Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Operační skupina X pod velením bezohledné ředitelky Amandy Wallerové vpadla do nejlépe střeženého vězeňského zařízení na planetě a „ztopila“ z něj podivuhodnou Černou sféru, kulovitý objekt pocházející z jiné dimenze. Oddíl to stálo jen jednoho člena, kterého obsah sféry rozprášil na atomy. A co že je tedy uvnitř? Samotný kryptonský diktátor generál Zod v celé své megalomanské, svět zničující slávě.

Teď Wallerovou čeká rozhodnutí, co si počít s jednou z nejnebezpečnějších bytostí známého vesmíru. Teoreticky by ten, kdo ovládne Zoda, ovládl i svět. V praxi Černá sféra zamořila celé ústředí Oddílu zářením, které připravuje všechny přítomné o rozum – s výjimkou samotné korunní princezny potrhlosti, Její Bláznovosti, Harley Quinn!

Ale dokáže jedna zbrusu nově příčetná psychiatrička úplně sama učinit přítrž šílenství Černé sféry, porazit Zoda a zabránit, aby Sebevražedný oddíl plně dostál svému jménu?

Obsahuje sešity série Suicide Squad (Rebirth) #5-8 a Harley Quinn & the Suicide Squad April Fools' Special

Vyšlo v standardní brožované verzi, limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor) a extra limitované pevné vazbě s přebalem v omezeném nákladu (pobočky Comics Point a obchody nakladatelství Crew (Krakatit a Arkham)).


Scénář
Rob Williams
Art
Stephen Byrne, Giuseppe Camuncoli, Carlos D'Anda, Sean Galloway, Jim Lee, Francesco Mattina, Christian Ward
Ink
Matt Banning (Batt), Richard Friend, Jonathan Glapion, Sandra Hope, Scott Williams
Barvy
Stephen Byrne, Gabriel A. Eltaeb (Gabe), Sean Galloway, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Alex Sinclair, Jeremiah Skipper, Christian Ward
Obálka
Jim Lee, Alex Sinclair, Scott Williams
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-041-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
578 g
Stran
144
Náklad
100ks
Cena
599 Kč
Originál
Suicide Squad #02: Going Sane (DC Comics, 2017)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Sebevražedný oddíl #02: K zbláznění příčetná (paperback) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Sebevražedný oddíl #02: K zbláznění příčetná (pevná vazba) (2018)
Znovuzrození hrdinů DC: Sebevražedný oddíl #02: K zbláznění příčetná (Black edice) (2018)
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Sebevražedný oddíl #02: K zbláznění příčetná - Dokončení předchozí knihy, nicméně ten epizodní formát zkráceného sešitu na úkor originů jednotlivých postav na mě nezafungoval a o to víc vynikají všechny nedokonalosti. Ovšemže je to o řád lepší než předchozí kniha, takže víc už kritizovat nebudu a uvidím jak se to bude vyvíjet... Za mě 3*!
  • JohnyG
    Příběh je zase takovej těžkej přepal se záchranou světa během třech sešitů, kterej místy nedává moc smysl (proč by to na Harley mělo fungovat opačně?), ale je tak nacpanej akcí, že není prostor nad tím nějak moc dumat. Myslím že Suicide Squad už jinde ukázal, že má na víc. Co je ale zase výborný jsou složky jednotlivých členů, kde jsou takové stručné originy. Ty dojem z booku hodně zvedají a třeba Croc tam má fakt pěknou kresbu. Poslední story s Harley je ujetina, jak jinak. Celkem něco kolem 3.5 hvězdy.
  • Fanda
    Tuhle serii beru jako něco u čeho člověk vypne a zasměje se a tak to fungovalo u prvního dílu ale tenhle díl se snažil tlačit víc na příběh a a moc to podle mě nefunguje.
  • karl173
    Sebevražedný oddíl je série, která dokáže čtenáře pobavit svojí akcí a přímočarostí. Je to čtení u kterého zkrátka vypnete a tak tedy ani nelze čekat nic velkolepého k zamyšlení. A přesně tohle opět nabídl příběh K zbláznění příčetná. Tady jsem zkrátka dostal to co jsem od toho očekával a vůbec mi nevadilo, že se tam stalo pár naprostých hovadin. Prostě jsem se bavil a to je hlavní. Pak tu jsou opět krátké příběhy zaměřené na jednu postavu a i ty mě bavili. Byli navíc pěkně nakreslené, což je věc kterou jsem zapomněl zmínit. V hlavním příběhu se Lee tentokrát už snažil a dal nám opět tu svojí typickou dobrou kresbu, která v minulém díle byla na jeho poměry dost průměrná. Pak je tu takový malý teaser na crossover s Ligou spravedlnosti. Tohle moc nepřináší, krom informace co nás čeká. No ale poslední příběh s Harley byl zkrátka slabý. Nevím, asi mi už ta Harley leze nějak krkem a stačil mi jen jeden tenhle sešit s ní abych si vzpomněl jak mi její série už asi nebaví a nevím zda jí chci vůbec ještě číst. Každopádně dohromady je ale tato kniha opět ten samí Sebevražedný oddíl co minule. A tuhle řadu budu zatím stále rád číst jako pohodovou odpočinkovou četbu na víkendové ráno. 60%
  • 159753258x
    Harley Quinn and friends, tak by se klidně mohla jmenovat série suicide squad z rybízu. Proboha prooooč -_-. V suicide, mě fakt některé postavy hrozně baví, ale nedostaly šanci, se nějak projevit. Nemá Harley vlastní řadu ? No mě přijde, že má dvě. Beru, je to taková hlavní hvězda, ale spíš mi přijde, že tu sérii táhne dolů, než že by ji nějak zvedala. Co říct k hlavnímu příběhu, ve zkratce, chceme využít něco co vůbec neznáme, to se posere Harley, zachraň nás. Jediné co tohle zachraňuje, je celkem zajímavý nápad. Vidíme tady více doktorku Quinzelovou, menší změna bodne. Románek mezi dvěma členy týmu potěší. Je tu pak snad půl knihy, osobní složky a prequel k suicide squad vs justice league vypadal zajímavě. Z osobních složek musím vypíchnout tu z Crocem po Boomerangovi asi druhá nejlepší. Složka s Hack byla takový průměr, příjde mi, že její postava je taková klička, vždy když se dostanou někde kde to je zlé, je prostě přenese pryč. Moc mi ta postava k srdci nepřirostla, uvidíme dál. Pak Entrantress, její část zajímavá, až na hrozný konec. Harleynina část byla celkem zábavná, na to jak tu postavu nemusím. Co říct ke kreslíři, Jim Lee, pro mě asi názorná ukázka typického mainstreamu. Zkrátka řemeslná práce, nesednete si z toho na zadek, ale ani vás to neurazí. Dávám 65%. O malinko horší než první book, ale pořád věřím ve zlepšení, potenciál tam je.
  • George Walker Bush
    Nevím no... proč jsou často mainstreamové superhrdinské komiksy založené na bezduchém mlácení, patetickém žvanění o záchraně světa, špatných vtipech a nudných zápletkách? Búúúúú.

    Celkový dojem: 40%
  • S4TW
    Ale jo, tohle můžu. Zábavné, akční, vtipné, velmi dobré postavy a místy to má i zajímavé situace či nápady. Je sice pravda, že to stojí až příliš na Harley, ale osobně mě tahle postava z celého týmu začíná bavit nejméně. Už by jí mohli přestat tolik protlačovat, ta postava už začíná být celkem vyčerpaná (ač poslední stránky naznačují zajímavý vývoj, ale uvidíme). Navíc postavy jako Boomerang, Killer Croc, Entrantress nebo dokonce Hack, nabízejí výbornou alternativu a jsou daleko zajímavější a tvárnější. Taková Hack mě dost chytla a doufám, že prostoru dostane ještě víc. Příběh je v pohodě, akorát to na můj vkus bylo moc rychle vyřešené. Závěrečný speciál s Harley byl nic moc a přesně mi ukázal, proč mě ta holka přestává bavit, ale poslední dvě-tři stránky mojí pozornost opět navnadily. Kresba je v pohodě, Lee mi sice přijde podobně ohraný jako Harley, ale jeho kresba je prostě velkolepá a především má velký feeling pro takovou tu filmovost. Tahle série je sice lehce nadnesená a je to spíše ta jednoduší zábava, ale objevuje se zde i pár fajnových nápadů či psychologištějších rozborů jednotlivých postav. A románek dvou členů týmů? Taková třešnička...
  • rewkon
    Co na to říct plusy Zod mínusy rovnou to přejmenujte na Harley Quinn naštěstí je to lepší než solovka Harley z RB.
  • cyboy
    Opet se ukazuje, ze vlastne cely sebevrazedny oddil stoji a pada s Harley a nevim jestli je to dobre.
    Co celkem kvituju, jsou medailony nekterych postav, ale jinak hodne premyslim o tom jestli si koupim dalsi dil.
    60%
3163151