mattu Murdockovi paradne sedne.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1023.10.2015 23:58Hitman #02: Místní hrdinové
    Hitman baví! Dobré hlášky, akce a jednoduchá ale přesto kvalitní kresba. Co víc si jako oddychovku přát?:)
  • luky.kuky10
    Vsechno uz tu bylo napsano. Za sebe muzu jen dodat, jsem rad za moznost vlastnit prvni sesity oblibenych hrdinu alespon v teto podobe:-)
  • luky.kuky10
    luky.kuky104.10.2015 21:40Punisher IV.
    Mam strasne rad kresbu Dillona, a mrzelo me, ze nenakreslil celou knihu. Kazdopadne i kvalita oproti minulym kniham sla trosku dolu. Ale celkove je to porad Punisherovsky standard skvele zabavy!!!
  • luky.kuky10
    luky.kuky1030.9.2015 23:00Punisher III.
    Rusak se vraci a ona je s nim i sranda:-) u prvnich dvou dilu jsem se bavil vice, ale jen o chlup. A i tento treti dil prinasi tu pravou Punisherovskou rezbu! Spokojenost.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1026.9.2015 17:08Batman: Dlouhý Halloween 2
    Stejne hodnoceni jako u prvniho dilu. Hodnotim to jako kompletni pribeh. Jen doplnim, ze takovy konec jsem necekal.. Temny a skvely detektivni pribeh. S neuveritelne nadhernou kresbou, kterou jsem si strasne oblibil. Kresba ma tolik detailu a svym zpusobem je velice jednoducha. Zadna preplacanost, kazdy panel ma jen to co potrebuje. Takze stejne jako u prvniho diku:
    "Jednim slovem "dechberouci"! Tohle se, spolecne s temnym vitezstvim, radi mezi moje top comicsy s Batmanem. Uz dlouho jsem nedal knihu na jeden zatah i s druhym dilem. A jeste k tomu je dnes mezinarodni Batman day:-)"
  • luky.kuky10
    luky.kuky1026.9.2015 17:03Batman: Dlouhý Halloween 1
    Jednim slovem "dechberouci"! Tohle se, spolecne s temnym vitezstvim, radi mezi moje top comicsy s Batmanem. Uz dlouho jsem nedal knihu na jeden zatah i s druhym dilem. A jeste k tomu je dnes mezinarodni Batman day:-)
  • luky.kuky10
    luky.kuky1025.9.2015 20:38Království tvé
    Nema smysl nekoho presvedcovat, jestli si tohle precist. Tohle proste musite precist! Videt old Supermana, Batmana, Wonder Woman a skoro vsechny dalsi superhrdiny DC, je velka pecka. Jeste k tomu v LUXUSNIM zpracovani od krale comicsove malby Alexe Rosse. Na scenar si kazdy udelejte nazor sami. Me se to libi jako celek:-) 100%
  • luky.kuky10
    A mame tu dokonceni zrejme nejkomplikovanejsiho pribehu, ktery jsem zatim cetl. Jak uz napsal nize Kaylin, je tezke se v pribehu vyznat, protoze ceskemu ctenari se nedostane do ruky skoro nic, na co komics odkazuje. Treba jeste neco dovyjde tady v UKK, a budu si to tak moct precist znovu, spolecne s dalsimi pribehy. Kresba je opravdu vynikajici, a na devadesatky moderni a plna akcnich panelu. Co se akce tyce, tak bojove sceny byly super. Chtelo by to mene textu (hlavne toho vysvetlovaciho), ale to uz ke starsim comicsum patri. Kdyz to porovnam s "Avengers: do boje", tak "na veky veku" je o mnoho lepsi a propracovanejsi. Ja byl hodne spokojen.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1024.9.2015 18:51Star Wars Magazín 2015/04
    Pokracovani pribehu Skywalkera, kteremu porad lezi v zaludku lord Vader. Kazdopadne i Vader ma na Skywalkera velky zalusk. Jak to dopadne, si budeme muset pockat. Druhy pribeh mne velmi prekvapil, a hodne bavil. Libi se mi vzajemna propojenost obou pribehu. A je zajime videt Vadera jako loutku. A to, ze i jemu se to nelibi, je dost zjevne. Tesim se na pokracovani.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1023.9.2015 16:52Star Wars Magazín 2012/05
    Poznamenan: 3*
    Stiny a svetlo: 2,5*
    Diky tvurci: 3,5*
    Slabsi cislo. Nejlepsi pribeh byl "diky tvurci".
  • luky.kuky10
    luky.kuky1023.9.2015 16:15Star Wars Magazín 2012/07
    Terc Vader: 5*
    Rovnitka a protiklady: 3,5*
    Darebove: 2*
    Terc Vader je nejlepsi comics tohoto cisla.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1023.9.2015 14:52Star Wars Magazín 2012/06
    Obet: 4*
    Stormtrooper: 5*
    Hoth: 1*
    Tento dil me bavil. Hlavne diky Ennisove pribehu Trooper. Jedine, co mi nesedlo, byl posledni pribeh hoth.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1021.9.2015 19:04Star Wars Magazín 2012/09
    Po dlouhe dobe slabsi dil..
    Cim vinna vernost: 3*
    Yaddlin pribeh: 3*
    Ponauceni: 3*
  • luky.kuky10
    luky.kuky1021.9.2015 16:49Star Wars Magazín 2012/08
    Ztrata: 4*
    Povinnost: 4*
    Borit nova imeperia: 2,5*
  • luky.kuky10
    luky.kuky1021.9.2015 16:41Star Wars Magazín 2012/10
    Super cislo.
    Do krajnosti: 4*
    Opusteni: 5*
    Duch: 4*
  • luky.kuky10
    luky.kuky1019.9.2015 17:00Star Wars Magazín 2015/03
    Kresba skvela! To ze je tu tahle legendarni parta beru za velky plus. Co bych naopak uvital zmenit, je (jak uz bylo receno nize) onen souboj Vadera s Lukem. Dokazal bych si jej predstavit az nekde na konci. Ale jinak spokojenost. Uvidime co se docteme v pokracovani:-)
    Ps: C3PO je hnup jako vzdycky:D
  • luky.kuky10
    luky.kuky1019.9.2015 16:52Bitevní pole #01
    Celkem jsem se na toto tesil. Cekal jsem daleko vice akce. Hlavne teda u pribehu tankisti. Kazdopadne z celkoveho zpracovani jsem nadsen, a urcite bych bral pokracovani.
  • luky.kuky10
    Prave to, ze se neustale skace v case, je zamer tohoto comicscu. Mame se, spolecne se zajimave slozenym tymem Avengers, dostat do jiz probehlych scen z historie Avengeru. Musel jsem se soustredit, a davat trosku pozor, abych se v pribehu neztratil. Kazdopadne se mi tento pribeh hodne zamlouva. Uz jen kvuli tomu, ze je jiny nez ostatni, a podivame se do mnoho jinych realit, v nich Avengers pusobili a nebo pusobit budou. Jsem zvedavy, jak to cele dopadne.
  • luky.kuky10
    Lenny: super, to jsem nevedel. Diky za info
    Jinak jeste doplnim, ze kresba me hodne pozitivne prekvapila:-)
  • luky.kuky10
    Moje prvni poradne setkani s agentem Venomem. Budeme svedky jeho tajnych operaci. Poradne se setkame s vnitrnim rozbrojem mezi Flashem a venomovou touhou ovladnout sveho hostitele. Byl jsem rad i za ucast spider-mana. Jedine, co me mrzi je, ze kniha obsahuje pouze 5 sesitu, a zrejme zadne pokracovani v ramci ukk nebude. I tak je to zatim jedno z nej ukk druhe 60ky.
  • luky.kuky10
    luky.kuky104.9.2015 21:47Smax
    Jako zakonceni sagy mi to prislo hodne fajn:-) opet hezka kresba, ikdyz jina nez u top 10 nebo devetactyricatniku, ale k pribehu se dobre hodi. Ja se bavil.
  • luky.kuky10
    luky.kuky101.9.2015 23:10Top 10: Devětačtyřicátníci
    Nejprve bych rad doporucil, aby jste nezacinali serii cist timto comicsem. Ale tento comics precetli az po prvnim a druhem dile Top 10. Co se devetactyricatniku tyce, mohlo by to byt cele delsi. Ale i presto je to velmi kvalitni dilo. Skvela kresba ktera mi k pribehu sedla moc dobre. Ja byl spolojen a ted se pustim uz jen do knihy Smax:-)
    Toto je opravdu moc fajn serie!
  • luky.kuky10
    luky.kuky1029.8.2015 11:26Top 10, kniha druhá
    Skvele zakonceni pribehu. Tato serie je opravdu skvela, a vsechny postavy maji svou ulohu a kazdeho jsem si oblibil. Bral bych nejake pokracovani:-)
  • luky.kuky10
    luky.kuky1028.8.2015 20:10Top 10, kniha první
    Ze zacatku jsem nevedel, co od toho mam cekat. Prvnich par stranek je takovy rozjezd, ale po chvili cteni vas to pohlti. Neni tu primocary pribeh, ale mnoho zapletech propojenych do sebe. Hodne me bavilo to, jak je kazdy jiny, a defakto se nesetkate s lidmi, kteri by meli stejne schopnosti. V celem prubehu knihy prozivate "bezny" pracovni den s policejnim okrskem top 10. Opravdu to je, jako sledovat nejaky krimi serial. Nebudu se opakovat po ostatnich, ale je to vazne dobry! Nakonec, prectete a uvidite:-)
  • luky.kuky10
    luky.kuky1020.8.2015 22:31CREW² #47
    Gaimanovi na chut moc neprijdu. Nejak me ty pribehy nebavi. Ochutnavac byl na rozjezd dobrej a co se tyce Blacksada, tak to je top! Skvela crew s LUXUSNI obalkou!!:-)
  • luky.kuky10
    luky.kuky1020.8.2015 22:27CREW² #29
    Slabsi prumer. Pecka cisla je spider-man bez spider-mana.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1016.8.2015 12:38CREW² #21
    Upirsky special? Proc ne:-) me to bavilo. A samozrejme blacksad - super dokonceni z minuleho cisla.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1016.8.2015 00:08CREW² #20
    Mam to hlavne kvuli Blacksadovi, ale jinak je to spis prumer.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1016.8.2015 00:05CREW² #09
    Az na Blacksada me nic z toho nechytlo.
  • luky.kuky10
    luky.kuky108.8.2015 22:14CREW² #08
    Skvela crew! Na prvniho Blacksada je to prvotridni, a i pokracovani stoji za to. Ostatni comicsy se mi taky hodne libily. Zrejme nejslabsi byl comics planetary.
  • luky.kuky10
    Sice jsem jako orvni videl film, ktery se mi hodne libil, ale tyhle dve knizky jsou pecka. Kresbu Jocka opravdu muzu, a pribeh je akcni a ma to hlavu a patu. Stejne jako u DMZ je i tady skoda ze nevyslo pokracovani.
  • luky.kuky10
    luky.kuky108.8.2015 18:39DMZ #06: Krvavé volby
    Tohle je velice povedena serie! Snad se dockame i dalsich dilu. Ono skoncit v pulce je celkem (jak by rekl Matty..) "kurva na hovno!"
  • luky.kuky10
    luky.kuky108.8.2015 18:36DMZ #04: Palba do vlastních
    Tenhle dil je zase o neco jiny nez ty predchozi, ale presto skvele zapada do celeho konceptu pribehu.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1018.7.2015 18:48CREW² #35
    Batman vs lobo je prijemne pocteni. Ale ze bych se z toho nejak dostal do kolen to ne.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1018.7.2015 18:43DMZ #05: Skrytá válka
    Zajima vas pribeh i jinych postav nez Mattyho Rotha? Tak se nevahejte pustit do tehle knihy. Od ostatnich knih, a hlavni dejove linky, je to prijemna a oddychova zmena.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1015.7.2015 09:01CREW² #39
    Toto cislo mam hlavne kvuli jokerovi, ktery nebyl spatny.
  • luky.kuky10
    luky.kuky106.7.2015 20:23DMZ #03: Veřejné práce
    Tak tohle byl hustej dil! Dalsi parchanti, teroristi a nove postavy. Matty se zamota do teroristicky bunky a... No to uz si prectete sami:-)
  • luky.kuky10
    luky.kuky105.7.2015 22:18DMZ #02: Tělo novináře
    Zacina se to slusne rozjizdet. Matty se cim dal vic zaclenuje do komunit DMZ, a stkava se s novymi lidmi. Dokonce se dostane i na chvili domu, ikdyz domov uz pomalu zacina mit ve svem novem pusobisti. Vic a vic me zacina bavit sledovat Mattyho zivot, a jsem zvedavy, kam az se tenhle chlapek propracuje.
  • luky.kuky10
    luky.kuky103.7.2015 22:02DMZ #01: Válečná zóna
    Skvely scenar a kresba. Tenhle comics mi hodne sedl, je zabavny a po precteni mate chut vrhnout se na dalsi dil. Jen tak mimochodem, nikde jinde jsem nevidel tolikrat pouzity slovo ku*va:D
  • luky.kuky10
    luky.kuky1030.6.2015 22:41CREW² #15
    Blacksad super! A take se mi hodne libil human target.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1030.6.2015 22:37Predátor Omnibus 1
    Cena kolem 299,- co si prat vic? Zabavi na dost dlouho! A diky tomuto omnibusu zacim predTorovi prichazet na chut. Nejlepsi jsou pribehy s bratrem "arnolda (:-D)". A za mne urcite nejhezci obalka u predator omnibusu, ta je proste famozni!
  • luky.kuky10
    luky.kuky1029.6.2015 12:45CREW² #14
    Koupeno kvuli Batmanovi a velice mile prekvapen diky Blacksadovi! Ten je totiz naprosto paradni, a okamzite jsem objednal vse, co se s nim da sehnat. Uz ted se nemuzu dockat dalsiho cisla s pokracovanim, a toho, jak to vlastne dopadne!
  • luky.kuky10
    Lenny: myslel jsem si to. Treba se k tomu v budoucnu jeste vratim, sezenu neco vic ze zahranici, a prehodnotim svuj nazor. Ale kdyz jsem to precetl takhle samotny, nebo i s tim co uz vyslo v ukk, tak to na me zas tolik nezapusobilo. Kazdopadne diky za info:)
  • luky.kuky10
    luky.kuky1016.2.2023Prodám
    Prodám Avengers - do boje! 1x čtené ve 100% stavu. Osobní předání v Praze, případně rád pošlu přes Zásilkovnu (+ 80,-).
    Cena 550,-
  • luky.kuky10
    luky.kuky1023.11.2022Prodám
    Prodám následující komiksy ve 100% stavu:
    Avengers: Do boje! 850,-
    Grandville 1. díl 150,-
    Strážci galaxie #01: Kosmičtí Avengers 150,-
    Fortnite: Bod nula 1. díl (vč. herního kódu) 50,-

    Ideálně osobní předání v Praze, případně Zásilkovna (+80,-)
  • luky.kuky10
    luky.kuky101.9.2022Prodám
    prodám:

    Avengers - do boje 900,-
    Grandville 150,-
    Fortnite 50,-
    Marvelova dobrodružství: Spider-man 150,-
    Legenda o Batmanovi 150,-/kus:
    - Batman Znovuzrozený
    - Batman Rok Nula 1
    - Batman Rok Nula 2

    Ideálně osobní předání v Praze, případně pošlu přes zásilkovnu (+80,-).
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 593 (cca 199980 Kč)
Mám: 713 (cca 272387 Kč)
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0