Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Kůstka a Thorn pronásledují zlověstné sny. Sny o dracích a postavách v kápi. A v temnotě lesů se shromažďují davy krysáků a chystají se zaútočit. Bouře, Moby Dick, velký drak a Pán kobylek... ti všichni na vás čekají v druhé kůstkovské knize. Odhalují se prastará tajemství, nebezpečí, které obklopuje vesnici, začíná nabývat konkrétních obrysů a všechno se připravuje na nadcházejí konflikt.

Jeff Smith v další knize ze série Kůstek opět dokazuje, že si zasluhuje každou z cen, kterou za svou práci dostal. I tady dokonale mixuje humor, akci, napětí a emoce.

Obsahuje sešity série Bone #12-19 (únor 1994 - červen 1995)

Scénář
Jeff Smith
Art
Jeff Smith
Obálka
Jeff Smith
Překlad
Michael Bronec
Žánry
dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7449-045-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
černobílý
Váha
386 g
Stran
184
Cena
269 Kč
Originál
Bone #03: Eyes of the Storm (Cartoon Books, 1996)
  • trudoš
    trudoš editor14.8.2016 22:03Kůstek #02: Oči bouře
    Kůstek je jednoduše boží. Vtipný, děsivý a v jádru nepopsatelný. Autorovi se daří skloubit humor s hororem, přičemž čtenář nemá pocit, že by lámal cokoliv přes koleno. Vytvořil naprosto svébytný svět, který přes všechnu svou absurdnost funguje naprosto dokonale, nemluvě o hrdinech, z nichž každý je prostě k sežrání.
    Jak však první album navnadilo temným vývojem událostí a komickými etudami, v druhém se toho vlastně ani moc nestane. Atmosféra houstne a dozvíme se něco málo z Trnčiny minulosti, jenže to je ve finále asi tak všechno. Tedy kromě další várky tajuplných narážek, hrozeb do budoucnosti či zádumčivých pohledů. Jeff Smith v podstatě jen navnazuje na události příští, ať už formou blížícího se vojska krysáků, nebo Podfovy další nebetyčně hloupé sázky. V tomhle ohledu je skutečný mistr a jsem opravdu zvědav, jestli množství nápaditých motivů dokáže v dalších dílech plnohodnotně zužitkovat.
  • Fry
    Fry admin20.12.2015 16:03Kůstek #02: Oči bouře
    "Kůstek #2: Oči bouře" - Temnota přichází ... Jestli je první kniha skvělá, tak druhá je už naprosto dokonalá! Začínají se odkrývat staré tajemství, Podfa se zase namáčí do problémů a krysáci se pomalu shromažďují před bitvou ... Navíc co může lépe navodit temnou atmosféru než krutá bouře uprostřed temných lesů? Přesně tohle čekám od úžasných fantasy příběhů, a v "Kůstkovi" to taky dostávám. A i na druhé čtení to hltám jedním dechem ... Za mě 5*!
  • J.T.honza
    J.T.honza16.6.2015 20:13Kůstek #02: Oči bouře
    Vtipů,lásky a roztomilosti ubývá a na síle začíná nabývat zatím poměrně nezajímavý hlavní děj, takže mých pět hvězd je tentokrát jen tak tak, ale přesto jsem tak natěšený, že hned upaluju pro další díl.
  • sedw
    sedw26.11.2014 21:48Kůstek #02: Oči bouře
    Až teď jsem si všiml, že jsem neohodnotil druhý díl Kůstka, přitom se jedná o jeden z nejlepších dílů vůbec. Pokud první dvojkniha byla trochu pomalejší (což rozhodně neznamená, že nebyla zábavná!), tak v tomto díle se děj naplno rozjede, dojde k odhalení několika tajemství a příběh mírně potemní. Kůstek si však stále uchovává svůj kvalitní humor a kresba je prostě kouzelná. Kdo ještě Kůstka nečetl, zkuste to, věřím, že budete mile překvapeni.
  • Josh
    Josh11.3.2014 18:38Kůstek #02: Oči bouře
    Sakra, za mě těch 5 hvězd uniklo hodně těsně.

    Už není třeba nikoho představovat, takže všechno odsejpá o dost rychlejš. Zase se najde pár skvělejch vtipů a oproti jedničce stoupla míra napětí. Přitvrdí se. Souhlasím s Krvinkou, pasáž v nočním lese byla úžasná, tam jsem ani nedutal:)) Takže celou dobu super, jen ten "konec" mě až tolik nenadchnul. Než z babči Kůstek s Trnkou vypáčí nějaký konkrétní info, trvá to věky. VĚKY. V první knize to jakž takž šlo, ale tady už mě panely s jejím zamračenym ksichtem odmítajícím poskytnout jakoukoliv odpověď fakt deptaly:)) No a z pětihvězdičkovýho zážitku mě definitivně vytrhly scény v hospodě, kdy v tý vytoužený chvíli odhalování pravd a dávnejch souvislostí Smith přeladí na potyčky alá Limonádový Joe:)) Celá příběhová linka se sázkou mě moc nebavila, jen všechno brzdila, protože jinde se děly o tolik zajímavější a důležitější věci. Ale chápu, že pro další vývoj to bude mí svůj smysl. A taky chápu, kde zřejmě našel Peter Jackson inspiraci ke stylu (ne)zakončování prvních dvou filmů Hobití trilogie:))
  • kaylin
    kaylin14.5.2013 06:22Kůstek #02: Oči bouře
    "Kůstek: Oči bouře" má jedinou chybu. Končí velice otevřeně a vy jen dychtíte po tom, co asi bude dál. Jeff Smith jede v zajetých kolejích a má své postavy skutečně dotažené k dokonalosti. A i když nám toho v druhé knize prozradil skutečně hodně, pořád si ještě nechává hodně pro sebe. Atmosféra houstne, útoky krysáků jsou stále nebezpečnější a je jasné, že malé Kůstky ještě potká něco pořádně nebezpečného nebo dokonce smrtelného. Co a jak to asi dopadne? Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/62-kustek-2-oci-boure-85.html
  • Final
    Final mecenáš5.5.2013 09:58Kůstek #02: Oči bouře
    Stále skvělé čtení, jen tentokrát uběhne rychleji než v první knize. Dojde na odhalení důležité části Trnčiny minulosti, a dozvíme se i něco málo o jejích nepřátelích. Je zde i znatelný posun do temných tónů, příběh nám začíná získávat na rozměru a nemůžu se nic než jen těšit na třetí knihu. Doporučuji všem bez rozdílu, hodnotím 97%.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš6.1.2013 02:38Kůstek #02: Oči bouře
    Vsetky superlatívy, ktore som napísal pri prvej knihe platia aj naďalej až na to že tento diel je oveľa rozvlacnejsi (obcas az priveľmi) a hustnuca atmosfera mi ku Kustkovi nesedí az tak ako ta komická.
  • pata
    pata19.2.2012 18:20Kůstek #02: Oči bouře
    Už aby byla trojka... skvělá kresba, parádně načasovaný fóry, prostě super!
  • brkowycz
    brkowycz15.8.2011 10:03Kůstek #02: Oči bouře
    Příběh nabývá jasnějších obrysů, dochází k určitým odhalením, žádná z nich nám však zatím nevytřou zrak. Síla Kůstka (alespoň zatím) není v nějak extrémně dobrém nápadu, nebo neustálém odhalování nových podivností, které nám vyrazí dech. To, co mě na něm baví nejvíce, je skutečně citlivě sepsaný mix hororu, fantasy, komedie, dramatu a romantického příběhu. Podobný mix jsem zatím vnímal snad akorát u knih Terry Prattcheta, ale ten je převážně satirický. Zde jde skutečně o jakousi vyváženost všech prvků.
    Na závěr: oproti prvnímu dílu nezaznamenávám nějakou zásadní odchylku k lepšímu, nebo horšímu. Je to pořád sakra dobrý a moc se těším na další díly! Doufám, že Crew poskytne možnost setkávat se s Kůstkem aspoň dvakrát ročně!
  • Kapis
    Kapis mecenáš4.8.2011 08:00Kůstek #02: Oči bouře
    Výtečné, opravdu citlivě namíchaný koktejl, který začíná trochu přituhovat. Čte se to samo a odložit se to nedá, dokud se nedočte poslední stránka. Kůstci mne opravdu baví, škoda, že Trnka vypadá v tomto booku jako šestileté děcko a lehký latentní nádech erotična je pryč. Těším se na další pokračování.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.8.2011 13:11Kůstek #02: Oči bouře
    Krásné pokračování. Je zkrátka vidět, že Jeff Smith má osnovu pěkně připravenou a postupně a šikovně vykládá své karty.

    Jenom se mi zdá, že Trnka je už je trochu odbytá a není to taková sexina jako v první a druzé knize:-)
  • mart.in
    mart.in mecenáš27.7.2011 13:46Kůstek #02: Oči bouře
    Tohle si opravdu všechnu tu chválu zaslouží, tolik napětí, emocí a humoru (který je dokonce opravdu vtipný!) se pohromadě objevuje málokdy. Celá pasáž v bouři je naprosto dokonalá!
  • ikshorm
    ikshorm28.6.2011 19:18Kůstek #02: Oči bouře
    Ne tak dějově nabité jako minulý dvojdíl, ale atmosféra skutečně houstne, odhalení a příslib do budoucna mě donutil nečekat na další překlady a objednat si souhrnné vydání v originále (za € 21 i s poštovným - no nekupte to...). Takže je otázka, zda tu budu hodnotit i další díly :-D
  • matrosh
    matrosh18.6.2011 10:41Kůstek #02: Oči bouře
    druhý díl kůstka je jako splněný sen. příběh značně potemněl a jeho atmosféra je tentokrát dechberoucí už napoprvé a úplně mě vtáhla. jako doprovod ke čtění doporučuju soundtrack s prvního dílu pána prstenů.
  • krvinka56
    krvinka566.6.2011 10:01Kůstek #02: Oči bouře
    Popravdě sem se místy trochu nudil.Alle přečetl sem to na jeden zátah jak je vidět ty nejoceňovaňější věci bývají nudnější a místy dost zdlouhavé.Ale zas to vynahrazuje práce s postavama .Za nejlepší krom kresby považuji tu část kde se nacházejí v lese za bouřky.Autorovi se povedlo vytvořit fakt perfektní atmosféru.(škoda jen že když sem to četl nebyla taky bouřka nemělo by to chybu)Hlavní podhalení se opravdu povedlo k dokonalosti mu chybí jen to aby bylo taktéž nakresleno.Podfa mi leze na nervy a jeho příběhovou část fakt nemusím.Ale je jasné že ještě pořádně zamíchá s kartama tohoto příběhu.Ale i tak se těším na další díly jde to sice pomalu kupředu ale o to lépe se rozvíjí příběh.
  • Fry
    Fry admin5.6.2011 19:22Kůstek #02: Oči bouře
    Velice ale velice napínavé čtení.

    Zásadně nejlepší co jsem za poslední dobu četl - tak napínavé že jsem nemohl odložit z ruky - konečně se dozvídáme plno tajemství ob Babičky Ben (konečně něco řekla) a zase můžeme vidět typické sázení Podfy kůstka, pán kobylek a krysáci konečně zautočí!!!!
  • erik
    erik4.6.2011 10:01Kůstek #02: Oči bouře
    Božské!

    No, to by sme mali. Pokračovanie Bone (slovenský ekvivalent Kostík mi prišiel nepatričný) je lepšie ako minulá kniha, humor, akcia, temnota, Biela veľryba a množstvo potuliek temným lesom by bohato stačili, napriek tomu sa dostávame do klasickej rozprávky (skaza kráľovstva a údel preživších, viac neprezradím), na ktorú nestačia všetky superlatívy, čo ich Slovník slovenského jazyka uvádza. Aj kresba mi prišla ešte vypiplanejšia ako minule, nuž nemôžem inak. Geniálne dielo, ktoré pobaví malých i veľkých. Už nech je tu ďalšia kniha!!!

  • Luxor
    Luxor2.6.2011 14:08Kůstek #02: Oči bouře
    Takže abych neco napsal. Nejprve snad řeknu že Kústka útěk z Kústkova jsem koupil z očekávaním, byl prostě všudy ospěvovaný tak jsem si ho koupil za celkem dobrou cenu 350kč v přepočtu na euro kolem 12e. Do svého oblíbeného krámku z výstižním názvem Brloh. Přijel jsem si koupit, nebudu lhát, Usagi Yojimbo Ronin. Oslovil mě akční králiček z mečem a s ušimi tak dlouhými, jako jeho čest. Bohužel vypredaný titul nedorazil. Do oka mi vpadl mnohostránnkový book od Jeff Smytha, na jehož zadní obálce byli do nebe volajíci odkazy od mých oblíbených autorú, Matta Greoninga (Simpsonovi) a Niel Gaimana (Sandman). Když jsem ho za dva dny přečetl (každý den jeden příběh, v knize byly totiž dvě časti které vyšli každé oddelené). Bylo mi jasné proč to Niel z Mattem vychvalovali. Jeff se stal jedním z mých nejoblíbenejších autorú, Kústek se zařadil mezi svaté komiksy které bych za nic na světe neprodal, neviměnil a už vúbec neopustil. Přibližne o rok jsem se dočkal pokračovaní. Snad netřeba říkat že jsem byl štestím bezsebe. Musel jsem čekat až do konce crweconu. Když už konečne dorazil a já rozbalil igelitový obal a vrhl jse na nej. Krása to vám povídam. Za pár hodin jsem ho měl. Skvělá práce od Jeffa byla jasná. Kniha od začátku navázala na předešlý díl a pokračovala v dení. Konec byl však příliš otevřený a napjatý. Je mi jasné že tam napětí musí být jenže já chci další sakra!!! Jestli Crew bude delat každý rok jeden book tak snad umřu stářim. Takže pohněte jsi kluci. Spolehávam na vás.
572951
Četl/a (100)
353638, adevr, Alikkk, anka, Baffman55, Balů103, ben_bella, bierce, binnmode, Caiiiczech, calvin10, Captain Collar, charvos, chcita, cobe, Const.ex, cyboy, DanQ, Darker, davidek, Davidos402, DEmnoG, Django, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, emanek, erik, farnhajt, figis, Final, Fox01, Fry, Giskard, Goldfinch, Golem, Grrr, guseppe, Hanussen, hromotlk, hypermlok, IndyP, invape, James, james dixon, jankie, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kapis, kaylin, Keno, Kerbellos, koudy, Kraken, Ladinek82, lantan1, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, Mamut12, Mariohurbanek, mart.in, me, mgeralt, mineralk, Moyek, mywiel, namdnas, NecRoman, Obstik, oleav, PAK, Paldini, pearlxjam, pechna, Pista, radimisko, raenius, Rinter, RudyRod, Saint of Killers, Schramm, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, spagr, start05, strougy, Symbi, syon, t0mas, trudoš, tukak, Ukko, VasaX, Vrenn, VXP, zgrywus, zlejzmrd
(222)
353638, 7eleven, adam.ra, adevr, ajinak, Alfi, Alfonzo, andik007, anka, arnecht, Azbest, Baffman, Baffman55, Balů103, batoo, bboorreekk, Bellatrix, ben_bella, Bezvliv, bierce, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, bourgeois, Braindead, brkowycz, burzum, Cabal, Caiiiczech, calvin10, calviti, Captain Collar, Černá Krysa, chcita, chobotnička, cobe, Const.ex, Cr4sh, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, Dali, DanQ, Darker, davidek, Davidos402, DAxik, deefha, DEmnoG, denny, disclose, discovery, Django, Doctorow, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dvoracekpetr1, Dzoglik, Eddiesiska, emanek, erik, farnhajt, felis, figis, filemon, filosh, Final, Fréza, Fry, Ghostt, Goldfinch, Golem, goodspeed, grinder, Grrr, guseppe, Hamichal, Hanussen, hawkzn, herbert, Holmwood, holubdema, horaczhlinska, hromotlk, Hulik, hypermlok, Iggy Pop, ikshorm, Indy, IndyP, invape, J.T.honza, Jak, jakouback, James, james dixon, jankie, jerry67, Jestrab2, jirin, jiskra, Johnny Sasaki, jones1240, Joshua_T, Kaluž, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kerbellos, komik.sx, konous, Kraken, krvinka56, kubosos, Lawer de Sanctis, Litos, Lobok257, Luxor, maara, Mamut12, Mankin, mankoo, Mariohurbanek, markic, marshalx, mart.in, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matio, matrosh, MB, mcleek, me, Michal Opitz, mikina, mikki.maser, mineralk, mirec, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, Moyek, MP, Mr.Plysh, mttra, MylySaaK, NecRoman, Nightmare, noMster, o2t2, ohromno, PAK, Paldini, pata, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Pepares, perper, Pista, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, Radek Blacksad, radimisko, raenius, Raijin, Redlum, Ricarderon, Rinter, RR, RudyRod, Saiffer, Saint of Killers, saja, Saran, Schramm, sedw, seezeethree, seneke, Sir_Pete, Skot, Slaine, sleepless, smazy, Stara.kryta, start05, strougy, Symbi, syon, t0mas, tacmud, the One, timek, Tombal, trudoš, tulipstros, Ukko, Viking, Vojtěch 393, vranakx, VXP, Wiruss, xai, xintax, yama, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zlejzmrd
Chce (15)
Badgu.y1902, Benji, Corvus, DAN478, Drbo Jebo, fusnix, isildur heir, Miriyak, Mistak, Niaz, nx, RaptoR, tkorvas, Tomek, Zod
Shání (2)
Corvus, Mistak
Nabízí (5)
arnecht, bourgeois, MB, quardok, seezeethree