Sedm členů týmu Avengers je vytrženo z minulosti, přítomnosti i budoucnosti, aby chránili svého přítele Ricka Jonese před smrtí z rukou Immortuse. V epickém příběhu, ve kterém stojí přítel proti příteli a ze zapřisáhlých nepřátel se stávají spojenci, musí hrdinové ztracení v čase vybojovat kosmickou bitvu, která rozhodne o osudu celého lidstva!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 61. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Avengers Forever #1-6


Scénář
Kurt Busiek, Roger Stern
Art
Carlos Pacheco
Ink
Jesús Merino
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
597 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
Avengers: Forever, Part 1 (Marvel)
  • ludek.n
    Ricka Jonese ohrožuje vládce času Immortus. Aby se mu ubránil, použije Rick nově získanou „osudovou moc“ a přivolá si na pomoc sedm členů Avengers, kteří jsou každý z jiného času. Nový tým je okamžitě vtažen do víru dění a přestože nemají tušení, o co v této hře jde, o nepříteli nepochybují. Ani o úkolu ho zastavit. Scénárista Kurt Busiek se s přispěním Rogera Sterna pustil do ságy, která nejenom staví před Avengers nové výzvy, ale připomíná i mnoho z historie marvelovského světa. Znalci si tak mohou vychutnávat mnohé narážky a výjevy z minulosti jednotlivých superhrdinů či jejich protivníků. Příběh je nicméně samonosný, takže si ho užijí i ti, kdo zase až tolik zkušeností s vesmírem značky Marvel nemají. I přes poměrně komplikovanou strukturu vyprávění, je děj přehledný a srozumitelný. Hrdinové z různých časových rovin (stejně jako cestování časem) navíc autorům nabízejí zajímavé možnosti, které vytěžují, seč jim síly stačí. Samozřejmě v popředí zájmu stojí, co jiného než boj na tisícero způsobů. Konečně mluvíme tady o největších bojovnících Země. Šťávu a neuvěřitelnou energii všem bojovým scénám (a nejenom jim) pak dává fenomenální Carlos Pacheco, před jehož výtvarným cítěním se hluboce skláním. Jeho kresba je prostě skvělá a na ty úžasné panely, kterými pokryl stránky, se dá koukat zas a znova pořád dokola, aniž by se člověku omrzely. Je to on, kdo dal tomuto komiksu duši a bez něhož by to prostě nebylo ono.
  • trudoš
    Právě tenhle typ superhrdinských komiksů moc nemusím. Klaďasové ve vypasovaných kostýmech, vysportovaní na těle i na duchu a s charaktery politiků na dětském hřišti srdnatě bojují proti hanebným panchartům, co chtějí ovládnout svět. Za nejkomičtější pak považuji situace, kdy borci stojí proti tisícihlavé armádě – a samozřejmě že jí porážejí, ale oni si u toho navíc lámou hlavu, jak to udělat tak, aby přitom nikoho nezabili. V moderních kulisách to ještě akceptuji, k našemu století tenhle model pohádek už prostě patří, ale když se něco takového přenese do kulis Divokého západu, nemůže po mě nikdo chtít, abych skákal radostí. Ani pro hrst dolarů.
    Vlastně to jediné, co na příběhu oceňuji, je sestava hrdinského týmu, která slibuje zajímavou disharmonii, ovšem ani té není prozatím využito. Snad druhý díl nabídne víc. Ovšem stručné shrnutí na začátku každého sešitu pomohlo, abych se neztratil v chaosu postav, motivů a cest v čase. Holt neznalost historie Marvelu se vám tady ošklivě vymstí.
  • Alex´s
    Příběh, který se dělí v polovině knihy na další tři příběhy, najdete si v tom něco svého a asi velká hvězda tohohle komiksu, je yellowjacket, sice se to nezdá, ale většinu zábavy přinesl právě on. Všichni tu vystupují moc zasmušile. Kresba je skvělá, ale nelíbí se mi záporák immortus a kang. Malý plus za postavy songbird a captaina marvela. 3,7 - 3,9 hvězdiček, už se těším na další díl.
  • mearez
    Tohleto je absolutně geniální dílo. Busiek tu nasadil laťku zase vysoko, a za těch necelých dvacet let ho překonal jen Bendis. Pokud znáte historii Avengers, pokud jste četli všechna NHMka s komiksy Avengers (hlavně tedy Scarlet Witch), jestli jste četli všechny UKKáčka s Avengers (třeba Zrození Ultrona, Krorvacovu Ságu), tak si tento komiks užijete na max. Vše se samozřejmě rozjede až v druhé knize, kde se dozvíme pravdu o minulosti Avengers, takže už vlastně ani jedna událost nevypadá tak hloupě, pokud si přečtete tenhle komiks. Kresba je příjemná, pěkně barevná, aspoň to nebylo temný...
    Vesměs super komiks pro fanoušky Avengers, kteří mají načteno (jen filmy nestačí), ale doporučuju si to přečíst jako poslední UKKáčko z druhé řady UKK. Za mě 5*.
  • Blackhand47XD
    Kang je sice můj oblíbený záporák a cestování v čase miluji, ale tohle nefunguje tak dobře, jak jsem čekal. Hrdinové z různých časových linií tomu moc nepomáhají, člověk bez znalostí jejich příběhu se v tom trošku ztratí.
  • Darth Raelchi
    Když si pomyslím , že to vyšlo v podstatě ve stejnou dobu jako Ultron nespoutaný a k tomu ještě (skoro) od stejných tvůrců, tak si říkám, kde je chyba, resp. proč stejný scénárista vytvoří takový skvělý a promyšlený opus jako je tento příběh a pak pustí ven něco tak průměrného a podbízivého jako to v NHM #1. Je mi to záhadou, i když vlastně ani ne, tady se nejlépe pochopí, jak funguje mainstream - moloch - franšíza (apod.). Tenhle příběh má jednu velkou výhodu a to je v podstatě absence superhrdinů, resp. zde ani nejsou potřeba a mohl by zde být kdokoliv jiný, o to víc aspoň vyniká hraní si s jejich schopnostmi a slabinami. Naprosto geniální je Immortus / Kang Dobyvatel a jeho časová alter ega. To je opravdu geniální a chvílemi jsem se ztrácel, na které straně v danou chvíli je, čili který z nich je zrovna na naší straně a kterému pomoct tak, aby nedošlo k narušení časová kontinua a nedopadli jsme tak, jak nemáme - což je další otázkou, jak to teda vlastně má být... Není to ani tak o tom, že tento příběh nabízí řešení, popř. rozuzlení, tady se jedná o příběh a snahu nastínit zajímavý pohled na to, čemu my říkáme čas plyne a osud. Je tomu tak i doopravdy...?! Ne, ne, tady je to pastva pro oči i pro duši. Pacheco je výborný, ale možná jiný kreslíř by mi sedl víc, např. Peréz by tomu dodal větší grády, i když je to pořád velmi dobré a to i v době, kdy Marvel padá na hubu. Za mě špička 2. série UKK.
  • salamandr
    ani nechci otvirat tu druhou cast. je to proste nuda a vetsinu casu tam bezi 3 casove linie najednou, takze si poradne neuzijete abi jednu. a samozrejme kdyz se tam x postav zacne menit ve fantomy, tak je v tom teprve bordel. btw ani kresba neni nijak velkej zazrak
  • Fimi
    hodnotím jako celek. Je to asi Nejkomplexnější příběh Avengers co jsem kdy četl a musím říct, že Kang jako postava u mě hodně stoupl. Příběh odkazuje na kvanta jiných eventů, které u nás nevyšly, takže pokud nečtete v aj někde na netu, tak se asi bude ztrácet, já byl tak napůl, ale zvládal jsem to. Postav je tam, jak kdy nasereš, ale zdaleka nejlepší postavou je samotný Kang a zde se konečně člověk i dozví něco o něm, není to uplně ten tupý padouch co chce vládnout protože proto. není to to nejlepší z UKK ale pro mě je to velmi dobré, je pravda že dialogy jsou velmi dlouhé, ale není to tak tupé jako ty starší od Leeho a doufám, že se tohle někdy dostane na plátna. Kresba moc pěkná.
  • S4TW
    Určitě se jedná o jeden těch lepších, možná nejlepších příběhů, které jsme měli možnost s Avengers v češtině číst. Tématem díla je cestování v čase, kdy se Avenegrs musejí utkat se zdánlivým nepřítelem, Immortusem. Ale mám takový pocit, že to celé dopadne jinak, než se rýsuje, ale to uvidíme až v druhém díle. Jedná se o poměrně složitější a náročnější čtivo s velkým množstvím informací a komplikovaným dějem. Ovšem dílu to dodává na zajímavosti a atraktivnosti. Sice tu máme opět velké množství textu, ale měl jsem pocit, že se jedná o text konstruktivní a zbytečné bláboly jsou tu redukovány na snesitelné množství. Kvalita scénáře je vysoká. Kresba je také velice kvalitní. Jedná se o takovou tu realistickou, přesnou a přehlednou kresbu, kdy vám je hned jasné, co se na stránce vyskytuje, díky čemuž se můžete více soustředit na příběh, což je zde celkem potřeba. Barvy jsou takové jasné, zářivé, až veselé, ale neupírám jim jistý sci-fi nádech. Líbí se mi, že autor vzal několik klasických postav a přimíchal pár nových a netradičních, ale hlavní originalita spočívá v tom, že každá postava je z jiného období. Protivník v podobě Immortuse je z řad áčkových protivníků a je to velmi zajímavá postava. Tohle dílo mě velice překvapilo a bavilo. Užil jsem si ho od začátku až dokonce a v podstatě nemám žádnou větší výtku. Teď už jsem jen zvědavý, jak se to celé vyvrbí a jestli to Busiek náhodou nepohnojí nějakým nedotaženým koncem.
  • Kabukiman
    No hroznej shit tohle....Lituju, že jsem koupil před přečtenim prvního dílu i druhej....Já vlastně vůbec nevim o čem to bylo...nějakou dobu jsem se v tom snažil orientovat a doufal jsem, že to bude pak lepší. Ale pak jsem už ani nechtěl číst ty bubliny, protože byly děsně nezáživný. Možná to chce mít načtený Avengers od začátku komplet a pak by člověk ocenil, že jako tenhle je z téhle doby a tamten zase z jiné...ale ani tak to prostě nebylo zábavné. A jako "nesluníčkáře" me otravujou i v komiksech hlášky o "xenofobech" jak xenofobie jen napomáhá vez zbrojení proti nepřátelům z hvězd... fakt nee-ne-e.... Zkusim ještě druhej díl, když jsem za něj dal 250 kaček, ale děsně se mi do něj nechce a to je špatně...

  • erik
    Avengers tým vyskladaný z alternatívnych verzií niekoľkých členov (dokonca je tu niekoľkokrát Hank Pym) rieši Kanga a cesty časom. Čo sa na prvý pohľad zdá ako mišmaš, na druhý ponúka celkom príjemnú zábavu z čias, kedy superhrdinský komiks nemal toľko „umeleckých“ ambícií, zato prinášal radosť mladším ročníkom. Prekvapivo som sa v deji nestrácal, Morrison, by sa mal od Busieka učiť (porovnaj s JLA, kniha 2 od BB Artu).
  • luky.kuky10
    Prave to, ze se neustale skace v case, je zamer tohoto comicscu. Mame se, spolecne se zajimave slozenym tymem Avengers, dostat do jiz probehlych scen z historie Avengeru. Musel jsem se soustredit, a davat trosku pozor, abych se v pribehu neztratil. Kazdopadne se mi tento pribeh hodne zamlouva. Uz jen kvuli tomu, ze je jiny nez ostatni, a podivame se do mnoho jinych realit, v nich Avengers pusobili a nebo pusobit budou. Jsem zvedavy, jak to cele dopadne.
  • J.T.honza
    Tohle mě teda vůbec nechytlo. Je to strašně překombinované, furt se někam skáče v čase, lidi se mění na scrully pomalu na každé druhé stránce a dohromady to moc nemá čím zaujmout.
  • Kapis
    Tak a na tohle i další pokračování už SERU!!! Šedesát mi jich stačí;)
  • jh666
    U Avengers Forever mě hodně mrzelo, že z české mutace první šedesátky byli vyřazeni, protože zápletka zněla opravdu zajímavě. Naštěstí jsem se dočkal na začátku šedesátky druhé a musím přiznat, že jsem moc spokojený. Na první pohled je patrné, že komiks už pár let pamatuje, a tak se neobejdeme bez množství vysvětlovacích bublin. Naštěstí jich není tolik, jako v některých straších kouscích. Ke scénáři výhrady příliš nemám, tým funguje dobře a je zajímavě složený. Pochvalu si zaslouží i kresba, která je v rámci devadesátek perfektní a dvoustránkové ilustrace by se skvěle vyjímaly na zdi. Největší slabinou, kromě vysvětlovacích bublin, je pak rozseknutí na dva díly. Nějaké vyvrcholení tu sice je, ale není to úplně ono. Každopádně se těším a další díl. 80 %
  • kaylin
    Ukazuje se zde bohatost marvelovského světa a jeho komplexnost, kterou ještě dlouho nebudeme schopni docenit a podobné komiksy si prostě naplno neužijeme. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/04/900-ultimatni-komiksovy-komplet-61.html
  • Lenny
    Lehce překombinované, ukecané a plné odkazů na historii Marvelu. Myslím, že tenhle komiks českému čtenáři moc nesedne, ale za mě super!
14282795
Četl/a (105)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alex´s, Alfred, Alikkk, autokineton, Babany, Blackhand47XD, Bronn, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, DANT3_, Darth Raelchi, Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, erik, Fox01, gezic, Glumal, guseppe, Gustik5, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, Knuckless, Lachvos, lantan1, Librarian, ludek.n, luky.kuky10, Mariohurbanek, Mariomichal, Martin.imr, Mates17, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, mstefl, namdnas, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, petrSF, Pista, Procky, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S313, S4TW, seneke, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, Symbi, t0mas, T3ss, tom173, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(278)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alex´s, Alfi, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Azalin, Azbest, Babany, batoo, beanek, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bronn, Bubákolog, Bubsy, burzum, Caiiiczech, calvin10, calviti, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, comicsland, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, DANT3_, davidrynes, Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Doranar, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Ejdý1, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Flash, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, guseppe, Gustik5, Hades, hahahoho, Hamichal, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, I.am.geek, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Kunden, kybl, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, mAGiic, Mariohurbanek, Mariomichal, markic, Marthy76, Martin.imr, Masinfira, Mates17, Matio, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, peposek, petrSF, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, Procky, punisher, pusta, Qee, Quintana, radimisko, Radkos, raenius, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, semi41, seneke, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, spagr, Spike, stanleystar, Stara.kryta, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, TheoDread, Tialster, tom173, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, tomntp, tomve, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Velkej šéf, Viking, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, Zjew, zlejzmrd
Chce (9)
AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, BreakingAway, deadpool, delsemela, Elnie, FatMonster
Shání (1)
delta11
Nabízí (4)
firesnake, Pán rostlin, Tommar, Zjew