Jo, kamarádi o mně taky říkají, že jsem píčus ~ yeah, yeah all my friends say I´m a pussy, too. [Y: The Last Man #27: Ring of Truth, chapter one]

komiksový sběratel, arogantní narcis, bývalý blogger, ale především umělec napříč všemi dostupnými i nedostupnými médii
v současnosti pracuje na vícero projektech včetně této webové platformy, tak co po mně k*rva chcete ?!?

  • Fry
    Fry admin27.5.2020 10:52Bleach #22: Conquistadores
    Bleach #22: Conquistadores - Až na tu změnu v pozici letterera a pomalé tempo vydávání ještě zpomalené COVIDovou epidemií, jsem moc rád za návrat této legendy na náš trh! Pár let nazpět jsem si tohle volume pořídil v originální japonštině (v Chinatownu za 2 libry) a ani jsem už nedoufal v nějaký ten restart vydávání. Přesto k tomu nakonec došlo, a ač asi nevydržím čekat dalších XY let na finální dokončení, tak každou jednotlivou knihu určitě podpořím svým zakoupením. Ještě aby ne, přicházejí Arrankaři a zápletka se už zase zamotává ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin24.5.2020 10:43Bleach #21: Be My Family or Not
    Bleach #21: Be My Family or Not - Dokážu pochopit, že velké množství konzumentů mangy, nebo komiksů obecně nemá rádo dlouhé série. Nicméně ať už patříte k jakémukoliv táboru a obáváte se naskočit do sedmdesáti čtyř svazkové série - prvních dvacet knih Bleache byste ani tak neměli minout. Záměrně píšu dvacet, protože tato kniha funguje už spíše jako intermezzo a je roztříštěna mezi uvolněný závěr v Soul Society a pomalu nabíhající story arc s Vizardy a Arankary. Tak na co ještě čekáte? Lepší shōnen sérii na našem trhu neseženete ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin23.5.2020 18:07Bleach #20: End of Hypnosis
    Bleach #20: End of Hypnosis - Komplexně to možná vypadá malinko překombinovaně, ale celkově je dvacátá kniha nejspíše absolutním vrcholem této série. Je zde prostor k dořešení smrti kapitána Aizena, rozbourají se snad všechny dosud zavedené standardy a co víc odhalení finálního bosse překvapí snad úplně každého. Velmi pozitivně navíc hodnotím i to, že měl autor vizi postupného vývoje zápletky už od začátku dobře připravenou a v příběhu tudíž nebyl prostor pro výraznější odbočky bokem. Bleach se zkrátka čte jedním dechem ... Za mě 5*!
  • Fry
    Sebevražedný oddíl #03: Smrt je jen pro pitomce - Po vcelku dobrém prvním a poněkud horším druhém dílu je třetí kniha opět propadem o level níže. Vlastně se ani nic moc nemění, pořád se hraje hodně na postradatelnost, objevují se postavy, které v předchozích knihách umřely a nějak tomu chybí nějaká ta hlavní myšlenka. Navíc jsem popravdě tak trochu doufal že se nám dostane alespoň nějakého částečného zakončení, avšak realita je tak trochu jinde a finální cliffhanger nás vrací opět na začátek tohoto zbytečného (?) dobrodružství ... Za mě 2*!
  • Fry
    Fry admin15.5.2020 10:57Mrakobití
    Mrakobití - Listoval jsem si tím tam a zpátky, něco málo jsem hledal na Google a vcelku si myslím, že jsem základně pochopil co se nám autor snažil říct. Nicméně pro plné pochopení by dle relevantních zdrojů asi bylo potřeba mít trochu více načteno. Bez základních stavebních kamenů Unifaktoru jako jsou knihy 'Frank', nebo 'Jim' bude totiž většina čtenářů tápat a nespojí si jednotlivou symboliku vizuálních vjemů dohromady. Proto doporučím alespoň 'A Short Walk through the Unifactor' pro případ, že vám listování touto knihou stále nedá spát ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin13.5.2020 16:32Crying Freeman - Plačící drak #05
    Crying Freeman - Plačící drak #05 - Poslední kapitola Freemanovy ságy se uzavřela a ač závěr úplně nenaplnil má očekávání (spíše vyšuměl do ztracena), jsem si jist že si tuhle sérii v budoucnu ještě několikrát přečtu. Je to však převážně grafická stránka, která celou ságu tahá až k mistrovským dílům japonského komiksu. Ryoichi Ikegami má naprostý cit pro postavy, dokáže jasně vystihnout pohyb i emoce a perfektně pracuje se světlem a stínem. Scenáristicky je to pak klasicky akční průměr, ale stejně proti tomu nemám žádné výhrady ... Za mě 4*!
  • Fry
    Sebevražedný oddíl #02: Vzestup Baziliška - Hodně se to podobá předchozímu dílu až na to, že se to napodruhé už tolik nepovedlo. Zápletky jsou stále tak nějak beze smyslu, akcí se rozhodně na úkor příběhu ani trochu nešetří a postavy ač se snaží vypadat dostatečně prokresleně nemají žádné zajímavé background story. Úplně nejhůře se to projevu pak u crossoveru s Resurrection Manem, který je nejenom nudný, ale pokud autor nemíní v zápletce pokračovat, tak i velmi zbytečný. Glass psal ještě jednu knihu, tak uvidíme kam se to vyvine ... Za mě 3*!
  • Fry
    Sebevražedný oddíl #01: Kopanec do zubů - Anotace vcelku nelže, jelikož tým složený z nenapravitelných, nezvladatelných a hlavně postradatelných je zaručenou sázkou k smršti syrové brutality, nesmyslného násilí a 99% úmrtností všech postav. Zápletky jsou banální, štosují se jedna přes druhou a závěr jedné mise otevírá dveře k další. Hlavně ať čtenář nemusí při čtení moc přemýšlet a za měsíc (?) si koupí další číslo. Nejsmutnější však je že to funguje a nemůžu tedy napsat že se to nepovedlo. Povedlo, ale žádný zázrak to rozhodně není ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin7.5.2020 20:37Bleach #19: The Black Moon Rising
    Bleach #19: The Black Moon Rising - Už od první knihy přiznávám, že mám pro tuhle sérii slabost. Přesto, nebo možná právě proto jsem však soubojem Ičiga s Bjakujou po všech těch přípravných kapitolách a hodinách tréninku více méně zklamán. Chybí mi v tom nějaké napětí, postavy po sobě jen hází prázdné fráze, silná technika střídá silnější a už od první chvíle je jasné, kdo tento souboj vyhraje. Naštěstí se ke konci knihy zápletka stáčí zpět ke kapitánu Hicugajovi a na pozadí se nám už blýskají nějaké ty zajímavější dějové zvraty ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin4.5.2020 11:36Bleach #18: The Deathberry Returns
    Bleach #18: The Deathberry Returns - Začíná to docela slibně, jelikož tak dlouho očekávaná poprava je konečně tady. Přesto však průběh probíhá zcela jinak, než nám bylo v několika předchozích knihách podsouváno a mám za to, že měl autor celou strategii rozvoje zápletky dobře promyšlenou. Hlavní souboje a očekávané zvraty jsou tak prozatím odsunuty na neurčito a čas se vyplňuje souboji vedlejších postav, které mají v rukávu vždycky nějakou tu zásadní techniku. Takže ano, trochu se to natahuje, ale nevidím v tom vyloženě propad kvality ... Za mě 4*!
  • Fry
    Bleach #17: Rosa Rubicundior, Lilio Candidior - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Ičigo už téměř čtyři volume stále trénuje techniku 'Úplného vyvolání',
    a tak se do hlavní role staví Rendži Abarai. Nicméně bez Ičiga to tak trochu není ono a podepisuje se to i na kvalitě vedlejších zápletek, které by se už mohly lehce zredukovat ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin2.5.2020 13:37Bleach #16: Night of Wijnruit
    Bleach #16: Night of Wijnruit - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Začíná v tom být trochu zmatek, jelikož autor míchá jednu zásadnější dějovou linii přes druhou a pomalé tempo vydávání tomu konaly spíše medvědí službu. Nyní však při kontinuálním čtení mé nadšení roste, kapitáni si volí strany a poprava je téměř za dveřmi ... Za mě 5*!
  • Fry
    Bleach #15: Beginning of the Death of Tomorrow - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Mé minulé 'já' bylo při čtení této knihy poněkud zmateno, což mé současné 'já' vcelku chápe, jelikož tím důvodem je nejspíše menší intermezzo. Povrchu se zde dobírají některá tajemství a mezi kapitány začíná být až nezvykle dusno ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin29.4.2020 14:37Bleach #14: White Tower Rocks
    Bleach #14: White Tower Rocks - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Ač má erik svým způsobem tak trochu pravdu, zůstanu na maximálním hodnocení, jelikož mě zvrat před Palácem zpytování hříchů držel v napětí i poté, co linka přeskočila k Išidovi s Orihime. Nemám k tomu jedinou výtku, a to ani po šesti letech od prvního čtení. ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin27.4.2020 22:30Hellboy: V Mexiku
    Hellboy: V Mexiku - Hellboye nemám ani zdaleka tak načteného jako Ú.P.V.O. a upřímně se mi to této knihy ani moc nechtělo. Přece jen ústřední příběh, dle kterého je tato sbírka pojmenována, v našich končinách už jednou vyšel a dokonce mi leží doma v knihovně. Nicméně po delším bádání na internetu jsem nakonec vytušil, že znalost celého dobrodružství v Mexiku může být k prohlubování znalostí Hellboyverse k užitku a klasicky na to, že jsem nečekal absolutně nic mě to až překvapivě bavilo. Naprosto oddechové čtení ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin26.4.2020 17:22Ú.P.V.O. #10: Výstraha
    Ú.P.V.O. #10: Výstraha - Až si tuhle knihu spolu se zbytkem série přečtu jednou v budoucnosti znovu, jsem přesvědčen že to bude na plný počet. Arcudi s Mignolou zde rozehrávají opravdu velkou hru, začíná nám nová trilogie a přitom se děj velkou měrou točí okolo minulosti úřadu z dob ještě před Žabím morem. Do toho je nálada mezi hrdiny na bodu mrazu, každý má svá tajemství a odpovědi na otázky nejsou stále nikde k nalezení. Upřímně jsem z toho celkově vlastně velmi nadšený, jenom mi tak trošku uniká nějaký ten kontext na pozadí ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin25.4.2020 12:01Bleach #13: The Undead
    Bleach #13: The Undead - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Kenpači Zaraki versus Ičigo Kurosaki - jeden z nich si libuje v nekonečném souboji na život a na smrt, druhý naopak touží pouze po dosažení svého cíle. Bez poražení sebe sama však nevyhraje ani jeden. Spolu s předchozí knihou prozatímní vrchol série ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin24.4.2020 11:15Bleach #12: Flower on the Precipice
    Bleach #12: Flower on the Precipice - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Spolu s následující knihou právě nastává vrchol rozkolu v Soul Society, umírá jeden z kapitánů, jednotky se staví proti sobě a na Ičiga před Palácem zpytování hříchů čeká samotný Kenpači Zaraki. Tady není nad čím přemýšlet, a to ani s odstupem času ... Za mě 5*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Wonder Woman #02: Rok jedna - Četl jsem to souběžně s první knihou a VY byste měli taky. Už v originále to z nějakého důvodu vycházelo na přeskáčku a i když jednotlivé knihy tvoří ucelené příběhy, takhle kombinovaně to dává daleko větší smysl. Nechci činit ukvapené závěry, jelikož zhruba v polovině obou příběhů mě to začalo docela bavit, ale neodpustím si ani poznámku že 'Oči Gorgony' od stejného autora jsou po všech stránkách daleko lepší volbou ke čtení než celý tento nový 'převyprávěný' restart série ... Za mě 3*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Wonder Woman #01: Lži - Už dříve jsem od Grega Rucky četl část z jeho původních příběhů s Wonder Woman a nemůžu se tedy ubránit menšímu srovnání, jelikož začátek tohohle příběhu ani zdaleka nedosahuje autorových původních kvalit. Možná je to částečně způsobeno restartem vesmíru DC, ale nebýt prokládání sešitů, které zajímavě doplňují skládačku hned u dvou knih najednou, tak bych 'Lži' ani nedočetl. Pokud s touto sérií i tak chcete začít - důrazně doporučuji prokládat čtení obou knihou najednou ... Za mě 2*!
  • Fry
    My Hero Academia - Moje hrdinská akademie #04: Chlapec, který měl všechno - Nemůžu si pomoct, ale mám u této mangy místy pocit, jako bych četl Naruta v superhrdinském prostředí ale s větším důrazem na vedlejší postavy. Jinak je to v podstatě variace na to podobné - taky se tam hned ze začátku objevili první nepřátelé, přes několik dílů jsme sledovali zápasy jeden na jednoho ve školní aréně a má to i podobnou gradaci vývoje hlavní postavy. Asi z toho nebude má nejoblíbenější série, ale bavit mě to prozatím nepřestalo ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin17.4.2020 12:46Gantz #26
    Gantz #26 - Katastrofa se blíží a ačkoliv nic nenasvědčuje tomu, že má svět za pár dní 'údajně' skončit, na všech protagonistech je určitým způsobem vidět, že si s danou situací nejen neví moc rady, ale ani nemají moc šanci tomu zabránit. Velkou měrou se zde zpochybňuje božská existence, mluví se o nekonečných válkách, které vlastně stále probíhají a že je na každém z nás, abychom si svůj život chránili jak nejlépe můžeme. Úplným vrcholem je pak vyznání se Reiky se svými city a přeměna šikanovaného Nišiho v masového střelce na SŠ ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin16.4.2020 17:50Bleach #11: A Star and a Stray Dog
    Bleach #11: A Star and a Stray Dog - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Blížíme se ke sté kapitole a zápletka nám stále více houstne. Po soubojích s třetím, čtvrtým i pátým důstojníkem (s různými hrdiny a v různém pořadí) totiž přichází na řadu podkapitán Abarai a kromě odhalování minulosti si Ičigův tým přilepší i o nového člena ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin13.4.2020 11:17Pochmurný kraj #05: Znjetvořec
    Pochmurný kraj #05: Znjetvořec - První kniha ke které nemám snad žádné výhrady. Příběh je rozdělen na dvě etapy z nichž ta první, ač mírně předvídatelná, nám zcela odhalí tajemnou minulost společenství Eminých příbuzných a dotvoří obrázek o tom, že každá cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. Druhá část je pak variací na hon kočky s myší, kdy ta kočka je poněkud velký a nebezpečný běs a myšky jsou příležitostní lovci, kteří se až moc vzdálili ze svého rodného kraje. Na plný počet to asi není, ale jsem příjemně překvapen ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin12.4.2020 10:12Bleach #10: Tattoo on the Sky
    Bleach #10: Tattoo on the Sky - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Začátek desáté knihy může působit trochu natahovaně, jelikož příprava na vniknutí do Seireitei trvá Ičigovi poněkud déle než ostatním. Naštěstí to opět na pozadí zachraňují autorovy mikro vtípky a mimo jiné dojde i k představení dvanácti kapitánů Soul Society ... Za mě 4*!
  • Fry
    Bleach #09: Fourteen Days For Conspiracy - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Už samotná obálka tohoto svazku je výborná a nejinak je tomu i po stránce dějové. Hrdinové se dostávají do Soul Society, čekají na ně první výzvy, noví přátelé i nepřátelé a celé je to podpořeno notnou dávkou kvalitního a nepostradatelného humoru ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin6.4.2020 21:46Pochmurný kraj #04: Rodokmen
    Pochmurný kraj #04: Rodokmen - Myšlenka čtvrté knihy mi přišla docela dobrá. V jednu chvíli jsem se dokonce už začínal těšit, že se plot twistem dočkáme i nějaké autorské změny, ale jak tu už padlo několikrát pode mnou a i já jsem to zmiňoval u předchozích dílů - závěr je patetický a celkové vyznění zápletky nemá dostatečný přesah. Přitom tahle série má docela dobrý potenciál, autor nápady má a příběh si už prošel vysvětlovacími fázemi. Nechápu tedy proč se autor tolik omezuje těmi čtyřmi sešity, které prostě neobnáší dostatečný prostor ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin1.4.2020 21:11Bleach #08: The Blade and Me
    Bleach #08: The Blade and Me - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Ičigo, vstříc svému cíli, má k znovunabytí schopností 'Sběrače duší' k dispozici prakticky celou osmou knihu. Vedle náročného tréninku však autor myslí i na odpočinek, a tak hrdinům poskytne prostor s kamarády v posledním volném odpoledni před náročnou misí ... Za mě 4*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Flash #05: Negativ - Už jsem se začínal radovat, že se z obyčejného mainstreamu stává série kterou stojí za to sledovat, ale možná jsem to trochu uspěchal, protože s pátou knihou se vrací nejen obyčejné zápletky, ale také hromady nepotřebných dialogů. Nechápejte mě špatně, život Barryho Allena mi paradoxně přijde zajímavější než Flashovy rychlostní souboje, ale cítím z toho, že autor potřeboval pouze 'výplňkový příběh', který omezí Flashovy schopnosti, aby Barryho dostal tam, kde ho chtěl mít - v Iron Heights ... Za mě 3*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Flash #04: Bezhlavý úprk - Velké překvapení. Po řadě průměrných eskapád z minulých knih jsem nečekal vůbec nic a ač mě civilní linka bavila už od začátku, akční zápletky byly důvodem k odkládání této série na neurčito. Tady se však něco změnilo, protože jsem za jedno knihu přečetl na své poměry velmi rychle a za druhé jsem vydržel číst bez přestávky až do konce. Velké odhalení motivací Reverse Flashe je sice trochu 'meh' a autor v podstatě jen recykluje nápady jiných, výsledek však působí velmi nadstandardně ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin25.3.2020 22:22Bleach #07: The Broken Coda
    Bleach #07: The Broken Coda - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Nastává přelom, sedmá kniha totiž tvoří jakýsi můstek mezi úvodem a prvním story arcem, Ičigo je poražen a nezbývá než začít pořádně trénovat. Rány jsou ale hluboké a není času nazbyt. Naštěstí se však mezitím pomalu tvoří Ičigova podpůrná jednotka ... Za mě 5*!
  • Fry
    Bleach #06: The Death Trilogy Overture - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Rozebíhá se to docela pomalu a ani při prvním čtení mě celá ta aféra ohledně soutěže kdo polapí víc Hollow moc nechytla. Jenže (!) v momentě kdy se scéně zjeví 'Menos Grande' se situace zcela mění a zbytek volume vynahrazuje nevýrazný začátek ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin21.3.2020 12:35Bleach #05: Rightarm of the Giant
    Bleach #05: Rightarm of the Giant - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. V páté knize podobně jako GWB postrádám Ičigova otce a vlastně celkově mě baví víc když se Tite Kubo zaměřuje na hlavní postavy. Nicméně chápu že pro zápletku bylo nutné začít pracovat i s jinými charaktery, avšak na plný počet to tedy ani tentokrát nestačilo ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin18.3.2020 13:26Bleach #04: Quincy Archer Hates You
    Bleach #04: Quincy Archer Hates You - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Tentokrát však půjdu s hodnocením malinko níž, protože ač je Ičigovo setkání s Donem Kanondžim zajímavé i vtipné, něco mi na tom celkově chybělo. Každopádně na konci knihy do hry vstupuje Urjú Išida z řádu Quincy a Ičiga brzy čekají další problémy ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin15.3.2020 15:13Bleach #03: Memories in the Rain
    Bleach #03: Memories in the Rain - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Tite Kubo překonává každou novou knihou sám sebe, jelikož vedle akční komedie teď staví základy i slušnému dramatu. Na povrch se totiž dostávají vzpomínky na úmrtí Ičigovy matky a dojde i k velkému souboji o čest na místním hřbitově. Pětihvězdičková série ... Za mě 5*!
  • Fry
    Bleach #02: Goodbye Parakeet, Goodnite My Sista - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Co se týká obsahu volume dva, tak krom Ičiga kterému je věnována spíše druhá polovina knihy se čtenář seznamuje více i s vedlejšími charaktery a do hry vstupuje tajemný prodejce Urahara. Opět nemám důvod snižovat maximální hodnocení ... Za mě 5*!
  • Fry
    Bleach #01: The Death and the Strawberry - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Co se týká obsahu prvního volume, tak mě mile překvapuje, že jako u jedné z mála sérií čtenář naskakuje hned do rozjetého vlaku a k vysvětlování okolností a příčin autor přistupuje velmi volně. Zatím tedy nemám jediný důvod snižovat své hodnocení ... Za mě 5*!
  • Fry
    Živí mrtví #31: Skrz naskrz prohnilé - Tahle série by se úplně v klidu dala psát do nekonečna. Na cestě k obnovení civilizace totiž vždycky bude nějaká překážka, záporák, nebo problém a vlastně ani po obnovení to nikdy nebude úplně ono, viz. svět ve kterém žijeme. Každopádně i když je Kirkman v tomhle profík tak je dobře že nás čeká už velmi brzy velké finále a rozřešení posledního sporu s civilizací vedenou čistě jako policejní stát. A jo, Rick mě na konci tohoto dílu pěkně nasral, takže to co se následně stane je ve své podstatě nevyhnutelné ... Za mě 4*!
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman #04: Válka vtipů a hádanek - Příšerný, sice ne tak moc jako jakýkoliv Batman od Snydera, ale i tak po velkolepé trilogii s Banem je tohle krok zpátky a na to že je to roztahané přes osm sešitů (!) tak tam konzistentního děje je opravdu velmi málo. Vlastně ono to celé ani moc nedává smysl. Joker je pořád zamračený, Batman spolupracuje s padouchy, umřou stovky lidí, ale fuck it, protože prostě uděláme 'válku vtipů a hádanek'. Nebýt sběratel, tak se tomu raději vyhnu, ale já si místo toho koupil obě verze obálek ... Za mě 2*!
  • Fry
    Crying Freeman - Plačící drak #04 - Nejspíše vrchol série a není třeba o tom vůbec diskutovat. Koike s Ikegamim jsou zde v naprosto vrcholné formě a pro Freemana si připravili nejednu bizarní výzvu, která prověří i to, co jsme možná ani nepotřebovali vědět. Ať už se totiž jedná o mapování jeho sexuálních praktik, nebo zjišťování kolik minut vydrží s tenisovým míčkem v puse než se zadáví, je opravdu radost sérii sledovat. Navíc stránky utíkají pod rukama prakticky samy a vy se tak jenom nestačíte divit kam až jsou autoři schopni ještě zajít ... Za mě 5*!
  • Fry
    Batman Detective Comics #08: Krev hrdinů - Éra Detective Comics se v rámci New 52 dlouhou dobu hledala a viděno zpětně, duo Buccellato / Manapul bylo vůbec to nejlepší, co sérii v tomto tažení dlouhém dvaapadesát sešitů potkalo. Ani jejich poslední příběh 'Krev hrdinů' není výjimkou a i přes změnu na postu Batmana, kterého nahradil Jim Gordon zápletka neubírá na zajímavosti a perfektně se zde pracuje s dialogy. Následné předání štafety Tomasimu už však tak úžasné není a k 'Robin War' tady zase všem fanouškům bude chybět kontext ... Za mě 4*!
  • Fry
    Fry admin27.2.2020 20:09Manžel and Watashi
    Manžel and Watashi - Parádní věc! Na to, že se jedná o komiksovou prvotinu, tak autorka skvěle zvládá vyprávět jakýkoliv příběh zábavnou formou stripu a vedle obyčejných příběhů ze života přidává i všemožné tipy a fotky produktů, které sama doporučuje. Navíc je to kresleno takovým tím typicky milým jednoduchým stylem a líbí se mi i, že z obličeje postavy dokážu při čtení hned pochytit její emoce. Fakt parádní sbírka, přečetl jsem to cestou v metru do školy, pořád jsem se u toho tak potěšeně usmíval až mi bylo líto že toho nevyšlo více ... Za mě 5*!
  • Fry
    Batman / The Flash: The Button - Četl jsem zároveň anglickou verzi v pevné vazbě s českou verzí v paperbacku a největší rozdíl kromě provedení nevnímám ani tak u překladu, jako spíše u letteringu, který mi místy přišel malinko odfláklý a krásně se to ukazuje u dopisu Bruceova otce z Flashpointu. Jinak je to v podstatě prostý příběh, ve kterém hlavní hrdinové cestují časem sem a tam, aby na konci zjistili, že vlastně nic nezjistili. Samotný 'Odznak' je zde pouze na efekt a celý ten crossover uvozující Doomsday Clock zatím spíše přešlapuje na místě ... Za mě 2*!
  • Fry
    Fry admin22.2.2020 15:27Tokijský ghúl #06
    Tokijský ghúl #06 - Život v Anteiku se pomalu vrací do normálu, když v tom se v kavárně objeví ghúlové z 11. okrsku a jejich cílem není nikdo jiný než Ken Kaneki. Ve velmi krátké době tak autor znovu pracuje se stejnou šablonou a ač závěr knihy slibuje trochu jiný průběh než u epizody s Labužníkem, tak je z toho cítit letmé přešlapování na místě. Aby se ale neřeklo, tak nám v mezipauzách, formou několika rozhovorů inspektorů ÚPG, alespoň představí jednotlivé ghúlí drápy a pronikneme i do kastovního systému v rámci ghúlí organizace Aogiri ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin21.2.2020 22:07To bylo tvé jméno. #02
    To bylo tvé jméno. #02 - Přečteno prakticky okamžitě, po těch dlouhých třech měsících od data vydání, kdy se mi to konečně (!) podařilo dostat do rukou. 'Kimi no Na wa.' je dle mého totiž tak trochu objev roku, jelikož se autorovi zcela dokonale daří budit ve mně všechny možné typy emocí a stačí mu k tomu klidně i pár stránek zcela beze slov. Navíc je to psané s takovou lehkostí, až je vám líto, že mnohdy daný zvrat už dopředu předpokládáte. Už teď vím, že mi Taki s Micuhou budou po dočtení chybět. Tuhle sérii rozhodně nečtu naposled ... Za mě 5*!
  • Fry
    Captain America - Steve Rogers #02: Maria Hillová před soudem - Mám z toho podobné pocity jako u první knihy až na to, že mi sešit od sešitu stále více připadá, že mi něco zásadního uniká a to hlavní se děje mimo řádky někde na pozadí. Zkrátka na to, že je to Áčková série, nebo alespoň chvíli byla, tak si tady Captain America v mezičase řeší vlastní utajený projekt na obnovu světového řádu Hydry a my místo toho sledujeme soudní spor s Mariou Hillovou, který vznikl nejspíše v období druhé Civil War a velmi ovlivňuje směřování celé série ... Za mě 3*!
  • Fry
    Fry admin13.2.2020 10:45Naruto #43: Ten, který zná pravdu
    Naruto #43: Ten, který zná pravdu - Malinko jsem se bál, že autor bude zbytečně natahovat finální souboj Sasukeho s Itačim přes celou knihu, která je oproti ostatním dílům podstatně masivnější, ale opak je pravdou - souboj končí zhruba před polovinou a v druhé části knihy se dozvíme více z Madarovy / Itačiho minulosti. Zkrátka pětihvězdičková událost úplně bez debat, protože jak píšou i kolegové pode mnou, na tento souboj jsme byli připravováni prakticky od začátku a je poznat, že celou událost měl Kishimoto velmi dobře naplánovanou ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin10.2.2020 20:45Naruto #42: Tajemství Kaleidoskopu
    Naruto #42: Tajemství Kaleidoskopu - Painův střet s Džiraijou vrcholí, nicméně je to souboj Sasukeho s Itačim, který si z dlouhodobého hlediska vybírá mou veškerou pozornost a nakonec mě i nutí hodnotit maximálním počtem. Střet těchto dvou bratří je totiž suverénně asi tou největší událostí vůbec a ani všechny ostatní dějové linie dohromady ho nemají šanci jakýmkoliv způsobem překonat. Zkrátka ani za polovinou tato série neztrácí dech, vlastně má spíše stále vzestupnou tendenci, což u mnoha jiných příběhů nebývá zvykem ... Za mě 5*!
  • Fry
    Fry admin9.2.2020 18:10Naruto #41: Džiraijova volba
    Naruto #41: Džiraijova volba - Velké události se dávají do pohybu a Džiraija se ve Skryté deštné střetává s Painem a Konan. Jenže kdo, nebo co je vlastně Pain? Vůdce Akacuki, nositel Rinnenganu, kluk který chtěl za každou cenu ochránit své kamarády a zároveň jeden z prvních Džiraijových učňů. Jenže něco tady nesedí, něco je špatně a od začátku je jasné, že z tohoto souboje odejde po svých pouze jeden z nich. Právě začíná nejzásadnější kapitola celé této sedmdesáti dvoudílné série a tato kniha má rozhodně tu nejpovedenější obálku ... Za mě 4*!
  • Fry
    Živí mrtví #30: Nový světový řád - Finále je za dveřmi a hrdinové mají před sebou poslední story arc. Po všech útrapách a problémech se průzkumný tým setkává se zcela obnovenou civilizací se všemi klady i zápory z dob ještě před apokalypsou. Ne všichni však apelují k tomu souhlasit s jejich způsobem života a 'nový světový řád' ještě přece nemusí znamenat návrat k starému kastovnímu systému, kde si nejsou všichni rovni. Nechci předjímat, ale tohle vypadá na nejdůležitější a zcela nejzásadnější zlom celé série, tak uvidíme jak to dopadne ... Za mě 4*!
  • Fry
    Trip: Morrison stojí za sešitem Batman #670, který pokud se nepletu, vychází v ČR vůbec poprvé.
  • Fry
    Fry admin19.3. 20:57Dívčí válka #05
    já tedy doufám že se kniha co nejdříve vrátí na pulty, protože o tohle se teda rozhodně nechci nechat ochudit.
  • Fry
    Fry admin17.3. 19:39Domeček krve a bolesti
    Docela by mě zajímalo, proč si CREW už nehraje u Black Labelu s těmi překryvnými covery... Všechny knihy Hill House Comics, mají v originále u hardcoveru podobný typ přebalu jako Batman: Damned. Dobře to jde vidět např. ZDE v tomto videu. Já jsem si nakonec knihu pořídil v originále a zvažuji, zda jít i do těch dalších. Četl někdo z vás ještě něco z tohoto imprintu?
  • Fry
    Norri: pokud to chceš číst jak to tady vydal Albatros, tak ZDE by to mělo sedět...
  • Fry
    Fry admin1.11.2023 16:46Dívka ze země Venku #11
    Poniczech: možná nová (stará) informace, ale GATE ji má nově na webu a měla by vyjít v únoru 2024
  • Fry
    Pokud byste chtěli začít se sérií Vrcholná Republika, tak z toho co u nás vyšlo doporučuji následující posloupnost:

    - Vrcholná Republika - Světlo rytířů Jedi (The High Republic: Into the Dark)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Jediové přicházejí na pomoc] (The High Republic: The Great Jedi Rescue)
    - Vrcholná Republika - Do temnoty (The High Republic: Into the Dark)
    - Vrcholná Republika - Není strachu (The High Republic: There Is No Fear)

    - Vrcholná Republika - Sílící bouře (The High Republic: The Rising Storm)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Souboj na výstavě] (The High Republic: Showdown at the Fair)
    - Vrcholná Republika - Srdce Drengirů [#6-8] (The High Republic: The Heart of Drengir)
    - Vrcholná Republika - Ze stínů (The High Republic: Out of the Shadows)
    - Vrcholná Republika - Srdce Drengirů [#9-10] (The High Republic: The Heart of Drengir)

    - Vrcholná Republika - Padlá hvězda (The High Republic: The Fallen Star)
    - Vrcholná Republika - Příběhy před usnutím [Bitva o Hvězdosvit] (The High Republic: The Battle for Starlight)
    - Vrcholná Republika - Půlnoční horizont (The High Republic: Midnight Horizon)
  • Fry
    Fry admin6.6.2023 18:46Lucky Luke: Bratranci Daltonovi
    A pozor, autor nebo letterer asi nedopatřením nebo možná záměrně (?) na straně 30 posílají dva bratry vzhledem k jejich kompetencím a finálnímu zúčtování do trochu jiných měst, respektive někde se stala chyba... možná byla už ve scénáři, nejpravděpodobněji to pomotal Morris při kresbě, a nebo za to může letterer při vsázení textu do bublin.
  • Fry
    baatcha: pokud se nemýlím, tak doposud nic mezi Batman: R.I.P. a Batman: Time and the Batman u nás nevyšlo...
  • Fry
    Fry admin27.3.2023 19:02Corto Maltese: Benátská báje
    Argo vydalo reprodukci upraveného vydání od nakladatelství Casterman z roku 2015, viz. Corto Maltese: Fable de Venise
  • Fry
    Const.ex: koukám že to tak je i v .pdf ukázce na webu, vypadá to příšerně, ale předpokládám že zde může jít i o záměr (?)
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 19:13Chci sníst tvoji slinivku
    Ivan Kucera: /spoiler/ Určitě to byla Sakura, ale spíše by mě zajímalo jak si Kjóko vyložila onu větu 'Na rozdíl od něj se mi víc líbí dívky s mírnou povahou' ... cítím za tím nějaký skrytý význam, ale nedokážu to rozklíčovat přesně. /spoiler/
  • Fry
    adevr: Názor ti neberu, pokud ho máš podložený svými vlastními zážitky/zkušenostmi o to lépe. Ale stavět svůj osobní názor jako ten 'zdravý'... proti jakému názoru vlastně? mému? Bushovu? ...je mimo už jenom kvůli tomu že každý máme jiný backround a jiné zážitky/zkušenosti. Cenzura je pak jen jakousi skvělou pojistkou, která v demokratické společnosti filtruje právě ty údajné 'zdravé názory' za ty fakticky podložené a jak správně říkáš - korektní, chránící společnost proti zbytečné xenofobii.
  • Fry
    adevr: Lze vidět, že se generačně i politicky značně rozcházíme. Nemám v plánu tě jakkoliv moralizovat, ale psát, že se považuješ za někoho se 'zdravým názorem' mi přijde trochu za hranou ať už si věříš čemu chceš. Ohledně 'okupantů', které zmiňuješ je naopak jenom dobře, že se již mluví čistě bez národnostního začlenění, díky čemuž se společnost alespoň částečně brání proti xenofobii, která by v 21. století, nebo respektive v kterémkoliv století, neměla vůbec existovat. Minulost je jedna věc, nicméně apriori bychom neměli soudit dnešní generace za přešlapy těch generací, s kterými nemají vůbec nic společného.
  • Fry
    Pro ty, kteří si myslí že cenzura je apriori špatná, bych doporučil tento článek a debatu tím uzavřel: Skončila u nás svoboda slova?
  • Fry
    deefha: dneska jsem to viděl naživo a z toho hřbetu nebudeš mít radost (:
  • Fry
    popravdě zajímalo by mě co to ta Crew zase vymýšlí... první knihu tohoto 'kolosálního komiksového kompendia' normálně vydají v grafické úpravě dle originálu a teď u druhého dílu se tváří že to kompendium vlastně není, logo pro jistotu zmizelo a naopak přibyl nový neexistující (!) název... já se ptám WHY ?!?
  • Fry
    Fry admin18.11.2022 23:26Říká se mu Banksy
    George Walker Bush: lol, tak tohle musel být teda velký úlet...
  • Fry
    'Marinette je roztržitá a nejistá dívka, ale když se promění v Kouzelnou Berušku stává se superhrdinkou ... netuší však, že je její spolužák Adrien, do nějž je beznadějně zamilovaná, ve skutečnosti Černý Kocour' (!) oh well, tohle zní jako velký bizár...
  • Fry
    Fry admin15.10.2022 18:21Visa transit, svazek 2
    Bob: dle Bedeteque by měla být ještě třetí a nejspíše poslední (?) kniha...
  • Fry
    Ter: náhodou ta obálka je parádní, škoda že takový není i zbytek knihy :'(
  • Fry
    Fry admin4.10.2022 18:01Gantz #33
    p3tris: nevím přesně které stránky myslíš, ale já tam žádné stránky 2x asi nemám...
  • Fry
    Fry admin24.9.2022 10:27Solanin 2
    Fimi: to jsou ty ztracené generace! máme v programu zničení českého jazyka a tak podobně. o tvé nabídce popřemýšlím, ale mám toho tady na čtení takové kvantum, že bych tím aktuálně jen zaplnil už tak přeplněné police. takže zatím asi nee...
  • Fry
    Fry admin23.9.2022 18:57Solanin 2
    upřímně se divím že tady ještě nikdo nezačal vydávat Goodnight Punpun, jako why?
  • Fry
    Van Tom: tak to mě těší že to k něčemu bylo, dáme do poznámky že je to na zadní straně chybně.
  • Fry
    Fry admin7.7.2022 17:24MatracMan (2. vydání)
    mcleek: mělo by to být poznat podle obálky, respektive dle toho přechodu od kresby k bílému pozadí
  • Fry
    Fry admin30.6.2022 10:04Dívka ze země Venku #02
    George Walker Bush: tak on ten film má 70 minut. tam ani nic moc víc nenacpeš. každopádně ti rozumím, nicméně i tak apeluji na to že třetí kniha je zdaleka nejlepší a docela se vymyká tomu co sis mohl přečíst v prvních dvou dílech.
  • Fry
    Fry admin29.6.2022 19:59Dívka ze země Venku #02
    George Walker Bush: já být tebou tak dám ještě šanci příštímu dílu, ten je úplně nejlepší! film jsem shodou okolností viděl nedávno a bohužel mapuje více méně pouze první a druhé volume...
  • Fry
    Fry admin9.6.2022 15:06Dívka ze země Venku #01
    GWB, Milo: Moc do toho nevidím, ale myslím si že autor ani neskrývá že se inspiroval hlavní charakterovou dvojící právě ze série 'The Ancient Magus' Bride'. To 'úplně mimo' míří na to, že ač podobné, tak jsou série naproti sobě vlastně zcela jiné.
  • Fry
    Fry admin6.6.2022 19:02Lucky Luke: Koleje v prérii
    SomeOne: Tak jako Asterix nebo Velký vezír Iznougud lze číst zcela samostatně, na tohle se moc těším!
  • Fry
    baatcha: Tyjo zajímavý, jako ono dává smysl, že to není reálné kreslit úplně všechny ty příběhy za těch XY let, ale dostává mě, že jsou kolem toho takové tajnosti... Jako jestli se bojí ztráty prodejů, nebo nevím. Ty články jsou ale parádní :))
  • Fry
    baatcha: V jakých detailech se ty jednotlivé příběhy liší? Tohle by mě docela zajímalo...
  • Fry
    Fry admin29.5.2022 12:41Zabiják démonů #05: Do pekla
    Fimi: Asi na tom něco bude, ale hledat nějaké zásadní komiksy mě už asi ani nebaví. On je ten Zabiják démonů vlastně vcelku fajn, dobře se to čte, nenudí to a jak jsem psal v komentu, zajímá mě kam to bude pokračovat. Ale nic zásadního to není no...
  • Fry
    Fry admin25.5.2022 11:17Dívka ze země Venku #01
    baatcha: ano, manga 2016; anime film 2022
  • Fry
    Palebras: Díky za info, anotace by teda měla být už dobře...
  • Fry
    Stara.kryta: Já mám právě taky první vydání a tam je ještě 'Kulišák'. Nicméně jestli v druhém vydání dvojky z roku 2016 je už přeložený jako 'Finta', tak nejspíše (snad) je tak přeložený i tady. Ptám se kvůli anotaci, kterou tedy upravím...
  • Fry
    dotaz na vlastníky 2. vydání: je tady hlavní antagonista už přeložen jako 'Finta', nebo je zde ještě pod názvem 'Kulišák'?
  • Fry
    Fry admin3.4.2022 13:58One-Punch Man #03: Zvěsti
    Sawyer, Fimi: Tohle je pořád teprve začátek, ONE si v těchto knihách teprve hledal svou cestu. Příběh se pořádně rozjede až později, každopádně popularita této série stojí převážně na Muratově kresbě, která se díl od dílu zlepšuje...
  • Fry
    Fimi: #0 vyjde, ale myslím že až po #3 nebo #4, tak jako v ENG
  • Fry
    Fry admin19.12.2021 19:12Velký komiksový vandr
    Satan__666: Asi nějaká chybka, opraveno, díky!
  • Fry
    SomeOne: Dobrá poznámka, díky za upozornění, propojeno!
  • Fry
    TZcomics: Ano, jedná se o stejný obsah, podobně jako u dalších knih v tomto kompletu od Straczynskiho.
  • Fry
    picaccino: tady asi někomu ujela jedna jednička ... opraveno!
  • Fry
    Od tohoto čísla vychází již bez limitovaných verzí. ... tvl, tohle je zas chytré řešení, když je to poslední kniha. Doufám že něco podobného nás čeká i s pevnou vazbou u zbylých New 52, aby to v knihovně vypadalo blbě...
  • Fry
    baatcha: ano, dneska ráno jsem prohledával světové databáze ... ta tiráž od Egmontu je fakt ostuda.
  • Fry
    Fry admin16.7.2021 15:54Thanos: Svatyně nuly
    Comicsmaniaczone: je to samostatně stojící příběh, co však má společné je hlavní postava Thanose :)
  • Fry
    Fry admin13.7.2021 22:01Batman: Tři Jokeři
    SomeOne: no jako teď se docela stydím :) jak jsem to upravoval tak mi nedošlo že jsem ji tam měl 2x
  • Fry
    Fry admin13.7.2021 06:47Batman: Tři Jokeři
    SomeOne: Chtěl, chybka se vloudila :)
  • Fry
    Daw8ID: Ono taky to 6. vydání má tu kresbu hodně upravenou. Kdybys náhodou někdy narazil na starší vydání, tak nakoukni...
    případně koukni tady: https://asterix.otvirak.cz/obsahy/a_01.htm
  • Fry
    Fry admin6.6.2021 15:46Akira #01
    Doppelganger: přesně tak, pátou hvězdu si schovávám na další díly. Tady jsem musel ubrat kvůli těm dialogům...
  • Fry
    Fry admin6.6.2021 10:57Zabiják démonů #01: Krutost
    Sir_Pete: jo, mě to taky nasralo, ale jde to normálně sloupnout. Žádná vada mi po tom nezůstala...
  • Fry
    Fry admin14.4. 16:37* Připomínky a návrhy
    @deefha: U 2024/04 jsem tedy opravil za ten správný, teď ještě přepsat ten u 2024/03 :))
  • Fry
    Fry admin14.4. 16:22* Připomínky a návrhy
    @deefha: dobrá poznámka :) ale problém je že to asi teda někdo bude muset přepsat, nebo co na to @Scarface, nemáte správný popisek?
    BTW teda tady - Simpsonovi 2024/04 taky nesedí oficiální popis?
  • Fry
    Fry admin3.4. 19:52Pindárna
    @P.G. ano, uživatelé tomu jdou většinou sami naproti :)
    @yogi takový jsem samozřejmě pořád :))
  • Fry
    Fry admin3.4. 19:17Pindárna
    Já měl ban i tady na CDB :))
  • Fry
    Fry admin3.4. 08:47Publicistika
    @seneke: tyjo drsný, mám od něho doma Red Room: The Antisocial Network což teda není nic pro slabé povahy, každopádně je smutný jak člověka dokáže zničit internet.
  • Fry
    Fry admin26.3. 11:39Pindárna
    @Keenkeen: tak jak to vyšlo je to seřazeno ZDE, jinak Norri psal doporučený seznam jak číst dle Egmontu ZDE v diskusi.
  • Fry
    Fry admin11.3. 19:15* Připomínky a návrhy
    já jsem spokojený s tím jak to je teď, takže bych to nechal tak :)
  • Fry
    Fry admin5.2. 09:44* Připomínky a návrhy
    Norri: opraveno
  • Fry
    Fry admin29.1. 16:57* Připomínky a návrhy
    faster86: my nijak zvlášť sérii Batman a Rodin (NEW 52) v rámci kompletu nevedeme, takže v tomto případě ne.
  • Fry
    Fry admin27.1. 17:30* Připomínky a návrhy
    Some One: u knih 1 a 4 jsem doplnil do poznámky info o testovacím prodeji... zatím takhle za mě hotovo, ale ještě to projde rukama snad Toemu, tak to případně ještě upraví :)
  • Fry
    Fry admin27.1. 11:19* Připomínky a návrhy
    SomeOne: číslujeme podle toho jaké číslo má na hřbetu, takže pokud tam má Hulk 4, tak 4 zůstane, informace ohledně testovacího prodeje určitě doplníme.
  • Fry
    Fry admin15.1. 23:26* Připomínky a návrhy
    PeNNy: chyba bude v tom popisu, zítra na to zkusím kouknout.
  • Fry
    Fry admin4.1. 19:30Pindárna
    Argo droplo nový ediční plán :)
  • Fry
    Fry admin27.12.2023 20:30* Připomínky a návrhy
    Django: opraveno
  • Fry
    Fry admin17.12.2023 12:50* Připomínky a návrhy
    každopádně kdyby někdo někde u něčeho zase na něco narazil a dokázal k tomu dohledat i nějaké zdroje, které by potvrzovaly jeho pravdu, tak se klidně ozvěte...
  • Fry
    Fry admin17.12.2023 12:48* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: Ano, přesně jak píše Zack dohledávat všechny ty originály je docela fuška, občas to má špatně nakladatel, někdy třeba i my. Tohle jde za mnou, protože jsem to dohledával já, Sandoval je mexičan pokud se nepletu, první vydání vyšlo 2006, to vydání ze kterého to CC překládalo je francouzština, které vyšlo 2007. Taky nevm kde se vzal rok 2014...
  • Fry
    Fry admin17.11.2023 08:42* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: jako nejsem sice expert na japanistiku, ale ne vždycky je v tiráži uveden správný název. procházel jsem docela dost odkazů a mělo by to být správně tak, jak to máme uvedeno v databázi.
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 21:07Sběratelský klub
    Hello, má tady někdo přehled o tom jaké má Egmont(Albatros) v plánu vydat Star Wars komiksy/romány v příštím roce?
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 17:39Filmový a hudební klub
    yogi: hele vím přesně co chceš říct tím rodiče metalisti a všichni okolo musí být taky, ale mým rodičům se to naštěstí nepovedlo :) sranda je že vím co je Dream Theater jak jsi napsal, ale že by se mi ta hudba líbila se říct nedá. nejhorší můj zážitek z posledních let byl když jsem výjimečně jednou s rodiči šel na nějaké metalové slavnosti. do teď z toho mám noční můry :)
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 17:16Filmový a hudební klub
    Fimi: to nezpochybňuji, ale přece jen já kolem sebe mám možná tak 2 lidi kteří mají rádi metal v mém věku :), spoiler - já to nejsem
  • Fry
    Fry admin29.10.2023 15:15Filmový a hudební klub
    Kdyby někdo z vás chtěl opravdu vědět co je populární, tak se podívejte na žebříčky nejposlouchanějších interpretů na Spotify, Apple Music, and so on... rozhodně ne žádný Torr a podobné, yogi to tady shrnul dostatečně, metal je už dneska a obzvlášť pro mladší generace hodně off topic...
  • Fry
    Fry admin27.10.2023 20:36Pindárna
    Solanin by mě na první doprou nenapadl, ale souhlasím, ty dvě knihy za to stojí.

    Sám za sebe mám úplně nejraději Gantz. A proč? Protože je to za A asi nejméně předvídatelná série, za B těch 37 svazků uteče jako voda a za C naprosto jsem si zamiloval ústřední postavy a to jak jim autor hází klacky pod nohy. 10/10 ale chápu že jsou tady i tací kterým to nic neřekne...
  • Fry
    Fry admin9.10.2023 13:38Sběratelský klub
    Možná jste to už postřehli, ale kdyby ne (!), tak na FB Trystera se sbírají lajky aby se vydala Monica od Daniela Clowese.
  • Fry
    Fry admin3.10.2023 10:38* Připomínky a návrhy
    Norri: Tu Hannah jsem upravil, kdyby někdo ještě na něco narazil, klidně se ozvěte.
  • Fry
    Fry admin3.10.2023 07:55Pindárna
    GWB: máš pravdu to generalizování jsem si mohl odpustit.

    Kapis: přesně jsem věděl že se ozveš ty veleznalče světa :), otázka byla jen kdy. Ad 1) ty nejsi spokojený s liberálním progresivismem Ad 2) já nejsem spokojený s populistickým konzervatismem. Simply like that.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 18:01Sběratelský klub
    Nezbi: mám v mobilu deepl aplikaci a taky je tam možnost fotit jako u google.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 14:26Pindárna
    deefha: já si myslím že nejvíce vypovídající je tahle věta: 'Zklamání z toho, že se jejich očekávání nenaplnilo je staví do velmi kritických rolí, zvláště vůči mladším generacím.'
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 10:59Pindárna
    já bych tady viděl zásadní problém v tom že Gmork nemá FB a tak místo na svůj timeline kde by plevelil jen lidem kteří ho sledují taky plevelí úplně všem. ale nesoudím, respektuju že boomeři mají tendenci komentovat úplně všechno co na internetu objevili.
  • Fry
    Fry admin30.9.2023 10:55Sběratelský klub
    Nezbi: hezký! jinak namísto google tlanslatoru doporučuji deepl všude kde chodím :)
  • Fry
    Fry admin27.9.2023 18:50Sběratelský klub
    rozbalená z fólie? no tak to bych si zas takové šance nedělal, to bych nechtěl ani zadarmo :))
  • Fry
    Fry admin19.9.2023 15:25Pindárna
    Fimi: ALe Bleach se rozjede hned na začátku :))
  • Fry
    Fry admin8.9.2023 12:12Sběratelský klub
    Kdybyste opravdu nevěděli co s prachama tak tady. Vyjde to levněji a je to lepší investice než artbook i Jerrie dohromady. :)
  • Fry
    Fry admin25.8.2023 18:18* Připomínky a návrhy
    Darth Raelchi:
    - to s tím Kačerem jsem upravil, už to funguje.
    - diplomky jsou úplně nonsense. jednak je to mimo náš primární záběr a navíc zkrátka nemáme kapacitu na to abychom prohrabovali archívy univerzit různě po republice.
  • Fry
    Fry admin24.8.2023 19:00Pindárna
    kde jsou ty časy kdy Crew měla ediční plán na DALŠÍ rok (záměrně tučně) už v listopadu na svém webu... uhh, to byly časy.
  • Fry
    Fry admin18.8.2023 14:22Pindárna
    Norri: já nejsem :)
  • Fry
    Fry admin8.8.2023 22:27Filmový a hudební klub
    tak doufám že se alespoň shodneme že nejlepší Nolanův film je Interstellar.
  • Fry
    Fry admin8.8.2023 18:30Filmový a hudební klub
    Jednička byla nuda, nejlepší je samozřejmě trojka :)
  • Fry
    Fry admin18.7.2023 18:51Pindárna
    seneke: :)
  • Fry
    Fry admin14.6.2023 20:08Art
    ok, přidávám do poznámky.
  • Fry
    Fry admin8.5.2023 21:30Nakupujeme venku
    hele, kde teď objednáváte komiksy v angličně když padlo bookdepository? já mám pár zdrojů, ale rád si nechám nějaké poradit/doporučit...
  • Fry
    Fry admin2.5.2023 20:50* Připomínky a návrhy
    mcleek: fuuu, nikdy jsem o tom neslyšel, jestli máš doma, pošli @RadimNemec nebo @bladkJag podklady a oni na to kouknou, tohle není má specializace :)
    sleepless: to je nějaká chyba, určitě opravím :)
  • Fry
    Fry admin30.4.2023 20:49* Připomínky a návrhy
    GavlaDan: zatím asi spíše ne, podobně jako třeba Mignolaverse, Marvel Universe, ..., už jsme to řešili vícekrát, tohle je spíše Koplverse, než série jako taková...
  • Fry
    Fry admin15.4.2023 21:43* Připomínky a návrhy
    Darth, Zack: nějak jsem to opravil, Darth se kdyžtak ozve kdyby to bylo špatně :)
  • Fry
    Fry admin15.4.2023 12:51* Připomínky a návrhy
    Ivan Kucera: ověřeno a přidáno
  • Fry
    Fry admin26.3.2023 21:16* Připomínky a návrhy
    ad. Marvel Origins: trochu jsem to upravil, kdybyste ještě něco našli tak pište, převzal jsem to od Nerdi a nekontroloval...
  • Fry
    Fry admin14.3.2023 19:41Pindárna
    už jsem nahodil překvapení, tak kolem toho nechoďme jako kolem horké kaše. dejte nám vědět, jestli to má i sběratelskou variantu obálky, nebo pouze standardní... díky :)
  • Fry
    Fry admin16.2.2023 16:08Nakupujeme venku
    SomeOne, radek: tohle se mi zatím naštěstí nestalo, ale předpokládám že to asi prohlížel někdo na celnici (?)
  • Fry
    Fry admin2.2.2023 15:57* Připomínky a návrhy
    Na mém Chromu na Androidu v pohodě, takže to bude asi jen lokální problém :)
  • Fry
    Fry admin23.1.2023 20:55* Připomínky a návrhy
    Thorug: už máme založenou kartu, nicméně nahodíme až za týden, přidáváme knihy až poté co vyjdou :)
  • Fry
    Fry admin2.1.2023 19:15Pindárna
    já upřímně nechápu význam edičáku který se vydává až v polovině roku... jako edičák má být k dispozici hned z kraje roku, tak jak ho dnes zveřejnilo třeba Argo.
Sbírka z comicsů na CDB
Četl/a: 1308 (cca 359522 Kč)
Mám: 1880 (cca 548281 Kč)
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: 9 (cca 4582 Kč)
Osobní: neveřejné
Sbírka mimo CDB
Četl/a: neveřejné
Mám: neveřejné
Chci: neveřejné
Sháním: neveřejné
Nabízím: neveřejné
Osobní: 0