• J.T.honza
    Tohle mě teda vůbec nechytlo. Je to strašně překombinované, furt se někam skáče v čase, lidi se mění na scrully pomalu na každé druhé stránce a dohromady to moc nemá čím zaujmout.
  • J.T.honza
    Trochu lepší než první díl, ale pro českého čtenáře tam je příliš odkazů na minulost, které si nemůže kde přečíst a tudíž je docenit a celé je to pořád nějak moc překomplikované. V jednom kuse se tam furt někdo mlátí nebo sáhodlouze popisuje svoje myšlenkové pochody a ani jedna z těch částí není kdovíjak strhující. Busiekovo Avengers: Do Boje! se mi teda líbilo o dost víc.
  • J.T.honza
    J.T.honza16.6.2015 20:18Kůstek #03: Čas zabíjet draky
    Mám trochu obavy, jestli ze mě to pětihvězdičkové nadšení pomalu nevyprchává, páč tím jak se vytrácejí vtipy a přibývá fantasy, temnoty a výplňových částí jsem trošku na vážkách, tak dám zatím čtyři. Furt ale chci vědět, co bude dál, takže jdu pro další díl.
  • J.T.honza
    J.T.honza16.6.2015 20:13Kůstek #02: Oči bouře
    Vtipů,lásky a roztomilosti ubývá a na síle začíná nabývat zatím poměrně nezajímavý hlavní děj, takže mých pět hvězd je tentokrát jen tak tak, ale přesto jsem tak natěšený, že hned upaluju pro další díl.
  • J.T.honza
    Pamatuju si, že se mi docela líbilo to vnitřní dilema a Flash mi přišel jako zajímavý anti-hrdina, ale pak se začal mlátil se Spider-man z toho nejblbějšího důvodu - "jde nám o totéž, jen jsme si to neřekli a tak si teď rozbijem držky", na což jsem celkem alergický. Ale stejně - Četl jsem to asi před týdnem a už z toho v podstatě nic moc nevím. To o něčem svědčí, ne?
  • J.T.honza
    Prostě origin. Děj byl hodně průměrný a poprvé mě překvapil vlastně až úplně poslední stránkou v epilogu, tak jsem zvědavý, jak se to pohne dál. Strašně moc mi v tom ale chybí vtip. Sakra, Želvy Ninja byla vždycky hlavně parádní nahláškovaná zábava, tak kam se poděla?
    Kresba se mi moc nelíbí a strašně mě rozčiluje, že mají všichni stejnou barvu pásek (ne že bych nepoznal, kdo je kdo, ale mám je prostě zafixované jako fialového Donatella, modrého Leonarda atd.). Ale budiž, zvyknu si a hlavně jsem zvědavý, co bude dál a jestli opravdu vydají celou sérii. S přivřenýma očima dávám čtyři hvězdy, chystám peníze na další díly a doufám, že nebudu čekat deset let...
  • J.T.honza
    J.T.honza1.6.2015 19:02Kůstek #01: Útěk z Kůstkova
    V knihkupectví už jsem to nějakou dobu vyhlížel, ale vzhledem k tomu, kolik mám v pořadníku komiksů před Kůstkem bych se k tomu nedostal možná nikdy. Naštěstí to rozdělené na dva díly vyšlo jako příloha Pevnosti a to už jsem neodolal. První díl si mě získal okamžitě, druhý už byl víc dějový, než vtipný, ale pořád mám chuť sehnat si další díly, takže paráda. Jestli chcete nějaké argumenty, tak stačí říct jediné - kdy naposledy jste se na veřejnosti nahlas smáli nad knihou?
  • J.T.honza
    Žádný zázrak, jehož největším kladem je, že to je docela bichle, takže na chvíli vydrží. Dočteno, relativně pobaveno a zapomenuto.
  • J.T.honza
    Přeplácaný komiks řídící se pravidlem čím víc postav, tím víc adiddas, překombinovaný děj, nezajímavá zápletka plná klišé, nula vtipů. Celkově mi to v podstatě vůbec nic nedalo. Dočetl jsem to a zapomněl na to.
  • J.T.honza
    J.T.honza3.5.2015 00:00CREW² #46
    Myslím, že po závěru obou sérií je jasné, co by mělo vyjít knižně. Mezi řádky zklamaly na plné čáře, bylo to úplně něco jiného, než jsem čekal a stejně jako Lucifer mi to absolutně nesedlo. Více jsem se k tomu vyjadřoval v komentech k předchozím číslům. Sam a Twitch se mi proto jeví jako logičtější k vydání a to i přesto, že ani z nich jsem nebyl nějak odvařený. Aspoň to ale dávalo aspoň trochu smysl. Ale jestli bych si případné pokračování koupil? Tak to fakt nevím... nejsem moc velký fanda průměru...
  • J.T.honza
    Zajímavý nápad, krásné obálky a pro mě často problémová kresba. Po přečtení už chápu, že byl nejspíš autorův záměr, abychom se nevyznali v postavách a podle kresby je nedokázali snadno identifikovat, ale myslím, že v tomhle případě to bylo spíš na škodu, protože to dost mátlo. Často jsem ani nevěděl nejen jméno postavy, ale ani kdo je to vlastně na obrázku. To mi přijde jako problém.

    Děj byl poměrně originální, zajímavě se rozvíjející, ale zároveň postrádal postavu, do níž by se mohl čtenář vžít a prožívat celou událost jejím pohledem. Tohle "vzdálenější pozorování" mi vždycky přijde trochu odtažité a sráží to dojem. Závěr byl takový nijaký.

    Celkově: kdybych za to dal 1200 na Aukru, asi bych teď byl naštvaný. Ale když se mi to povedlo sehnat za dvě stovky, tak si to můžu shrnout jako fajné, originální čtení z doby, kterou nemám rád, ale která je pro mě tady snesitelná.
  • J.T.honza
    Já myslel, že tohle bude nějaký klenot, když to z té hrstky historických komiksů zařadili do UKK, ale bohužel. Neustále se to opakuje a vy čekáte na předvídatelný závěr jako na smilování. Dost mi to připomínalo prvního Vetřelce. Ten zvrat před koncem překvapí, ale závěr to nijak zvlášť nezachránil. Furt jsem čekal, co přesně tam je za detaily a fígle, které by mě donutily k vícenásobnému přečtení, jak tvrdí Lupoi v úvodu, ale mám pocit, že tam ani nic skrytého není. A znova se mi to číst fakt nechce.
  • J.T.honza
    Dokážu si představit, že tenhle komiks sejmul všechny ty, co mají načteno veškeré předcházející události (a tím nemylím jen ty, které vyšly v UKK, ale všechno, co s tím souvisí) a tak si užijí tenhle rádoby velkolepý závěr ságy se vším všudy. Já mám ale přečtené právě jen to, co v UKK vyšlo a tudíž jsem se kolikrát nechytal, proč je třeba v Osbornově týmu falešný Hawkeye a Wolverine. I bez dokonalé znalosti veškerého příběhového pozadí je ale tohle celkem průměr - klišé vrství klišé, jeden výbuch za druhým, bitky jsou nepřehledné a už vůbec ne napínavé, Thor je nesympatický otrapa a do toho tam jsou ještě připitomnělé S.H.I.E.L.D.ovské záznamy, které v podstatě jen rekapitulují předchozí děj. Přečetl jsem to asi za hodinu a zapomněl to ještě rychleji. No nic, vzhůru na další šedesátku!
  • J.T.honza
    J.T.honza26.3.2015 20:13Ultimates 2 #02: Jak ukrást Ameriku
    Nemůžu říct, že bych k tomu komiksu a vlastně i celé sérii neměl výhrady (náhle spousta zvláštních bitek, kde se s logikou moc nepočítá a náhlé osvobození a oživení prakticky všech hrdinů a to kolikrát za dost těžko uvěřitelných okolností - Jan a Captain America, Hawkey, Hulk), ale celkově to byla masivní bichle, kde se toho hodně dělo, skvěle se na to koukalo a i když závěr mě právě kvůli mnohým těm logickým lapsům příliš neuspokojil, tak na to budu vzpomínat v dobrém. Až je mi líto, že tímhle ta série (aspoň z toho, co vyšlo česky) končí. Pokračování bych rád...
  • J.T.honza
    J.T.honza25.3.2015 22:08Ultimates 2 #01: Bohové a monstra
    Výborné. Natěšený prvními dvěma knihami jsem se hned vrhnul na třetí díl a opět jsem nadšený dospělým pojetím a zajímavým dějem. Kdo má rád velké bitky, ten tady ostrouhá, protože přestože je tam superhrdinů hromada, tak je v celé knížce jen jedna jakžtakž bitka. Mi to ale vůbec nevadilo, protože to všechno, co se děje kolem, bylo mnohem zajímavější. A dělo se toho moc.

    Zhltnuto za jedno odpoledne a hned jdu na čtvrtou knihu.
  • J.T.honza
    Zvažuju, jestli dát spíš tři nebo čtyři hvězdy a nevím. Je to docela zajímavé navázaní na Klan M a jsem rád, že jsem si to mohl přečíst, ale zároveň jsem se asi v půlce knihy přistihl u toho, že to sice čtu, ale nehltám to, protože mě to vlastně ani moc nebaví a je mi celkem jedno, co se tam stane. Tohle ztotožnění se s hrdiny a vžití do děje mi v Synovi klanu M hodně scházelo a ani do konce se to nezlepšilo. A když už mluvím o konci, tak ten taky za moc nestál. Nebo jsem ho možná jen nepochopil. Uspokojení jsem v něm ale nenašel a to mi vadí.

    Jo a kresba taky nic moc. Obálky jsou z toho nejhezčí.
  • J.T.honza
    J.T.honza23.3.2015 19:35Batman: Země jedna
    Četlo se mi to parádně a kolikrát jsem si připadal, že sleduju seriál Gotham, což je v tomhle případě pochvala. Občasné záchvěvy nových nápadů mi v tomhle originu nevadily, jen mě zaráží dvě věci:

    1) cena - je to sice v pevné vazbě, ale pětikilo za plus mínus hodinku čtení mi přijde moc. Ostatním doporučuju koupit to někde ve slevě. Je to sice zábava, ale předražená.

    2) bude nějaké pokračování, milá Crew? Kdyby tohle mělo zůstat osamocené jako jenom taková ukázka nebo spíš bokovka, tak by mi to přišlo škoda. Pak bych doporučení ke koupi pro ostatní ještě promýšlel. Takže co, bude něco?
  • J.T.honza
    Jsem rád, že jsem si tu jednu hvězdičku nechal do zásoby a můžu ji tak dát s radostí až teď. Druhý díl možná nebyl dějově tak výživný jako ten první a spíše tam šlo a neustálé mlácení se, ale naštěstí to ten skvělý závěr zachránil a výrazně pozvednul a já tak po přečtení obou dílů nemůžu být spokojenější. Jako komplet se to krásně doplňuje a zvláště scény, kdy se objeví Jan a Hank Pymovi patří mezi to nejsilnější, co jsem zatím v mainstremovém komiksu viděl. Smekám, tohle je dílo hodné mistra Millara a okamžitě si jdu sehnat další díly.
  • J.T.honza
    Pořídil jsem si navazující, česky vydané díly, takže jsem si to po čase přečetl podruhé a musím uznat, že takhle dospělé, inteligentní vyprávění se v Marvelu nevidí úplně často. Tohle je komiks, který může úplně klidně fungovat jako úplně první komiks, který kdy přečtete a propadnete díky němu téhle nekonečné lásce. Stejně tak funguje dobře i poté, co už máte leccos načteno, aby vám připomněl rozdíl mezi stadardem a nadprůměrem. Navíc jsem se u toho hodně cítil jako kdybych koukal na filmové Avengers, což je super. Kdyby to byl uzavřený příběh, dám možná i pět hvězd, ale takhle si je ještě nechám do zálohy a s chutí se vrhnu na pokračování jménem Národní bezpečnost.
  • J.T.honza
    J.T.honza12.3.2015 18:06Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Moje zkušenost se Simpsny v komiksu je zatím krátká - zkoušel jsem jen prvních pár dílů sešitovky Barta Simpsona, za nimiž stojí Bongo. Nezaujaly mě, nebylo to vůbec vtipné a za ty peníze to opravdu nestálo. Byl jsem tedy zvědavý, jestli se to u knížek změní.

    Komiksové extrabuřty jsem koupil v akci na zkoušku, abych věděl, jestli to má smysl sbírat. A bohužel musím konstatovat, že v mých 26 letech už mi to opravdu nemá co říct. I za tímhle totiž stojí Bongo a problémy jsou tudíž totožné - poměrně zajímavě rozvíjející se zápletky několika nesouvislých příběhů v knize zabijí drastický nedostatek humoru. A kupovat Simpsonovi, u kterých se během celé knížky ani jednou nezasměju? To fakt ne. Tak bohatý zase nejsem.
  • J.T.honza
    Po minulém zaváhání musím dát zase pět hvězd, protože musím uznat, že jsem stále znovu a znovu překvapován, kam se příběh vrtne příště. Celou knížku jsem dumal nad tím, co se pokazí tentokrát, že to přece nemůže být žádný happyend a dumal nad všemi možnými scénáři. A nakonec mě Kirkman zase překvapil a zatočil kormidlem na úplně opačnou stranu, než jsem očekával.

    Jasně, tohle není příliš akční ani moc depresivní díl, což je asi důvod, proč získává spíš čtyři hvězdy místo pěti. Pořád je to totiž ještě takové to nadechování před hromadou plnou sra-ek, ale je to naprosto logické pokračování a ukazuje to, že Živí mrtví ještě zdaleka nejsou vyčerpaným dílem. Nemůžu se dočkat, až uvidím, co se stane dál!
  • J.T.honza
    Těžko popsat, co všechno se mi na tom komiksu líbilo. Skvělé byly ty náboženské otázky a dilemata, napínavý byl i samotný příběh a přestože jednotlivé fragmenty a konkrétní argumenty toho všeho už se mi z hlavy trochu vykouřily, zůstává vzpomínka na to, že čtení tohoto komiksu mě ohromně bavilo a nemohl jsem se od něj odtrhnout, dokud nebyl konec. A to se nepodaří kdečemu.
  • J.T.honza
    Čím víc nad tím přemýšlím, tím spíš si říkám, že Ghost Rider asi nebude můj šálek čaje. Pořád mám v hlavě svou jedinou dosavadní zkušenost s tímto hrdinou a sice v tom strašném filmu s Nicolasem Cagem, ale myslím, že ani on, ani fakt, že jsem ve stejný den četl i Old Man Logan nemá zas tak velký vliv na to, že má první komiksová zkušenost s Ghost Riderem není příliš pozitivní.

    Zaprvé mi nikdy nic neříkali všichni ti andělé, ďáblové a fantasy pitomosti, zadruhé mi vlastně nedošlo, proč by mi měl být Ghost Rider nějak zvlášť sympatický (schopnosti o ničem, povaha jak by smet) a zatřetí mi tam dost scházel Ennisův pověstný černý humor. A co je vůbec nejdůležitější, díky té sice nádherné (největší plus komiksu!), ale nepřehledné kresbě vlastně ani nevím, co se na některých stránkách vlastně pořádně stalo. Příběh mi proto přišel docela zamotaný a nejsem si úplně stoprocentně jistý, že jsem ho pochopil.

    Moje hlavní očekávání od Cesty do zatracení ale byla odpověď na otázku, jestli si díky ní začnu kupovat ty starší komiksy s Ghost Riderem, co už česky vyšly. A po přečtení musím říct, že zatím si je asi spíš nechám ujít... Jak říkám, "objektivně" to možná nebylo úplně špatné, ale Ghost Rider prostě asi není hrdina pro mě.
  • J.T.honza
    Při pohledu na hodnocení a ohlasy na facebooku jsem čekal ultimátní mega bombu, která mě rozbrečí, rozseká, co já vím, prostě sejme. To se sice nestalo, ale stejně mám pocit, že tady bych těch pět hvězd dát měl. Určitě je to něco jiného, než v UKK i mimo něj běžně vychází, je tam mnoho zapamatovatelných a zaznamenáníhodných scén, pořádná brutalita, fantastická kresba a i když třeba zrození Daredevila nebo Spider-man: Smutek se mnou zacloumaly víc, furt je to komiks, na jehož přečtení se nezapomíná. Takže jo, za pět.
  • J.T.honza
    V podstatě ideální představovací komiks pro někoho, kdo chce vědět, co je Dr. Strange zač. Dozvíte se o jeho původu, pochopíte jeho pohnutky a jako bonus dostanete v podstatě smysluplný příběh o elixíru, který má uspokojivý závěr. Nikde nic nechybí, nikde nic nepřebývá, takže doporučuju.

    Až na vcelku obyčejnou kresbu vlastně nemám výtky, tak si říkám, že pět hvězd by možná nebylo od věci. Na druhou stranu - pro pět hvězd bych ale potřeboval být nadšený ještě o nějakou tu trošku navíc. Takhle je to "jen" velmi dobrá práce. Což je v rámci UKK v podstatě super stav.
  • J.T.honza
    J.T.honza20.2.2015 22:25CREW² #45
    Dávám tři a myslím už skoro čtyři. Mezi řádky mě baví čím dál míň, s tak velkými prodlevami se v tom začínám stále více ztrácet a ten děj zatím není takový, že by dokázal strhnout, takže komiks, kvůli kterému jsem to začal kupovat mi teď přijde nejslabší.

    Sam a Twitch nic zvláštního taky nepředvádí, ale aspoň mě to neuráží. Zatím to vypadá jako taková průměrná noir detektivka, co neurazí ani nenadchne. Jsem zvědavý na finále.

    Liberty Meadows - jsem rád za tuhle volbu, aspoň už vím, o co bych (ne)přišel v knize. Jsem spíš fanoušek Macanuda, aspoň pokud jde o stripy, ale tohle taky není špatné. Sice tam nejsou žádné feel good stripy, ale spousta z nich mě pobavila. I když si to už asi nikdy znovu nepřečtu, bylo osvěžující se nad Crwí taky projednou zasmát. Za tohle tedy určitě palec nahoru.
  • J.T.honza
    Jo, líbilo se mi to vlastně od začátku do konce. Zajímavý děj, relativně originální námět, filmový "střih" a kresba, občasné klišé aspoň nemávají s obřími transparenty, paráda. Jediné, co mi to zkazilo byl tradičně závěr, který tentokrát ani není cliffhangerem, jako spíš vyloženým useknutím uprostřed příběhu. Tohle by se stávat nemělo, zvlášť když další díly v plánu nejsou. Ale jinak fakt dobré.
  • J.T.honza
    Vlastně to zase bylo klišé přes klišé a celou knížku se tam jenom mlátili, ale i o to přece v komiksech jde, ne? Navíc se mi to strašně dobře četlo, slupnul jsem to jak malinu. Od závěru jsem čekal trošku více logiky, najednou se to tam všecko pobilo úplně jinak, než by mělo, což mi dojem trochu zkazilo, ale vzhledem k tomu, že šlo hlavně o bitky a ty se mi jako takové líbily hodně, myslím, že můžu prohlásit, že autorský záměr se vydařil. Velké umění nečekejte, ale jako zábavná jednohubka je to super.
  • J.T.honza
    Tak já vám nevím... Zdálo se to jenom mě nebo se jediný zaznamenáníhodný příběh odehrával až v posledním sešitě? Měl jsem celou dobu pocit, že se akorát co dvě stránky posunuju po lokacích, vidím hromadu superhrdinů najednou, ale zároveň mi je tak nějak jedno, co se s nimi stane, protože tam jsou jen na efekt a všichni dohromady akorát pořád kříčí něco ve stylu "Do boje, porazíme je!".

    Jako je možné, že jsem to jen nepochopil a že kdybych měl načteny všechny série, kde se tohle všecko budovalo (jak říká Lupoi v úvodníku), vychutnal bych si to víc. Takhle mi to ale přišlo spíš jen jako překombinovaná změť siláckých hlášek a velkolepých nástupů na mohutnou scénu, u kterých jsem po čase měl pocit, že komiks je pro takové megalomanské bitky omezující médium, protože mu schází to hlavní - pohyb.

    Nebyl jsem vlastně nadšený ani z kresby, takže si říkám, za co tady vlastně dávám ty tři hvězdy? Za to, že je to tak hrubá knížka? Že mě docela zajímalo, kým teda Tony Stark je? Nebo že tam bylo tolik superhrdinnů najednou a to dokonce i včetně Mockingbird? Asi jo, no...

    Nevím no, časem si to asi přečtu znovu a třeba zjistím, že teď píšu blbosti, nicméně mám pocit, že asi jsem přece jen spíš na ty intimnější příběhy typu Spider-Man: Smutek...
  • J.T.honza
    Jo, dá se. Pěkná kresba plná barev opět vede nad příběhem, ale ani ten není úplně špatný. Je to víceméně spíše lehoučký nadprůměr, ale v zásadě je to srozumitelné a přes všechny ty flashbacky i poměrně přímočaré. Naštvalo mě akorát finále s Ligou úsměvů i samotným Tučňákem, protože se tam (SPOILER) více kecalo, než že by tam byla nějaká akce nebo zásadní scéna. (Konec SPOILERU) Trochu mě štvala i ta snaha do každého sešitu narvat jednoho ikonického protivníka. Zbytečně to z toho křičí a odvádí to pozornost od hlavní zápletky. Nadšený jako u Smrti rodiny nejsem a dech jsem taky napětím nezadržoval, ale dalo se to číst a v podstatě jsem jakž takž spokojený. Peněz nelituju.
  • J.T.honza
    Potenciálním čtenářům radím dvě věci - nemít velká očekávání a přečíst si předtím Batman Zastrašovací taktiky, ze kterých tenhle příběh vychází, ačkoliv to nikde není výslovně napsáno.

    Ve výsledku ale můžu po dvou Sovích dílech konečně naplno chválit. Joker se vrací se skvělým plánem, u kterého je správně děsivý, jak se od Jokera sluší a celé je to dost nepředvídatelné a čtete to se zatajeným dechem a obavami, co vás čeká na další straně. Kresbě nemám co vytknout, s příběhem i jeho finále jsem spokojen, byť ten závěrečný souboj byl trochu zvláštní. Celkově ale super knížka, vše je přehledné, srozumitelné a přitom dostatečně inteligentní na to, aby vás to donutilo přemýšlet a hledat mezi řádky to, co není úplně explicitně řečeno. Kdyby všecky knížky s Batmanem byly takovéto, nemám námitek.
  • J.T.honza
    Tak jo, přečetl jsem si to po čase znovu a ze tří hvězd to zvedám na čtyři. Pořád mi vadí totéž, co jsem tu napsal už dříve, ale snad proto, že jsem tak nějak tušil, co přijde a nespěchal za pointou, mi to celé přišlo mnohem příjemnější a docela jsem si to užil. Není to žádný vrchol Batmanovské série, ale dobrá knížka, která za ty prachy, i přes těch několik vedlejších příběhů a níže zmíněných chyb, pořád ještě stojí.
  • J.T.honza
    Ale jo. Po minulé, v mnoha směrech průměrné knize, se tady, zdá se, začíná klubat něco smysluplnějšího. Ve svém jádru je to pořád v podstatě klasický superhrdinský komiks s hromadou klišé, otravně heroických hlášek a vtipů, které jste viděli tolikrát, že vám z nich už ani ten koutek necukne, ale líbilo se mi, že na pozadí a v epilogu se rozjíždí pravděpodobně mnohem ambicióznější, zastřešující příběh, který nás teprve čeká. A na ten začínám být doopravdy zvědavý, tak doufám, že se jej brzy dočkáme a já se Johnsovi budu moct omluvit, že jsem ho v prvním booku podcenil a zapomenout i na ten zbytečný, nelogický odchod jedné z hlavních postav.
  • J.T.honza
    Mám knížky Geoffa Johnse hodně rád, ale tady mě poprvé zklamal. Ten příběh je tak strašně moc průměrný, že jsem si u toho říkal, že takhle asi vypadá současný komiksový mainstream - předvídatelný příběh, stokrát omleté vtipy a krásně barevná, výrazná kresba. Místy mě napadalo, že bych to snad i já sám napsal líp. Příběh o seskládání Ligy jsem si teda představoval trochu líp, s větším důrazem na logiku a uvěřitelnost. Tenhle tříhvězdičkový prd v krásném balení ale nakonec i tak hodnotím za slabší čtyři hvězdy, protože přítomnost mnoha superhrdinů na malém prostoru, bonusy a vlastně celé to pozlátko kolem mi trochu pomohly zapomenout na to, že na tenhle book si za týden nevzpomenu.
  • J.T.honza
    J.T.honza25.12.2014 21:36Macanudo #03
    Nejsem zrovna fanda stripů, ale tohle mě vážně zaujalo a přímo okouzlilo svou feel-good atmosférou, která umí v pár obrázcích rozesmát, ale také dojmout. Najdou se samozřejmě i slabší kousky, třeba ty se záhadným pánem, ale momenty s Jindřiškou to zase skvěle vyvažují. Chcete-li mít dobrou náladu a úsměv na tváři, tohle je vaše kniha.
  • J.T.honza
    J.T.honza22.12.2014 19:24CREW² #44
    Jo, pořád jsem na tom stejně jako minule. Od Mezi řádků jsem si sliboval něco jako druhé Mýty, ale máme za sebou tři sešity a až na pár pěkných myšlenek z toho zatím žádný převratný zázrak neleze, tak nevím. U Sama a Twitche je to podobné, zaujal mě v podstatě jen monolog doktorky, jinak se to tváří jako vcelku obyčejná noirová detektivka, která sice docela ujde, ale rozhodně jsem k nadšení daleko. Z Hellblazera jsem zatím četl jen jednu knížku a viděl pár dílů seriálu, takže nejsem nějaký velký fanda a musím říct, že se to rozjíždělo zajímavě, závěr ale působí useknutě a neuspokojivě, čekal jsem přece jenom něco víc.
  • J.T.honza
    Digitální kresba se mi dlouhodobě velmi líbí a myslím, že co do vizuálna tenhle komiks patří k tomu nejkrásnějšímu z UKK vůbec. Mnoho panelů prostě jednoduše bere dech. Do průměru to ale sráží nenápaditý a po všech stránkách klišovitě obyčejný příběh, který je tak průměrný, že už ani víc průměrný být nemůže. Chválím ale aspoň za normální zakončení, protože snad všechny ostatní příběhy s Thorem z UKK skončily otevřeně a pokračování mají v nedohlednu.
  • J.T.honza
    J.T.honza4.12.2014 17:17Živí mrtví #12: Život mezi nimi
    Ano, tohle je zase takový mezidíl, kde se buduje nové příběhové pozadí, abychom to nejspíš velmi brzy zase hodili do klasických průserů ústřední partičky. Je to asi první díl, u něhož jsem nebyl tak napjatý jako u těch předchozích, to ale neznamená, že bych se nebavil nebo to nezhltnul na jeden zátah. Těším se na další pokračování.
  • J.T.honza
    J.T.honza4.12.2014 17:12CREW² #43
    Po třech číslech Crwe přemýšlím, že tenhle formát mi asi nevyhovuje a zůstanu spíš u knížek. Tohle zatím donakupuju, ať mám příběhy kompletní, ale jestli se něco nezmění, s dalším ročníkem už asi začínat nebudu. Na to je to až moc drahá sranda.

    Sam a Twitch: Tohle uteklo tak rychle, že jsem z toho vlastně ani nic moc nepobral. Až na pěknou scénku se Samema a manželkou oběti se tam vlastně zase dohromady nic nestalo.

    Mezi sny: Totéž co minule, rozčilují mě ty fantasy prvky, díky nimž mám problém uvěřit jinak poměrně realistickému ději z dnešního světa.

    Lobo: Loba jsem nikdy dřív nečetl a první setkání dopadlo relativně dobře. Byl jsem rád, že ten děj se uzavřel už v tomto čísle, na druhou stranu ale nemůžu říct, že by mě to kdovíjak oslovilo a nutilo mě to hned shánět další knížky. Průměrná, zapomenutelná jednohubka, v tomhle čísle ale jde o to nejlepší.
  • J.T.honza
    J.T.honza4.12.2014 16:53CREW² #42
    Po druhém koupeném čísle jsem stále tak trochu na rozpacích.

    Doprovodné články - budiž, ale pořád z toho hrozně ční self-promo, chybí nadhled i kritický pohled.

    Sam a Twitch víceméně pokračují v rozjetém trendu, ale ani tentokrát to není nic, z čeho bych si sedl na zadek, navíc trochu chybí pointa. Neříkám, že se z toho nevyklube skvělá série, ale zatím se ještě pořád nemůžu počítat za fanouška a spíš jen tak čekám, co z toho všeho vyleze.

    Sny: Tentokrát ještě zbytečnější než minule - jednou to přečteš a za pět minut nevíš, o čem to bylo.

    Mezi řádky: Kvůli slibnému námětu jsem si Crew začal kupovat a první dojmy jsou zatím tak nějak na půl. Kresba se mi nelíbí, ale dá se na ni zvyknout. Děj je na můj vkus trochu moc zamotaný a propletený, na druhou stranu ale velmi pěkně ukazuje zákulisí showbyznysu a nabízí i pár zapamatováníhodných myšlenek. Akorát ty fantasy prvky mě v tom rozčilují. Z těch tří komiksů je ale tenhle zatím určitě nejslibnější.
  • J.T.honza
    J.T.honza18.11.2014 15:16Super Komiks #26
    Zavzpomínal jsem si na dětství, vydrželo mi to na dlouho, občas jsem se i zasmál. Pěkné.
  • J.T.honza
    Byl jsem na to hrozně zvědavý, ale přiznám se, že po přečtení mi z toho vlastně nic neutkvělo. Sebekriticky přiznávám, že spíš než kvalitou komiksu to může být tím, že jsem to četl v průběhu tří večerů, kdy jsem byl dost unavený a usínal v půlce stránek. Proto asi moje dojmy teď nejsou nijaké a kromě pár politických myšlenek co se mi líbily, si jaksi ani nemůžu vybavit, čím je teda Black Panther specifický a proč bych ho měl mít rád stejně jako třeba Iron Mana nebo Batmana. Časem tomu dám druhou šanci a uvidíme...
  • J.T.honza
    Tohle je prostě bomba. Celá ta čtyřdílná série (možná až na krapet slabší poslední díl) je naprostá paráda, s fantastickým černým humorem a nezapomenutelnými scénami i postavami. Má to hromadu hlášek a budete se u toho tak dobře bavit, že to přečtete na jeden zátah. Tohle jsou přesně komiksy podle mého gusta a i když jsem do jejich přečtení měl Punishera (díky filmu) za jednu z těch postav, co jsou mi ukradené, po přečtení patří mezi mé nejoblíbenější (anti)hrdiny Marvelu.

    Navíc je tady snad nejvíce bonusů z celého UKK, takže pokud už to doma jednou máte a kupujete jen kvůli kompletnímu obrázku na hřbetech v knihovničce, ani vás to tolik nezamrzí. Nemám co víc dodat, jděte do toho!
  • J.T.honza
    Jo, bavil jsem se, ale návaznost opět nula nula nic... Jak jsem se těšil, že se události z minulé knihy dále rozvedou, tak zase jsem se vlastně ničeho nedočkal. Opět nám je tady předhozeno několik nových záporáků a opět platí, že jakkoliv se zápletky s Mr. Toxikem i Black Maskem dobře rozvíjejí, nevýrazné a jakoby nedovysvětlené finále tomu zase strhává body.

    Kresba je pěkná, místy i velmi pěkná, knížka vydrží relativně na dlouho a za její nejpodařenější část považuju kraťas s tréninkem mladého Batmana a jeho návratem domů, který je ale opět neuctivě zničehonic utnut a pokračuje se úplně bezdůvodně jakýmsi Two-facovým "něco-jako-originem", který má tak příšernou kresbu, že jsem se vůbec neorientoval v tom, jaké postavy se na obrázcích vlastně nacházejí. A jaké motivace má v knize Kloboučník už jsem vlastně vůbec nepobral.

    Kdyby ta knížka byla jeden ucelený příběh, byla by to větší paráda. Takhle za tři.
  • J.T.honza
    Tohle je kromě filmu s Keenu Reevesem, ze kterého už si nepamatuju vůbec nic, mé první seznámení s Constatinem a protože jsem k tomu přišel naprosto nepolíbený tím, co vlastně Constatina dělá Constantinem, častokrát jsem se nechytal, nechápal jsem, proč zvířatům svítí oči, co to tam vlastně natáčeli a spoustu dalších věcí. I tak mě ale dost zaujala ponurá atmosféra, jednoduchá, ale efektní kresba a sem tam povedené dialogy, které asi pochopím spolu s pointou až po seznámení se s předchozími díly. I tak ale dávám čtyři hvězdy, protože se mi to líbilo, odsýpalo to a tuším, že se k tomu časem vrátím.
  • J.T.honza
    Když se na obálku knihy dostane Joker, člověk by tak nějak čekal, že vnitřek bude hlavně o něm. Ale ouha, místo toho je tady Dollmaker, který přináší zajímavou zápletku, kterou je radost číst, bohužel ale končí neuspokojivým finále, které vyzní do ztracena a opět si budete muset nalistovat o pár stránek dozadu, aby vám vůbec došlo, že TOHLE už je myšleno jako (nejspíš dočasný) konec.

    Pak se příběh s Batmanem, který má opět jinačí holku, jejíž origin neznáme (a už mě fakt nebaví, jak jsou všechny vztahy superhrdinů a Batmana zvláště postaveny na klišé - holka na mě někde čeká a já makám až do zemdlení, páč za tím kompem musím příjít na to, jak záporáka porazit), přesune směrem k Penguinovi a jeho poskokům a i když i zde zase platí poučka, že záporáky musíme ukázat, ale nikdy s nimi uspokojivě bojovat nebo je snad nechat vyloženě vyhrát/prohrát, čte se to příjemně.

    Nakonec dávám slabší čtyři hvězdičky, protože ač to není nic zlomového, tak jak jsem hodně čekal od Sovích příběhů a ty mě pak spíše zklamaly, tak od Detective Comics jsem na základě zdejšího hodnocení nečekal nic a naopak mě docela mile překvapily. Jsem zvědavý na druhý díl.
  • J.T.honza
    Kdybych hodnotil podle svých obvyklých kritérií a chtěl být "objektivnější", bylo by to za tři hvězdy, ale tentokrát jsem hodnější, protože po té úděsné (zatím) trilogii Action Comics (kterou bych vám ale doporučoval přečíst dříve, než tuhle knížku, protože Peréz v ní párkrát na události z AC odkáže), je Cena zítřka vlastně docela fajn komiks, který má začátek i konec, pohodově se čte a i když je to vlastně jedno klišé za druhým, zas tak moc to nevadí. Škoda té přestřelené ceny, být těch tenoučkých 150 stránek o kilo levnější, ani bych moc neváhal s doporučením. Takhle je to lehký nadprůměr, který neurazí, ani nenadchne.
  • J.T.honza
    J.T.honza30.7.2014 11:12Batman #02: Soví město (paperback)
    Z velké části můžu opakovat totéž, co u Sovího tribunálu a sice:

    "Jsem zklamaný. Je mi jasné, že tady budu v menšině, ale nemůžu jinak. Batman je jedna z prvních sérií, kterou jsem si celou přečetl a zkompletoval (alespoň co se česky vydaných knih týče) a u příběhu se sovama, na který jsem se při sbírání podle zdejšího hodnocení těšil skoro dva roky, jsem čekal, že půjde o něco jako velkolepé vyvrcholení.

    Jenže místo toho mi byl předložen úplně obyčejný a veskrze zapomenutelný příběh postavený na jednom z nejotřepanějších klišé a sice, že v Gothamu existuje tajný řád, který všechno ovládá a Batman se ho vydá zničit. Kolikrát už jsme tohle téma viděli? Z hlavy mě takhle v rychlosti napadá třeba Šifra mistra Leonarda, která je celému Sovímu tribunálu až nápadně podobná."

    Navíc těch klišé je tam mnohem víc a mezi poměrně povedenými pasážemi (Mr. Freeze a dejme tomu, že i ten kraťas s Jarvisem Pennyworthem) se končí tou nejpitomější scénaristickou berličkou a sice, že SPOILER "Až se vrátí, já budu připraven" KONEC SPOILERU, čímž opět závěr příběhu nijak neeskaluje a akorát vyšumí do ztracena, stejně jako celé společenstvo, které bude pokračovat zase v dalším pokračování.

    Do ztracena vlastně podobně vyšumí i neuspokojivé poražení ústředního zabijáka (SPOILER který se zcela podle očekávání vyklubal ze sympatické postavy v úvodu - to tady ještě nebylo! ehm ehm... KONEC SPOILERU), které jsem si zpětně musel dohledat, protože mi při čtení ani nedošlo, že tohle už je jako ono, že tady na tom obrázku ho vlastně už porazil. Fakt nemám rád, když se dve stě stránek kecá o tom, jaká bude závěrečná bitka a oni to pak odbydou tak, že z toho čtenář nic nemá.

    Ukončím to stejně jako u předchozího dílu. Určitě mi to nedá a přečtu si to znovu, jestli náhodou nezměním názor, ale minimálně do vydání třetí knihy tohle považuju subjektivně za velké zklamání a "objektivně" za normální průměr s pěknou kresbou.
  • J.T.honza
    Jsem zklamaný. Je mi jasné, že tady budu v menšině, ale nemůžu jinak. Batman je jedna z prvních sérií, kterou jsem si celou přečetl a zkompletoval (alespoň co se česky vydaných knih týče) a u příběhu se sovama, na který jsem se při sbírání podle zdejšího hodnocení těšil skoro dva roky, jsem čekal, že půjde o něco jako velkolepé vyvrcholení.

    Jenže místo toho mi byl předložen úplně obyčejný a veskrze zapomenutelný příběh postavený na jednom z nejotřepanějších klišé a sice, že v Gothamu existuje tajný řád, který všechno ovládá a Batman se ho vydá zničit (SPOILER: což ve finále nakonec ani neudělá, protože tady budou další díly a tudíž knize chybí jakákoliv pointa nebo náznak závěru KONEC SPOILERU). Kolikrát už jsme tohle téma viděli? Z hlavy mě takhle v rychlosti napadá třeba Šifra mistra Leonarda, která je celému Sovímu tribunálu až nápadně podobná.

    Tak jak to ukončit? Určitě mi to nedá a přečtu si to znovu, jestli náhodou nezměním názor, ale minimálně do vydání druhé knihy tohle považuju subjektivně za velké zklamání a "objektivně" za normální průměr s pěknou kresbou.
  • J.T.honza
    J.T.honza28.7.2014 08:01Kick-Ass 2: Nářez 2
    Opět mě štval překlad do pražštiny a počeštěná jména hrdinů, ale zase jsem se skvěle bavil. Sice nepřišlo tolik překvapení jako v jedničce a spíše to jede ve stylu klasických dvojek ("víc všeho!") a lehce zapomenutelného děje, takže jsem nadšený o trošičku méně než u jedničky, ale i tak pět hvězd a toužebně vyhlížím další díly. Sem s nimi!
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 0
Mám: 267 (cca 88254 Kč)
Chci: 54 (cca 24494 Kč)
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0
Sbírka mimo CDB
Četl/a: 0
Mám: 0
Chci: 0
Sháním: 0
Nabízím: 0
Osobní: 0