Jo, kamarádi o mně taky říkají, že jsem píčus ~ yeah, yeah all my friends say I´m a pussy, too. [Y: The Last Man #27: Ring of Truth, chapter one]

komiksový sběratel, arogantní narcis, bývalý blogger, ale především umělec napříč všemi dostupnými i nedostupnými médii
v současnosti pracuje na vícero projektech včetně této webové platformy, tak co po mně k*rva chcete ?!?

  • Fry
    Živí mrtví #29: Jak daleko zajdem - Pomalu ale jistě ztrácím o tuhle sérii zájem. Jako jo, pořád je to vcelku dobré, navíc tohle je jeden z těch klidnějších dílů, které Kirkman umí daleko víc než třeba jednu monumentální akci přes celou knihu. Do hry vstupuje nová přeživší, ukecaná Princezna, a dochází i k mnoha završením rozjetých linek. Vlastně čím víc nad tím přemýšlím, tak mě i devětadvacátý díl bavil jako mnoho jemu předcházejících, jenom jsem po letech ztratil to nadšení dočíst sérii až do konce. Naštěstí jsme už na dosah velkému finále ... Za mě 3*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman #03: Já jsem zhouba - Prozatím závěrečné třetí dějství souboje s Banem končí více méně tak, jak jsem od začátku předpokládal. King hodně hraje na efekt, jednotlivé sešity jsou na maximum namačkané jedním dlouhým soubojem, ze všech úhlů, ze všech možných pozic, ze všech perspektiv. Nicméně to co se odehrává za tím, ta práce s panelováním, s podobenstvím těchto protikladů mě pořád neskutečně baví. Z bonusů opět vypíchnu povídku z Annualu, která vyšla i ve vánočním speciálu v jiném překladu ... Za mě 4*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman #02: Já jsem sebevražda - Nic převratného, kniha 'Já jsem Gotham' mě teda bavila víc, ale jak pořád cítím trochu pachuť ze Snyderova runu, tak je i toto průměrné druhé dějství Kingova runu vlastně velmi nadprůměrné. Důvodem může být i Janinova kresba, jehož dvojstrany s pohybovými prvky a souboji s nekonečnou skupinou elitních vojáků SPAF působí vcelku elegantně, avšak to proč budu hodnotit čtyřmi hvězdami namísto třemi jsou dopisy Batmana a Catwoman, které dokonale popisují jejich charaktery ... Za mě 4*!
  • Fry
    My Hero Academia - Moje hrdinská akademie #03: Allmight - Není to tak dobré, jak některé jiné u nás vycházející mangy, občas mám problém s mírnou zkratkovitostí a vedením dialogů mezi postavami, ale jinak mě to nejspíše baví čím dál víc, jelikož mi není úplně jedno kam se příběh vyvíjí. Možná mě jen trochu mrzí, že se autor nechal spoutat držením života pouze na U.A. a nedává postavám větší možnost rozvoje i v osobním životě. Co se týká 'Ligy padouchů', tak zatím docela nuda, to už zajímavější mi přijdou ty rivalské školní disciplíny ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin24.1.2020 16:14Gantz #25
    Gantz #25 - Trvalo to sice dlouho, ale konečně se Ósacká mise dostala ke svému zdárnému konci. Proto není asi ani žádným spoilerem (!), že byl Nurarihjon poražen a ve finálním sčítání Kurono konečně (!) znovu oživen. Přece jen tahle série bez hlavního protagonisty těch posledních pět volumek trochu vázla, což se předpokládám možná i negativně projevilo na jejích prodejích. Každopádně Kurono je zpět, někteří hrdinové pomřeli, Nurarihjon vyčerpal všechna svá stádia proměny a blíží se 'katastrofa'. Nevím jak vy, ale já se docela těším ... Za mě 3*!
  • Fry
    Abe Sapien #02: S ďáblem nejsou žerty a další příběhy - Sbírka tří povídek, z níž zcela nejpovedenější je ta úplně nejkratší. 'Posedlý' je totiž tak trochu mix toho nejlepšího z Akt X doplněného neodmyslitelným Mignolovským tajemnem s děsivým závěrečným vyústěním. 'Pohřbený slib' je trošku slabší, jelikož ač příběh postupně graduje, zápletka ke konci vyšumí tak nějak úplně do ztracena. No a povídka 'S ďáblem nejsou žerty' sice do ztracena nevyšuměla, nicméně kde chyběla logika, tam si autoři vypomohli zdrogováním hlavních postav ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin26.12.2019 18:23Superman: Mír na Zemi
    Superman: Mír na Zemi - Skvělá myšlenka, nádherná malba a úchvatný formát. Je mi jasné, že z toho konzervativní komiksový fanoušek toužící pouze po světově uznávaných dílech nového desetiletí asi úplně nadšený nebude, nicméně samotná premisa i zpracování za pozornost rozhodně stojí. Největší problém této edice však už napodruhé vnímám ve zvětšeném formátu, který přece jen běžného čtenáře superhrdinského žánru nejspíše mine. Já jsem sice spokojen, nicméně po 1 000 přečtených komiksech tomu pátou hvězdu nedám ... Za mě 4*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC slaví Vánoce - Podobně jako karl173 jsem dopředu věděl do čeho vlastně jdu, takže mě vůbec nepřekvapilo, že to byla více méně sra*ka. Ale například ve srovnání s Vánočním Punisherem, kterého jsem četl pár dnů zpátky, mě v tomhle alespoň těšilo vidět své oblíbené postavy. Největším zklamáním byly asi příběhy se Superboyem, vcelku mě oslovilo dobrodružství Constantinea s Wonder Woman, Titáni měli super poselství, které však tvůrci zabili nudným zpracováním a hodně mě překvapil Kingův 'Hodný kluk' ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin22.12.2019 17:47Pochmurný kraj #03: Hadilovka
    Pochmurný kraj #03: Hadilovka - Od začátku série si myslím, že jsou závěrečné 'historky' na celém konceptu 'Pochmurného kraje' asi to úplně nejlepší. Překvapivě tentokrát je tomu naopak, třetí kniha sází na epizodní příběhy a jako jediná spolehlivě rozvíjí pochmurnou atmosféru celého kraje. Ono totiž vytvořit poutavý příběh na poli pouhých čtyř sešitů ne vždy úplně funguje a vůbec bych se tedy nezlobil, kdyby v podobném duchu, který 'Hadilovka' prezentuje, série pokračovala. Navíc ani nemám po dočtení nutkání se knihy rituálně zbavit... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin21.12.2019 13:44Punisher MAX: Vánoce na odstřel
    Punisher MAX: Vánoce na odstřel - Marketingově zcela ideální Vánoční dárek, jehož největší nevýhodou je absence kvalitně vypointovaných příběhů. Ze tří speciálů mě totiž opravdu bavil asi jen ten poslední, ve kterém Aaronův scénář náramně doplňuje Boschiho kresba. Úvodní Palmiottiho povídka je taková nemastná, neslaná, jejíž příběh na dvaadvaceti stranách prakticky ani nic nového nepřinese, naopak 'Seznam' Stuarta Moorea toho na tak krátkém prostoru rozehrává až příliš a je škoda, že tak promyšlená zápletka nedostala více prostoru ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin12.12.2019 19:56To bylo tvé jméno. #01
    To bylo tvé jméno. #01 - Tak tohle byl pro mě stoprocentně jeden z nejsilnějších čtenářských zážitků tohoto roku, jelikož už dlouho jsem u knížky necítil tolik emocí jako tady. Oba dva hlavní protagonisty (Taki, Micuha) jsem si oblíbil během několika minut a každou radost i smutek jsem prakticky prožíval s nimi. Strašně moc si přeji, aby to tady Egmont celé dovydal a hlavně aby si tuhle sérii našli i samotní čtenáři, protože dostat se k této knize po třech měsících od samotného vydání (!), je u tak velkého distributora jako je Albatros docela zklamáním ... Za mě 5*!
  • Fry
    My Hero Academia - Moje hrdinská akademie #02: Vzpoura otravného šprta - Cesta k tomu stát se superhrdinou pokračuje. Výcvik na U.A. se ale s nikým nemaže a tak na čerstvé středoškoláky čekají další dva náročné tréninky jejich schopností. Ten první má čtenáře nejspíše asi šokovat střetnutím Izukua s Bakugóu, které mi ale přijde více účelové než nezbytné. Naopak druhý trénink zavádí nové hrdiny do 'haly nehod a katastrof', kde svůj prostor získávají i vedlejší postavy a děj se tak nezaměřuje pouze na ústřední dvojici rivalů ... Za mě 3*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Flash #03: Ranaři vracejí úder - S touto sérií už od začátku tak trochu bojuji, jelikož je to místy opravdu bídný mainstream. Nejvíc se to ukazuje ve chvílích, kdy má dojít k nějakému souboji, nebo když se Flash usilovně snaží zachránit bezvýchodnou situaci. Naopak Williamson docela dost dobře zvládá psát zajímavé civilní dramata a na výsledné knize je pak ona propast hodně znát. Tam kde totiž autor tápe v souboji s Ranaři (jenž nakonec vyšumí úplně do ztracena), to zachraňuje civilním hledáním Wallyho otce ... Za mě 3*!
  • Fry
    Batman Detective Comics #07: Anarky - Spolu s předchozí a následující knihou patří tento dějový oblouk dua Buccellato / Manapul nejspíše k tomu nejlepšímu co se v Detective Comics, nejen v rámci New 52, za posledních několik let objevilo a já s tím nemohu nic než souhlasit. Příběh z 'Futures End' doplňuje 'Annual' z předchozí knihy, hlavní linka kolem Anarkyho rozvíjí vzájemné vztahy mezi Batmanem a Bullockem a příběh 'Terminál' z pera Benjamina Percyho opravdu připomíná Gotham Central. Jen ta 'Endgame' epizodka mi moc nesedla ... Za mě 4*!
  • Fry
    My Hero Academia - Moje hrdinská akademie #01: Izuku Midorija: Počátek - Prolouskat se prvním volume (!) této zdánlivě nové manga série (2014 - ) mi trvalo podstatně déle, než jsem původně předpokládal. Kóhei Horikoši totiž tak úplně neumí pracovat s režií svého vlastního scénáře a očividně nezasáhla ani ruka tajemného editora. Zápletka ani není nikterak originální, všechno je tak trochu odněkud vypůjčené, nicméně onen svět a postavy v něm mi svým způsobem zajímavé přijdou. Uvidíme kam se to vyvine, zatím mě to ale neuchvátilo ... Za mě 2*!
  • Fry
    Fry admin9.11.2019 19:20Sabrina
    Sabrina - Naprosto zneklidňující čtení, jež odráží přesný obraz současného vnímání světa. Kam zmizela Sabrina? Kdo je za její zmizení zodpovědný? Co se vlastně stalo? Tohle jsou jen některé z mnoha otázek, na které ale během čtení už možná ani nebudete chtít znát odpověď. Nick Drnaso rozehrál naprosto excelentní partii, ve které se oběti velmi snadno mění v cíle nenávistných útoků a pravda nikdy není zcela explicitně odhalena. Tohle je mistrovské dílo, možná nejlepší komiks, který si kdy přečtete. Tak kde je kur*a ta Sabrina ?? ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin8.11.2019 21:42Pochmurný kraj #02: Zrcadlení
    Pochmurný kraj #02: Zrcadlení - 'Tychs nemila sem chodiť djevčena', tenhle kraj je opravdu zlo. Ale asi tomu pomalu začínám přicházet na chuť. Zatímco si totiž Ema sotva stačila napravit vztahy s obyvateli kraje, na jejím zápraží se objevuje její údajná sestra Kami a nepříjemnosti na sebe nenechávají dlouho čekat. Nemyslím si, že tahle série spadá úplně do kolonky hororu, ale určitou temnou atmosféru jí určitě upřít nemohu. Z celého díla mě však opravdu baví pouze onen polsky mluvící Mínotaurus. Ostatní postavy jsou mi tak nějak ukradené ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin5.11.2019 20:31Essex County
    Essex County - Rodinná sága o třech dějstvích napsaná tak, až mi i slza málem ukápla. Abych byl konkrétnější tak obzvláště prostřední část, zachycující život dvou bratrů spojených i rozdělených vzájemným osudem na pozadí hokejového snu, je naprosto perfektní ukázkou nepředvídatelnosti lidského života. Moje empatie si však získal i mladistvý Lester převlékající se do kostýmu superhrdiny. Není to asi nejlepší věc co jsem kdy četl, nejsem ani nijak posedlý kultem kolem Jeffa Lemira ale uznávám, že tohle by si měl přečíst opravdu každý ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin1.11.2019 19:15Pochmurný kraj #01: Hejna běsů
    Pochmurný kraj #01: Hejna běsů - 'Tychs na mi zapomila? Tychs na mi zapomila!!' a já na to možná taky za pár dní zapomenu. Každopádně polsky mluvící Mínotaurus je opravdu naprostá laskomina a zároveň ona pomyslná třešnička, která celý koncept pozvedá na čtvrtou hvězdu. Přesto budu hodnotit o hvězdu méně. Bunn je dobrý vypravěč, závěrečný scénář s Madi mě dokonce vytrhl z reality natolik, až se mi naprosto povedlo ztratit pojem o čase. Avšak něco mi v tom zkrátka během čtení chybělo. Uvidíme co přinesou další díly ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin31.10.2019 20:40Tokijský ghúl #05
    Tokijský ghúl #05 - O trochu slabší než předchozí kniha, nicméně pořád si to udržuje svou stabilně vysokou úroveň. Souboj s Labužníkem je roztahaný na cca 90% knihy, do boje se kromě Tóky, která jako vždy odvede všechnu práci za Kanekiho, dává také Nišio a celé to vede až k docela zajímavým dějovým zvratům. Ve zbytku knihy se na scénu vrací ÚPG a dojde i na krátký flashback k Rize, kterým si Ishida šikovně rozehrává na další dějovou linku do budoucna. Netvrdím, že to nemá své chyby, ale zcela nekriticky mi tato série jednoduše sedla ... Za mě 4*!
  • Fry
    Batman Detective Comics #06: Ikarus - Bez jakéhokoliv patřičného úvodu, vysvětlení a představení postav se prakticky hned ocitneme ve víru akce. Nový tým se zkrátka rozhodl, že nám nedá nic zadarmo a zamotá příběh do takových spirál, aby běžného čtenáře naprosto vyvedl z komfortní zóny. Přesto si ale troufnu říct, že tahle řada lepší příběh prozatím nezaznamenala. Plného prožitku však docílí pouze ti, jež se vrátí i párkrát v ději nazpět. Navíc všechny panelové kompozice doslova berou dech a proto 'Ikarus' musíte mít ve své knihovně ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin24.10.2019 16:12Ms. Marvel #02: Generace proč
    Ms. Marvel #02: Generace proč - Kvalitativně, poplatné superhrdinskému žánru, je na tom druhý díl vcelku podobně jako jednička: nezajímavý padouch, nudné souboje, zbytečné týmovky a hromada klišé jako hlídání si své tajné identity, či selhávání schopností v nevhodných situacích. Nicméně Wilsonová má vcelku dobré a hlavně aktuální postřehy (koncept mezigeneračních rozdílů, jiných kultur, ekologických hrozeb), které nenásilně a úměrně láduje do pozadí jinak béčkového příběhu. Chtěl bych víc Kamaly Khanové na úkor 'superhero balastu' ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin20.10.2019 16:33Ú.P.V.O. #09: 1946
    Ú.P.V.O. #09: 1946 - Parádní věc, tahle série mi už nějaký pátek docela chyběla a po přečtení cítím, že mi nejspíše zase nějaký pátek chybět bude. Upřímně jsem se však trochu těchto tří poválečných dílů obával. Přece jenom vyprávět příběh Ú.P.V.O. bez Ú.P.V.O. není zrovna nejsnazší disciplína, ale musím uznat, že se to Dysartovi s malou výpomocí Mignoly v úchvatné Azacetově roztříštěné kresbě s Filardiho barvami opravdu povedlo. Jenom doufám, že na dalšího Bruttenholma, Varvaru, nacistické pokusy a upíry nebudeme čekat dlouho ... Za mě 5*!
  • Fry
    Strážci galaxie - Noví strážci #01: Císař Quill - Mi to přišlo dobrý, ale možná to bude i tím, že jsem knížku vyhrál, přečetl během čtyř jízd metrem a mohl si dovolit k tomu přistupovat čistě metodou pokusu a omylu. Každopádně už dlouho jsem nečetl tak odlehčený superhrdinský mainstream. Prakticky všechny postavy tady hláškují, není to vyloženě trapné nebo nudné a je tady naprosto minimální zastoupení Petera Quilla. Takže proč ne, pokud bude tato série podobně pokračovat i v budoucnu, nemám problém poohlédnout se po dalším díle ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin16.10.2019 10:29Čarodějova nevěsta #01
    Čarodějova nevěsta #01 - Ze začátku mě to moc nechytlo, ono celkově fantasy není úplně pro mě, ale šanci jsem tomu dal a nemám potřebu se toho zbavit. Druhá půlka se totiž poměrně dost dobře rozjede, víly vystřídají draci, magické obchody nahradí mluvící kočky a plot twist na konci knihy mě malinko láká v sérii ještě alespoň pár dílů pokračovat. Jediné co mě postupem času dost omrzelo, byly stále se opakující Ainsworthovy záchrany nebohé Čise, a úplně té sérii nedokážu věřit ani tu romantickou linku, kterou se už v názvu hrdě prezentuje ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin13.10.2019 17:53Tokijský ghúl #04
    Tokijský ghúl #04 - Znám i lepší mangy, četl jsem jich už docela dost, ale tak krásně naivního hlavního hrdinu jsem nejspíše ještě neviděl. Ono totiž jít se vysprchovat v restauraci, do které vás zavede někdo koho ani moc neznáte, ve světe plném nebezpečných ghúlů, chce asi fakt velkou dávku prostoduchosti. Ken Kaneki je v tomto ohledu naprosto dokonale napsaná postava a právě díky němu má tahle série stoupající tendenci. A když ne souboje, postesknu si alespoň nad graficky neodlišenými bublinami dvou či více postav v jakémkoliv dialogu ... Za mě 5*!
  • Fry
    Plížením vpřed: Z tajů kočičího života - Podobně jako GWB jsem hrdým majitelem jednoho kocoura a jedné kočky, díky čemuž jsem se v tom několikrát úplně viděl. Nicméně za původní cenu to asi úplně nestojí, nechápu proč zrovna tohle vyšlo v pevných deskách a ani nejsem úplně spokojený s použitým formátem. Každopádně pár týdnů zpátky jsem na to narazil za 59,- za kterých se to pořídit už dejme tomu vyplatí. Několikrát jsem se upřímně zasmál, svůj účel to tedy splnilo, ale někomu kdo nevlastní kočku bych to asi úplně nedoporučoval ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin29.9.2019 19:01Tokijský ghúl #03
    Tokijský ghúl #03 - Hned na první pohled mne docela nemile zaujal výrazný úbytek v počtu stran, co se však obsahu týče nemůžu si stěžovat. Třetí kniha je totiž tak trochu takové první velké finále, jelikož se nám alespoň zdánlivě uzavírá linka s pronásledováním Hinami a dochází k nevyhnutelnému střetu mezi ghúly a ÚPG. Nicméně vzhledem k tomu, že jsme teprve na začátku a že každá událost vyvolá určité následky, si jsem na 99% jistý, že to nejhorší a současně nejzajímavější teprve přijde. Že já jsem s touhle mangou vůbec začínal ... Za mě 4*!
  • Fry
    DC komiksový komplet #072: Flashpoint - Zásadní věc pro všechny příznivce DC Comics, event předcházející New 52 a finální tečka za krizovým obdobím. Věřte mi, že pokud byste si měli přečíst jen jeden komiks z tohoto kompletu, měl by to být právě tento. Johns na poli pěti sešitů naprosto otočil reálie klasického DC vesmíru, uvrhl svět do války mezi Wonder Woman a Aquamanem, nechal Barryho přijít o své schopnosti a do role temného rytíře dosadil Thomase Waynea. Asi si to přečtu znovu. A nejspíš si doplním znalosti i o vedlejší tie-iny ... Za mě 5*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Flash #02: Rychlost temnoty - Obyčejný mainstream se všemi klady a zápory, avšak čtenářsky přívětivější, než předchozí kniha. Možná je to díky odbytí dalšího z mnoha úvodů do děje, nepatrnou zásluhu jistě má i absence kreslíře Carmine Di Giandomenica a nebo i to, že se autor konečně zaměřil na samotné postavy a budovaní vztahů mezi nimi. Celkově mi to sedlo asi víc, i když tedy uznávám, že zrovna ústřední zápletka za záchranou Iris do Země stínů byla spíše 'meh' vycpávka, než abych na ni dlouho pamatoval ... Za mě 3*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Flash #01: Když blesk udeří dvakrát - Před několika lety u nás vyšel Flash od Geoffa Johnse, kterého jsem docela vychválil, dnes u nás vychází Flash od Joshuy Williamsona a asi už tak moc chválit nebudu, protože jsem se u čtení místy až musel chytat za hlavu. Jedna věc jsou malé chybky v překladu, stane se, redakce by je měla zachytit, co mi vadilo je však autorovo očividné tápání v tom, kdy může a kdy naopak nemůže některé dialogy vypustit mezi přítomné postavy. Ale to je asi nekonečný boj tajných identit ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin22.9.2019 19:52Crying Freeman - Plačící drak #03
    Crying Freeman - Plačící drak #03 - Neřekl bych vyloženě slabší, možná jen trochu pomalejší kniha, což se nejvíce ukazuje na prostředním příběhu 'Sestra'. Tato část se totiž úplně netočí okolo Freemana, ale zaměřuje se spíše na jeho ženu a nevlastní sestru, které se na vlastní pěst vydávají za svými cíli v okrajové lince celého příběhu. Zbylé dvě části knihy, tj. předcházející 'Šakram' a závěrečný 'Tógoku Ošu', však nepatří úplně k tomu nejhoršímu a tudíž ani nemíním snižovat své hodnocení. Čtvrtá hvězda patří již klasicky fenomenální kresbě ... Za mě 4*!
  • Fry
    Captain America - Steve Rogers #01: Hail Hydra - Kontroverzní avšak bohužel stále velmi aktuální. Spencerův Captain Amerika naprosto dokonale reflektuje nejen imigrační politiku, ale i extremisticky konzervativní pohled na svět, mnohdy vnucovaný fyzickou silou vyvolávající strach. Nicméně vzhledem k tomu, že se řeší právě tyto poněkud zásadní témata, tak mi nepřijde úplně uvěřitelné Captainovo zasazení do role padoucha. Po dočtení mám tedy v hlavě zmatek, nemám tušení na koho Spencer cílí a co si z toho mám ve výsledku odnést ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin17.9.2019 15:12Tokijský ghúl #02
    Tokijský ghúl #02 - Asi nebylo úplně moudré začínat s touto sérií, jelikož mě to nepřekvapivě docela baví číst. Oproti minulé knize totiž výrazně ubylo nepřehledných bojových scén, autor nás daleko více vtahuje do tajů a pravidel tohoto světa a už mi nebylo úplně jedno, co se s postavami vlastně děje. Spíše než Kenikimu je druhá kniha věnována vedlejším postavám, dost výraznou roli tady má Tóka, detektivové z ÚPG a matka z dcerou, které tak úplně nemají šťastný osud. Zatím tedy ještě vytrvám, ale na 90% vím, že toho patrně budu litovat ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin16.9.2019 18:24Berlín #03: Město světla
    Berlín #03: Město světla - Původně jsem chtěl napsat 'komiks roku ...', jenže z celé trilogie mi právě ono finále přišlo úplně nejslabší. Upřímně ono to už i u předchozího dílu trochu drhlo, obzvláště ony dlouhé politické pasáže, diskuse o politické scéně, nebo Martino nerozhodné bloumání životem reflektující buržoazii. Ale zpět k 'Městu světla'. Vedle zástupu hromady jiných komiksů co tady vychází je i tento slabší díl stále mezi tím nejlepším. Nicméně vzhledem k tomu, že to Lutes psal celých osm let, tak jsem od toho čekal možná trochu víc ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin14.9.2019 15:08Berlín #02: Město kouře
    Berlín #02: Město kouře - Politická situace se stále více vyostřuje, sociální demokraté, národní socialisté, nacionalisté, socialisté, demokraté a nejspíše i několik dalších politických uskupení se stále více snaží dostat do čela Německé republiky a v ulicích denně dochází k dalším a dalším konfliktům. V mezičase se však Jason Lutes věnuje hlavně naprosto obyčejným postavám, lidem ze střední až nízké mocenské třídy a nepřestává nám ukazovat kontrast mezi 'smetánkou a plebsem'. Napětí graduje a situace začíná být stále více neúnosná ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin12.9.2019 21:07Berlín #01: Město kamene
    Berlín #01: Město kamene - Téměř po sedmi letech od mého prvního čtení se vracím do ulic Berlína roku 1928, později také 1929, abych znovu objevil krásu a zmar všedních dní, v níž si jeho obyvatelé museli zvolit směr, kterým svůj život vlastně povedou. Jason Lutes nás bez milosti vhodil do doby, ve které bylo Německo názorově velmi rozdělené, jeho obyvatelé navzájem znepřátelení a ve vzduchu se pomalu schylovalo k další bouři. Tato série je a asi i navždy bude v mém osobním Top Ten seznamu, jelikož tohle by si měl přečíst opravdu každý ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin10.9.2019 18:57Tokijský ghúl #01
    Tokijský ghúl #01 - Nechtěl jsem mít s touto sérií nic společného, dlouhodobě jsem se jí účelově vyhýbal, nicméně startovací sleva a osobní motivace číst více manga sérií mě nakonec přece jen přemluvily ke koupi a potenciálnímu sbírání další série. Zatím se však přikláním spíše k tomu 'potencionálnímu', protože mi v průběhu čtení bylo vlastně jedno, co se s Kanekim i ostatními protagonisty stane a podobně jako kolegové pode mnou jsem bojoval s Išidovým rozmazaným stylem kresby v bojových scénách. No, uvidíme co přinese další díl ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin2.9.2019 19:41Gantz #24
    Gantz #24 - Nekonečná bitva pokračuje a já už si pomalu začínám myslet, že se Nurarihjon bude reinkarnovat snad do nekonečna. Na jednu stranu se mi líbí, že má autor hromadu prostoru pro vykreslování svých šílených představ, a tak se z ženy poskládané z miliónů ženských těl po pár stránkách může v klidu stát šupinatý démon s jelení lebkou, ale přece jen už by to chtělo nějaký ten posun a možná i více děje obecně. Teaser na další díl však slibuje konečné řešení Ósacké mise, takže nám nezbývá nic než doufat, že už se konečně hneme dále ... Za mě 2*!
  • Fry
    Crying Freeman - Plačící drak #02 - Klidně bych tady mohl zkopírovat svůj komentář k první knize, ale je pravda, že oproti jedničce je tady rozhodně méně sexu, vlastně skoro žádný sex, násilné scény jsou daleko více hrány do extrémů a po scenáristické stránce to je snad ještě větší WTF, než se z počátku zdálo. Přesto mě to stále překvapivě baví a hlavně se mi líbí, že se to čte v podstatě samo, protože u toho opravdu nemusíte vůbec přemýšlet. Čtvrtou hvězdu přidávám opět hlavně za kresbu, jelikož příběhově je to veskrze průměrné čtení ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin31.8.2019 15:13Crying Freeman - Plačící drak #01
    Crying Freeman - Plačící drak #01 - Překvapivě parádní oddechové čtení, u kterého ani nemusíte moc přemýšlet. Všechny zápletky se prakticky točí pouze okolo zabíjení, sexu, zabíjení, dalšího zabíjení a samozřejmě zabíjení, takže o nějaké veledílo rozhodně nejde. Co však určitě stojí za vyzdvihnutí, je precizní Ikegamiho kresba, jelikož si dává záležet na každém panelu, vykresluje nádherná pozadí a funguje i jako perfektní inkér. Nicméně mu to trochu kazí cenzura, jelikož rozpixelované rozkroky a neviditelné falusy jsem u mangy 18+ nečekal ... Za mě 4*!
  • Fry
    Bankovka a Mince / Banknote and Coin - Komiks - Těžko hodnotit, protože se vlastně jedná jen o jakousi sbírku 24 pohlednic, z čehož z jedné strany je samotný strip a z té druhé kromě klasických pohledových polí na známku atd. je ještě nějaká vysvětlivka, nebo doplňková informace k samotnému stripu. Co mě však přesvědčilo ke koupi této antologie, je určitě kresba Terezy Jablonské, která má dle mého velký potenciál a docela mě překvapilo, že od ní nic jiného zatím nevyšlo. Ve výsledku se jedná spíše o čistě sběratelskou záležitost ... Za mě 3*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman: Noc nestvůr - Můj první Bat-Familly crossover a vlastně i vůbec první crossover, do kterého jsem se rozhodl pustit až po přečtení všech dílčích sérií které spojuje, včetně Nightwinga, aby mi náhodou neunikly nějaké ty podprahové narážky. Nicméně oproti ostatním si nepřijdu o moc ve výhodě, protože Orlando se v 90% stejně zaměřuje hlavně na přestarostlivého Batmana a zbytku Bat rodiny ani nedává moc šanci vyniknout. Z grafického hlediska je to paráda, tedy až na ten odfláknutý lettering názvů lokací ... Za mě 3*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #01: Ve stínu netopýrů - Nejsem z toho tak nadšený, jako v případě první knihy Kingovy řady, nicméně jako rozjezd nové koncepce celé této Batmanovy áčkové série to myslím funguje dokonale. Je vidět, že Tynion IV má s touto sérií už od začátku velké plány, tudíž představování jednotlivých postav odbyde prakticky jednou větou a spíš než jim, dává v knize prostor armádním záporákům. Plusové body přidávám za odkazy na The Dark Knight Returns a cameo Renee z Gotham Centralu ... Za mě 3*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman #01: Já jsem Gotham - Nemám k tomu jedinou výtku, jsem nadšený a chci víc takovýchto komorních příběhů. King je zkrátka ve všech ohledech lepší než Snyder, příběh není zbytečně přeplácaný všemožnými wau momenty a z každého sešitu mám po jeho dočtení pocit chtíče po další dávce této série. Gotham a Gotham Girl jsou pak absolutní špičkou celého ledovce a při odkrývání jejich minulosti z toho lze cítit velký fanservis pro dlouhodobé čtenáře. Šestou hvězdu bych byl přidal za Finchovu kresbu ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin9.8.2019 12:09Batman #10: Epilog (pevná vazba)
    Batman #10: Epilog - Podobně jako v případě 'Hřbitovní směny' i desátá a zároveň závěrečná kniha nabízí na první pohled jen obyčejnou sbírku nic neříkajících povídek, které fungují naprosto samostatně a v případě, že jdete pouze po zásadních příbězích vám tedy může připadat takřka zbytečná. Nicméně ony ty příběhy nejsou vůbec špatné a snad kromě úvodního příběhu z 'Futures End' mají všechny docela zajímavou myšlenku. Nejlépe napsaný je asi paradoxně Snyderův 'Gotham je', nejlépe nakreslený naopak Rossmův 'Seznam' ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #06 - Odhalování minulosti bratří Elriců pokračuje a my se vedle perfektně, do jedné kapitoly zhuštěnému tréninku, konečně dozvídáme i plnou pravdu o tom, jak Edward přišel o své končetiny a na malou chvíli i o bratra. Po návratu do přítomnosti je však ve vzduchu více otázek než odpovědí, což dokládá i závěrečný cliffhanger. Největší pokrok, však zaznamenala samotná Arakawa, která se díl od dílu zlepšuje v rozplánování kapitol a se střihy ve scénáři už zachází jako opravdu zkušená mangaka ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #05 - Po drastickém zakončení předchozího dílu nás v této knize čeká docela pohodové intermezzo. Sice nic netrvá věčně a radostné okamžiky zrození nového života jsou vzápětí vystřídány smutným vzpomínáním na dětství bratří Elriců, ale jako celek už to konečně jakž takž funguje. Co se týká 'vnucování humoru za každé situace', tak zrovna u této mangy, podobně jako u série Bleach v tom nevidím nejmenší problém a daleko více mě třeba vytáčelo Paninyino opakování slova 'páčko' v každé druhé větě ... Za mě 4*!
  • Fry
    Batman #09: Květy zla - 'Aby mohl Gotham žít, musí Buce Wayne zemřít' ... a Snyder by už nikdy, opakuji NIKDY neměl dostat za úkol psát Batmana. Nejde ani tak o to, že by neměl dobré nápady, mi osobně se nápad udělat z Gordona nového Batmana, nebo poslat Bruce Waynea konečně na odpočinek velmi zamlouvá, nicméně on s těmito nápady zkrátka neumí pracovat. Celá kniha je opět napěchována pouze epickými zvraty, které ani nemají šanci šokovat a když už dojde na nějaké dialogy, vypadají asi tak, jako první věta mého komentáře ... Za mě 2*!
  • Fry
    Batman #08: Supertíha - Scenáristicky průměrný příběh plný céčkových až déčkových padouchů, který však značně zvedá svěží pohled na maskovaného hrdinu v podání Jima Gordona. Uznávám sice, že to pomrkávání po čtenářích, že Batman není tak úplně mrtvý, si mohl Snyder alespoň pár čísel šetřit, ale po velkém zklamání s názvem 'Konec hry' mi tohle netradiční pojetí Batmanova symbolu příjemně sedlo. Od plného hodnocení tak knihu dělí pouze katastrofálně napsané intermezzo, jenž nás zbytečně vrací k původnímu Batmanovi ... Za mě 4*!
  • Fry
    Trip: Morrison stojí za sešitem Batman #670, který pokud se nepletu, vychází v ČR vůbec poprvé.
  • Fry
    Fry admin19.3. 20:57Dívčí válka #05
    já tedy doufám že se kniha co nejdříve vrátí na pulty, protože o tohle se teda rozhodně nechci nechat ochudit.
  • Fry
    Fry admin17.3. 19:39Domeček krve a bolesti
    Docela by mě zajímalo, proč si CREW už nehraje u Black Labelu s těmi překryvnými covery... Všechny knihy Hill House Comics, mají v originále u hardcoveru podobný typ přebalu jako Batman: Damned. Dobře to jde vidět např. ZDE v tomto videu. Já jsem si nakonec knihu pořídil v originále a zvažuji, zda jít i do těch dalších. Četl někdo z vás ještě něco z tohoto imprintu?
  • Fry
    Norri: pokud to chceš číst jak to tady vydal Albatros, tak ZDE by to mělo sedět...
  • Fry
    Fry admin1.11.2023 16:46Dívka ze země Venku #11
    Poniczech: možná nová (stará) informace, ale GATE ji má nově na webu a měla by vyjít v únoru 2024
  • Fry
    Pokud byste chtěli začít se sérií Vrcholná Republika, tak z toho co u nás vyšlo doporučuji následující posloupnost:

    - Vrcholná Republika - Světlo rytířů Jedi (The High Republic: Into the Dark)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Jediové přicházejí na pomoc] (The High Republic: The Great Jedi Rescue)
    - Vrcholná Republika - Do temnoty (The High Republic: Into the Dark)
    - Vrcholná Republika - Není strachu (The High Republic: There Is No Fear)

    - Vrcholná Republika - Sílící bouře (The High Republic: The Rising Storm)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Souboj na výstavě] (The High Republic: Showdown at the Fair)
    - Vrcholná Republika - Srdce Drengirů [#6-8] (The High Republic: The Heart of Drengir)
    - Vrcholná Republika - Ze stínů (The High Republic: Out of the Shadows)
    - Vrcholná Republika - Srdce Drengirů [#9-10] (The High Republic: The Heart of Drengir)

    - Vrcholná Republika - Padlá hvězda (The High Republic: The Fallen Star)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Bitva o Hvězdosvit] (The High Republic: The Battle for Starlight)
    - Vrcholná Republika - Půlnoční horizont (The High Republic: Midnight Horizon)
  • Fry
    Fry admin6.6.2023 18:46Lucky Luke: Bratranci Daltonovi
    A pozor, autor nebo letterer asi nedopatřením nebo možná záměrně (?) na straně 30 posílají dva bratry vzhledem k jejich kompetencím a finálnímu zúčtování do trochu jiných měst, respektive někde se stala chyba... možná byla už ve scénáři, nejpravděpodobněji to pomotal Morris při kresbě, a nebo za to může letterer při vsázení textu do bublin.
  • Fry
    baatcha: pokud se nemýlím, tak doposud nic mezi Batman: R.I.P. a Batman: Time and the Batman u nás nevyšlo...
  • Fry
    Fry admin27.3.2023 19:02Corto Maltese: Benátská báje
    Argo vydalo reprodukci upraveného vydání od nakladatelství Casterman z roku 2015, viz. Corto Maltese: Fable de Venise
  • Fry
    Const.ex: koukám že to tak je i v .pdf ukázce na webu, vypadá to příšerně, ale předpokládám že zde může jít i o záměr (?)
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 19:13Chci sníst tvoji slinivku
    Ivan Kucera: /spoiler/ Určitě to byla Sakura, ale spíše by mě zajímalo jak si Kjóko vyložila onu větu 'Na rozdíl od něj se mi víc líbí dívky s mírnou povahou' ... cítím za tím nějaký skrytý význam, ale nedokážu to rozklíčovat přesně. /spoiler/
  • Fry
    adevr: Názor ti neberu, pokud ho máš podložený svými vlastními zážitky/zkušenostmi o to lépe. Ale stavět svůj osobní názor jako ten 'zdravý'... proti jakému názoru vlastně? mému? Bushovu? ...je mimo už jenom kvůli tomu že každý máme jiný backround a jiné zážitky/zkušenosti. Cenzura je pak jen jakousi skvělou pojistkou, která v demokratické společnosti filtruje právě ty údajné 'zdravé názory' za ty fakticky podložené a jak správně říkáš - korektní, chránící společnost proti zbytečné xenofobii.
  • Fry
    adevr: Lze vidět, že se generačně i politicky značně rozcházíme. Nemám v plánu tě jakkoliv moralizovat, ale psát, že se považuješ za někoho se 'zdravým názorem' mi přijde trochu za hranou ať už si věříš čemu chceš. Ohledně 'okupantů', které zmiňuješ je naopak jenom dobře, že se již mluví čistě bez národnostního začlenění, díky čemuž se společnost alespoň částečně brání proti xenofobii, která by v 21. století, nebo respektive v kterémkoliv století, neměla vůbec existovat. Minulost je jedna věc, nicméně apriori bychom neměli soudit dnešní generace za přešlapy těch generací, s kterými nemají vůbec nic společného.
  • Fry
    Pro ty, kteří si myslí že cenzura je apriori špatná, bych doporučil tento článek a debatu tím uzavřel: Skončila u nás svoboda slova?
  • Fry
    deefha: dneska jsem to viděl naživo a z toho hřbetu nebudeš mít radost (:
  • Fry
    popravdě zajímalo by mě co to ta Crew zase vymýšlí... první knihu tohoto 'kolosálního komiksového kompendia' normálně vydají v grafické úpravě dle originálu a teď u druhého dílu se tváří že to kompendium vlastně není, logo pro jistotu zmizelo a naopak přibyl nový neexistující (!) název... já se ptám WHY ?!?
  • Fry
    Fry admin18.11.2022 23:26Říká se mu Banksy
    George Walker Bush: lol, tak tohle musel být teda velký úlet...
  • Fry
    'Marinette je roztržitá a nejistá dívka, ale když se promění v Kouzelnou Berušku stává se superhrdinkou ... netuší však, že je její spolužák Adrien, do nějž je beznadějně zamilovaná, ve skutečnosti Černý Kocour' (!) oh well, tohle zní jako velký bizár...
  • Fry
    Fry admin15.10.2022 18:21Visa transit, svazek 2
    Bob: dle Bedeteque by měla být ještě třetí a nejspíše poslední (?) kniha...
  • Fry
    Ter: náhodou ta obálka je parádní, škoda že takový není i zbytek knihy :'(
  • Fry
    Fry admin4.10.2022 18:01Gantz #33
    p3tris: nevím přesně které stránky myslíš, ale já tam žádné stránky 2x asi nemám...
  • Fry
    Fry admin24.9.2022 10:27Solanin 2
    Fimi: to jsou ty ztracené generace! máme v programu zničení českého jazyka a tak podobně. o tvé nabídce popřemýšlím, ale mám toho tady na čtení takové kvantum, že bych tím aktuálně jen zaplnil už tak přeplněné police. takže zatím asi nee...
  • Fry
    Fry admin23.9.2022 18:57Solanin 2
    upřímně se divím že tady ještě nikdo nezačal vydávat Goodnight Punpun, jako why?
  • Fry
    Van Tom: tak to mě těší že to k něčemu bylo, dáme do poznámky že je to na zadní straně chybně.
  • Fry
    Fry admin7.7.2022 17:24MatracMan (2. vydání)
    mcleek: mělo by to být poznat podle obálky, respektive dle toho přechodu od kresby k bílému pozadí
  • Fry
    Fry admin30.6.2022 10:04Dívka ze země Venku #02
    George Walker Bush: tak on ten film má 70 minut. tam ani nic moc víc nenacpeš. každopádně ti rozumím, nicméně i tak apeluji na to že třetí kniha je zdaleka nejlepší a docela se vymyká tomu co sis mohl přečíst v prvních dvou dílech.
  • Fry
    Fry admin29.6.2022 19:59Dívka ze země Venku #02
    George Walker Bush: já být tebou tak dám ještě šanci příštímu dílu, ten je úplně nejlepší! film jsem shodou okolností viděl nedávno a bohužel mapuje více méně pouze první a druhé volume...
  • Fry
    Fry admin9.6.2022 15:06Dívka ze země Venku #01
    GWB, Milo: Moc do toho nevidím, ale myslím si že autor ani neskrývá že se inspiroval hlavní charakterovou dvojící právě ze série 'The Ancient Magus' Bride'. To 'úplně mimo' míří na to, že ač podobné, tak jsou série naproti sobě vlastně zcela jiné.
  • Fry
    Fry admin6.6.2022 19:02Lucky Luke: Koleje v prérii
    SomeOne: Tak jako Asterix nebo Velký vezír Iznougud lze číst zcela samostatně, na tohle se moc těším!
  • Fry
    baatcha: Tyjo zajímavý, jako ono dává smysl, že to není reálné kreslit úplně všechny ty příběhy za těch XY let, ale dostává mě, že jsou kolem toho takové tajnosti... Jako jestli se bojí ztráty prodejů, nebo nevím. Ty články jsou ale parádní :))
  • Fry
    baatcha: V jakých detailech se ty jednotlivé příběhy liší? Tohle by mě docela zajímalo...
  • Fry
    Fry admin29.5.2022 12:41Zabiják démonů #05: Do pekla
    Fimi: Asi na tom něco bude, ale hledat nějaké zásadní komiksy mě už asi ani nebaví. On je ten Zabiják démonů vlastně vcelku fajn, dobře se to čte, nenudí to a jak jsem psal v komentu, zajímá mě kam to bude pokračovat. Ale nic zásadního to není no...
  • Fry
    Fry admin25.5.2022 11:17Dívka ze země Venku #01
    baatcha: ano, manga 2016; anime film 2022
  • Fry
    Palebras: Díky za info, anotace by teda měla být už dobře...
  • Fry
    Stara.kryta: Já mám právě taky první vydání a tam je ještě 'Kulišák'. Nicméně jestli v druhém vydání dvojky z roku 2016 je už přeložený jako 'Finta', tak nejspíše (snad) je tak přeložený i tady. Ptám se kvůli anotaci, kterou tedy upravím...
  • Fry
    dotaz na vlastníky 2. vydání: je tady hlavní antagonista už přeložen jako 'Finta', nebo je zde ještě pod názvem 'Kulišák'?
  • Fry
    Fry admin3.4.2022 13:58One-Punch Man #03: Zvěsti
    Sawyer, Fimi: Tohle je pořád teprve začátek, ONE si v těchto knihách teprve hledal svou cestu. Příběh se pořádně rozjede až později, každopádně popularita této série stojí převážně na Muratově kresbě, která se díl od dílu zlepšuje...
  • Fry
    Fimi: #0 vyjde, ale myslím že až po #3 nebo #4, tak jako v ENG
  • Fry
    Fry admin19.12.2021 19:12Velký komiksový vandr
    Satan__666: Asi nějaká chybka, opraveno, díky!
  • Fry
    SomeOne: Dobrá poznámka, díky za upozornění, propojeno!
  • Fry
    TZcomics: Ano, jedná se o stejný obsah, podobně jako u dalších knih v tomto kompletu od Straczynskiho.
  • Fry
    picaccino: tady asi někomu ujela jedna jednička ... opraveno!
  • Fry
    Od tohoto čísla vychází již bez limitovaných verzí. ... tvl, tohle je zas chytré řešení, když je to poslední kniha. Doufám že něco podobného nás čeká i s pevnou vazbou u zbylých New 52, aby to v knihovně vypadalo blbě...
  • Fry
    baatcha: ano, dneska ráno jsem prohledával světové databáze ... ta tiráž od Egmontu je fakt ostuda.
  • Fry
    Fry admin16.7.2021 15:54Thanos: Svatyně nuly
    Comicsmaniaczone: je to samostatně stojící příběh, co však má společné je hlavní postava Thanose :)
  • Fry
    Fry admin13.7.2021 22:01Batman: Tři Jokeři
    SomeOne: no jako teď se docela stydím :) jak jsem to upravoval tak mi nedošlo že jsem ji tam měl 2x
  • Fry
    Fry admin13.7.2021 06:47Batman: Tři Jokeři
    SomeOne: Chtěl, chybka se vloudila :)
  • Fry
    Daw8ID: Ono taky to 6. vydání má tu kresbu hodně upravenou. Kdybys náhodou někdy narazil na starší vydání, tak nakoukni...
    případně koukni tady: https://asterix.otvirak.cz/obsahy/a_01.htm
  • Fry
    Fry admin6.6.2021 15:46Akira #01
    Doppelganger: přesně tak, pátou hvězdu si schovávám na další díly. Tady jsem musel ubrat kvůli těm dialogům...
  • Fry
    Fry admin6.6.2021 10:57Zabiják démonů #01: Krutost
    Sir_Pete: jo, mě to taky nasralo, ale jde to normálně sloupnout. Žádná vada mi po tom nezůstala...
  • Fry
    Fry admin14.4. 16:37* Připomínky a návrhy
    @deefha: U 2024/04 jsem tedy opravil za ten správný, teď ještě přepsat ten u 2024/03 :))
  • Fry
    Fry admin14.4. 16:22* Připomínky a návrhy
    @deefha: dobrá poznámka :) ale problém je že to asi teda někdo bude muset přepsat, nebo co na to @Scarface, nemáte správný popisek?
    BTW teda tady - Simpsonovi 2024/04 taky nesedí oficiální popis?
  • Fry
    Fry admin3.4. 19:52Pindárna
    @P.G. ano, uživatelé tomu jdou většinou sami naproti :)
    @yogi takový jsem samozřejmě pořád :))
  • Fry
    Fry admin3.4. 19:17Pindárna
    Já měl ban i tady na CDB :))
  • Fry
    Fry admin3.4. 08:47Publicistika
    @seneke: tyjo drsný, mám od něho doma Red Room: The Antisocial Network což teda není nic pro slabé povahy, každopádně je smutný jak člověka dokáže zničit internet.
  • Fry
    Fry admin26.3. 11:39Pindárna
    @Keenkeen: tak jak to vyšlo je to seřazeno ZDE, jinak Norri psal doporučený seznam jak číst dle Egmontu ZDE v diskusi.
  • Fry
    Fry admin11.3. 19:15* Připomínky a návrhy
    já jsem spokojený s tím jak to je teď, takže bych to nechal tak :)
  • Fry
    Fry admin5.2. 09:44* Připomínky a návrhy
    Norri: opraveno
  • Fry
    Fry admin29.1. 16:57* Připomínky a návrhy
    faster86: my nijak zvlášť sérii Batman a Rodin (NEW 52) v rámci kompletu nevedeme, takže v tomto případě ne.
  • Fry
    Fry admin27.1. 17:30* Připomínky a návrhy
    Some One: u knih 1 a 4 jsem doplnil do poznámky info o testovacím prodeji... zatím takhle za mě hotovo, ale ještě to projde rukama snad Toemu, tak to případně ještě upraví :)
  • Fry
    Fry admin27.1. 11:19* Připomínky a návrhy
    SomeOne: číslujeme podle toho jaké číslo má na hřbetu, takže pokud tam má Hulk 4, tak 4 zůstane, informace ohledně testovacího prodeje určitě doplníme.
  • Fry
    Fry admin15.1. 23:26* Připomínky a návrhy
    PeNNy: chyba bude v tom popisu, zítra na to zkusím kouknout.
  • Fry
    Fry admin4.1. 19:30Pindárna
    Argo droplo nový ediční plán :)
  • Fry
    Fry admin27.12.2023 20:30* Připomínky a návrhy
    Django: opraveno
  • Fry
    Fry admin17.12.2023 12:50* Připomínky a návrhy
    každopádně kdyby někdo někde u něčeho zase na něco narazil a dokázal k tomu dohledat i nějaké zdroje, které by potvrzovaly jeho pravdu, tak se klidně ozvěte...
  • Fry
    Fry admin17.12.2023 12:48* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: Ano, přesně jak píše Zack dohledávat všechny ty originály je docela fuška, občas to má špatně nakladatel, někdy třeba i my. Tohle jde za mnou, protože jsem to dohledával já, Sandoval je mexičan pokud se nepletu, první vydání vyšlo 2006, to vydání ze kterého to CC překládalo je francouzština, které vyšlo 2007. Taky nevm kde se vzal rok 2014...
  • Fry
    Fry admin17.11.2023 08:42* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: jako nejsem sice expert na japanistiku, ale ne vždycky je v tiráži uveden správný název. procházel jsem docela dost odkazů a mělo by to být správně tak, jak to máme uvedeno v databázi.
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 21:07Sběratelský klub
    Hello, má tady někdo přehled o tom jaké má Egmont(Albatros) v plánu vydat Star Wars komiksy/romány v příštím roce?
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 17:39Filmový a hudební klub
    yogi: hele vím přesně co chceš říct tím rodiče metalisti a všichni okolo musí být taky, ale mým rodičům se to naštěstí nepovedlo :) sranda je že vím co je Dream Theater jak jsi napsal, ale že by se mi ta hudba líbila se říct nedá. nejhorší můj zážitek z posledních let byl když jsem výjimečně jednou s rodiči šel na nějaké metalové slavnosti. do teď z toho mám noční můry :)
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 17:16Filmový a hudební klub
    Fimi: to nezpochybňuji, ale přece jen já kolem sebe mám možná tak 2 lidi kteří mají rádi metal v mém věku :), spoiler - já to nejsem
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 15:15Filmový a hudební klub
    Kdyby někdo z vás chtěl opravdu vědět co je populární, tak se podívejte na žebříčky nejposlouchanějších interpretů na Spotify, Apple Music, and so on... rozhodně ne žádný Torr a podobné, yogi to tady shrnul dostatečně, metal je už dneska a obzvlášť pro mladší generace hodně off topic...
  • Fry
    Fry admin27.10.2023 20:36Pindárna
    Solanin by mě na první doprou nenapadl, ale souhlasím, ty dvě knihy za to stojí.

    Sám za sebe mám úplně nejraději Gantz. A proč? Protože je to za A asi nejméně předvídatelná série, za B těch 37 svazků uteče jako voda a za C naprosto jsem si zamiloval ústřední postavy a to jak jim autor hází klacky pod nohy. 10/10 ale chápu že jsou tady i tací kterým to nic neřekne...
  • Fry
    Fry admin9.10.2023 13:38Sběratelský klub
    Možná jste to už postřehli, ale kdyby ne (!), tak na FB Trystera se sbírají lajky aby se vydala Monica od Daniela Clowese.
  • Fry
    Fry admin3.10.2023 10:38* Připomínky a návrhy
    Norri: Tu Hannah jsem upravil, kdyby někdo ještě na něco narazil, klidně se ozvěte.
  • Fry
    Fry admin3.10.2023 07:55Pindárna
    GWB: máš pravdu to generalizování jsem si mohl odpustit.

    Kapis: přesně jsem věděl že se ozveš ty veleznalče světa :), otázka byla jen kdy. Ad 1) ty nejsi spokojený s liberálním progresivismem Ad 2) já nejsem spokojený s populistickým konzervatismem. Simply like that.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 18:01Sběratelský klub
    Nezbi: mám v mobilu deepl aplikaci a taky je tam možnost fotit jako u google.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 14:26Pindárna
    deefha: já si myslím že nejvíce vypovídající je tahle věta: 'Zklamání z toho, že se jejich očekávání nenaplnilo je staví do velmi kritických rolí, zvláště vůči mladším generacím.'
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 10:59Pindárna
    já bych tady viděl zásadní problém v tom že Gmork nemá FB a tak místo na svůj timeline kde by plevelil jen lidem kteří ho sledují taky plevelí úplně všem. ale nesoudím, respektuju že boomeři mají tendenci komentovat úplně všechno co na internetu objevili.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 10:55Sběratelský klub
    Nezbi: hezký! jinak namísto google tlanslatoru doporučuji deepl všude kde chodím :)
  • Fry
    Fry admin27.9.2023 18:50Sběratelský klub
    rozbalená z fólie? no tak to bych si zas takové šance nedělal, to bych nechtěl ani zadarmo :))
  • Fry
    Fry admin19.9.2023 15:25Pindárna
    Fimi: ALe Bleach se rozjede hned na začátku :))
  • Fry
    Fry admin8.9.2023 12:12Sběratelský klub
    Kdybyste opravdu nevěděli co s prachama tak tady. Vyjde to levněji a je to lepší investice než artbook i Jerrie dohromady. :)
  • Fry
    Fry admin25.8.2023 18:18* Připomínky a návrhy
    Darth Raelchi:
    - to s tím Kačerem jsem upravil, už to funguje.
    - diplomky jsou úplně nonsense. jednak je to mimo náš primární záběr a navíc zkrátka nemáme kapacitu na to abychom prohrabovali archívy univerzit různě po republice.
  • Fry
    Fry admin24.8.2023 19:00Pindárna
    kde jsou ty časy kdy Crew měla ediční plán na DALŠÍ rok (záměrně tučně) už v listopadu na svém webu... uhh, to byly časy.
  • Fry
    Fry admin18.8.2023 14:22Pindárna
    Norri: já nejsem :)
  • Fry
    Fry admin8.8.2023 22:27Filmový a hudební klub
    tak doufám že se alespoň shodneme že nejlepší Nolanův film je Interstellar.
  • Fry
    Fry admin8.8.2023 18:30Filmový a hudební klub
    Jednička byla nuda, nejlepší je samozřejmě trojka :)
  • Fry
    Fry admin18.7.2023 18:51Pindárna
    seneke: :)
  • Fry
    Fry admin14.6.2023 20:08Art
    ok, přidávám do poznámky.
  • Fry
    Fry admin8.5.2023 21:30Nakupujeme venku
    hele, kde teď objednáváte komiksy v angličně když padlo bookdepository? já mám pár zdrojů, ale rád si nechám nějaké poradit/doporučit...
  • Fry
    Fry admin2.5.2023 20:50* Připomínky a návrhy
    mcleek: fuuu, nikdy jsem o tom neslyšel, jestli máš doma, pošli @RadimNemec nebo @bladkJag podklady a oni na to kouknou, tohle není má specializace :)
    sleepless: to je nějaká chyba, určitě opravím :)
  • Fry
    Fry admin30.4.2023 20:49* Připomínky a návrhy
    GavlaDan: zatím asi spíše ne, podobně jako třeba Mignolaverse, Marvel Universe, ..., už jsme to řešili vícekrát, tohle je spíše Koplverse, než série jako taková...
  • Fry
    Fry admin15.4.2023 21:43* Připomínky a návrhy
    Darth, Zack: nějak jsem to opravil, Darth se kdyžtak ozve kdyby to bylo špatně :)
  • Fry
    Fry admin15.4.2023 12:51* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: ověřeno a přidáno
  • Fry
    Fry admin26.3.2023 21:16* Připomínky a návrhy
    ad. Marvel Origins: trochu jsem to upravil, kdybyste ještě něco našli tak pište, převzal jsem to od Nerdi a nekontroloval...
  • Fry
    Fry admin14.3.2023 19:41Pindárna
    už jsem nahodil překvapení, tak kolem toho nechoďme jako kolem horké kaše. dejte nám vědět, jestli to má i sběratelskou variantu obálky, nebo pouze standardní... díky :)
  • Fry
    Fry admin16.2.2023 16:08Nakupujeme venku
    SomeOne, radek: tohle se mi zatím naštěstí nestalo, ale předpokládám že to asi prohlížel někdo na celnici (?)
  • Fry
    Fry admin2.2.2023 15:57* Připomínky a návrhy
    Na mém Chromu na Androidu v pohodě, takže to bude asi jen lokální problém :)
  • Fry
    Fry admin23.1.2023 20:55* Připomínky a návrhy
    Thorug: už máme založenou kartu, nicméně nahodíme až za týden, přidáváme knihy až poté co vyjdou :)
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 19:15Pindárna
    já upřímně nechápu význam edičáku který se vydává až v polovině roku... jako edičák má být k dispozici hned z kraje roku, tak jak ho dnes zveřejnilo třeba Argo.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1308 (cca 359522 Kč)
Mám: 1880 (cca 548281 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: 9 (cca 4582 Kč)
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0