Superhrdinský spolek zvaný Illuminati dospěl k názoru, že je Hulk pro lidstvo příliš velkou hrozbou, a odeslal ho do exilu na divokou planetu Sakaar. Nyní se Hulk vrací na Zemi, aby se pomstil. V doprovodu svého Válečného pouta a naplněn nesmiřitelnou zlostí přichází oplatit všechna příkoří těm, kteří ho zradili.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 51. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série World War Hulk #1-5


Scénář
Greg Pak
Art
John Romita Jr.
Ink
Klaus Janson
Barvy
Christina Strain
Obálka
David Finch, Danny Miki, Christina Strain
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
745 g
Stran
220
Cena
219 Kč
Originál
World War Hulk #1-5 (Marvel)
  • ludek.n
    „Můžou ti říkat, jak chtějí. Spasitel. Ničitel. Záleží jenom na tom… co si vybereš ty!“ Poté, co na planetě Sakaar vinou exploze pozemské lodi zemřeli milióny jejích obyvatel, včetně Hulkovy ženy a jeho nenarozeného dítěte, se zelený válečník vrací zpátky domů na Zemi. Vrací se s touhou oplatit příkoří na něm spáchaná, vrací se s ohněm v srdci a záští, přesahující všechny meze. Vrací se bojovat proti celému světu. Greg Pak pokračuje ve své monumentální epické jízdě, kterou odstartoval propracovanou a uchvacující Hulkovou planetou. Přestože došlo ke změně na postu výtvarníka, příběh samotný neutrpěl ani v nejmenším. Pak měl čtrnáct sešitů na to, aby si připravil tohle ohromující finále, a teď zúročuje vše, co si nachystal. Skončil čas her, přichází zúčtování. A je jedním slovem grandiózní. Stačí si tohle pěti sešitové album jen prolistovat, a hned je jasné, že tady se bude marvelovský svět otřásat v základech. Když se pak do tohohle dobrodružství pustíte, už nedokážete couvnout. Strhne vás to okamžitě a nekompromisně. Byť si myslím, že Carlo Pagulayan coby tvůrce grafické podoby Hulkovy planety byl v mnoha ohledech přesvědčivější a důslednější v detailech i celku, John Romita jr. se s monstrózním úkolem ztvárnit na nejvyšší míru rozzlobeného Hulka popral na výtečnou a nezůstal nikomu nic dlužen. Ani nemohu vyjádřit, jak jsem vděčný, že jsem se tohohle Hulkova návratu domů mohl zúčastnit.
  • trudoš
    Těšil jsem se na rubanici spektakulárních rozměrů, která otřese základy vesmíru a mé fantazie došly z velké části naplnění. Škoda jen, že v Marvelu jsou u kormidla převážně kravaťáci, dohlížející na pravidelně tekoucí zisk, takže je prakticky nemožné zkřivit vlásek komukoliv alespoň trochu oblíbenému. Ve finále tak Hulk proti světu nepřináší nic víc, než další soudný den v životě známých superhrdinů. Kdo už má něco načteno, toho vývoj událostí nepřekvapí, nováček zas bude marně čekat na nějaké zásadní zvraty. Velkolepé pranice tu jsou, o tom žádná, ale celé se to nese ve zcela všedním duchu žánrového mainstreamu.
    Zápletka je jinak vymyšlená dobře, charaktery rozhozené nápaditě a i když za Hulkem stojí z nějakého důvodu jen společenští lůzři, v jeho jednání vidíte logický a pochopitelný cíl. Takže ačkoliv tu hraje roli padoucha, držel jsem palce spíš jemu, než všem „těm hodným“. Navíc oceňuji návaznost na Občanskou válku – čtení Ultimátního komiksového kompletu se smysluplně zúročuje.
  • faster86
    Tady z té hulkovi etapy je to nejlepší z tří knížek. Je to rychlé, akční a má to tempo. Na Romitovu kresbu mi trvalo asi 30 stranek si zvyknout. Má to hromadu superhrdinských klišé, ale toho se marvel a dc nezbabí nikdy.
  • MEGA
    Monumentální vyvrcholení ságy se vším všudy. Hulk se v této knize s ničím nemaže a mlátí hrdiny hlava nehlava. Celé je to naprosto přestřelené a množství akčních scén a sfx je až absurdní. Bez podkladu Hulkovy Planety by to byla jen bezduchá mlatíčka, ale jelikož mám vazby k těm postavám a hlavně k Hulkovi, tak jsem při každém úderu cítil vztek a zuřivost. První polovina je vlastně pouze to mlácení, až v druhé půlce příběh začíná nabírat na obrátkách, kdy Hulk provádí svou ukrutnou pomstu. Největší problém jsem měl s vizuální stránkou. Romitovu novější kresbu nemám rád. I když akční scény jsou správně monumentální a přehledné, tak ty jeho obličeje, proporce a vlastně jeho styl celkově působí uměle. Takový Miek to schytal ze všech nejvíc. Nedopustil jsem však, aby mě to zkazilo chuť a toto epické zakončení jsem si i tak užil.
  • karl173
    Hulk se přišel pomstít a rozpoutal peklo na zemi. Tento komiks je jedna velká akce a velká podívaná. I ti kteří Johna Romitu Jr. nemusí musí uznat, že v tomto komiksu se opravdu vyřádil. Komiks se čte jedna báseň, jelikož tu není mnoho textu a jsou tu velké panely plné akce. Nic navíc ale komiks téměř nenabízí a tak kdo hledá nějaké velkolepé pokračování skvělé Hulkovy planety tak bude možná zklamaný. Já jsem si ale přesto tuto mlátičku užil a beru tento komiks jako skvělé odreagování při kterém ani v největší únavě neusnete . 4*
  • mearez
    Tenhle komiks nebyl špatný, ale nejsem z něj tak unešený. Jedná se o rubačku, u které mi ale ničila atmosféru kresba, která mi od Romity přišla horší než jindy. K téhle rubačce by se mi hodil jiný kreslíř. Příběh je super, vychází ze skvělé Hulkovy planety. Jako ukončení Hulkovo vesmírné ságy dobré, ale scházela tomu lepší kresba, propracovanější příběh a atmosféra. Za mě 3*.
  • Blackhand47XD
    Hulk se vrací na Zemi a je řádně nasraný. Skvělý sequel k Hulkově planetě, kde Hulk sejme všechny vaše oblíbené hrdiny.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.3.2018 23:05Ultimátní komiksový komplet #054: Hulk: Proti světu
    Tohel je Hulk smash a přitom je to ještě pokračování legendárního příběhu Hulkova planeta. Tady se jede od začátku do konce v duchu rozbít a rozmlátit. Romita je opravdu dobrý, ale tady ho je škoda. Tady to nesedí. I když je to jako krásné.
  • Tyfus
    Parádní bezduchá rubačka, bohužel bezduchá. Jako příběh přímo navazující na Planetu Hulk se to nechytá. Kresba Romity Jr. je dle mého skvělá jako vždy.
  • Gustik5
    Hulk se po událostech z Hulkovy planety vrací naštvanější a mocnější než kdy dřív, navíc disponuje válečnou taktikou a rozumem, na což ostatní hrdinové, nyní jeho nepřátelé, nebyli zvyklí. Až na bohužel očekávatelný a klišovitý konec se jedná o parádní řežbu, ve které se mi snad poprvé opravdu líbil styl kreseb Johna Romity Jr. ačkoli bych býval byl radši, kdyby u toho zůstal kreslíř Hulkovy planety. Jde krásně vidět, že Bannerovo zuřící alter- ego, se může, pokud je správně uchopeno, stát něčím víc než jen bezduchou mlátící kreaturou.
  • Fimi
    Jako zajímavá kresba a dobrá řežba, ale prostě autor pro účely komiksu a příběhu rapidně oslabil všechny ostatní hrdiny a navíc se ještě chovali jako totální debilové. Nedivím se, že se potom autor omlouval ostatním a vymýšlel kličky proč se tak některé postavy chovali. Za mě ale pohoda, jeden z lepších UKK.
  • pueb
    Tohle je prostě nářez. Jeden z mých nejoblíbenějších marveláckých komiksů. Přečetl jsem ho na jeden zátah, protože jsem se prostě nemohl odtrhnout (a taky tím že tam není moc textů :D). Vytočenej Hulk je prostě nej, a kdo se mu postaví má smůlu, a může to být klidně Iron Man. Po konfliktu s ním může dát brnění tak akorát do šrotu. Ale zasloužil si to, stejně jako ostatní.
  • S4TW
    Tohle je prostě pořádná řežba. Hlavní a vlastně i vedlejší zápletkou je, že se tady všichni mlátí. Respektive Hulk někoho mlátí a to tak, že z něho chce vymlátit úplně všechno. Na druhou stranu se nejedná o nějaký bezduchý Hulkův záchvat, tentokrát si moc dobře uvědomuje, co dělá a proč činí, tak jak činí. Co jsem si na tomto komiksu především užil, byla kresba. Tohle je vrchol Romitova umění a že on je PÁN umělec. Jedno a dvojstránkové obrázky jsou prostě úžasné, lahoda pro oko, vše doplňují skvělé barvy. Po minulém čísle mě překvapilo, že Romita umí vytvořit takhle parádní bitevní scény a vřavy, krásné a efektivní. A ještě bych dodal, že i obálky jsou tentokrát prvotřídní. Komiks se mi líbí právě v té akci, v tom masakru, v tom šílenství, ale na druhou stranu je to všechno až moc jednoduché. Scénář sice pokulhává, respektive je velice jednoduchý a v tomto případě nemusel Greg Pak nic moc velkého vymýšlet (na rozdíl od Planety Hulky, kde byl právě scénář perfektní). Nejedná se totiž o nic víc, než pořádnou bitvu, řežbu, není v tom žádná větší hloubka či myšlenka. Je to jedna velká vendeta, ale za to úžasná a opravdu to zhltnete jedním dechem, je to asi jako, když si chcete pustit film kvůli efektům a nic víc v tom nehledat. Pokud někdo čeká nějaké větší hloubání, proč se děje to, co se děje a nějaký větší psychologický rozbor či dokonce myšlenku, tak bude zklamaný. Pokud si ovšem chcete užít parádní jízdu a akci, tak budete nadšeni. Dále bych vyzdvihl postavu Sentryho, psychické a fyzické zdevastování velikánu jako Dr.Strange či Mr.Fantastic a závěrečnou stranu, která nás láká na další pokračování. Ovšem, abych dal 5 hvězd, to prostě nemohu. Každopádně i tak se jedná o skvělý komiks s tímto zeleným (ne)tvorem a dle mého soudu tato kniha obsahuje nejlepší akční scény, jaké byly v rámci UKK k vidění.
  • jh666
    Po Hulkově planetě jsem se a tohle hodně těšil, bohužel Hulkově planetě se to nevyrovná. Přesto se pořád jedná o dobrý komiks, který by neměl nikdo minout, obzvlášť pokud si libuje v masivní akci a destrukci. Na několika místech příběh trochu pokulhává, a vlastně nevíte, kdo je vlastně ten opravdu špatný. Navíc ke kresbě. Romitu mám rád, ale už jím začínám být po čtyřech svazcích trochu přesycen a v posledním sešitě byla jeho kresba trochu nepřehledná. 80 %
  • J.T.honza
    Vlastně to zase bylo klišé přes klišé a celou knížku se tam jenom mlátili, ale i o to přece v komiksech jde, ne? Navíc se mi to strašně dobře četlo, slupnul jsem to jak malinu. Od závěru jsem čekal trošku více logiky, najednou se to tam všecko pobilo úplně jinak, než by mělo, což mi dojem trochu zkazilo, ale vzhledem k tomu, že šlo hlavně o bitky a ty se mi jako takové líbily hodně, myslím, že můžu prohlásit, že autorský záměr se vydařil. Velké umění nečekejte, ale jako zábavná jednohubka je to super.
  • luky.kuky10
    Nebylo to tak skvele jako Hulkova planeta, ale rezba to je, a to k Hulkovi sedi! Souhlasim s komentem nize, ze by se mohl poradne odvazat, nasadit klapky pres oci, a poradne mlatit...
  • yojimbo
    Člověk si až přeje, aby se Hulk skutečně utrhl z řetězu, ale to by se scénárista nesměl snažit o psychologii a vedení Marvelu o přežití všech důležitých hrdinů... Jako alternativní příběh mimo hlavní marvelovský vesmír by to mělo mnohem větší šťávu. Jo a jiného kreslíře, prosím.
  • erik
    Čo som chcel, to som dostal. Vydarenú masovú mlátičku s happyendom. Zdá sa mi, že Romita junior kreslí každé druhé UKK, čo už.
  • koudy
    Taková jednohubka - většinou dá Hulk někomu jednou do huby a je po všem :)
    Žádná hluboká zápletka, ale jako zakončení Hulkovy planety, to dostává 4. hvězdu, kdyby to nebylo součástí předchozího příběhu, bylo by to asi za 3.
  • Lenny
    HULK SMASH. Bohužel nic víc.
  • kaylin
    Není to dokonalé, ale přesto je před vás postaven příběh, který vás chytne. Je zde vyvážená stránky kresby a scénáře, který funguje více jak tři čtvrtě délky celého příběhu. Když si odmyslíte konec, je to skutečně skvělý příběh, Greg Pak ukazuje, že si s Hulkem velmi rozuměl a udělal z něj postavu, která má nezpochybnitelné a nesmazatelné místo v marvelovském světě. A takové místo by Hulk měl mít. Ta postava sama o sobě je skvělá, a když se jí chopí správný autor, stojí to za to. Jen kdyby bylo možné trochu uvolnit ty mantinely Marvelu... Jenže s tím se opravdu nedá nic moc dělat. Hulk mi pak vychází jako jedna z postav, která má v "Ultimátním komiksovém kompletu" ty nejlepší knihy. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/798-ultimatni-komiksovy-komplet-54-hulk.html
  • baatcha
    Tohle je tak brutální mazec, že jsem z toho v šoku ještě teď. Ten podtext obrovské tragédie a nevyřešitelného sporu... pane jo.
  • Kabukiman
    Monumentální držkobití. Hulk je celou dobu v podstatě nezničitelnej a nezastavitelnej a tak jsem moc nepochopil jak ho na konci dostali. Rozhodně předtim vydržel brutálnější útoky. No,ale u tohodle žánru asi nemá cenu hledat takovéhle mouchy. Nemám rád kresbu Johna Romity Jr. a tak bych dal přednost kreslířům z Hulkovy planety. Ne, že by to Romita nakreslil špatně, ale nemám moc rád ten jeho "rukopis". Jinak je to pohodová nenáročná superhrdinská mlátička od začátku do konce. Komu to ke štěstí stačí,tak bude spokojený. Hulk má patent na nejjednodušší řešení všech situací a tak kdo od něj čeká víc, ať si raději koupí jinej komiks..:)
3260201
Četl/a (150)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, adevr, Al0f0k, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Ash Pointak, autokineton, Azik2586, Bart, Blackhand47XD, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, emanek, erik, faster86, filosh, Final, Fox01, Glumal, guseppe, Gustik5, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, Idy, invape, Jack, James, james dixon, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knuckless, Koci, koudy, kuzz, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, marek zigmund stanko, Mariohurbanek, Mart74, Martin.imr, Martinb, Marvin, Mates17, matty87, me, mearez, MEGA, Mercurio, Mike-sh, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, Mr.Filch, mstefl, NecRoman, Norri, oleav, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pizza Guy, punisher, radimisko, raenius, raimi, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, sala, SekyCZ, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, Son-Goku, Spike, start05, t0mas, T3ss, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, vishnar, vita, vrazdinek, Wiw, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(352)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, adevr, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , andik007, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, AwatarDK, Azbest, Azik2586, Baffman, Bart, batoo, beanek, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, Cody, comicsland, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, eliera, emanek, Erich, erik, ertefol, faster86, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, firesnake1, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, Grebenda, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, horaczhlinska, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack, Jack043, James, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, johx, José, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, Lachvos, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, malylada, Mariohurbanek, markic, Mart74, Marthy76, Martin.imr, Martinb, MartinV, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, matrosh, matty87, Maty48, Mauzr, ma_fecko, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, Mike-sh, mike731, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, morbn, MP, mr.des, Mr.Filch, mstefl, mttra, namdnas, NecRoman, Neuro, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, o2t2, obitus, OldaB, oleav, Olesh, Onkel 1928, palo, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, Poseidon1978, pueb, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, RadimNemec, Radkos, raenius, Raikou, raimi, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, seeker666, SekyCZ, semi41, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, Son-Goku, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, terrordemon, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, willis, Wiw, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (13)
10milda, Badgu.y1902, Braindead, carlmichael, deadpool, delsemela, Ejdý, Elnie, FatMonster, gezic, Mariomichal, noovakpetr, Raijin
Shání (4)
Ejdý, gezic, MickeyStuma, Raijin
Nabízí (2)
Fox01, ma_fecko